Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΥΛΗ-Μητέρα των Πάντων & Υψίστη Θεά.

«Ποτὲ δὲν διαβάσατε στὶς Γραφές; ῾Ο λίθος ποὺ τὸν πέταξαν σὰν ἄχρηστον οἱ οἰκοδόμοι, αὐτὸς ἔγινε ἀγκωνάρι· ὁ Κύριος τὸ ἔκανε αὐτό, καὶ εἶν᾿ ἀξιοθαύμαστο στὰ μάτια μας».
Ματθαίου κα΄ 32-42  


Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η=438=ΥΛΗ                                               ΜΑΤΕΡ=446=Η ΥΛΗ
Οι αλχημιστές αναζητούσαν παντού την πρώτη ύλη (prima materia) για να ξεκινήσουν το αλχημικό τους έργο το περίφημο OPUS MAGNUM.Οι μυημένοι γνώριζαν ότι η πρώτη ύλη είναι κάτι που βρίσκεται παντού και δεν του δίνει σημασία ο κόσμος.Γνώριζαν επίσης ότι το Μεγάλο Έργο δεν είχε σκοπό την παραγωγή χρυσού στο φυσικό-πυκνό επίπεδο,αλλά τη μετατροπή της πρώτης ύλης σε πνευματικό χρυσό,στην αιώνια αξία του κόσμου που δεν είναι παρά ο ίδιος ο Εαυτός,το Πνεύμα που κατοικεί σε κάθε άνθρωπο.
Αυτή λοιπόν η πρώτη ύλη δεν είναι παρά η ίδια η ύλη.Η Ουσία που είναι κατασκευασμένα τα πάντα.Αυτή είναι το πνεύμα του θεού και ο Εαυτός του ανθρώπου.Αυτή και η ψυχή,ο λόγος του θεού,αυτή και το νού και το σώμα μας.
Είναι ο χρυσός που υπάρχει ήδη μέσα μας,στην Καρδιά μας.Και δε χρειάζεται καμμιά μετατροπή ,απλά και μόνο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.Να ξετυλιχτεί από τα πέπλα που είναι τυλιγμένη αυτή η αληθινή ουσία, σαν τις στρώσεις του κρεμμυδιού.
ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ φώναζε ο Σωκράτης και εννοούσε να ερευνήσουμε και να συγκεντρωθούμε στην Ουσία μας.Στην ύλη που είμαστε φτιαγμένοι.Και κάποια στιγμή θα βρούμε τον αληθινό μας Εαυτό που είναι η Ουσία των Πάντων που είναι παντού.Άπειρη,αιώνια η πηγή όλων,η παντοτινή ύπαρξη και ευδαιμονία!Τούτη τη λένε και Αγάπη και  Η ΑΓΑΠΗ=101=ΡΑ ο πρώτος θεός των Αιγυπτίων.
Ο Αληθινός μας Εαυτός που κατοικεί στην Καρδιά μας και ο Παγκόσμιος Εαυτός(ισβάρα) και Ένας Θεός είναι το ίδιο ακριβώς.Απλά μένει να τα συνειδητοποιήσουμε και να τα βιώσουμε στο πέρασμα του χρόνου.Σιγά-σιγά.Και σημασία δεν θα έχει το ταξίδι όπως έγραφε ο Καβάφης αλλά η Ιθάκη.Η φτωχική πετρώδης Ιθάκη.
Η πέτρα που πέταξαν οι οικοδόμοι.Αυτή είναι η αληθινή Ουσία-Θεμέλιο των πάντων.Πάνω σε αυτή η δύναμη που εκπέμπει η ίδια η Πρώτη Ύλη-Ουσία,σαν Ομίχλη καλύπτει τον αιώνιο-γαλήνιο Ωκεανό και σχηματίζει μορφές,ολοένα και πιο πολλές και πιο πολύπλοκες που μας ξεγελούν και μας κάνουν να χανόμαστε στον κυκεώνα των μορφών της,και να ξεχνάμε την πηγή απ'όπου βγήκε το Εγώ μας και οι σκέψεις μας.
Αυτό πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά.Ποιοί είμαστε.Πάντα είμαστε!!Απλά η ομίχλη είναι πυκνή και βαριά και καλύπτει τόσο καλά εκείνο τον χρυσό φωτεινό κόκκο που κατοικεί μέσα μας που είναι τελικά OPUS MAGNUM  να το ξεσκεπάσουμε ,να το αντικρύσουμε με το θεϊκό μας μάτι,να το βιώσουμε και τελικά να συγχωνευτούμε μαζί του!
Ύλη-η Μητέρα των Πάντων!Αυτή γεννά τις Ιδέες,τις Αρετές,τις Αξίες,τις Έννοιες,τα Πρόσωπα,τις Ενέργειες,τα Αντικείμενα,τις Ιδιότητες,τους Νόμους,τις Αισθήσεις και τα Συναισθήματα.
Είναι το αληθινό ΕΙ εν Δελφοίς που κατείχε περίοπτη θέση στο μαντείο και ανέλυσε ο αρχιερέας Πλούταρχος στο ομώνυμο έργο του.
*EI=15=ΓΑΙΑ=ΘΕΑ  και ΓΗ=11(Ο συκοφαντημένος αριθμός των πεφωτισμένων!).Επίσης ΕΣΤΙΑ=22 ή 2Χ11-
ΕΝ=55=ΗΘΙΚΗ/ΕΙΜΑΙ=66/Η ΘΕΑ ΕΙΜΙ=88/ΠΗΓΗ=99
Όλα παράγωγα του 11!

