Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ,Ο ΜΠΑΦΟΜΕΤ ΚΑΙ Η "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .

Οι ολυμπιακοί αγώνες του 2012 έφυγαν πια ως γεγονός,όμως έμεινε η δήλωση του κου Ζακ Ρόγκ για την επιστροφή του σύγχρονου ολυμπισμού στην κοιτίδα του στο Λονδίνο αλλά και την "περίεργη" πρόταση του κου Ταγίπ Ερντογάν ,στους "ολύμπιους" για τη μόνιμη λήψη-αφή της ολυμπιακής φλόγας στο όρος Όλυμπος της Λυκίας στην Τουρκία.
Η πρόταση του πρωθυπουργού της Τουρκίας στον αρχηγό των "ολύμπιων" δεν είναι παρά η απάντηση που θα έπρεπε ήδη να έχει δωθεί από κάποιον καλά διαβασμένο Έλληνα, στη δήλωση του κου Ρόγκ περί επιστροφής της ολυμπιακής φλόγας στην κοιτίδα της!
Όταν οι λευκοί "ολύμπιοι" θέλουν επιστροφή της φλόγας τους στην κοιτίδα τους εννοούν πρώτα απ 'όλα την φλόγα του προγόνου τιτάνα τους Προμηθέα.Αυτού που τους έδωσε τον έντεχνο-λόγο δηλαδή την τεχνολογία σε αναντιστοιχία με την πνευματική τους κατάσταση και αναγκάστηκε,ως γνωστόν, ο θεός Ερμής να δώσει στην ανθρωπότητα την Πολιτική,μπας και  καταφέρουν και διαχειριστούν την επικίνδυνη τεχνολογία.
Το να αποδώσει την κοιτίδα της τιτανικής φλόγας στην Λυκία,τη χώρα των Λύκων,ο τούρκος πρωθυπουργός,δείχνει ότι είναι πολύ καλά ενημερωμένος ιστορικά!Στην περιοχή υπάρχει η πόλη Χίμαιρα(περίπου το ίδιο όνομα-Κεμέρ) που μας θυμίζει την νίκη του αιολέα ήρωα Βελλεροφόντη  επί του τέρατος χίμαιρας που δεν είναι παρά το απάισιο τέρας της αμφιβολίας-πλάνης(όπως είναι ακριβώς και στην ψυχιατρική ορολογία) ,ταυτόσημο με αυτό που αποκαλούν οι σκοτεινοί "Μπαφομέτ".
(Θα γράψουμε  αναλυτικά γι'αυτό σε επόμενο άρθρο).
Επίσης η λήψη της φλόγας από το υποχθόνιο δύσοσμο αέριο του μεθανίου που αναδύεται από τα έγκατα της Γης στην ορεινή περιοχή της πόλης Χίμαιρας-Κεμέρ, και όχι από τον φωτοδότη Ήλιο είναι ιδιαίτερα έξυπνη πρόταση!Στο σημείο αυτό ο μύθος λέει ότι ο Βελλερεφών νίκησε το τέρας με όψη λιονταριού,σώμα κατσίκας και ουρά φιδιού-δράκου.Μετά νίκησε και τους Λύκιους άρχοντες και μυήθηκε στα μυστήρια των θεών ανεβαίνοντας στον Όλυμπο.Έτσι λέγεται εκεί μία από τις δυτικές κορυφογραμμές της οροσειράς του Ταύρου.
Νότια της πόλης Χίμαιρας είναι μια πόλη που λέγεται Φοινίκη και βόρεια η Αττάλεια.Κοντά σε αυτά και η πόλη Σόλυμα.Όλα τα τοπωνύμια της Λυκίας αποδίδουν την ιστορία των λευκών φοινίκων στην περιοχή.Για τη Λυκία ,έχουμε γράψει ήδη στο άρθρο για τον Πρόκλο.  βλ.http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_21.html.
Θα υπενθυμίσουμε ότι η λήψη του ηλιακού φωτός στην Ολυμπία της Ηλείας (γης του Ήλιου) έγινε προς τιμή της θεάς Ήρας και σε ανάμνηση της νίκης των αιολοδωριέων επί των λευκόξανθων Δαναών κατακτητών.Οι Δαναοί που δέχτηκαν τη νέα ολυμπιακή θρησκεία των 12 θεών και απαρνήθηκαν τους Τιτάνες ονομάστηκαν Ίωνες και αποτέλεσαν την 3η φυλή του ελληνικού γένους.
Η τέλεση των ολυμπιακών από  το 776 π.χ. θα γίνεται εις ανάμνηση της συμφιλίωσης των 3 ελληνικών φυλών έως την εποχή του Βυζαντίου που επικράτησαν οι Μακεδόνες-νεοφοίνικες αυτοκράτορες.Οι Δαναοί που συνέχισαν να λατρεύουν τους Τιτάνες θα διωχθούν δυτικά,και έτσι θα ξεκινήσει ο φοινικικός αποικισμός της Δύσης.(Θα ξεκινήσουμε να γράφουμε γιάυτά τα γεγονότα στα επόμενα άρθρα).
Συμπερασματικά η πρόταση-απάντηση του κου Ερντογάν ήταν ευφυέστατη και πλήρως τεκμηριωμένη ιστορικά.Απλά οι περισσότεροι την αντιμετώπισαν επιπόλαια και επιφανειακά.Όμως η καλύτερη μελέτη θα βοηθήσει στην κατανόηση της αξιόλογης αυτής θέσης.Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απέδωσε την κοιτίδα της ολυμπιακής φλόγας του σύγχρονου ολυμπισμού εκεί που πρέπει.Η λήψη της να γίνεται από το τέρας τους Χίμαιρα-Μπαφομέτ στην περιοχή που τους ταιριάζει, στη χώρα των Λύκων,την ορεινή Λυκία.
Θα συνέχιζα προτείνοντας την οριστική κατάργηση λήψης του ολυμπιακού φωτός στην Αρχαία Ολυμπία για κάθε τι που περιέχει ,υποψία και μόνο εμπορίου και διαφήμισης αθλητικών αγώνων.
Να καθαρθεί και να εξαγνισθεί ο ιερός χώρος με τις πανάρχαιες ορφικές τελετές και ύμνους και να δίδεται η φλόγα σε κάθε αγνό ,μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός αφού αφιερωθεί το γεγονός στην αντίστοιχη θεότητα ή άγιο οποιασδήποτε πλανητικής θρησκείας.
Θα κλείσω με τα λόγια του του 1ου προέδρου της ΔΟΕ -Δημήτρη Βικέλα όπως τα δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής την 12-8-2012:

 «Οι Φράγκοι ιδίως από τας Σταυροφορίας διαφυλάττουν το καθ' ημάς των Ελλήνων μίσος των και υπό το πνεύμα τούτο μας κρίνουν...»


κωπηλάτης.