Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΑΧΗ ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ!Πως εκφράζεται στα πολιτικά κόμματα

Από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το αρχικό ΕΝ,ο Τέλειος-'Αριστος-Οργανισμός(ΤΑΟ) ή απλά ΦΥΣΗ δημιουργήθηκε το πρώτο ζεύγος αντιθέτων.Αυτό που υπάρχει και εκδηλώνεται και αυτό που δεν υπάρχει για μας,γιατί δεν εκδηλώνεται,μένει κρυφό στο ΤΑΟ!Ουσιαστικά το υπάρχει και δεν υπάρχει (ΟΝ και ΜΗ-ΟΝ),είναι ιδιότητες του ΤΑΟ που εκδηλώνονται στο νού μας.Έτσι το πρώτο ζεύγος αντιθέτων είναι το Φανερό-Έκδηλο στο νου μας και το Κρυφό-Ανέκδηλο.
Από εκεί προέρχονται όλα τα υπόλοιπα ζεύγη στο ξετύλιγμα του Ταό μέσα στην ύλη που το ίδιο δημιουργεί.(Θα παραπέμψω τους αναγνώστες γι'αυτό στα Ηθικά Ευδήμεια και Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη αλλά και στις Εννεάδες του Πλωτίνου,γιατί πραγματικά είναι έργο ζωής η μελέτη τους και μάλιστα με διαλογισμό!)
Ένα ,λοιπόν,βασικό ζεύγος είναι το ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ και η γνώση του που περιγράφεται με την απόσπαση του μήλου-ΕΓΩ από τη μηλιά-ΟΛΟΝ και την απόκτηση από τον ανθρώπινο νου της γνώσης καλού-κακού.
Αυτό το ζεύγος θα γίνει η βάση του παιγνιδιού του θεού (lica) μέχρι την επάνοδο στην αρχική ολιστική,ενοποιημένη κατάσταση όπου θα καταργηθεί το καλό και το κακό,αφού θα ξεπεραστεί από την εξέλιξη και η ανώτερη ανθρώπινη συνείδηση θα ζεί στο νέο ενοποιημένο περιβάλλον του θείου.
Μέχρι τότε κάτι θα είναι καλό και κάτι κακό,κάτι άσπρο και κάτι μαύρο,ανάλογα από την απόσταση που έχει από το αρχικό ΟΛΟΝ,ανάλογα με το βαθμό εγωισμού που κουβαλά και τελικά από το εγωιστικό βάρος που θα μαζέψει στην πορεία του στο χωροχρόνο μέχρι το τέλος του κόσμου τούτου.
Έτσι δημιουργήθηκαν και οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις οντοτήτων που παλεύουν αιώνια στους 3 κόσμους,το νοητικό,τον αστρικό και τον υλικό.Οι άγγελοι και οι σατανάδες,οι σκοτεινοί και οι φωτεινοί και οι ψυχές που τους ακολουθούν.Ολόκληρες στρατιές κάνουν αληθινό πόλεμο από τη γη του νοητικού,όλο τον αστρικό χώρο και εδώ στον φυσικό-υλικό κόσμο που ζούμε.Η διαφορά πυκνότητα της ύλης-ουσίας του κόσμου,από το νοητικό μέχρι το φυσικό έχει τη σημασία της στο τύπο όπλων,στρατηγικών και είδος μαχών που χρησιμοποιούνται!
