Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Η 19η Θερινή Σύναξη των Ευρωπαίων-Αρχόντων.

Η 19η κατά σειρά κρίσιμη σύνοδο της γηραιάς ηπείρου της φοίνισας Ευρώπης ,κόρης του Κάδμου,πανηγυρίζει γιατί κατάφερε να κρατήσει ακέραιο το τσόφλι του καρυδιού!Μέσα όμως έχει τόσο συρρικνωθεί ο σπόρος που θυμίζει προχωρημένη εγκεφαλική ατροφία,με κατάργηση των ελίκων,όπως θα λέγαμε ιατρικά.Έμεινε το τσόφλι-σκληρό,γερό-ακόμη αλλά ανούσιος καρπός,γερασμένος, που ούτε να δώσει καρυδιά μπορεί,ούτε να φαγωθεί.Έχει τελειώσει!
Το οικοδόμημα χτίστηκε σε σαθρό έδαφος.Και τα θεμέλια,η ρίζα είναι ψηλά στον ουρανό,τον 3ο το νοητό στην αρχή και μετά στον αστρικό.Και όταν φτιάξεις την ενωμένη Ευρώπη στους δύο ουρανούς,τότε ξεκινάς την εργασία εδώ κάτω στη Γη.Γιατί το "Πάτερ ημών..." λέει "..Ως εν ουρανώ ΚΑΙ επί της Γης.".Προηγείται το ουράνιο οικοδόμημα και ακολουθεί το επίγειο.
Όμως οι γηραιοί αρχηγοί της γηραιά ηπείρου δεν έκαναν τίποτε απ'αυτό.Μίλησαν έτσι αόριστα για Ιδέες και Αξίες,αλλά εννοούσαν την χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών τους και μια ένωση μεγάλων συμφερόντων ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού,που έφτασε στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο με τις μεγάλες χώρες-Γερμανία-Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία να επιβάλλονται στις μικρές.
Η 19η θερινή σύνοδος ήταν απλά η επισημοποίηση της κυριαρχίας των τραπεζών έναντι των εθνών-κρατών.
Δεν υπάρχουν Ιδέες και Αξίες σε αυτό το μαγαζί των τραπεζών που συνεταιρίζονται με σκοπό ,μόνο το κέρδος και οι λαοί ας αυτοκτονούν κατά χιλιάδες!Ηδη στην Ελλάδα ο αριθμός των αυτοκτονιών πέρασε τον αριθμό των θυμάτων τροχαίων κατ'έτος.Και εσείς συντρόφια πρόβατα και λοιπά αμνοερίφια, πανηγυρείστε με τους  γέροντες λύκους που παριστάνουν τους καλούς ποιμένες!
Αν ήθελαν πραγματικά να φτιάξουν την Ευρώπη των λαών,θα το έκαναν.Ήξεραν πως.
Θα μας πουν όμως ,πρέπει να εξαντληθεί το κάρμα των λαών,να αυτοκτονήσουν και άλλοι!
Είναι και μύστες όπως καταλαβαίνετε!
Αν θές να φτιάξεις μια ένωση λαών το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ξεκινήσεις από το λόγο γιατί :"Εν αρχή ην ο Λόγος" και κάνεις γλώσσα κοινή και επίσημη σε όλους τους λαούς.Μιά γλώσσα που είναι μίξη όλων των γλωσσών των Ευρωπαϊκών λαών και την κάνεις υποχρεωτική σε όλα τα κράτη,παράλληλα με την ιδιαίτερη γλώσσα κάθε κράτους.Κάτι που έκαναν οι Διεθνείς ταξιαρχίες με την Ντεσπεράντο στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο το 1939!
Μετά φτιάχνεις κοινή ιστορία των λαών και μοιράζεις τα βιβλία στα σχολεία να τη διδαχτούν τα παιδιά και τα εκπαιδεύεις ώστε να νιώθουν την Ευρώπη σαν μεγάλη πατρίδα τους!
Κάνεις κοινό ύμνο ,δημιουργείς κοινό πολιτισμό,κοινή φιλοσοφία και επίσης κοινή θρησκεία.Επίσημη,θρησκεία και παράλληλη με την ιδιαίτερη θρησκεία του κάθε λαού.Στην  Ευρώπη είναι εύκολο να κάνεις την κοινή θρησκεία στηριζόμενος στη μυθολογία των Ευρωπαϊκών λαών που είναι σχεδόν ίδια.Και εξηγείς ότι ετούτοι οι θεοί και δαίμονες ,είναι οι Ιδέες και οι Αρετές των προγόνων μας.Τα αρχέτυπα που ανέλυσε ο Κάρλ Γιούνγκ,οι Ιδέες που ύμνησε ο Πλάτων και ο Μάξιμος ο Ομολογητής.