Το γνώριζαν ο Ηράκλειτος με το ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ,
ο Αναξίμανδρος με το Άπειρο του,ο Σωκράτης με τη διαλεκτική του,ο Αριστοτέλης με τη λογική του,οι Μαρξ και Έγγελς με τον επιστημονικό υλισμό και ο Λένιν με την απόδοση στην ύλη της απειρίας νόμων και μορφών .
Ας δούμε και τι γράφει η ρωσίδα μύστης Έλενα Ρέριχ στις επιστολές της,που θυμίζουν θα έλεγα τον Λένιν:

"Όσο για το Θεό....Αρνούμαστε να παραδεχτούμε ένα ον ή μια ύπαρξη για την οποία δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε, α] γιατί δεν υπάρχει χώρος γι'αυτόν στην παρουσία της ύλης,της οποίας τις αναντίρρητες ιδιότητες και ποιότητες γνωρίζουμε απολύτως καλά, 
β] γιατί αν αυτός ή αυτό δεν είναι παρά ένα μέρος της ύλης αυτής,είναι γελοίο να υποστηρίζουμε ότι είναι αυτός που κινεί και κυβερνά εκείνο του οποίου δεν είναι παρά ένα εξαρτημένο μέρος και γ] γιατί αν μας πούν ότι ο Θεός είναι ένα αυθύπαρκτο αγνό πνεύμα,ανεξάρτητο από την ύλη-μια εξωκοσμική θεότητα,απαντάμε ότι,ακόμα κι αν δεχτούμε τη δυνατότητα μιας τέτοιας αδυνατότητας, δηλαδή της ύπαρξης του,υποστηρίζουμε μολαταύτα ότι ένα εντελώς άυλο πνεύμα,δεν μπορεί να είναι ένας νοήμων συνειδητός κυβερνήτης ούτε μπορεί να έχει κανένα από τα γνωρίσματα που του απόδίδει η θεολογία,κι έτσι,ένας τέτοιος Θεός αποβαίνει και πάλι απλώς μια τυφλή δύναμη...
Με άλλα λόγια,εμείς πιστεύουμε μόνο στην ύλη,στην ύλη ως ορατή φύση και στην ύλη στην αόρατότητα της ως τον αόρατο,πανταχού παρόντα,παντοδύναμο Πρωτέα,με την ακατάπαυστη κίνηση της που είναι η ζωή της και την οποία η φύση έλκει από τον εαυτό της,αφού αυτή είναι το μεγάλο όλο,εκτός του οποίου τίποτε δεν μπορεί να υπάρξει."
12-9-1934


Η ΔΑΜΑΤΕΡ(Θεά Δήμητρα) =459=ΥΛΗ ΕΣΤΙ

κωπηλάτης