Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΕΡΠΕΤΑ-Ο 2ος (χρονολογικά) ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Η Βιαιότητα των φυσικών  φαινομένων δεν είναι κάτι καινούργιο στην ιστορία του πλανήτη.Από τη στιγμή της γέννησης του παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.
Πριν 60 περίπου εκατομμύρια χρόνια ένας ή κατ' άλλους τρείς αστεροειδείς ή μετεωρίτες χτύπησαν τη Γη. Αυτός που άφησε τα σημαντικότερα ευρήματα ήταν στο ανατολικό μεξικό δίπλα στον ομώνυμο κόλπο ,οι υπόλοιποι ίσως χτύπησαν τη θάλασσα και δε βρέθηκαν ίχνη τους.
Αυτοί λοιπόν εξαφάνισαν το γένος των ερπετών-δεινοσαύρων που κυριαρχούσε στη Γη.Τότε δόθηκε η ευκαιρία στα θηλαστικά,αλλά και στα ,πολύ μικρά ερπετά, που κρυβόταν μέχρι τότε στα σπήλαια και στις ρωγμές κάτω από το έδαφος,για να μην κινδυνεύουν από τους δεινόσαυρους, να βγούν στην επιφάνεια.
Η επι χρόνια προσαρμογή στο υπέδαφος του πλανήτη ήταν αυτό που τους έσωσε.Κυνηγημένα από τους σαρκοβόρους τυρρανόσαυρους η γη τους προστάτεψε για χρόνια και τους έδωσε τα εφόδια να σωθούν από την καταστροφή της  γήινης επιφάνειας από τους αστεροειδείς.
Η συνύπαρξη ερπετών και θηλαστικών δεν αμφισβητείται πλέον επιστημονικά,τουλάχιστον για κάποια είδη όπως τα τρωκτικά και παρόμοια με αυτά,άλλωστε είναι επίσης αποδεκτή η θεωρία για προέλευση των θηλαστικών από τα ερπετά όπως και των πτηνών!
Όταν ήμουν μαθητής(αρχές του 80) διάβασα σε ένα τεύχος του περιοδικού "Περισκόπιο της Επιστήμης" μια επιστημονική μελέτη που αναφερόταν στην εξέλιξη κάποιου είδους δεινόσαυρου σε νοήμον είδος όπως είναι ο τροόδους ή ο οβιράπτορας(αυγοκλέφτης) ή ορνιθόμιμος ή ακόμη και ο τυρρανόσαυρος!

Προσωπικά θεωρώ πιο πιθανό εξελίξιμο είδος αυτό του οβιράπτορα με ανεπτυγμένη ικανότητα εξασφάλισης τροφής αλλά και επώασης των αυγών του.Είχε περίπου 2,5 μέτρα ύψος και 90 κιλά βάρος με 4 δάκτυλα και έτρωγε έντομα,μικρά ερπετά,αυγά,αλλά και καρπούς και χόρτα.
Αν κατάφερε να εξελιχθεί νοητικά αυτό δε θα σήμαινε απλά τη δημιουργία κατοικιών , ούτε μόνο τη δημιουργία γλώσσας επικοινωνίας,αλλά μάλλον τη χρήση τεχνολογίας για την επικράτηση του στον πλανήτη και αυτό σημαίνει ανακάλυψη του μοχλού και άλλων εργαλείων ως προέκταση του χεριού την εφεύρεση της φωτιάς,τροχού και κυρίως όπλων με τα οποία θα αντιμετώπιζαν τους σαρκοφάγους τυρρανόσαυρους,αλλά θα διέξαγαν και πολέμους εναντίον άλλων εξελιγμένων δεινόσαυρων ή και μεταξύ των ομάδων τους.Αναμνήσεις από αυτούς τους εξελιγμένους ράπτορες  ,έμειναν στην τέχνη αρχαίων ανθρώπινων λαών.
Εικόνα ερπετοειδούς που ταιριάζει σε τροόδοντα ,ή ορνιθόμινο δεινόσαυρο,ο οποίος κρατά το μικρό όχι για να το θηλάσει βέβαια,αλλά μάλλον προστατευτικά!Βρέθηκε στο Ιράκ!


Σε ποιά βαθμίδα να έφτασε αυτός ο πολιτισμός των ερπετών ?Αν κατάφεραν να αναπτύξουν την αστρονομία,τη φυσική και άλλες επιστήμες ίσως να προέβλεψαν την πτώση των αστεροειδών και να προετοιμάστηκαν για την αντιμετώπιση του καταστροφικού γεγονότος καταφεύγοντας σε σπηλιές ή τεχνητά κοιλώματα με αρκετά εφόδια για να επιβιώσουν όσο χρειαζόταν μέχρι να επανέλθουν στην επιφάνεια!Σε αυτό το γεγονός άλλωστε στηρίζεται όλη η σημερινή συνωμοσιολογία για την αφανή κυριαρχία των ερπετών στον πλανήτη ακόμη και στις μέρες μας!
Το θεωρώ αδύνατο!Ακόμη και να κατάφεραν λίγοι απ' αυτούς να επιβιώσουν η Γη ήταν πια διαφορετική.
Η ατμόσφαιρα δηλητηριώδης,τα δάση και τα φυτά καμμένα,το κλίμα σε λίγους μήνες ψυχρό όμοιο με πυρηνικό χειμώνα και τα ερπετά θα έπρεπε να πέσουν σε μακροχρόνια χειμερία νάρκη στις σπηλιές που κατέφυγαν!Η γη δε μπορούσε πια να φιλοξενήσει κανένα ερπετό πάνω της,κυρίως τα μεγάλα που είχαν ανάγκη μεγάλης ποσότητας τροφής και οξυγόνου. Όμως τα πολύ μικρά και ακόμη και ίσως λίγοι εξελιγμένοι δεινόσαυροι επέζησαν,αλλά ποτέ ξανά δε θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στον αφιλόξενο πια ,γι άυτούς πλανήτη.Ενα νέο ζωικό γένος πήρε τη σκυτάλη της πρωτιάς στη Γη,αυτό των θηλαστικών.

