Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΔΥΟ ΘΗΡΙΑ ΤΗς ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Περίπου 1000 χρόνια και παραπάνω πριν γραφτεί η Αποκάλυψη από τον Ιωάννη στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία ήδη αναφέρονται τα δύο περιώνυμα θηρία που εμποδίζουν τον ήρωα-μύστη στην κατάκτηση του στόχου του.Στην τελική υπέρβαση της πυκνής ύλης-πλάνης και την ένωση με την αδιαφοποποίητη συνειδητότητα του ΟΛΟΥ.
Ο δεύτερος άθλος του Ηρακλή είναι ο θάνατος της Λερναίας Ύδρας.Το τέρας στα ελώδη νερά της Λέρνης που έχει 7 και κατά άλλους 9 κεφάλια από τα οποία το ένα είναι αθάνατο.Παρόμοια ο Οδυσσέας και η συντρόφοι του πρέπει να αντιμετωπίσουν το θαλάσσιο τέρας Χάρυβδη,από το οποίο σύμφωνα με τη μάγισσα Κίρκη κανείς δεν γλυτώνει.Έχει και αυτό 7 ή 9 κεφάλια και 3 μέρες ρουφά το νερό μέσα της και άλλες 3 το εκτοξεύει.
Και στις 2 περιπτώσεις έχουμε αναφορά στο μεγάλο θηρίο της Αποκάλυψης που ήδη είπαμε ότι είναι το δέντρο της ζωής,η εβραική Καββαλά ή το κηρύκειο του Ερμή και πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ινδουιστική θεολογία που δεν έκρυψε αλλά τα αποκάλυψε ,πιστεύοντας ότι αυτό τελικά είναι το καλύτερο,είναι το αιθερικό-ενεργειακό σώμα του ανθρώπου.Ο
έλεγχος αυτού του σώματος επιφέρει την ύψιστη τελειότητα και την ένωση με το Θείο.(Ομοίωσις).

Τα 7 κεφάλια του θηρίου είναι τα  7 ή σωστά 9 τσάκρας αν προσθέσουμε :1]το Μπιντού που είναι η σεφιρά Μπινά στην Καββαλά και βρίσκεται στη βάση του κρανίου ανάμεσα στο άγνια και στο σαχασράρα.Από εκεί ρέει το νέκταρ της μυστικής ενέεγειας prana που φτάνει στο  4ο τσάκρα του ομφαλού ,το μανιπούρα  και παράγει τις 5 διαφορετικές ενέργειες,δηλαδή την πράνα,την απάνα,την βαγιου,την ουντάνα,σαμάνα που καλύπτουν όλο το ανθρώπινο σώμα και ελέγχουν τις φυσικές λειτουργίες του μέσω των σωματικών οργάνων και ορμονών.
2] Το αντασαχασράρα που είναι κάτω από το 1ο τσάκρα,το μουλαντάρα ,ανάμεσα στα άκρα πόδια και έρχεται σε επαφή με τη Γη.
Τα βασικά τσάκρα πάντως είναι 7 και το ένα απ'αυτά ,είναι το αθάνατο κεφάλι της Λερναίας ύδρας,το 7ο,το Σάχασράρα στην κορυφή του κεφαλιού που είναι ο αγνός αθάνατος Εαυτός μας ,ο Σίβα των Ινδών,το Αρχέτυπο του καθενός μας που είναι το ίδιο για όλους μας,αθάνατο,αμερές κατά τον Πλάτωνα,αιώνιο,ο τελικός σκοπός.Η κατάκτηση του δια του ΠΥΡός δηλαδή της ανώτατης νόησης και διάκρισης συμβολίζεται στα φλεγόμενα βέλη του Ηρακλή και το λόγο-ρόπαλο.
Ο δράκος που συνοδεύει το θηρίο στην αποκάλυψη είναι ο αστρικός χώρος των παθών και στον άθλο του Ηρακλή συμβολίζεται με τον σκορπιό που τσιμπάει το πόδι του ήρωα και τελικά τον σκοτώνει ο φίλος του Ιόλαος,προφανώς το ισχυρό ανώτερο Εγώ του,η Θέληση-manas.
