Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΕΘΩΝ -ΗΡΙΔΑΝΟΣ & ο τυφλός Μαύρος Τζαζίστας.


Ο Ηριδανός αναφέρεται ως ποταμός στα πέρατα της Δύσης που στις εκβολές τους υπάρχουν οι Ηλεκτρίδες νήσοι,τις οποίες ως γνωστό εκμεταλλευόταν οι Φοίνικες-Ίωνες δια το ήλεκτρο.
Μάλλον εδώ μας κατευθύνει στις Βαλτικές χώρες και στη λεγόμενη Βόρεια θάλασσα,όπως περιγράφει ο Ηρόδοτος.Άλλωστε η Λιθουανία θεωρείται χώρα Ιώνων και από τους ίδιους τους Λιθουανούς.Παρόμοια μάλλον και η Λετ-ονία,Εσθ-ονία ,Πολ-ωνία και όλα εις -ονία και -ωνία που τονίζονται στην παραλήγουσα!Κάπου εκεί κατά τον Απολλόδωρο έφτασε και η Αργώ των Αργοναυτών!Λοιπόν ο Ηριδανός είναι ο Φαέθων κατά την εγκυκλόπαιδεια Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα.Είναι η άλλη ονομασία του και με τον περίεργο αυτό ποταμό ασχολήθηκαν οι μύστες Αισχύλος και Ευριπίδης.Μια άλλη πιθανή συσχέτιση είναι με τους ποταμούς Ρήνο και Ροδανό των γερμανικών λαών.Ροδανός δίνει ρόδο+ιανός δηλ.ερυθρός ιανός ,όπου Ιανός όπως γράψαμε η άλλη ονομασία του Ίωνα γενάρχη των Ιώνων.Τέλος ο αναγραμματισμός ΗΡΙΔΑΝΟΣ μας δίνει
ακριβώς ΙΟΡΔΑΝΗΣ.Εκεί εβαπτίσθηκε ο Ιησούς-Ερμής από τον Ιωάννη-Ηλία.Η αγίαση των υδάτων του Ιορδάνη αποτελεί σαφέστατα Opus Magnum.Ιερό μυστικό έργο μεταμόρφωσης του ιερού στοιχείου του Ύδατος αλλά και στην κυριολεξία κάθαρσις των μολυσμένων υδάτων από τους εμπόρους των εθνών του σύμπαντος!Φαέθοντες και Ηριδανοί είναι ακριβώς ο ίδιος λαός και πώς συσχετίζονται?
Μια  ενδιαφέρουσα αναφορά κάνει ο Ελληνολάτρης Κουν στην Ελληνική Μυθολογία του.Παρουσιάζει τον Φαέθοντα να διασχίζει όλο τον ηλιακό ζωδιακό κύκλο πρίν πέσει.. Όταν ο Φαέθων κατευθύνεται προς τον αστερισμό του Ταύρου,τον  φοβάται.
Σε ταύρο μεταμορφώνεται ο θεός Ζαγρέας το πνεύμα του πλανήτη Γη πριν τον κατασπαράξουν οι τιτάνες μεταμφιεσμένοι σε λευκές γυναίκες.Ταυρος είναι και το ζώο στο Άργος που νικάει ο ξένος λύκος κατά την έλευση των Δαναΐδων και ακολουθεί η παράδοση της εξουσίας από τους κίτρινους γηγενείς Πελασγούς, στους λευκούς Δαναούς.Αναφέραμε σε άλλο άρθρο μια πιθανή μάχη στον α-Ταύρου στον πλανήτη Γκότα μεταξύ των γηγενών και των Φαεθόντιων ή Λύκων.Αναφέραμε και τη στρατολόγηση γήινων πολεμιστών για να πολεμήσουν στον Ταύρο πιθανά στο πλευρό των λύκων-φαεθόντιων!