Ο χωρισμός σε δύο στρατόπεδα στον ανώτερο κόσμο αντανακλάται στο φυσικό κόσμο της Γης σε δύο κατά βάση στρατόπεδα.Αυτό της σκοτεινής αδελφότητος ή μαύρης στοάς και αυτό της λευκής-φωτεινής αδελφότητος.Απ'αυτά ξεκινά στην ουσία και το βασικό ζεύγος πολιτικών κομμάτων με το οποίο καθοδηγείται η ανθρωπότητα.Αυτό ταιριάζει στη λεγομένη δημοκρατία που εφευρέθη από τους αρχαίους Δωριείς (το 776 π.χ. με τους Λυκούργειους νόμους,την Απέλλα και τη Γερουσία) και μεταφέρθηκε στους αστούς Ίωνες της Αθήνας και στα αιολικά νησιά και αποικίες και από εκεί στη Ρώμη ,στην Ευρώπη κατά την Αναγέννηση και σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτά τα κόμματα ,το ΕΓΩ εκπροσωπείται κατεξοχήν από τη λεγόμενη Δεξιά(λόγω της θέσης που πήραν στη Γαλλική Βουλή την εποχή της αστικής επανάστασης του 1789) ή συντηρητική παράταξη.Είναι τα κόμματα του φιλελευθερισμού-καπιταλισμού από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό μέχρι την κεντρώα σοσιαλδημοκρατική περιοχή που μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στο ΕΓΩ και το ΟΛΟΝ.Τα κόμματα αυτά στηρίζονται στην ουσία στο ατομικό ΕΓΩ του καθενός σαν μάχη σε μια ζούγκλα,όπου θα επικρατήσει ο καλύτερος -δυνατότερος-εξυπνότερος και κυρίως αυτός με τα περισσότερα εφόδια,δηλ.την κληρονομία των γονέων του σε χρήμα και θέσεις-κλειδιά στην κοινωνία.Όπως καταλαβαίνουμε ,η μάχη ξεκινά με 66,6% (2/3) και παραπάνω πιθανότητες νίκης για τους γόνους αυτών των οικογενειών!
Οι οικογένειες αυτές ανήκουν κατεξοχήν στην αρεία λευκή φυλή.Έχει λοιπόν φυλετική βάση ο διαχωρισμός!
Έτσι και η λεγομένη δημοκρατία γίνεται τελικά οικονομική ολιγαρχία κάποιων λίγων προνομιούχων από την Ιστορία,οικογενειών.Θα μπορούσε κάποιος να το δεχτεί τελικά αυτό,από κάποια συγκεκριμένη σκοπιά!Τη σκοπιά του αγώνα επιβίωσης μέσα στη Ζούγκλα και την επικράτηση των ισχυρών.
Εξελικτικά πάμε πολύ πίσω,από δε πνευματικής άποψης δεν κουβεντιάζουμε.Άλλωστε πνεύμα και υλικότητα είναι ποσά αντιστρόφως ανάλογα.
**Θα πούμε εδώ ότι όταν κάποιος με πλήρη γνώση και κατανόηση του ιστορικού και συμπαντικού γίγνεσθαι προχωρά σε μία τέτοια πολιτική ζούγκλας και άκρατου εγωισμού,είναι εν γνώση του κακός. Ξέρει τι κάνει και έχει επίγνωση του "κάρμα " που φορτώνεται.Δηλαδή δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακόμη και θυσιάζεται!Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο (ίσως το υψηλότερο) και μπορεί αναφερθούμε,σε αυτό ,σε προσεχές άρθρο!
Πάντως αλίμονο σε αυτόν που εν αγνοία του κάνει το κακό,όπως διακήρυττε ο πάνσοφος Σωκράτης.To "Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" του σταυρωμένου Χριστού,μόνο αυτό μπορεί να τους αλαφρώσει!