Tο δώρο του Ιεχωβά στους εβραίους στην έρημο.Πρόκειται για τον ανώτερο νού που εμφανίζεται μετά τον ησυχασμό του κατώτερου μανιασμένου ανθρώπινου νου,που βρίθει από σκέψεις και σχέδια.
Ο Ηρακλής θα το θάψει το θηρίο στη Γη,ώστε να μην εμφδανισθεί ξανά.Παρόμοια ανφέρει ο Απ.Ιωάννης το ρίξιμο του Θηρίου στο θειάφι και τη φωτιά.Γιατί η δοκιμασία αυτή γίνεται μιά φορά και δεν χρειάζεται να ξαναγίνει αν επιτευχθεί ο Σίβα δηλ.η ανώτατη-απόλυτη συνειδητότητα του ΟΛΟΥ.
Ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του θα φτάσουν όταν νικήσουν το θηρίο-Χάρυβδη στο νησί του Ήλιου τη Θρινακία.Πολύ σωστά συμβολίζεται ,η φώτιση από τον πνευματικό Ήλιο.

**Άσχετα με τον εσωτερικό συμβολισμό θα αναφέρουμε ότι η Οδύσσεια ,αποτελεί και αποκάλυψη γεωγραφικών στοιχείων,όπως έδειξε η αμερικανίδα αρχαιολόγος Μεντς και έγραψ ο παλιός αστός δημοσιογράφος Ι.Πασσάς.Έτσι η νήσος Θρινακία ή Τρινακία μάλλον είναι το νησί Τρινιντάτ στην Καραιβική έξω από τις ακτές της Βενεζουέλας,γιατί μάλλον εκείνος ο αρχαίος αιολικός πολιτισμός,ήταν παγκόσμιος ,ο περίφημος ατλαντικός με μητρόπολη την Αιολίδα νήσο στον Ειρηνικό,και όχι περιορισμένος στα Ελλαδικά νησιά.

Ας δούμε τώρα το μικρό θηρίο,το περίφημο 666 που δηλώνει το άκρατο κατώτερο εγώ,τον σκοτεινό εαυτό μας.Είδαμε ότι ΕΙΜΑΙ Η ΘΕΟΤΗΣ=666=ΙΑΠΕΤΟΣ ,ο αποστάτης τιτάνας που θέλει να γίνει Δίας στη θέση του Δία όπως ο κακός βεζύρης Ιζνογκούντ(ΙS NO GOOD) χαλίφης στη θέση του χαλίφη..
Θα προσθέσουμε ότι το 6 ως αριθμός δηλώνει τα ΕΚΤΟΣ τάξης-νόμου της Φύσης και της ΠΕΜΤουσίας των ιερών μυστηρίων και κανόνων.
Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν τη σημασία του κάθε αριθμού και πολλοί ασχολούνται με το Ελληνικό αλφάβητο αλλά λίγοι έχουν δώσει σημασία στους 12 πρώτους ελληνικούς αριθμούς.
Οι πυθαγόρειοι πάντως φαίνεται ότι ουδέποτε αποκάλυψαν την τεράστια σημασία τους και οι πλατωνικοί και νεοπυθαγόριοι όπως ο Ιάμβλιχος δεν προχώρησαν σε αποκάλυψη των μυστηρίων τους,ίσως από φόβο για κακή χρήση τους από τους σκοτεινούς αδελφούς μας.
Γράψαμε για το μικρό θηρίο στο άρθρο μας  http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2012/05/blog-post_26.html.Εκεί βλέπουμε ότι και στη Νορβηγική μυθολογία γνώριζαν οι μύστες-ιερείς τη σημασία του ως ανήμερου-κατώτερου νου που πρέπει να ησυχάσει για να φτάσει ο μύστης στην υπέρτατη συνειδητότητα.Άρα η γνώση αυτή είναι πλανητική-παγκόσμια και θα τολμήσω να πώ και γαλαξιακή και συμπαντική που αφορά όλα τα νοήμονα ανθρώπινα είδη του υλικού κόσμου μας.
