Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Το χρώμα των Δαναϊδων στον Αισχύλο!

..η γέννα  η μελαψή και ηλιοκαμμένη ,εμείς, στο Δία του κάτω κόσμου θα στραφούμε...
Χορός Ικέτιδων

Αυτά που λέτε απίστευτα φαίνουνται,ξένες,πως ναν'εδώ από το Άργος η καταγωγή σας,
γιατί πίοτερο μοιάζετε σα με γυναίκες της Αφρικής κι όχι καθόλου μ'απ΄τις ντόπιες.
τέτοιο θε νάλεγα φυτό πως θρέφει ο Νείλος, ή και κυπραίικο χάραγμα σε γυναικείες μορφές,
απ 'άντρες ναχη τυπωθή τεχνίτες
Τέτοιες και στις Ινδίες γρικώ,κατά τα μέρη που συνορεύουν με τη γη των Αιθιόπων,
γυναίκες να γυρνούν καβάλλα σε καμήλες,
ή για τις αντρογυναίκες τις κρεοφάγες,σίγουρα,θα σας έπαιρνα τις Αμαζόνες,
αν 'ησαστε με τόξα αρματωμένες,
όμως καλύτερα από σας να μάθω περιμένω ,πως είναι η φύτρα και η γενιά σας από τ'Άργος.
Βασιλέας Πελασγών Άργους


