Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ & ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ-αξιοσημείωτα γεγονότα και ομοιότητες.

'Oταν γεννήθηκε ο Ιησούς -Ναζωραίος το 0μ.χ. η Ρώμη βάδιζε στην πλήρη εκφύλιση της.Η παρακμή είχε ήδη αρχίσει νωρίτερα και κάθε είδους βιαιότητα,ανηθικότητα,μαγεία και διαστροφή έπλητε τον ρωμαϊκό κόσμο.Ο θεός που κατέβηκε από τον Όλυμπο ήρθε για να αλλάξει την πορεία του δυτικού κόσμου προς την καταστροφή.Το αντίτιμο γι'αυτόν θα ήταν η ανοδική του προσωπική πνευματική εξέλιξη που θα ήταν και αυτή όμως παράδειγμα-πρότυπο για τον κάθε άνθρωπο.Το μέγα έργο (opus-magnum) το έφερε εις πέρας με τη σταυρική του θυσία,την ανάσταση και την ανάληψη.Μαζί έσωσε και την ανθρωπότητα συλλέγοντας όλο το μέχρι τότε κάρμα της και διαγράφοντας το,μη έχοντας αυτός κανένα απολύτως κάρμα παρά το καθήκον του προς το Ολον και την προσωπική του εξέλιξη.Άν δε το έκανε ,όπως λέει ο δάσκαλος Στάινερ,μάλλον ο δυτικός κόσμος θα εξαφανιζόταν από μια μεγάλη επιδημία πανώλης ή άλλης ασθένειας που ενέσκηψε τελικά στο Βυζάντιο πολύ αργότερα,το 541 μ.χ. περίπου με τον αποδεκατισμό του ελλαδικού πληθυσμού(κατά τον Ευάγριο απωλέσθη το 40% περίπου του πληθυσμού)  και τη συνακόλουθη αποίκηση από σλάβους και αλβανούς.Παρόμοιες επιδημίες όπως της ανεμοβλογιάς'έπληξαν και την Ευρώπη ,έτσι κράτησαν τα επίπεδα του λευκού-δυτικού πληθυσμού σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με αυτά της Ανατολής.
Ο χριστιανισμός όταν ξεκίνησε να υπάρχει σαν θρησκεία είχε την δομή καθαρά κομουνιστική.Όλα ανήκαν στους οπαδούς της θρησκείας και τα μοιραζοταν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.Η ιεραρχία εξουσίας ήταν αποδεκτή και αξιοκρατική και τα μέλη ανέβαιναν εξελικτικά με κατάλληλη εκπαίδευση-μύηση.Τα κοινά συσίτια-δείπνα, οι Αγάπες,έμειναν παροιμιώδη της εποχής.
Τα πράγματα άλλαξαν όταν οι σκοτεινοί άρχοντες της υλικής εξουσίας,αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το χριστιανισμό για τα σχέδια τους.Τον απόλυτο έλεγχο των λαών υπό ένα αυτοκράτορα-θεό και μία θρησκεία.Η πολυθειστική υπάρχουσα  θρησκεία τους ήταν πια εμπόδιο και σιγά-σιγά την εκτόπισαν.Το σχέδιο των χριστιανικών διωγμών φαίνεται ότι ήταν καλά οργανωμένο,και οι λίγοι υποψιασμένοι αληθινοί χριστιανοί,το κατάλαβαν κατηγορώντας τους τότε δεσποτάδες-υποτακτικούς των ρωμαίων αρχόντων,ότι σπρώχνουν τους χριστιανούς σαν αρνιά στη σφαγή για να κερδίσουν τη συμπάθεια του κόσμου και την εξάπλωση του χριστιανισμού σε όλον το δυτικό κόσμο.Οι λίγοι εναπομείνοντες  αληθινοί χριστιανοί ,οι λεγόμενοι Γνωστικοί,κράτησαν ότι μπορούσαν να κρατήσουν αλλά κυνηγήθηκαν πιο πολύ και από τους ειδωλολάτρες,ως ασεβείς αιρετικοί και κάηκαν ή σφαγιάστηκαν από τους "νόμιμους" χριστιανούς.Το 431 μ.χ. η 3η οικουμενική σύνοδος καταδικάζει ως αιρετικό τον Νεστόριο και την αριστοτελική διδασκαλία του για παράθεση και όχι ανάμιξη των δύο φύσεων του Χριστού,της θεικής και της ανθρώπινης.