 Συνεχίζουμε!Τα κόμματα της αριστεράς θεωρούνται τα κόμματα που αγωνίζονται για το ΟΛΟΝ πρώτα,ιδίως τα κομουνιστικά κόμματα,πιστεύοντας ότι όταν ΟΛΗ η κοινωνία είναι καλά ,τότε και τα άτομα είναι καλά.Προφανώς ,λογικά,ορθόν εφόσον σεβαστούν και την ατομική ελευθερία,το προσωπικό ΕΓΩ του κάθε ατόμου.Αλλιώς και αυτά στην ουσία εκφυλίζονται σε κόμματα οικονομικής ολιγαρχία,όπως έγινε με το κομουνιστικό πολίτευμα της Ρωσίας και την πλήρη οπισθοδρόμηση του σήμερα στην εποχή των Τσάρων.Άρα σημασία δεν έχουν τα ονόματα αλλά η πρακτική των κομμάτων ως προς τον λαό που κυβερνούν!Τουλάχιστον οι νεοφιλελέυθεροι-συντηρητικοί είναι συνεπείς ταξικά και ιδεολογικά!
Οι αδελφότητες φροντίζουν πάντα για την προώθηση των κατάλληλων ψυχών στις κομματικές θέσεις ,ώστε να προχωρήσει το έργο τους.Αυτό και από τις 2 πλευρές.Χαρακτηριστικό των "σκοτεινών" είναι η τάση τους για ΔΙΑΣΠΑΣΗ και η ΒΙΑΣΥΝΗ τους.Γιάυτό λέγονται και εγρήγοροι.Τα θέλουν όλα για το ΕΓΩ τους όσο γίνεται γρηγορότερα.Φοβούνται τον ελεύθερο χρόνο,τη χαλάρωση,την ηρεμία,τη γαλήνη γιατί τότε ο κατώτερος νους του ανθρώπου,ησυχάζει και οδηγείται σε ανώτερες σκέψεις που είναι επικίνδυνες γιάυτούς.Έτσι προσπαθούν να "μας έχουν στη τσίτα" που λέει ο λαός,για να μη σκεφτόμαστε.Έτσι δρούμε μηχανικά σαν τα "έμψυχα όργανα" του Αριστοτέλη,δηλ. σκλάβους,υπάκουους θέλοντας και μη στα αφεντικά τους.
Αν σε κάποια στιγμή χαλάρωσης συγκεντρωθείτε σε αυτούς που βιάζονται που έχουν άγχος να προχωρήσουν τα σχέδια τους  και που προκαλούν διαιρέσεις και χωρισμούς τότε πετύχατε κάποιους "σκοτεινούς" ή όργανα τους άβουλα και μη!
Αντίθετα η ΑΡΓΗ-σταθερή πορεία κάποιων άλλων προς την ΕΝΩΣΗ χωρών και λαών είναι χαρακτηριστικό των Αργών-φωτεινών που δε βιάζονται να εκτελέσουν το έργο,αν δεν είναι όσο πιο σίγουρο-σταθερό-τέλειο γίνεται για να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα.Αποφεύγουν επίσης κάθε διασπορά αρνητικών συναισθημάτων όπως άγχους-φόβου και προσπαθούν να μην τρομοκρατήσουν τον κόσμο για την απαιτούμενη πολιτική!
Σε κάθε περίπτωση ,απαραίτητο, είναι η διακριτική ικανότητα του καθενός,να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και αυτό χρειάζεται άσκηση!
Ας δούμε τώρα την πορεία μιας μεγάλης χώρα της Ανατολής,της Κίνας.Ξεκίνησε με τη μεγάλη λαϊκή επανάσταση του Μάο,τη δικτατορία του προλεταριάτου και κατάφερε με τον ελιγμό του Ντεγκ Σιάο Πινγκ (είπε το περίφημο:Δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη, αρκεί να πιάνει ποντίκια. ) να περάσει στο σοσιαλιστικό στάδιο με τη μικτή σημερινή οικονομία και ένα δυνατό Κομουνιστικό κόμμα που ελέγχει την πορεία προς τον κομουνισμό.Ο σοσιαλισμός της Κίνας είναι μάλλον σε πρώιμο στάδιο ,ενώ χαρακτηρίζεται και από στοιχεία εθνικισμού της φυλής Χαν.Θεωρώ ότι θα φτάσει σε μερικές εκατοντάδες χρόνια στο υψηλότερο σημείο του,οπότε και θα περάσει στο πρώτο στάδιο του κομουνισμού.Μετά από αρκετά χρόνια θα περάσει στο δεύτερο ή ανώτατο στάδιο του κομουνισμού για να φτάσει τελικά στην αταξική-αναρχική κοινωνία μετά από λίγες χιλιάδες χρόνια.
