Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Η Ψυχή και η Ενσάρκωση του Λόγου του Θεού ως απόδειξη της ύπαρξης της.

Ψυχή οι Αρχαίοι Έλληνες καλούσαν την Πεταλούδα.Την έβλεπαν να είναι μια κάμπια που σιγά-σιγά σκληραίνει,ακινητοποιείται και σχηματίζει ένα κουκούλι που κλείνεται μέσα όλο το χειμώνα.
Όταν έρθει η Άνοιξη βγαίνει από το κουκούλι με τη μορφή της γνωστής ιπτάμενης πεταλούδας.Αυτή γυρνά από λουλούδι σε λουλούδι και μαζεύει γύρη να τραφεί ενώ το φθινόπωρο γεννά αυγά στα φύλλα που γίνονται κάμπια και κουκούλι κ.ο.κ.Εδώ βλέπουμε την διακοπή ύπαρξη της συνέχειας της οντότητας πεταλούδας στο επίπεδο του αβγού.Παρόμοια σε όλη τη φύση βλέπουμε διακοπή τη συνέχειας της ύπαρξης και επιβίωσης του είδους με απογόνους.Θα λέγαμε ότι το τέλος της ζωής κάθε οντότητας είναι ανάγκη για να ξεκινήσει η ζωή μιας νέας .Εμείς βλέπουμε τη συνέχεια της ζωής μας στα παιδιά μας και αυτά στα δικά τους κ.ο.κ.
Αυτό όμως είναι χαρακτηριστικό της φυσικής,πυκνής ύλης,της μεριστής κατά Πλάτωνα.Υπάρχει άραγε άλλο είδος ύλης απ'αυτό ή όλα τελειώνουν σε αυτή?Θα μπορούσε η φαντασία μας να εφεύρει κάποια άλλη μορφή ύλης που θα ήταν αθάνατη και θα αποτελούσε μέρος μας,ώστε να παρηγορηθούμε ότι συνεχίζουμε να υπάρχουμε και μετά θάνατο.Το πρόβλημα βασικά είναι το Εγώ μας,που φοβόμαστε ότι θα εξαφανισθεί και δύσκολα το αποδεχόμαστε.Το Εγώ αυτό ,κάποτε δεν το είχαμε,το αποκτήσαμε στα 3-5 χρόνια μας και στα γεράματα πολλοί το χάνουμε πριν της ώρας μας,από γεροντική άνοια,Alzheimer,εγκεφαλικά  πριν καν πεθάνουμε.
Πρόκειται λοιπόν για ένα θνητό Εγώ,ένα κατώτερο Εγώ που γεννιέται και πεθαίνει!Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αναιρέσει.Ο νους μας όπως και το σώμα μας γεννιούνται και πεθαίνουν όταν έρθει η ώρα του θανάτου.Μένει κάτι λοιπόν?
Ο Πλάτων και άλλοι φιλόσοφοι και πλήθος άλλων προσώπων μιλούσαν και γι άλλες μορφές ύλης.Για τη μεικτή,τη δεύτερη ύλη και την πρώτη την αμέριστη που την καλούσαν Πνεύμα και αληθινή Ουσία και ήταν αγέννητη και αιώνια.
Από τη δεύτερη ,τη μεσαία ήταν φτιαγμένη,η μάλλον ήταν η ίδια η ψυχή,που ήταν δυνάμει αθάνατη και αιώνια.
Αυτά όμως όσα βιβλία και να γραφτούν και όσες διδασκαλίες και να ειπωθούν,ακόμη και αν τα βιώσει κάποιος ,δεν γίνονται αποδεκτά από την πλειοψηφία της ανθρωπότητας που στηρίζεται στις αισθήσεις,στους επιστημονικούς νόμους,την εργαστηριακή εμπειρία και τις λογικές αποδείξεις.
Θα πρέπει λοιπόν να δειχτεί επιστημονικά στους ανθρώπους της μεριστής,πυκνής ύλης ότι υπάρχουν και άλλων μορφών ύλες,ανώτερες και αιώνιες.Αλλιώς μένει η πίστη και η βίωση από τους μύστες των άνω θεωριών μιας άλλης Ζωής.
Η απάντηση δόθηκε από την ίδια τη Φύση με την κάθοδο μορφών ανώτερης ύλης στο επίπεδο της μεριστής. Πρόκειται για τις ενσαρκώσεις των Θεών που βρίθει η μυθολογία και η θρησκεία όλων των λαών του πλανήτη.Που είναι όμως η απόδειξη?
Ο Ιησούς ή θεός Ερμής ήταν ένα θεός που ενσαρκώθηκε στη μορφή ενός νεαρού Εβραίου που τον έλεγαν Εμμανουήλ στην Παλαιστίνη και δίδαξε ότι κατέβηκε για να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχει και άλλη ζωή,αιώνια.Αρκεί να πιστέψουν ότι αυτός που βλέπουν είναι Θεός.Τελικά σταυρώθηκε για την ασέβεια του ,αλλά αναστήθηκε και απέδειξε με κανόνες της πυκνής ύλης ότι είναι Θεός.Ο απόστολος Θωμάς που δεν τον πίστεψε, όταν τον "ακούμπησε" και διδάχτηκε τι ακριβώς συνέβη στο δάσκαλο του ,πίστεψε.Είχε καταφέρει να αποϋλοποιήσει το φυσικό του σώμα και να πυκνοποιήσει το λεπτοφυές σε μια σύζευξη που θα την αποκαλούσαμε "Ιερό Γάμο".Τη στιγμή που αναστήθηκε και τον είδε η Μαρία η Μαγδαληνή,είχε ακόμη μια φοβερή ακτινοβολία από την διεργασία αυτή,επικίνδυνη για όποιον τον ακούμπαγε ή ήταν κοντά του.Γι'αυτό είπε το "Μη μου Άπτου".