Ο σπουδαίος Robert Graves στο έργο του Βελισάριος:το σπαθί του Ιουστινιανού αλλά και ο Ρ.Στάινερ  στα έργα του θα προσπαθήσουν να δείξουν το δίκιο του Νεστόριου.
Τελικά ίσως να πήρε την εκδίκηση του με την ίδρυση του Ισλάμ,το 631 μ.χ. από τον Μωάμεθ.
Η αριστοτελική αντίληψη του θεανθρώπου,μέσω νεστοριανών μοναχών θα μεταδοθεί στον προφήτη Μωάμεθ που θα ξεχωρίσει καθαρά την θεϊκή από την ανθρώπινη φύση στο :
"Ένας είναι ο Θεός και προφήτης αυτού ο Μωάμεθ"!

*Η ρήση αυτή,αποτελεί στην ουσία επανάληψη της χριστιανικής Αγίας τριάδας,αφού,ο Θεός είναι ο Πατήρ,ο Μωάμεθ ο Υιός και το "προφητεύειν" το χάρισμα δηλαδή της θείας αποκάλυψης είναι το Άγιον Πνεύμα!

**Πάντως η ινδική φιλοσοφία μιλά για παράθεση των σωμάτων του ανθρώπου,όπως τα ενδύματα του χορού της Σαλώμης.Δηλ.φυσικο-αιθερικό-αστρικό-νοερό-νοητό-βουδικό-ατμικό.Όμως το όλο σύμπλεγμα αυτών των σωμάτων αφορά μια προσωπικότητα τον Αληθινό Άνθρωπο -Εαυτό,αυτόν που ζητούσε ο Σωκράτης να βρούμε.Άρα άλλη η ανθρώπινη μορφή-σώμα και άλλος ο αληθινός Άνθρωπος.Ο Νεστόριος μιλά για την ανθρώπινη φύση δηλαδή το ανθρώπινο σώμα σε παράθεση προς τη θεϊκή φύση δηλαδή τα ανώτερα σώματα που έχει η μια προσωπικότητα Άνθρωπος ή Θεός!
Άλλη προσωπικότητα-άτομο είναι ο Ντέβα-Θεός και άλλη ο Άνθρωπος που είναι μια χαμηλότερη βαθμίδα εξέλιξης από τον Θεό.Ο Θεός υποφέρει-θυσιάζεται κανονικά όταν ενσαρκώνεται σε χαμηλότερη βαθμίδα εξέλιξης.Είναι σαν ο Άνθρωπος να γίνεται σκύλος ή κότα.Πρόκειται για αληθινό μαρτύριο,αν κρατήσει τη μνήμη της προηγούμενης ζωής του, όπως μπορεί και την κρατά ο Ντέβα-Θεός!
Στην Μπαγκαβάτ Γκιτά ,το ιερό ινδικό βιβλίο, έχουμε ενσάρκωση του ίδιου του Πατέρα-Κρίσνα του θεού των θεών σε ανθρώπινο-φυσικό σώμα,ως μια προσωπικότητα την οποία μάλιστα ο μαθητής Αρτζούνα δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι ο Θεός και χρειάζεται να του αποκαλυφθεί για να πιστέψει!
Ο Ιησούς ήταν ΘΕΟΣ που ενσαρκώθηκε σε ανθρώπινη μορφή με δύο φύσεις κατά παράθεση όπως τα σώματα , της προσωπικότητας Άνθρωπος ή Θεός.