Η πορεία πρέπει να είναι αργή και σταθερή.Και ορθά προχωρά η σοφή Κίνα που ύμνησε ο Κ.Βάρναλης!
Αντίθετα η Ρωσία με το θάνατο του Στάλιν το 1953 τελείωσε την πορεία της προς το σοσιαλιστικό στάδιο.Έμεινε στη δικτατορία του προλεταριάτου που σύντομα εκφυλίστηκε σε οικονομική ολιγαρχία των διευθυντών και των κομματικών αξιωματούχων,και τελικά οπισθοδρόμησε το 2012 στο παλαιό φεουδαρχικό σύστημα του τσαρισμού με άλλη(ολιγαρχική-οικονομική) μορφή!Σοσιαλισμός στην ουσία δεν εφαρμόστηκε ποτέ,αν εξαιρέσουμε ίσως τη ΝΕΠ του Μπουχάριν το 1927 και την πολιτική της οικονομολόγου Λίμπερμαν με τον Αλεξέι Κοσίγκιν το 1964.Η νομενκλατούρα ,βέβαια δεν άφησε να προχωρήσει η πορεία προς τον σοσιαλισμό και σε λίγα χρόνια θα πέρναγε και επίσημα όλο το κράτος στα χέρια  των λίγων κομματικών στελεχών!
Η λαϊκή επανάσταση του 1917 θα λάβει οριστικά τέλος!
Να πούμε ότι η πορεία προς το σοσιαλισμό και κατόπιν στον κομουνισμό δε γίνεται με τη βία και με αιματηρές επαναστάσεις.
Συνήθως είναι αποτέλεσμα των ωρίμων συνθηκών και της ιστορικής ανάγκης.Βία εφαρμόζεται μόνο όταν οι παλαιοί αντιδραστικοί αρνούνται να προσαρμοστούν στη νέα εποχή που ανατέλλει και επιθυμούν την επιστροφή στο σκότος.Πολλές φορές στη Δύση γίνεται πρόοδος προς το σοσιαλισμό ,χωρίς καν να γίνεται αντιληπτό από τους ιστορικούς και τους κοινωνιολόγους.
Πιθανά να φτάσουμε σε σημείο να έχει ξεπεραστεί το σοσιαλιστικό στάδιο και να μην το αντιληφθούμε καθόλου!
Η εφαρμογή ,πάντως βίας-βιασύνης,άγχους,αγωνίας για πολιτικές νέες και μέτρα δηλώνουν το ποιόν αυτών που βρίσκονται από πίσω.
Όπως οι αναρχικοί του παρακράτους των σκοτεινών που επιθυμούν την αναρχική κοινωνία με τη βία "εν μία νυκτί",όταν έχει αποδειχθεί ότι θα χρειαστούν ίσως χιλιάδες χρόνια για να φτάσουμε σ αυτή.
Τελειώνοντας να πούμε ότι με δεδομένη την παγκοσμιοποιημένη πλέον οικονομία, είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η παγκόσμια συνεννόηση και η αντιμετώπιση του πλανήτη ως μιας κοινωνίας-κράτους,διαφορετικά ο διεθνισμός θα αποτύχει πλήρως και ο εθνικισμός,ως δαίμων που πλανάται πάνω από όλες τις χώρες, θα οδηγήσει τη Γη στη γενίκευση του πόλεμου " Όλου εναντίον Όλων" που ήδη αναφερθήκαμε ! (βλhttp://kokkinokoupi.blogspot.gr/2012/07/o.html.).

κωπηλάτης