Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ (Στοχασμός στ' αστέρι του Βοριά)

Η ενατένιση και η επακόλουθη συγκέντρωση στα αστέρια του ουρανού ,μας δίνει συμπεράσματα πολλές φορές,καθαρά φανταστικά που δε μπορούν να επαληθευθούν,πάντα και πλήρως ,σήμερα, από κάποια πηγή.Θα αναφέρω όμως κάτι που δεν είναι φανταστικό.
Η ονοματοδοσία των αστερισμών όπως ανέφερε και ο παλιός δημοσιογράφος Χαλάς ,είναι πανάρχαια,από την εποχή τουλάχιστον της Ατλαντίδας δηλ.πέραν του  3000 π.χ.και παραμένει σχεδόν ίδια μέχρι σήμερα ,παρόλο που το σχήμα των αστερισμών αλλάζει,λόγω της κίνησης των αστεριών.
Η ονοματοδοσία δεν ήταν καθόλου τυχαία,από τους μεγάλους αστρονόμους (βλ.μύθος Άτλαντα) του περίφημου εκείνου ναυτικού λαού που έφευγε από την καρδιά του Ειρηνικού ωκεανού,προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.Γνώριζαν τις ευεργετικές και τις καταστρεπτικές επιδράσεις που εκπέμπονται απ'όλες τις γωνιές του έναστρου ουρανού ,τις ανέλυσαν και τις κατέταξαν επιστημονικά,ενώ η γνώση τους μεταδόθηκε μετά τη βύθιση της Ατλαντίδος στους Ινδούς,τους Κινέζους, και τους Προέλληνες,Πελασγούς.
Η σημερινή εμμονή των αναζητητών σε εξωγήινους πολιτισμούς που αναλογούν σε έκαστο αστερισμό,δυστυχώς καλύπτει,το πολύ σημαντικότερο στοιχείο των ζωτικών,ενεργειακών εκπομπών και των αποτελεσμάτων τους στη Γη.Η σημερινή αστρολογία,έχει κρατήσει πολλά στοιχεία από την ατλαντική εποχή και έχει αναπτυχθεί επιστημονικά,όμως παραλείπει μεγάλο μέρος του ουρανού,και περιορίζεται μόνο στον Ζωδιακό κύκλο.
Θα αναφερθώ εδώ στη Λύρα τον αστερισμό που θα έχει το αστέρι της, α-Λύρας ή Βέγας ως βόρειο ουράνιο πόλο της Γης ,το 10000 μ.χ.
Αντιπροσωπεύει τη Λύρα του Ερμή από καβούκι χελώνας και κέρατα αντιλόπης που έδωσε ο θεός στον αδελφό του Απόλλωνα γιατί του πήρε τα βόδια και τα οδήγησε στην Πύλο!(θα κάνω αναφορά στον περίφημο αυτό μύθο σε άλλο άρθρο..)
Τον αστερισμό αυτό, θεωρώ ότι υμνεί ο Γκάτσος στο ποίημα "Τ'Αστέρι του Βοριά":
.Τ' αστέρι του βοριά
θα φέρει η ξαστεριά
μα πριν φανεί μέσα από το πέλαγο πανί
θα γίνω κύμα και φωτιά
να σ' αγκαλιάσω ξενιτιά

Κι εσύ χαμένη μου Πατρίδα μακρινή
θα γίνεις χάδι και πληγή
σαν ξημερώσει σ' άλλη γη

Τώρα πετώ για της ζωής το πανηγύρι,
Τώρα πετώ για της χαράς μου τη γιορτή

Φεγγάρια μου παλιά
καινούρια μου πουλιά
διώχτε τον ήλιο και τη μέρα απ' το βουνό
για να με δείτε να περνώ
σαν αστραπή στον ουρανό.

Είναι φανερό ότι αναφέρεται στη Λύρα και όχι στον πολικό αστέρα,αφού ο Polaris είναι χειμωνιάτικο αστέρι ή μάλλον όλου του χρόνου,ενώ η Λύρα με την ανατολή της το Μάη,δηλώνει τον ερχομό της ξαστεριάς του καλοκαιριού.Σχηματίζει άλλωστε το θερινό τρίγωνο με τον α-Κύκνου και τον α-Αετού.
Η αναφορά σε πολλά φεγγάρια από το Νίκο Γκάτσο ίσως οδηγεί στο τετραπλό αστρικό σύστημα του
 ε-Λύρας που σχηματίζει ένα είδος σταυρού.
Τα καινούργια πουλιά ίσως δηλώνουν την ύπαρξη ζωής σε κάποιον ή κάποιους πλανήτες σε αυτό το σύστημα ενώ η κατάσταση χαράς,γιορτής δηλώνει την ύπαρξη μιας ανώτερης,ευτυχισμένης ζωής των κατοίκων εκεί,πανηγύρι ζωής,το αποκαλεί ο Γκάτσος,ενώ αποκαλεί τον πλανήτη,χαμένη μακρινή Πατρίδα,γεγονός με βαθιά εσωτερική σημασία που ίσως δηλώνει την ενσάρκωση του Λύριου -Γκάτσου σε ένα καινούργιο σώμα,"σαν ξημερώσει σε άλλη γη".
Εδώ θα δούμε ότι αριθμολεξικά το χωριό καταγωγής του Ν.Γκάτσου,ΠΕΡΙΈΡΓΩΣ,δίνει τον ε-Λύρας:
ΑΣΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ=544=Η ΛΥΡΑ Ε'
Η επανέλευση στη χαμένη πατρίδα θα γίνει με το αστρικό-ΨΥΧΙΚΌ- όχημα -πλοίο που υπονοεί ο ποιητής με την εμφάνιση πανιού στο πέλαγος,και την εμφάνιση της αστραπής-ψυχής που εμφανίζεται στον ουρανό όταν παύσει να φωτίζει ο "συνήθης" ήλιος.Το διώξιμο της μέρας είναι εσωτερική-μυστική αναφορά στη σκοτεινή νύκτα της ψυχής που περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης του Σταυρού ή οι ησυχαστές μοναχοί στο περίφημο μυστικό τροπάριο "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της Νυκτός"!
Το κύμα και η φωτιά δηλώνουν τις δύσκολες μέρες,τα βάσανα που θα περάσει η ενσαρκωμένη ψυχή στη Γη,μέχρι να ξαναπάει μετά στη Λύρα.
Εδώ θα αναφέρω ότι αριθμολεξικά  ΚΟΛΑΣΙΣ=531=ΛΥΡΑ .
Επίσης Η ΛΥΡΑ Ε' ΕΣΤΙ=565=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ=ΜΕΤΡΟΝ,δηλ. οι δύο σημαντικότερες,ιδέες-αρετές των προγόνων μας.
Τελειώνοντας θα πούμε ότι πολλές αναφορές υπάρχουν στο διαδίκτυο για την ύπαρξη νοήμονος ζωής στους πλανήτες της Λύρας και ισχυρισμοί ότι θα μπορούσε να είναι η κοιτίδα και η μητρόπολη των ανθρώπων, ενώ έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πλέον η ύπαρξη πλανητών (Κέπλερ 20e και 20f) που μοιάζουν με τη Γη,στην περιοχή της Λύρας και μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή,όπως την ξέρουμε.

παραπομπές:
1]http://www.xfiles.gr/2012/01/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1/
2]http://www.urantiacenter.gr/anoteres-epikoinonies/eksogiinoi/605-2010-12-16-22-43-12.html
3]http://www.youtube.com/watch?v=xMa2j_yrC4g

κωπηλάτης