Ένα παράδειγμα είναι η βάρκα ως το ανθρώπινο σώμα-φορέας και ο βαρκάρης ,ο Άνθρωπος ή Θεός ως ο αληθινός Εαυτός που πλέει μέσω της βάρκας στη θάλασσα της πλάνης ,μέχρι να καταλήξει στο νησί των Μακάρων,στην Ιθάκη,την πατρίδα που έφυγε.Παρόμοια είναι και η γνωστή παραβολή με το άρμα Πλάτωνος με το άρμα ως ανθρώπινο σώμα και τον Αναβάτη ως τον αληθινό Εαυτό-Θεό.Τα δύο άλογα συμβολίζουν το θυμικό ή αστρικό σώμα ,τα ηνία-λουριά τον νού και ο Ηνίοχος τον Εγώ που κατευθύνει το άρμα .Και στα δύο παραδείγματα είναι εμφανέστατη η παράθεση των δύο φύσεων,ανθρώπινης-παχιάς ύλης και θεϊκής-λεπτής ύλης ή πνεύματος.
Έτσι και σε αυτό το σημείο ο Κύριλλος της Αλεξάνδρειας,ο διώκτης του Νεστόριου, της Υπάτιας,των Ειδωλολατρών,των Εβραίων και του αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου,είχε άδικο.
Λόγω της επίδρασης των ανωτέρων σωμάτων του Ιησού (αιθερικό-αστρικό-νοητικό κλπ) το ανθρώπινο σώμα,αλλά και τα υπόλοιπα κατά σειρά, που είχε ήταν διαφορετικά από τους άλλους συνηθισμένους ανθρώπους.
Ένα χαρακτηριστικό του φυσικού σώματος,ήταν η ελαστικότητα του ,που είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλες ωδίνες η μητέρα του στη γέννηση,ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι τα δύο πόδια του τρυπήθηκαν με ένα καρφί,το ένα πάνω στο άλλο και όχι ξεχωριστά όπως γινόταν κανονικά.Θεωρώ πιθανό επίσης να προσπάθησαν να συντρίψουν τα σκέλη του στις κνήμες,όταν "παράδωσε το πνεύμα" αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ήταν απόλυτα ελαστικά σαν λάστιχο.Το ανθρώπινο σώμα που είχε ήταν εξελιγμένο αντανακλώντας τα άλλα ανώτερα σώματα που είχε ο Θεός-Χριστός και μάλιστα μάλλον έφτασε στο ανώτατο σημείο εξέλιξης. Το σώμα ,όμως, που  βλέπουμε να εξελίσσεται μετά την ανάσταση στο περίφημο ένδοξο-αιώνιο σώμα που περιγράφεται στα Ευαγγέλια και μιλά στην Κορινθίους Α' επιστολή ο Απ.Παύλος,είναι το αιθερικό σώμα που γίνεται και αυτό τέλειο .
Η Ιερά Σινδόνη είναι ένα ιστορικό τεκμήριο ,αυτού του σώματος του Θεού!

Το  553 μ.χ. στην 5η οικουμενική σύνοδο η αυτοκράτειρα Θεοδώρα,σύζυγος του Ιουστινιανού κατάφερε να ανακυρήξει τη μετενσάρκωση,ετούτο το ιερό πανάρχαιο δόγμα,από την εποχή της Ατλαντίδος, αιρετική δοξασία .Έτσι ο άνθρωπος δεν ήταν πια αιώνιος,αλλά εφήμερος,και έπρεπε να ζήσει για το τώρα και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γινόταν για να προλάβει το θάνατο,το οριστικό τέλος.Γιατί αφού δεν υπήρχε πρίν,λογικά,δε θα υπήρχε και μετά.Κάθε τι που έχει αρχή έχει και τέλος!
Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και τα ανεμομαζώματα είναι διαβολοσκορπίσματα!