Όταν ,ο Φαέθων κατά τον Κουν κατευθύνεται προς τον αστερισμό του Σκορπιού τον τσιμπάει ο Σκορπιός.Μάλλον πρόκειται για προσπάθεια κατάκτησης κάποιου πλανήτη εκεί.Φαίνεται όμως ότι οι κάτοικοι του τον αποκρούουν και τελικά τον νικούν.Περιέργως αριθμολεξικά ΣΚΟΡΠΙΟΣ=730=ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ .
Θα επαναλάβουμε την αναφορά του Λευκοφρύδη για τον μ-Λαγού ως πατρίδα του Αριστοτέλη και την επίθεση στον πλανήτη του, από σατανάδες εξωγήινους.
File:Eridanus IAU.svgΗ τελική μάχη όμως δίνεται στον Ηριδανό.
Στον Ηριδανό,πέφτει νεκρός ο Φαέθων κεραυνοβολημένος από τον Δία.
Και ο ε-Ηριδανος αναφέρεται ως αστρικό σύστημα με πιθανή κατοικήσιμη ζωή στους πλανήτες του.Εκεί μάλιστα ίσως να έστειλαν το δορυφόρο Πάιονηρ 10 οι Αμερικάνοι όπως αφήνει να εννοηθεί ο Θ.Αξιώτης.
Ο Καρλ Σάγκαν λέει σχετικά:
"Ο Πρωτοπόρος 10 δεν κατευθύνεται προς την περιοχή του κοντινότερου άστρου(δηλ.του εγγύς Κενταύρου ή του Σείριου).Αντίθετα θα ταξιδεύσει προς ένα σημείο...κοντά στα σύνορα των αστερισμών του Ταύρου και του Ωρίωνα που δεν υπάρχουν κοντινά αντικείμενα.."
Εκεί είναι ο αστερισμός του Ηριδανού και του Κήτους με τον τ-Κήτους στα 12,2 έτη φωτός και τον ε-Ηριδανού στα 10,8 έτη φωτός.Και τα δύο άστρα ανήκουν στη λίστα 14 άστρων, τα οποία πιθανά να έχουν κατοικήσιμους πλανήτες,κατά τον ερευνητή Stephen Doll της RAD Corporation που δημοσίευσε στο βιβλίο του Habitable Planets for Man.(έτσι το αντιγράφει ο συγγραφέας Θ.Αξιώτης στο βιβλίο του Η αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού).
Αρχείο:The Sounds of Earth Record Cover - GPN-2000-001978.jpg
Ο δορυφόρος Βόγιαντζερ 1 και 2 που ακολούθησαν φέρουν μήνυμα ,υπό την επιμέλεια του Καρλ Σάγκαν ,σε χρυσό δίσκο ,για τους εξωγήινους . Το μήνυμα είναι σε 55 γλώσσες (55=ΕΝ) και  στα αρχαία ελληνικά λέει:
ΟΙΤΙΝΕΣ ΠΟΤ'ΕΣΤΕ ΧΑΙΡΕΤΕ.ΕΙΡΗΝΙΚΩΣ ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΛΕΛΗΣΑΜΕΝ ΦΙΛΟΙ.
Μαζί όμως με τα λοιπά διαπιστευτήρια των ανθρώπων προς τους εξωγήινους στέλνουν και ένα μουσικό κομμάτι του Blind Willie Johnson ενός μαύρου τυφλού τραγουδιστή της Jazz.O τυφλός Willie Johnson γεννήθηκε στο Μάρλιν του Τέξας το 1897 και έχασε την όραση του στα 7 του  όταν η θετή του μητέρα(μητριά) σε ένα καυγά με τον πατέρα του,του πέταξε αλισίβα(βραστό νερό με στάχτη) στο πρόσωπο.
Ο B.W.Johnson έβγαζε το ψωμί του τραγουδώντας στο δρόμο και τις λιγοστές ηχογραφήσεις του τις έκανε από το 1927-1930 στο Ντάλας.Οι ηχογραφήσεις αυτές χαρακτηρίζονται πλέον θρυλικές.
Το 1945 κάηκε το σπίτι του από πυρκαγιά και λίγο μετά πέθανε όχι από την πυρκαγιά αλλά από σοβαρό κλονισμό της υγείας του λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης του.
Το τραγούδι που έστειλαν οι Αμερικάνοι στο διάστημα με τον Voyager είναι το περίφημο:
Dark was the Night,Cold Was the Ground (1927.Columbia 14303).
Δεν γνωρίζω άν έστειλαν οι Αμερικανοί στους εξωγήινους Ηριδανούς-Φαέθοντες και το βιογραφικό του τυφλού Willie Johnson και τις συνθήκες διαβίωσης των μαύρων αλλά και των κίτρινων κατοίκων του πλανήτη Γη όχι το 1927 που ηχογραφήθηκε το τραγούδι αλλά ακόμη και το 1977 που στάλθηκε στο διάστημα ο Voyager.Απλά θα τους έλεγαν τον τίτλο του τραγουδιού:

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ-ΚΡΎΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ!


  κωπηλάτης