Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Ο "ΕΞΩΓΗΪΝΟΣ" της ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ & η πλαστή βραχογραφία (πρώτο μέρος).

Στην Αλιστράτη Σερρών και δίπλα στο εντυπωσιακό σπήλαιο υπάρχει μια σειρά σπηλαίων εκατέρωθεν του φαραγγιού του Αγγίτη ποταμού,μια από τις οποίες λένε ότι είναι η σπηλιά του Ορφέα.
Σε μία απ'αυτές έχουν βρεθεί περίπου 60 βραχογραφίες που αναπαριστούν ελάφια,σκυλιά,κάνιστρα θυσιών και προϊστορικούς σταυρούς .Όλα αυτά τα βραχογραφήματα των γηγενών της Αλιστράτης , ανάγονται σύμφωνα στο 2000 π.χ. και εκείθεν έως και το 10000 π.χ. ενώ κάποιος Ινδός αρχαιολόγος μιλά και για το 400.000 π.χ. δηλαδή την εποχή του Νεάντερταλ!
Υπάρχει όμως μια βραχογραφία που είναι πολύ νεώτερη και μάλλον αντιστοιχεί μετά το 2000 μ.χ.!!!
Δηλαδή στις μέρες μας! Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για αλλοίωση,παραχάραξη και ασέβεια προς τις ιερές λίθους του ευσεβούς Ορφέα και του γηγενούς λαού των Δωριέων της Αλιστράτης.
Είναι η κάτωθι  πλαστή -αναμφισβήτητα -βραγχογραφία:
Εξωγήϊνος με ιπτάμενο δίσκο και γηγενή να τον προσκυνά!!!


Παραπέμπω πιο κάτω εικόνες από τις άλλες τις γνήσιες βραγχογραφίες.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ
Ο ΙΠΠΕΥΣ
ΛΥΚΟΣ?

Και εδώ μία τρύπα από κομπρεσέρ που ,όπως ,μου ανέφερε ο τοπικός υπάλληλος ,έκαναν το βράδυ ¨κάποιοι" για να εξαφανίσουν? ή να αλλοιώσουν τα ευρήματα!
Όπως μου είπε και είδα ο ίδιος αποκόλλησαν ολόκληρη την επιφάνεια από ένα βράχο και τη μετέφεραν άγνωστο που!

Για να δώσω ,λοιπόν ενδιαφέρον στον αναγνώστη θα γράψω ,ότι μπορεί να είναι σαφώς πλαστή η βραχογραφία με τον εξωγήινο και τον ιπτάμενο δίσκο,όμως δεν γνωρίζω τι είχε πάνω η αποκολλημένη επιφάνεια του βράχου που αφαίρεσαν οι "κάποιοι"!
Θα επανέλθω λοιπόν σε επόμενο άρθρο για το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά.
Ασ μείνει ο αναγνώστης με το ερώτημα,μήπως η πλαστή βραγχογραφία θέλει να υποδείξει κάτι που έδειχνε η αποκολλημένη επιφάνεια του βράχου και το γνωρίζουν μόνο λίγοι?

κωπηλάτης