Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ...

Η Μάργκαρετ Θάτσερ έμεινε γνωστή ως σιδηρά κυρία και πρωτεργάτης του νεοφιλελευθερισμού στον πλανήτη.Γνωστή η αποστολή των Βρετανών νέων ,στα παγωμένα νερά του νότιου αρκτικού ωκεανού,να πολεμήσουν για ένα μέρος που οι περισσότεροι δε γνώριζαν καν.Γνωστή και η αντιδραστική της πολιτική στους Βρετανούς ανθρακωρύχους που οδήγησε στην εξαθλίωση και μεγάλο μέρος της βρετανικής κοινωνίας στην ανεργία.
Πάραυτα ήταν από τις πρώτες που μίλησε για τη καταστροφή του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και προέβλεψε τον αντιδραστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1988!
Θα δούμε τι γράφει γι'αυτό ο νευρολόγος ,υπουργός εξωτερικών με τους εργατικούς, επί Τζέιμς Κάλαχαν,λόρδος Ντέιβιντ Όουεν,συνιδρυτής και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος:
...η Θάτσερ βρισκόταν σε "κατάσταση συναισθηματικής έξαρσης,ενώ η αδρεναλίνη της είχε ανέβει κατακόρυφα,καθώς χτυπούσε με την τσάντα της κάθε ομοσπονδιακή πρόταση".Η ακλόνητη πεποίθηση στην ορθότητα της κρίσης της...θυμίζουν το χυδαίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sun για τον τότε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:"Up Yours Delors" (Άντε πηδήξου,Ντελόρ)!

Ας δούμε όμως την "προφητεία" της που εκφώνησε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου το Νοέμβριο του 1989.Ο Ντέιβιντ Όουεν δε μπόρεσε να αντιληφθεί τη διορατικότητα της Μάργκαρετ Θάτσερ και γράφει ότι ...από το 1989 άρχισε να χάνει την αντίληψη της πολιτικής πραγματικότητας.
Όμως η Σιδηρά  Μαργαρίτα κατείχε το γυναικείο ένστικτο :
"....Η Θάτσερ φοβόταν την ενοποίηση της Γερμανίας και τον ενδεχόμενο σχηματισμό ενός Τέταρτου Ράιχ,όπως είχε πει στους οικείους της.Οι φόβοι αυτοί την οδήγησαν σε αρκετά ακραίες θέσεις:

"Αν δεν είμαστε προσεκτικοί,οι Γερμανοί θα κερδίσουν με την ειρήνη ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ο Χίτλερ με τον πόλεμο" 

είχε προειδοποιήσει τον Τζορτζ Μπούς".

