Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ-ΙΟΥΔΑΣ & ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ

Με αφορμή την δημοσίευση ενός κοπτικού απόκρυφου χειρόγραφου του 800 μ.χ.περίπου, (βλ.http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=503553)
θα πούμε τα εξής:
Το απόκρυφο αυτό κείμενο φαίνεται να περιγράφει αληθινά γεγονότα.
Και θα ξεκινήσουμε από το φιλί του Ιούδα ως αναγνωριστικό σημείο.Σύμφωνα λοιπόν με τον Ρ.Στάινερ αναφέρει ,αυτός μάλλον πρώτος ότι το σχήμα του Ιησού άλλαζε και μπορούσε να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε από τους μαθητές του,γιατί ως Θεός τους έβλεπε σαν ίδιους με αυτόν.Γι'αυτό και προχώρησε στο πλύσιμο των ποδιών τους αργότερα.Oμοίως οι μαθητές μπορούσαν να πάρουν το σχήμα οποιουδήποτε μαθητή και του Χριστού,όσο αυτός ήταν μαζί τους.
Αυτό γιατί ζούσαν μαζί οι ψυχές τους ως όμοιες στο ανώτερο νοητικό και αυτό αντανακλούσε ως φυσική ομοιότητα των προσώπων τους που ήταν ο καθρέπτης της ψυχής τους.Έτσι το πλύσιμο των ποδιών στην ουσία αποτελούσε ένα από τα ελάσσονα μυστήρια που δίδαξε ο Χριστός στους μαθητές.Και ο συμβολισμός του ήχου ΟΜ βρίσκει εδώ την εξήγηση του!
Ο Ιησούς όπως ήδη γράψαμε ήταν η ενσάρκωση του θεού του Λόγου-ΕΡΜΗ στο σώμα ενός νεαρού Εβραίου της Παλαιστίνης που λεγόταν Εμμανουήλ.
Πρόκειται για την πρώτη κατεγραμμένη,ιστορικά, και όχι μυθολογικά ενσάρκωση θεού.
Οι υπόλοιπες αφορούσαν το χώρο περισσότερο της μυθολογίας και των μυστηρίων που κάλυπταν.Εδώ είχαμε φανέρωση αυτού του μυστηρίου ,ιστορική καταγραφή του και αποτύπωση σε τεκμήρια όπως το Άγιον Μανδήλιον και  η Ιερά Σινδόνη.
Ο Θεός λοιπόν Ιησούς-Ερμής είχε διαφορετικό σώμα από τους ανθρώπους.Γι'αυτό και γεννήθηκε χωρίς σεξουαλική επαφή από την Μαρία,ή μάλλον με την αδύνατον ακόμη να κατανοηθεί , επαφή με τον αρχάγγελο Γαβριήλ.Το σώμα του είχε ιδιαίτερη ελαστικότητα και μεταμορφωνόταν,γι'αυτό και δεν έσπασαν οι κνήμες του μετά το θάνατο του, στη σταύρωση ,από τους ρωμαίους στρατιώτες.Τα σημεία του σώματος του θυμίζουν αρκετά τα 32 σημεία ενός φωτισμένου Βούδδα όπως περιγράφονται στις ανατολικές θρησκείες.
Έτσι λοιπόν ορθά το κείμενο περιγράφει την προδοσία του Ιούδα ως αναγκαίο φιλί στο δάσκαλο του,αφού δεν μπορούσαν να τον ξεχωρίσουν οι διώκτες του,ούτε μπορούσε να γίνει συγκεκριμένη περιγραφή του ενσαρκωμένου Θεού.Μπορούσε να τον ξεχωρίσει μόνο ένας μαθητής του που γνώριζε τα σημεία του και την αστρική-νοητή μορφή του δασκάλου του που ήταν Θεός.
Όταν βέβαια συνειδητοποίησε τι έκανε ,τότε αυτοκτόνησε.