Οι Αρετές του Αριστοτέλη στα Ηθικά Ευδήμεια και Νικομάχεια.
Και όταν τα κάνεις αυτά ,τότε προχωρά και στην υλική ένωση,την οικονομική με κοινό νόμισμα και την ένωση των τραπεζών που στη 19 η σύνοδο άρχισαν να αποφασίζουν οι φοίνικες γέροντες.
Τα έκαναν ακριβώς ανάποδα ,σαν τον κάβουρα (καρκίνο) που πάει λοξά.
Ο Μάρξ ο ιδρυτής του επιστημονικού υλισμού,σε Ιδέες στηρίχτηκε.Κοίταξε τον ουρανό του Κάρλοβυ-Βάρυ και διαλογίστηκε στις ανθρώπινες φιγούρες που σχημάτιζαν τα σύννεφα.Διάβασε τον Αριστοτέλη έκανε διατριβή στο ιδανικό της Φιλίας του Επίκουρου και μετά αφού έφτιαξε το οικοδόμημα στους ουρανούς,προχώρησε στο γήινο οικοδόμημα που είχε στέρεες βάσεις και παραμένει 200 χρόνια τώρα και παλεύει να οικοδομηθεί και εδώ στη Γη.Αλλά ο ίδιος ο Μάρξ θυσίασε την οικογένεια του τη ζωή του την ίδια για το ιδανικό του.Σαν ένας άλλος Χριστός,ίσως λίγο κατώτερος κάτι σαν γιος του!
Ενώ ,ετούτοι οι γέροι άρχοντες της φοίνισας κόρης τι θυσιάζουν?Τους λαούς τους που αυτοκτονούν κάθε μέρα!
Γι αυτό θα τελειώσει σύντομα και τούτη η λυκοσυμμαχία.Στην 22η ή κάποια άλλη "κρίσιμη" σύνοδο το τσόφλι θα πεταχτεί στο χώμα,όπως πετάχτηκαν και άλλα πρίν απ'αυτό ,εκτός αν τούτη τη φορά φτιάξουν με το ζόρι το τέρας καρυδιά με τα ανθρώπινα μέλη των ευρωπαϊκών λαών.Ιδρύσουν μια πρωτόγνωρη τυραννική οικονομική ολιγαρχία των λίγων γερο-λύκων με τα εκατομμύρια ευρωπαικά πρόβατα προς ανάλωση σε ένα απέραντο μοντέρνο σφαγείο.Αλοίμονο τότε για τα παιδιά που γεννήθηκαν και χαρά για εκείνες τις ψυχές που δεν ήρθαν να ενσαρκωθούν σε τούτη την εποχή!
Ίσως,όμως, ένα καινούργιο καρύδι να φυτευτεί στην ανατολή για να δώσει μια καινούργια,άλλη καρυδιά.
Αν δουλευτεί πρώτα στο Ντεβαχάν και στο "Αστραχάν" τότε θα αποκτήσει θεμέλια καλά.
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ..Αν οι λαοί της Ευρασίας ξεκινήσουν με την κοινή γλώσσα που ίσως θυμίζει στη γραφή την ιδεοσυλλαβική Γραμμική Α' των προγόνων μας,αν φτιάξουν κοινή εκπαίδευση,κοινό πολιτισμό,κοινή θρησκεία (και εδώ έχουν τις καλύτερες προυποθέσεις με τον χριστιανισμό-ισλαμισμό-ινδουισμό-ταοισμό) ,δηλ.αυτό που λέμε κοινή κουλτούρα ,σεβόμενοι όμως και διατηρώντας την ήδη υπάρχουσα κουλτούρα,πολιτισμική και πνευματική δομή των λαών,τότε θα έχουν γερές βάσεις για να προχωρήσουν στην νέα ένωση λαών και κρατών που ίσως είναι ο πυρήνας για την παγκόσμια πλανητική ομοσπονδία ή συνομοσπονία λαών.
Θα ήταν πολύ καλό για ένα από τα δύο κράτη του ελληνικού γένους,την Ελλάδα ή την Κύπρο ή και τα δύο να συμμετέχει σε μιά τέτοια ένωση λαών,αλλά ίσως είναι ακόμη νωρίς!
Ίσως και τούτο να είναι φρούδα ελπίδα,όμως η Ελπίδα είναι η τελευταία Ιδέα που εγκαταλείπει τον κόσμο τούτο ,κατά τον Ησίοδο.
Και όταν φύγει και αυτή,ίσως σε μιά άλλη Γη,σε ένα άλλο πλανήτη κάπου στον Κόρακα να βλαστήσει επιτέλους η καρυδιά,γιατι η Εξέλιξη προς τα πάνω δε θα σταματήσει ποτέ!


κωπηλάτης