Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΠΕΤΟ...


 ἦν ὁ ἄνθρωπος ἐκεῖνος ἀληθινός, ἄμεμπτος, δίκαιος, θεοσεβής, ἀπεχόμενος ἀπὸ παντὸς πονηροῦ πράγματος...ἦν ὁ ἄνθρωπος ἐκεῖνος εὐγενὴς τῶν ἀφ᾿ ἡλίου ἀνατολῶν. Ιώβ Κεφ.Α

Εχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στον Ιαπετό ως τον αρχηγό των Τιτάνων που τάβαλε με τους Θεούς και τελικά έχασε και βυθίστηκε στα Τάρταρα.Επίσης με τον Ιάφεθ το γιό του Νώε και προπάτορα των λαών της Δυτικής Γης.Τέλος με τον 666 που είναι η αριθμολεξική του σημασία και γύρω από τον οποίο περιστρέφεται όλη η σύγχρονη συνωμοσιολογική και καταστροφολογική φιλολογία που αφορά βέβαια και μεγάλο τζίρο της αγοράς των ΜΜΕ.
Επειδή όμως οι αδελφοί λυκοι,ως γνωστόν ,χρησιμοποιούν ανέκαθεν την αρπαγή ιερών συμβόλων και προσώπων για την επικράτηση τους στον αστρικό και υλικό χώρο,σκέφτηκα μήπως συμβαίνει κάτι ανάλογο και με τον Ιαπετό?
Οι Λύκοι ξέρουν την ότι όσο πιο ιερό και καθαγιασμένο και σταθερό ιστορικά, είναι ένα  σύμβολο ή πρόσωπο,τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχει.Άρα χρησιμοποιώντας αυτό το σύμβολο στο αστρικό και υλικό επίπεδο που κατοικοεδρεύουν γίνονται και αυτοί ισχυροί.Άλλωστε οι λευκοί Αμνοί,λίγη σημασία δίνουν σε τέτοιες ενέργειες και μάλλον γελάνε με τις αστειότητες των Λύκων σαν  παιδιά που παρακολουθούν ένα παραμύθι να εξελίσσεται μπροστά τους ή μάλλον από κάτω τους!
Ξέρουν πως το παραμύθι έχει πάντα τέλος καλό και ο κακός ο Λύκος, θα ξεράσει τελικά την κοκκινοσκουφίτσα ή θα του τη βγάλει ο καλός Κυνηγός(Κυνός Ηγείται-Ωρίων) από την κοιλιά του!
Για περισσότερα ας διαβάσουν οι αναγνώστες την ανάρτηση :
http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_16.html
Μήπως λοιπόν αυτά που κάνουν οι Λύκοι με τους κομμουνιστές τους ροδόσταυρους,τους ειδωλολάτρες,τους μάγους,τους πεφωτισμένους,τους αιρετικούς,τους εβραίους,τους ομοφυλόφιλους, και τα σύμβολα των αλχημιστών και των τεκτόνων και τους ιερούς αριθμούς όπως τον 11,το έκαναν και το  κάνουν και με τον Ιαπετό και τον αριθμό 666.
Δύο αναγνώσεις με προβλημάτισαν:Η πρώτη αυτή της Έλενα Ρέριχ στις επιστολές της όπου αναφέρει τον αριθμό πετάλων,του υψηλότερου ενεργειακού κέντρου(τσάκρα) του ανθρώπινου σώματος,του Σάχασράρα.
Ονομάζει ως αριθμό των πετάλων του Λωτού αυτού,τον αριθμό 666 και όχι τον 1000 που φαίνεται να αφορά άλλο ενεργειακό κέντρο ελάσσονος σημασίας πιο ψηλά από την κορυφή της ανθρώπινης κεφαλής!