Τα τρωκτικά ,οι ποντικοί,οι νυφίτσες,τα κουνέλια οι σκίουροι κ.α.(για την ακρίβεια όντα που έμοιαζαν στα σημερινά) ,βρήκαν στα αυγά των θανατοθέντων δεινοσαύρων την άφθονη τροφή που χειάστηκαν στους πρώτους μήνες προσαρμογής ενώ αργότερα,θα εξελισσόταν στα μεγάλα θηλαστικά του καινοζωικού αιώνα που εξαπλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη .
Τα ερπετά που επέζησαν θα πάψουν να εξελίσσονται αλλά μάλλον θα υποστρέφονται  σε μικρότερη μεγέθη όπως οι σαύρες,τα φίδια ,τα ιγκουάνας με τον κροκόδειλο και το δράκο του κομόντο σαν τα μεγαλύτερα σε μέγεθος απομεινάρια των παλαιών κυρίαρχων του πλανήτη!Στους μύθους και στις παραδόσεις των λαών έμειναν οι δράκοι που ίσως αντιπροσώπευαν αληθινούς ιπτάμενους δεινόσαυρους που μεμονωμένα επέζησαν μέχρι τις ημέρες των πρώτων ανθρώπων και βέβαια φονεύτηκαν απ' αυτούς.


Ορισμένα επίσης μικρά ιπτάμενα ερπετά επέζησαν λόγω της ικανότητας γρήγορης φυγής και εύρεσης τροφής και έδωσαν αργότερα τα σημερινά πτηνά.Κάποια ιδιαιτέρως έξυπνα όπως ιπτάμενοι μικροί ράπτορες να μεταμορφώθηκαν στην πάροδο του χρόνου στα σημερινά ευφυή χελιδόνια και πιγκουίνους.
Τα χελιδόνια μάλιστα μοιάζει να θυμούνται την αρχιτεκτονική των τότε σπιτιών των προγόνων τους και το χτίσιμο των φωλιών τους σε σπίτια των πόλεων δείχνει την έμφυτη πια στο DNA τους κοινωνικότητα και την ανάμνηση ενός χαμένου πια πολιτισμού!

Οι αστοί διαφωτιστές και τέκτονες του 17ου αιώνα το γνώριζαν αυτό και έφεραν στη μόδα το smokin ,το κόκκινο παπιγιόν ,το άσπρο πουκάμισο και το μαύρο σακάκι,ώστε να δείξουν την αρχαιότητα της τάξης τους.Δεν αποτελούσε πια αποκλειστικό προνόμιο των αριστοκρατών με τα λαμπερά βαριά φορέματα η αρχαιότητα και πρωτοκαθεδρία της τάξης τους!

Η απόδοση σήμερα στους κυρίαρχους άρχοντες του πλανήτη και κυρίως στα υπολείμματα του φεουδαρχικού συστήματος,ερπετική καταγωγή,βεβαίως δεν αντέχει κάν κριτικής!Φανταστείτε μια βασίλισσα να γεννάει αυγό που να επωάζει και να γεννιέται ο πρίγκιπας!Χρησιμοποιείται όμως έντεχνα για να δηλώσει την παλαιότητα αυτών των φεουδαρχικών οικογενειών και κατά συνέπεια τη νόμιμη κυριαρχία τους επί του απλού λαού αλλά και της αντίπαλης αστικής τάξης!
Ασ τους θυμίσουμε όμως ότι πριν τα ερπετά κυριαρχούσαν τα έντομα!
Θα τελειώσουμε με τα λόγια του μεγάλου μύστη,κροάτη μηχανικού Rudolf Steiner που δίνει οριστική απάντηση στο ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ:
"Υπάρχουν λοιπόν, όντα που έχουν για τροφή πάθη και πόθους,που είναι χειρότερου είδους και εκείνων των ζώων,επειδή η ζωή τους δεν εκτείνεται στο αισθητό,αλλά προσβάλλουν το πνευματικό και το κατεβάζουν στο αισθητό.Γι' αυτό το λόγο οι μορφές τέτοιων όντων στο πνευματικό βλέμα είναι πολύ χειρότερες και φρικτότερες από των αγριότερων ζώων,στις μορφές των οποίων ενσαρκώνονται μόνο πάθη που βασίζονται στο αισθητό.Οι καταστροφικές δυνάμεις αυτών των όντων ξεπερνούν πάνω από κάθε όριο οποιαδήποτε καταστροφική μανία που υφίσταται στον αισθητό,αντιληπτό ζωικό κόσμο.Η υπεραισθητή γνώση με αυτό τον τρόπο οφείλει να επεκτείνει την ορατότητα του ανθρώπου και προς ένα κόσμο όντων,που σε ορισμένη σχέση είναι κατώτερος από τον ορατό ζωικό κόσμο που φέρνει καταστροφές."

Παραπομπές:
http://dinosaurs.about.com/od/typesofdinosaurs/tp/smartestdinos.htm
Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα:Δεινόσαυροι,χελιδόνια,πτηνά,τρωκτικά.
David Icke .Το μυστικό όλων των εποχών.
Rudolf Steiner.Απόκρυφη Επιστήμη.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dinosaur

κωπηλάτης