Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗς ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ & ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΠΑΠΑΣ

Η Σκοτεινή Εκκλησιά(Dark Church) βρίσκεται στην Καππαδοκία.Δεν την έχω επισκεφθεί και δε μπορώ να γνωρίζω από κοντά τι ακριβώς κρύβει!
Την επισκέφτηκε η "σιδηρά καγκελάριος".
Την 24/2/2013 ημέρα εύρεσης της κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και επέτειο γέννησης 2 σημαντικών αυτοκρατόρων της Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.
Του Ματθία που πολέμησε εναντίον του σουλτάνου Αχμέτ Α' ,αυτού που έφτιαξε το Μπλέ Τζαμί στην Πόλη και του Κάρολου του Ε'.
Αυτός ήταν ο μεγάλος γιός του Φιλίππου του Ωραίου, αυτού που κατέσφαξε  τον Φεβρουάριο του 1307 τους Ναΐτες Ιππότες και έκαψε τον μεγάλο μάγιστρο τους,τον Ζακ ντε Μολαί.
Αυτόν ισχυρίζονται ότι απεικονίζει η Ιερά Σινδόνη του Τορίνου και όχι τον Ιησού-Ερμή.
Τα υπολείμματα των Ναϊτών κατέφυγαν στην Σκωτία,την Πορτογαλία, Αμερική(κατά κάποιους) και την Γερμανία ως Τεύτονες Ιππότες.Έτσι θα αποκαλούνται από εδώ και πέρα και αυτοί θα είναι οι οδηγοί ,όλων των Στοών τους στον Πλανήτη.
Όταν ο Κάρολος Ε' ανέλαβε την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν η αυτοκρατορία που ο Ήλιος δεν έδυε ποτέ.Έφτανε από την Ευρώπη στην Αμερική και στην Άπω Ανατολή.
Επί των ημερών του νικήθηκε το 1529 στη Βιέννη ο Σουλεϊμάν ο Α' ο Μεγαλοπρεπής και έγινε η καθολική σύνοδος του Τριδέντου με σκοπό τη συμφιλίωση Καθολικών και Προτεσταντών.
Για το σκοπό αυτό έγραψαν ότι επισκέφθηκε και την Καππαδοκία η Καγκελάριος.Γιατί εκεί κατέφευγαν οι κυνηγημένοι από τις συγκρούσεις Καθολικών και Προτεσταντών.
Πάντως στη σύνοδο του Τριδέντο το χάσμα μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών έγινε πιο βαθύ!
Το βασικό επακόλουθο της συνόδου ήταν η επί των ημερών του Καρόλου Ε' ,ίδρυση του περιώνυμου τάγματος των Ιησουιτών...Αυτό το τάγμα συνδέεται συνωμοσιολογικά ευρέως με τη νέα τάξη της ,Νέας Ρώμης που επιδιώκει να κυριαρχήσει στον πλανήτη..
Το τάγμα αυτό έδωσε και τον τελευταίο Πάπα της Ρώμης.Τον αμφιλεγόμενο Φραγκίσκο που άλλοι λένε ότι είναι προστάτης των φτωχών και άλλοι τον φωτογραφίζουν με τον δικτάτορα της Αργεντινής ,τον κουμουνιστοφάγο Χορχέ Βιντέλα .
Επί των ημερών αυτού του δικτάτορα χιλιάδες αντιφρονούντες και αγωνιστές,υπέστησαν "αναγκαστική εξαφάνιση" και πολλοί απ'αυτούς ήταν αντάρτες του Επαναστατικού Λαϊκού Στρατού.
Tον Ιούλιο του 2012 ο Βιντέλα καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για απαγωγές παιδιών κατά τη θητεία του...
Η σημερινή σοσιαλίστρια Αργεντινή Πρόεδρος δεν είναι και η καλύτερη "φίλη" του Γκρίζου Πάπα.
Του Πάπα με χρώμα δέρματος αλλά και αύρα μεταξύ λευκού και μαύρου!
Πολλή καλή η  επιλογή των ανωτάτων κληρικών!Παν Μέτρον Άριστον!
Την 24-2 που επισκέφθηκε η Καγκελάριος την Σκοτεινή Εκκλησία,το 1946 εκλέχθηκε στην Αργεντινή ο Χουάν Περόν και το 1831 γεννήθηκε ο καγκελάριος Κάπριβι που ξεκίνησε τη λεγόμενη "Νέα Διαδρομή" δηλαδή την προσπάθεια συμφιλίωσης με του Σοσιαλδημοκράτες.
Τίποτε,μα τίποτε δεν είναι τελικά τυχαίο!Ούτε βέβαια και η συγκεκριμένη εκκλησία που επισκέφθηκε η Καγκελάριος.Η Dark Church!
H περιοχή εκεί φαίνεται να ήταν προπύργιο των εικονομάχων,και οι χορηγοί των εκκλησιών ήταν εικονοκλάστες ευνοούμενοι των επίσης εικονομάχων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου,των Ισαύρων.