Μπροστά σε αυτές τις γνώσεις και τα μυστήρια,οι πατρίδες σωπαίνουν και δίνουν τη θέση τους στο ΟΝ Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.
Ο έκτος ,λοιπόν κρυφός σκοτεινός εαυτός μας,στο δέντρο της Ζωής ,την Καββαλά συμβολίζεται με το σεφιρώθ ΝΤΑΑΘ που άλλες φορές υπάρχει στο 6ο επίπεδο-δικέρατο κεφάλι και άλλες φορές δεν υπάρχει,δηλ .δεν απεικονίζεται καθόλου.Στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου φαίνεται να είναι κάποιο έλασσον τσάκρα στον ουρανίσκο πάνω από το 5ο του λαιμού,που αντιπροσωπεύει τον  μαύρο Αιθέρα και την Άβυσσο.
Στους Άθλους του Ηρακλή είναι ο 10ς.Ο φοβερός γίγαντας Γηρυόνης.Ο ανήμερος Νους που γυρνάει ανύσυχος εδώ και εκεί χωρίς να ησυχάζει.Έχει 3 κεφάλια και 3 σώματα με 6 χέρια και 6 πόδια.Φανερό το 666.Ποιό φανερό,όμως είναι στην Οδύσσεια ως Σκύλλα με 6 λαιμούς,6 κεφάλια και την προφητεία της μάγισσας Κίρκης ότι θα σκοτώσει 6 συντρόφους του Οδυσσέα.Αλλά κυρίως τα 3 σαγόνια σε κάθε κεφάλι οπότε έχουμε 3Χ6 σειρές οδόντων.Δηλαδή 666.
Η απόδοση στις σιαγόνες του 666,δείχνει τη γνώση του Ομήρου για το σκοτεινό σεφιρώθ-τσάκρα του ουρανίσκου.Τον ΝΤΑΑΘ της Καββαλά.Και ο Όμηρος το γνώριζε πριν το 800 π.χ. που έζησε ο Ησίοδος.Το αποκάλυψε όπως αποκάλυψε και άλλα και γι'αυτό ,όπως έγραψε ο μεγάλος ιστορικός και ΓΓ του ΚΚΕ Γιάννης Κορδάτος το ιερατείο τον καταδίκασε σε τύφλωση.Το ποιό ιερατείο ήταν αυτό?Θεωρώ το φοινικικό-ιωνικό γιατί τότε ξεκίνησε η προσπάθεια απόκρυψης των μεγάλων φιλοσοφικών-συμπαντικών αληθειών από τους Ίωνες-Φοίνικες.Αναφορά σε αυτούς που τον τύφλωσαν κάνει στην Οδύσσεια,λέγοντας πως οι φοίνικες έμποροι απήγαγαν τον βοσκό του Οδυσσέα Εύμαιο από το πατέρα του στη Σύρο,αλλά και πως έκλεψαν τον ίδιο τον Οδυσσέα παρατώντας τον σε μια ακτή.
Ήταν οι ίδιοι και απαράλλαχτοι,οι διαβολικοί φοίνικες,οι αιώνιοι εχθροί των Ελλήνων, τότε και τώρα!
Τελειώνοντας θα πούμε ,όπως και άλλοι πριν από μένα ότι η Οδύσσεια πρέπει να αντιμετωπιστεί,ως ιερό βιβλίο της Ελληνικής Θρησκείας και αν εμφανιστεί ένας νέος Πλήθων Γεμιστός θα συμπεριλάμβανε στον Μεγάλο Κανόνα της μελλοντικής θρησκείας,την Οδύσσεια,την Ιλιάδα,τη Θεογονία,τα Εργα και Ημέρες και όλους τους ορφικούς ύμνους,μαζί με όλα τα έργα της Καινής Διαθήκης πλήν ίσως κάποιων πλαστών επιστολών αποστόλων,αλλά και αρκετά από τα απόκρυφα ευαγγέλια και επιστολές.κωπηλάτης