Στην ουσία έθαψε δια παντός το πρώτο αγνό-αληθινό πνεύμα του χριστιανισμού του Ιησού και των πρώτων αποστόλων και μαθητών.Από τότε ξαναφάνηκε αυτό το πνεύμα, σποραδικά  ως Βογομίλοι στο Βυζάντιο και στη Δύση, ανάμεσα σε λίγες αδελφότητες όπως οι Αλχημιστές και  οι Ροδόσταυροι που κατηγορήθηκαν βέβαια ως μάγοι-αιρετικοί και κάηκαν στην πυρά της Ιεράς εξέτασης, αμφότεροι, τόσο στην Δύση όσο και στην Ανατολή.
Το πνεύμα αγάπης και αληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων θα εμφανιστεί ξανά τον 19ο αιώνα ισχυρό ,αλλά όχι με τη μορφή θρησκείας ή πνευματικής κίνησης,αφού ήδη η ιστορία απάντησε ΟΧΙ σε αυτή τη μορφή.Οι Μαρξ(1818) και Ένγκελς(1820) θα αναστήσουν το κίνημα ανθρωπισμού και ένωσης όλων των λαών σε ένα πολιτικό-οικονομικό και κοινωνικό κίνημα που θα εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.Το κομουνιστικό μανιφέστο που εκδόθηκε το 1848,αποτελεί το νέο ευαγγέλιο των καταπιεσμένων όλου του κόσμου.Μετά από 1800 χρόνια ήρθαν δύο νέοι σωτήρες.
Δύο νέοι μικρότεροι-θεοί ενσαρκώθηκαν στον δυτικό κόσμο για να τον σώσουν από την νέα παρακμή που ζεί. Δυστυχία,επιδημίες,σκλαβιά,εκτοπισμοί,πείνα μαστίζουν τους Ευρωπαικούς λαούς και όχι μόνο!Ινδοί,Κινέζοι θύματα της αποικιοκρατίας και Αφρικανοί κανονικοί δούλοι στην Αμερική.
Οι δύο αυτοί θεοί-δαίμονες θα καταφέρουν να φτιάξουν ένα ισχυρό παγκόσμιο κίνημα με πιστούς μαθητές όπως οι Λένιν,Τροτσκι, Πάρβους,Λούξεμπουργκ κ.α.που θα επικρατήσει στην Ανατολή με τις μεγάλες λαϊκές επαναστάσεις ενώ θα δώσει ώθηση στα νέα σοσιαλιστικά ρεύματα της Δύσης.
Θα οπισθοδρομήσει στη Ρωσία με την επαναφορά σε νεοτσαρικό καθεστώς αλλά θα μείνει ζωντανό στην Κίνα την Κούβα και το Βιετνάμ.Έτσι έγινε και τα πρώτα χρόνια με τον Χριστιανισμό.Έγινε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας (εξ ιστορικής ανάγκης) το 313 μ.χ. από τον Κωνσταντίνο Α΄,δηλ. 300 χρόνια από τη γέννηση του Χριστού.
Γιατί 300 χρόνια μετά τη γέννηση του Μαρξ δηλ. το 2100 μ.χ. και βάλε να μη γίνει κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη,βεβαίως με την εξελικτικά αρχική μορφή του πρώιμου σοσιαλισμού?
Ο χριστιανισμός και ο κομουνισμός είναι δύο πνευματικά,ανθρωπιστικά και πολιτικοκοινωνικά ρεύματα που αλληλοεπικαλύπτονται και ο κομουνισμός φαίνεται να είναι η συνέχεια του πρώιμου  χριστιανισμού.Η μυστική σημασία των Θεών ιδρυτών αυτών των συστημάτων έχει ήδη αναλυθεί σε άλλο άρθρο. βλ.http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2012_11_01_archive.html.
Θα τελειώσουμε ,λέγοντας ,ότι όταν τα θεμέλια αυτών των συστημάτων,οι ιδρυτές,είναι ΘΕΟΙ τότε δε γίνεται να σβήσουν από άνθρωπο,παρά μόνο από ΘΕΟ.

κωπηλάτης

παραπομπές
1]http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=606
2]http://magazine.nea-acropoli.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=114:metensarkoseis
3]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82