Η δεύτερη αφορά το έργο "Ωγυγία" εκδοθέν το 1815 , του καθηγητή ελληνικής γλώσσης της Βιένης,Αθανάσιου Σταγειρίτη,και το λήμμα Ιαπετός: "Ο Ιαπετός ,λέγουσι,ότι κατοίκησε εις την Θεσσαλία και εγένετο ισχυρός.Πλήν ηγάπα την ήσυχον ζωήν και δια τούτο ευφημίσθη,μόνον δια τους υιούς αυτού και ουχί δια τινά ιδία προτερήματα ή έργα αξιόλογα.Οί Έλληνες όμως ενομίζουν ότι ούτος ο άνθρωπος ήτο ο πρώτος της Ελλάδος και ο Αρχαιότατος εξ ού και κατάγεται το Ελληνικόν γένος,επειδή δεν εγνώριζον άλλον αρχαιότερον αυτού,ούτε κατά παράδοσιν,ούτε καθ'ιστορίαν.Όθεν ωνόμαζαν ιαπετούς,παροιμιωδώς,τους ξαναμωραμένους γέροντας και πάνυ γεγηρακότας.Δια τούτο και ο Ζευς,λέγει παρά τω Λουκιανώ,τον Έρωτα,αρχαιότερον του Ιαπετού".
Ο Α.Σταγειρίτης συνεχίζει και λέει το συσχετισμό του με τον Ιάφεθ του Νώε και τελειώνει λέγοντας για τα 25 του παιδιά ένα από τα οποία ήταν ο Έσπερος.Γνωστό είναι επίσης ότι ήταν πατέρας του Προμηθέα και του Άτλαντα.
Οι πρόγονοι των Ελλήνων λεγόταν Γραικοί ή για το ορθότερο στα λατινικά Γραίοι δηλαδή γέροι-γέροντες.Κοιτίδα τους ήταν η Πίνδος και η Θεσσαλία (ΘΕΣΣΑΛΙΑ=456=ΜΗΤΗΡ )και οι ιερείς του αρχαιότερου μαντείου της Δωδώνης λεγόταν Γραίαι. Ορθά σήμερα η χώρα λέγεται Γραικία-GREECE και έξυπνα οι Λύκοι παλεύουν να αλλάξουν το όνομα σε  Ελλάνια ή Ιωνία ή κάτι άλλο.
Ο γηραιότερος λοιπόν Γραικός και πρόγονος των υπολοίπων Γραικών ήταν ο Ιαπετός,ένας ήσυχος άνθρωπος  ,μάλλον αγρότης της περιοχής του Θεσσαλικού κάμπου που ζούσε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή με τα 25 του παιδιά.Αυτός έφτασε μέχρι τα βαθιά γεράματα με τον χαρακτήρα ενός παιδιού (ξαναμωραμένος γέρων).
Όμως υπάρχει και ένας άλλος παρόμοιος ήσυχος άνθρωπος που κατοικούσε σε μια περιοχή που λεγόταν Αυσίτις και φαίνεται να ήταν η αρχαία Ιταλία(Αυσονία στα αρχαία) ή Αιτωλία (ο αποικιστής της Ιταλίας ήταν ο Αιτωλός Διομήδης) ή πιο πιθανά η  Θετταλία-Θεσσαλία!
Είχε μεγάλη γη,πολλά ζώα και βοσκούς και πολλά παιδιά,ευλογημένος από τον Θεό.
Σε αυτόν δόθηκε άδεια στο Σατανά να τον δοκιμάσει και του προκάλεσε πλήρη καταστροφή,όλων των υλικών του αγαθών συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του και της γυναίκα του.Ο ίδιος ασθένησε από κάποια δερματική νόσος που θυμίζει ψωρίαση ή λέπρα.Παρόλα τα κακά που τον βρήκαν δεν έπαψε να υμνεί τον προσωπικό του Θεό.Αυτό οδήγησε στην αρχική του αποκατάσταση με μεγαλύτερα πλούτη περισσότερα παιδιά και μακροζωία έως τα 248 χρόνια.Έμεινε γνωστός στην ιστορία για την" Ιώβειο υπομονή "του.Σχετικό έργο έγραψε ο ψυχίατρος Κάρλ Γιούνγκ.
Πιθανά έχουμε και αναφορά στη μετενσάρκωση αφού μάλλον σε επόμενη ζωή του εδόθησαν αυτά που έχασε στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή!
Αριθμολεξικά :ΙΩΒ=812=ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ και ΙΩΒ ΕΙΝΑΙ=888=ΙΗΣΟΥΣ (Αναφορά σε μιά αρχαιότατη ενσάρκωση του θεού Ερμή-Ιησού?)
Η υπομονή του Ιώβ ταιριάζει και με τον γιό του Ιαπετού-Άτλαντα την ενσάρκωση της ιδέας της Υπομονής που κράτα όλο τον Ουρανό στην πλάτη του και μυεί σε αυτή την ιδέα τον ήρωα Ηρακλή στους άθλους του.