Επί των ημερών του Σύρου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Λέων Γ του Ίσαυρου έγινε η ανάλογη μεταρρύθμιση που επιδιώχθηκε αργότερα στη σύνοδο του Τριδέντου.
Επίσης επί των ημερών του, έγινε και ο εξιουδαϊσμός των Γερμανών της Ουκρανίας ,Πολωνίας (Ασκενάζιμ). Επίσης απέσπασε το Ελληνικό Θέμα από τη δικαιοδοσία του Πάπα της Ρώμης και το παρέδωσε στο Πατριαρχείο της Κων/πουλης.
Ήταν φανατικός εικονομάχος και στις εκκλησίες της Καππαδοκίας δεν υπήρχαν εικόνες πλήν του Σταυρού και κάποιων γεωμετρικών σχεδίων και φυτών.
*Να υπενθυμίσουμε ότι ίδια τακτική ακολουθούν και σήμερα οι απανταχού προτεστάντες στις εκκλησίες τους και οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι.(Οι Σιίτες ακολουθούν την εικονολατρική εκδοχή,όπως οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά και οι Ινδουιστές,Βουδιστές και Ταοιστές στην Ανατολή).
Η εικονογραφία των εκκλησιών στην Καππαδοκία έγινε ,πολύ μετά την εικονομαχία και από τον 11ο αιώνα και αργότερα!
Στην αρχαιοτάτη εποχή η Καππαδοκία κατοικούταν από τους γηγενείς Χιττίτες,συγγενείς των Λελέγων και των Τερμίλων της Λυκίας.Οι κατασκευές εκεί πιθανά να αντιστοιχούν σε αυτή την αιγιακή εποχή του 2000 π.χ. και εκείθεν και θυμίζει έντονα τις φωλιές των Τερμιτών,των εντόμων.
Θα υποθέσω ότι οι γηγενείς ,μελανοί Χιττίτες,ομόαιμοι των Δραβίδων,έφεραν την προαρχαία ιστορία ,του πολιτισμού των εντόμων ,όπως την έφεραν οι Μυρμιδόνες  του Αιακού στην Αίγινα και του Αχιλλέα στη Φθία ,αλλά και οι γηγενείς της Αττικής με τα χρυσά τζιτζίκια στα ρούχα  για σύμβολο της αυτοχθονίας τους.
Αργότερα θα καταληφθεί η περιοχή από τους βάρβαρους λευκούς-Χετταίους συγγενείς των Δαναών-Αχαιών και αργότερα από τους Λευκοασσύριους της γνωστής βαβυλώνιας αδελφότητας. Βλ. http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_25.html
Η Καππαδοκία θα γίνει γενέτειρα των Μεγάλου Βασιλείου,του Γρηγορίου Θεολόγου και του Γρηγορίου Νύσση αλλά θα είναι και γενέτειρα ,διεστραμμένων αξιωματούχων της  Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που θα την οδηγήσουν στην παρακμή και τη διάλυση.
Υπήρχε άλλωστε η κακή φήμη από τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια για την ποιότητα του χαρακτήρα των Καππαδοκών. Το 1071 μ.χ. με τη μάχη του Μάτζικερτ θα περάσει στα χέρια των Τούρκων.
Η Καγκελάριος δεν επισκέφθηκε λοιπόν τυχαία την περιοχή και την εκκλησία,αλλά και την συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα υποθέσω ,λοιπόν,τον κρυφό μεγαλοϊδεατισμό των Νεογερμανών ,και την ανασύσταση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τους,που προσωποποιείται στην πρώτη Καγκελάριο τους.Θα υποθέσω επίσης σχέση του τίτλου "Σκοτεινή Εκκλησία" με την σκοτεινή αδελφότητα των λύκων και την εκκλησία που λειτουργούν!
Ας δούμε τώρα μερικές αριθμολεξικές ισοδυναμίες: Η ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ=268=ΘΗΡΙΟΝ ΕΣΤΙ
και  ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΑΓKΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ=720= Η ΥΒΡΙΣ=ΜΕΔΟΥΣΑ=ΛΥΚΟΣ
Και Η Α' ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ=469=Η ΔΗΜΗΤΡΑ
Θα τελειώσω λέγοντας ότι η ΘΕΑ Δήμητρα θα ενσαρκωθεί στη Γη πολλά χρόνια αργότερα και η Καγκελάριος όπως είπαν για τον Φίλιππο τον Ωραίο:
"δεν είναι ούτε άνθρωπος,ούτε θηρίο αλλά ένα άγαλμα".

Καλή δύναμη στους αγωνιστές συντρόφους και αδελφούς Κυπρίους.

κωπηλάτης.