Ο τραγικός ποιητής Αισχύλος καταγόταν μάλλον από την Ελευσίνα,και κατοικούσε η οικογένεια του στην Παλλήνη Αττικής.Αμφότεροι οι τόποι ήταν περιοχές Πελασγών,άρα λάων της κίτρινης γηγενούς φυλής,και προγονικής της Αιολικής.Η ιστορία των Ικέτιδων-Δαναΐδων είναι ιστορικά η ιστορία των Ποιμένων Βασιλέων ή Υκσώς (ιξώς) ,Σκυθικών λαών ,της λευκής φυλής που κατείλθε από τις πεδιάδες της Ουκρανίας στην Αίγυπτο όπου και κυριάρχισε για αρκετά χρόνια.Αυτή μάλλον έφερε και τη λατρεία του θεού Άμμωνα στην Αίγυπτο.Τελικά εκδιώχθηκαν από τους Αιγύπτιους που επανέφεραν τη γηγενή κυριαρχία της μέλανας φυλής και τη  λαική θρησκέια του Όσιρι,της Ίσιδος και Ώρου.Παρόμοια έγινε και στην Ελλάδα μετά την πτώση της Τροίας σαν συνέπεια της Ατλαντικής καταστροφής ,όπου οι γηγενείς Δωριείς σε συμμαχία με τους πιστούς Αιολείς ανέκτησαν την κυριαρχία  και εκδίωξαν τους Δαναούς-Φοίνικες προς τα Δυτικά ,όπου και ξεκίνησαν τον αποικισμό της Μεσογείου.Πρόκειται για το απελευθερωτικό κίνημα της καθόδου των Δωριέων από τα βουνά της Πίνδου-κοιτίδας των Γραικών,και την επακόλουθη ολυμπιακή μεταρρύθμιση του 776 π.χ.
Οι Ικέτιδες-Δαναοί στην Παλαιά διαθήκη αναφέρονται ως φυλή ΔΑΝ του Ισραήλ και είναι η προγονική φυλή των σημερινών Δανών,Σουηδών,Λιθουανών και άλλων βορείων Ιώνων.
Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο Αισχύλος παρουσιάζει τις Ικέτιδες ως Μελαψές στο Αθηναικό κοινό?
Η απάντηση εύκολα κατανοητή.Πρώτα απ'ολα γνωρίζει άριστα την ιστορία και προϊστορία της δικιάς του φυλής όπως φαίνεται από τα λόγια του βασιλιά των Πελασγών σε άλλο σημείο της τραγωδίας αλλά και της μαύρης φυλής της Πελοποννήσου,αφού αναφέρει τη καταγωγή των Αργείων από τον μέλανα-Άπη τον δωριέα γιό του θεού Απόλλωνα που ήρθε από τα βουνά της Ναυπακτίας και καθάρισε τη χώρα από το "μίασμα παλιών αιμάτων" και "μνημονεύεται πάντα στις προσευχές μας".Δεν ήταν ο Άπις,κίτρινος Ινδιάνος όπως ο Πελασγός,αλλά μαύρος και η μεγάλη ατλαντική σύγκρουση μαύρων και κίτρινων είναι γνωστή στον ποιητή.
Προφανώς λοιπόν γνωρίζει και την ιστορία της ΙΟΥΣ της προγόνου της Ιωνικής φυλής,της νέας λευκής φυλής που κατείλθε από τον "Βορά" αποίκισε τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία εξοντώνοντας τους γηγενείς Ινδιάνους-Πελασγούς και τους Μάυρους-Λέλεγες προγόνους των Δωριέων,όπως η άλωση της Μιλήτου και η γενοκτονία του Καρικού(Λελεγειακού) πληθυσμού της.
Ο τραγικός ποιητής Αισχύλος γνωρίζει καλά και την απόκρυφη ιστορία του ανθρώπου,όπως φάνηκε στην τραγωδία "Προμηθέας Δεσμώτης" για την οποία πέρασε από δίκη στην οποία απαλλάχτηκε-προσωρινά-γιατί το τέλος του τελικά,ίσως να ήταν η δολοφονία από το Ιωνικό ιερατείο!(Ένας αετός που έριξε μια χελώνα στο κεφάλι του!!!).
Μιλά λοιπόν ο Αιολέας Αισχύλος  σε ιωνικό κοινό και οι άρχοντες και ιερείς της Αθήνας ,γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία και την καταγωγή τους.Δεν είναι Ινδιάνοι όπως ο Ελευσίνιος Αισχύλος,ούτε μαύροι όπως ο Σωκράτης.
Είναι λευκοί με ένδοξη καταγωγή από το ¨΄ΑΣΤΥ " του Βορά (ΤΟ ΑΣΤΥ=777=ΣΤΑΥΡΟΣ,το σύμβολο τους) που ήρθαν να εκπολιτίσουν τους ζωώδεις γήινους και γι'αυτό θα χρησιμοποιήσουν μαστίγιο και καρότο (για τους λαγούς....) για τους απείθαρχους και ασεβείς ,όπως ο Αισχύλος ή ο  Σωκράτης και ο Ευριπίδης αργότερα και ο ολόμαυρος Αίσωπος πρωτύτερα!
Έκανε ιστορικό λάθος ο Αισχύλος ή ατόπημα ,αποδίδοντας στους Ίωνες γηγενή ,μέλανα,καταγωγή?
Η μετέπειτα ιστορία του δείχνει ότι έπεσε σε δυσμένια. Εξορίστηκε στην δωρική Σικελία όπου έγραψε την τραγωδία "Αίτναι" προς τιμή του ιδρυτή της πόλης Αίτνα-τυράννου Ιέρωνα (ΙΕΡΩΝ=965,θα δούμε με ποια προσωπικότητα  ισούται σε προσεχές άρθρο...) ενώ όταν πέθανε ανακηρύχτηκε Ήρωας και του αποδόθησαν οι ανάλογες τιμές από τους Δωριείς της Γέλας. Ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος Α' έψαχνε να βρεί το γραφείο του,το οποίο θεωρούσε Ιερό κειμήλιο.
Ήταν λοιπόν εν γνώσει του η παρουσία των Ικέτιδων-Δαναών ως μαύρου πληθυσμού και οπωσδήποτε κίνηση προσβολής και ασέβειας για το ιερατείο των Ιώνων-Αθηναίων.Δε θα του συγχωρούσαν ποτέ αυτό και είναι πραγματικά περίεργο πως σώθηκαν οι 7 τραγωδίες του μέχρι τις μέρες μας!

κωπηλάτης