Ας δούμε όμως και κάποιες άλλες αριθμολεξικές σημασίες: ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ=666 και
ΕΙΜΑΙ Η ΘΕΟΤΗΣ=666. Είπαμε ότι η φυλή η σημερινή είναι μια φυλή του Εγώ ,του κατώτερου όμως Εγώ που τα θέλει όλα δικά της και βλέπει σαν θεό μόνο τον εαυτό του ο καθένας και τους υπόλοιπους ως πιθανούς δούλους που θα του χρησιμεύουν σε κάτι!Αυτή είπαμε θα αντικατασταθεί από τη φυλή της θυσίας του 777=ΣΤΑΥΡΟΣ που θα προσφέρει ο καθένας άνθρωπος στον άλλο ότι περισσότερο μπορεί.Αλλά για να γίνει αυτό προϋποθέτει την μεταμόρφωση της σημερινής φυλής με τη καθυπόταξη του κατώτερου Εγώ από το ανώτερο θεϊκό Εγώ που ταυτίζεται με τον ανώτερο άνθρωπο και τον αληθινό Εαυτό μας.
Αυτό το Εγώ αφορά την λεγόμενη αδιαφοροποίητη συνειδητότητα που βιώνεται με την ενεργοποίηση του τσάκρα -σάχασράρα στην κορυφή της κεφαλής με τα χίλια πέταλα που μάλλον είναι 666 όπως βλέπουμε και στην αριθμολεξική ισότητα: ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ=666!
Όταν βιωθεί αυτή η κατάσταση του Όλου-του Μπαϊράβα στην Τάντρα-τότε ο άνθρωπος νιώθει ως ένα με την αρχική Ουσία χωρίς όμως ακόμη να έχει συγχωνευθεί με αυτή.
Μπορεί λοιπόν τότε να αναφωνήσει: ΕΙΜΑΙ Η ΘΕΟΤΗΣ =666 και αρχίζει να βλέπει παντού τον Θεό.Στο καλό και το κακό και στον ίδιο του τον Εαυτό, υπάρχει μόνο ο θεός ,η αρχική Ουσία από την οποία προήλθαν όλα,όπως από τον ήσυχο γέροντα τον Ιαπετό προήλθε το γένος των Γραικών.
Όμως ο Ιαπετός ίσως να μην ήταν απλά ένας ήσυχος γέροντας,αλλά ένας Γέρων-Παιδί όπως αφήνει να εννοηθεί ο Σταγειρίτης.
Δηλαδή ένας γέρος -μύστης στο βαθμό του Παιδιού γιατί ως Παιδί μπορείς να εισέλθεις στη βασιλεία του Πατρός,όπου ο πατέρας εδώ είναι ο αρχαιότερος του Ιαπετού ο ποιητής και δημιουργός Έρωτας κατά τον Πλάτωνα.Από αυτή την υψηλή μύηση λοιπόν του Ιαπετού ,πιθανά βγήκε η φήμη ως αρχηγού των Τιτάνων που τα έβαλε με τον Δία και τους άλλους θεούς.Αυτή η τιτανομαχία αντιπροσωπεύει και ιστορικές συγκρούσεις λαών ,όπως ήδη γράψαμε για τους Έλληνες και τους Φοίνικες.Όμως ο Ιαπετός δεν υπάρχει ως θεός ή κάτι άλλο στη φοινικική μυθολογία ή ιστορία.Είναι αποκλειστικά πρόσωπο των Γραικών και μόνο αυτών.Ούτε καν των Ιώνων που έχουν προπάτορα τον Ιανό,την Ιώ και τον Ίωνα.
Είναι λοιπόν ο Ιαπετός ένα ιερό,καθαγιασμένο πρόσωπο του λαού μας,προπάτορας μας που υπέστη όπως άλλα πρόσωπα και σύμβολα,αρπαγή και αλλοίωση κατά το δοκούν από λαούς και ομάδες,ηθελημένα ή άθελα τους.Θα παραμείνει όμως στη συνείδηση της μελλοντικής ανθρωπότητας και κυρίως εμάς των Ελλήνων ως ο ιερός πρόγονος μας,ο ήσυχος νοικοκύρης του Θεσσαλικού κάμπου που ήταν πατέρας-σύζυγος-παππούς και ιεροφάντης πάνω απ'όλα!


κωπηλάτης