Γιατί ο Θεός δεν έδειξε την αστρική του δύναμη,αλλά τη νοητική του με κριό την Αγάπη.Ο Ιούδας περίμενε να αντισταθεί ο Ιησούς-Ερμής και να τους συντρίψει.Δεν το έκανε.Και διαπίστωσε μετά το γεγονός,ποιά ήταν η διδασκαλία του Θεού και Δάσκαλου του και σε ποιά μυστήρια τον μύησε και αυτός τα βεβήλωσε.Τι άλλο μπορούσε να κάνει,όντας μυημένος και προδότης μαζί?
Να εξαφανίσει διαπαντός ΟΛΗ την ατομικότητα του.Πλήρης φυσικός και αστρικός θάνατος.Πιθανά αυτό και έγινε!
Ο Πόντιος Πιλάτος τώρα πιθανά ήταν μυημένος και ίσως μαθητής του Ιησού.Το ότι εμφανίζεται αμέτοχος με το πλύσιμο των χεριών του,στη σταύρωση ενός αθώου,είναι ενδεικτικό της γνώσης του αλλά και της αδυναμίας του να εμποδίσει το Θείο Δράμα.
Η ερώτηση στον Ιησού πριν τη Σταύρωση :"τι εστί Αλήθεια",δείχνει ότι ήταν τουλάχιστον,φιλόσοφος.
Γνώριζε την αθωότητα του και ότί δεν είχε κανένα κάρμα.
Το ότι λοιπόν παρέδιδε τον ίδιο το γιό του να σταυρωθεί αντί για αυτόν ,ίσως είναι αλήθεια.
Και αυτή η αλήθεια πέρασε,αλλοιωμένη, στο Κοράνι όπου αναφέρεται ότι κάποιος άλλος σταυρώθηκε αντί του Ιησού.Βεβαίως δε γινόταν να ανακοπεί η πορεία του Ιησού προς την Σταύρωση και την Ανάσταση.Άλλωστε γι'αυτό ενσαρκώθηκε.Για να δείξει την Αλήθεια που κρύβει η Φύση από πίσω της και τι λίγα γνωρίζει ο άνθρωπος γι'αυτήν.
Έτσι δεν απαντάει στην ερώτηση του Πιλάτου.Θα τον αφήσει να το διαπιστώσει και αυτός,όπως ο Ιούδας,αργότερα μόνος του.
Πράγμα που διαπίστωσε και είχε την τύχη του Ιούδα κατά μια παράδοση ,αλλά και σύμφωνα με μια  άλλη  παράδοση έγινε μάρτυρας και αποκεφαλίσθηκε από τον Τιβέριο.
Λένε ότι τάφηκε στην Ελβετία,στο βουνό Πιλάτος πάνω από την Λουκέρνη,όπου και μαρτύρησε.Ίσως εκεί να δημιουργήθηκε κάποια αδελφότητα που μυήθηκε από τον Πόντιο Πιλάτο και να μετέφερε αυτές τις γνώσεις στον Χριστιανό Ροδόσταυρο (έτσι ήταν το όνομα του) ο οποίος σε συνδυασμό με τις γνώσεις του από την ανατολική θρησκευτική παράδοση και με τα υπολείμματα της κυνηγημένης αδελφότητας των Βογομίλων, ίδρυσε το 1459 μ.χ. (σε κάποιο βαλκανικό μοναστήρι?) την αδελφότητα των ροδόσταυρων και  ανανέωσε αυτή την αγνή πνευματική κίνηση .
Το κοπτικό αυτό χειρόγραφο ίσως αποτελεί μέρος της διδασκαλίας αυτής της  αδελφότητας που πήρε αργότερα το όνομα ροδοσταυρική σοφία και καμιά σχέση δεν έχει με μασόνους κλπ νεοταξικά κινήματα.Δυστυχώς η αδελφότητα αυτή ,θα αποτελέσει αργότερα,το υποχείριο της εκάστοτε κοσμικής εξουσίας ,και θα εκφυλιστεί.
Άλλωστε γράψαμε ήδη ότι ήταν ,είναι και θα είναι τακτική των λύκων να αρπάζουν κάθε αγνό που εμφανίζεται στην  ιστορία και να το μετατρέπουν σε τέρας.


κωπηλάτης