Όμως ο Τζόρτζ Μπούς ήταν με την Γερμανία ή μάλλον με τον βόρειο λευκό άξονα.Φρόντισαν να σύρουν σε πόλεμο τις ΗΠΑ και να τις εγκλωβίσουν στο θανατηφόρο τέλμα του Ιράκ και του Αφγανιστάν ,ενώ σχηματιζόταν ο άξονας Γερμανίας-Ρωσίας που σήμερα επεκτάθηκε στα Δυτικά με τη Γαλλία,ενώ δυστυχώς αρχίζω να πιστεύω ότι έχει επεκταθεί και ανατολικά συμπεριλαμβάνοντας την Κίνα.Το ιερό σύμβολο του σφυροδρέπανου έγινε ή γίνεται μάλλον σύμβολο τυραννίας των λαών,όπως έγινε επί Χίτλερ το ιερό σύμβολο της Σβάστικας που φέρει ο Βούδας στην καρδιά του.
Οι Γερμανοί μετά 70 χρόνια από τον Β'Π'Πόλεμο κατάφεραν να νικήσουν χωρίς να ρίξουν ούτε μια σφαίρα!
Αν είναι λοιπόν σήμερα,έτσι τα πράγματα ,μιλάμε για ένα όχι πανίσχυρο,αλλά τρομακτικό,μέτωπο που όμοιο του δεν έχει επανεμφανισθεί στην ιστορία του πλανήτη.Aς σκεφτούμε ότι δεν είναι απλά 2 χώρες,η Κίνα και η Γερμανία με μεγάλο οικονομικό πλεόνασμα αλλά ότι ο άξονας αυτός κατέχει πλην των συμβατικών και πυρηνικών όπλων,όπλα κλιματικού πολέμου και παραγωγής σεισμών,αλλά και όπλα ψυχολογικού πολέμου και επηρεασμού της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και το "μη χείρον βέλτιστον" θέλω να ελπίζω ότι η Αμερικανοβρετανική συμμαχία θα έχει θετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της διαφαινόμενης απόλυτης τυραννίας που βρίσκεται προ των πυλών.Γιατί πλέον μπορούμε να πούμε ξανά με σιγουριά ότι ο βρίσκεται ο φοίνικας Αννίβας ante portas.
Παρόλο τον αντιδραστικό ρόλο της βρετανικής αποικιοκρατίας φαίνεται να συνέλεξε την απαιτούμενη ιστορική πείρα αλλά κυρίως την απαιτούμενη γνώση των συμπαντικών και απόκρυφων νόμων που είναι απαραίτητοι και "εκ των ων ουκ άνευ" για την ανθρώπινη και πλανητική εξέλιξη.Η κοιτίδα του πνεύματος στην Ανατολή,η σοφογεννήτωρ  Ινδία,θα μπορούσε επίσης να παίξει επάξια τον ρόλο που της ετοίμασε ο Μεγάλος Σκηνοθέτης στο δράμα που συντελείται στις μέρες μας.
Ο γιατρός και υπουργός ,λόρδος Όουεν δεν μπόρεσε να αξιολογήσει ορθά την διορατικότητα της Μάργκαρετ Θάτσερ και γράφει ότι άρχισε να χάνει την αντίληψη της πραγματικότητας.
Η στάση της είχε αντίκτυπο τότε στις αγγλογερμανικές σχέσεις ενώ οι δηλώσεις της ενόχλησαν ιδιαίτερα τον αναπληρωτή πρωθυπουργό σερ Τζέφρι Χάουι,ενθουσιώση υπέρμαχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Από τότε άρχισε ο κατήφορος για τη "σιδηρά κυρία".
"Η Θάτσερ κατακρημνίστηκε επειδή τα έβαλε με την ίδια την πηγή της δύναμης της,τους Συντηρητικούς βουλευτές του Κοινοβουλίου...η ηγέτιδα που κέρδισε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις απομακρύνθηκε,σύμφωνα με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,όχι από το εκλογικό σώμα,αλλά από το ίδιο της το κόμμα."

Η πηγή της δύναμης της ήταν όντως η  μαύρη πηγή της Στυγός από την οποία γεννήθηκε ο ακραίος συντηρητικός νεοφιλελευθερισμός που κυριάρχησε στην Αμερική επί Μπους και σήμερα στη Ρωσία και τη Γερμανία,ενώ δυστυχώς επικρατεί με το μανδύα του κομουνισμού στην Κίνα .

Η Μάργκαρετ Θάτσερ αντικαταστάθηκε γρήγορα ενόψει του επικείμενου πολέμου στον Κόλπο και το συντηρητικό κόμμα πήρε άφεση αμαρτιών και κέρδισε  τις εκλογές με τον Τζόν Μέητζορ.
Η Μ.Θάτσερ ,αποσύρθηκε από την πολιτική το σωτήριον έτος 1992 (έχουμε γράψει γι'αυτό το περίεργο έτος) και το 2002 ανακοίνωσαν οι γιατροί της ότι υπέστη σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων με αποτέλεσμα την απώλεια μνήμης.

...."Όχι...όχι..όχι " ωρυόταν με τα μάτια της να ατενίζουν τις πεδιάδες και τις θάλασσες,τους λόφους και τις προβλήτες,όπου το νησιωτικό έθνος δε θα παραδινόταν ποτέ."

κωπηλάτης.

ΠΗΓΗ: Ντέιβιντ Όουεν.Ασθενείς Ηγέτες Στην Εξουσία.Εκδόσεις Καστανιώτη.Αθήνα 2008.