Αργότερα ύλοποιήθηκε το λεπτοφυές σώμα που ήταν η ψυχή,για την οποία γίνεται ο λόγος και εμφανιζόταν σε ορατή μορφή όποτε ήθελε όπως και εξαφανιζόταν ανάλογα.Ακριβώς όπως περιγράφει ο Όμηρος τις εμφανίσεις των Θεών στην Οδύσσεια.Ο Ιησούς είχε ήδη όταν ενσαρκώθηκε ένα άλλο είδος σώματος από το σύνηθες ανθρώπινο.Η μητέρα του δεν είχε ωδίνες όταν τον γέννησε και το σώμα του ήταν τόσο ελαστικό που ξεπερνούσε σε ελαστικότητα τις νεαρές αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής.Απόδειξη ήταν ότι σταυρώθηκε με ένα καρφί στους άκρους πόδες και όχι 2 όπως συνηθιζόταν,ενώ η προσπάθεια να σπάσουν τις κνήμες οι Ρωμαίοι στρατιώτες κατά την Σταύρωση όταν πέθανε,απέτυχε γιατί ήταν σχεδόν λαστιχένιο,όλο του το σώμα.
Κατά τα άλλα ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος.Έτρωγε κανονικά και ουρούσε και αφόδευε κανονικά.Είχε σεξουαλική επιθυμία η οποία όμως δεν ήταν η χυδαία που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι.Ήταν μια ερωτική διάθεση όπως αυτή που έχει ένα αγόρι προς ένα κορίτσι στην ηλικία του δημοτικού ή κατά την είσοδο της εφηβείας.Πιθανά ο Ιησούς ή θεός Ερμής παρέμεινε παρθένος.
Ήταν ένας άνθρωπος όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι,που δύσκολα κάποιος θα καταλάβαινε ότι ήταν ενσαρκωμένος Θεός.Το κατάλαβαν αγνοί άνθρωποι-παιδιά,όπως οι βοσκοί της Βηθλεέμ και οι  ψαράδες της Γαλιλαίας και μύστες όπως ο Συμεών,ο Νικόδημος και ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας.
Επίσης οι μάγοι-ιερείς του Ζωροάστρη από την Περσία που γνώριζαν ότι ο Θεός είχε ενσαρκωθεί κάποτε ως Ζωροάστρης στη χώρα τους ( ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ=986=ΧΡΙΣΤΟΣ).
Θα πεί κάποιος ότι όλα αυτά πάλι είναι απλά ιστορίες των Ευαγγελίων και τίποτε απτό δεν υπάρχει από την περίφημη Ανάσταση που αποτελεί και την βασική απόδειξη της ύπαρξης της ψυχής ή λεπτοφυούς σώματος .
Μιλήσαμε ήδη σε άλλο άρθρο βλ. http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html
Θα ξαναπούμε ότι η Ιερά Σινδόνη ή ιερό Σάβανο του Θεού είναι η απτή απόδειξη της ενσάρκωσης και της Ανάστασης του.
Η ακτινοβολία του ένδοξου λεπτοφυούς σώμα του παρέμεινε όπως σε ένα φίλμ ή μια ακτινογραφία σώματος ενώ είναι η εμφανής και η αποτυχημένη προσπάθεια να σπάσουν τις κνήμες του.Το ιερό αυτό κειμήλιο αποδόθηκε αρχικά στον αρχηγό του τάγματος των ναιτών ιπποτών και προσπάθησε η μαύρη αδελφότητα να το κάψει δύο φορές,προκαλώντας του αρκετές ζημιές.
Δεν γνωρίζω αν τελικά θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη.
Ήδη ένα άλλο κειμήλιο,το ιερό μανδήλιο της αγίας Βερόνικας που σκούπισε το πρόσωπο του Χριστού χάθηκε στην άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους το 1204.
Θεωρώ ότι θα καταστραφεί και η Ιερά Σινδόνη ως τεκμήριο,και μάλιστα σύντομα.Άλλωστε ήδη οι μαύροι αδελφοί μας γράφουν στα τεκτονικά βιβλία τους για το "ωραίο παραμύθι" της ενσάρκωσης και της σταύρωσης του Χριστού.Όταν δε θα υπάρχει κανένα απτό τεκμήριο της ενσάρκωσης και της ανάστασης του Θεού,τότε θα μείνουν μόνο τα λόγια και οι μαρτυρίες που εύκολα αλλοιώνονται!
Δυστυχώς στις επερχόμενες γενιές θα μείνει μόνο η ύπαρξη κάποιων Δασκάλων που θα προσπαθούν βιωματικά να μεταφέρουν την απόκρυφη γνώση σε λίγους ανθρώπους που θα αποτελέσουν όμως τις ομάδες εκείνες των Πνευματικών Υπερανθρώπων που θα βλέπουν στην αιθερική και στη φυσική όραση, τον ενσαρκωμένο και αναστημένο Ιησού ή θεό Ερμή ως οδηγό τους στο τέλος εποχής και τούτου του πλανήτη που γερνά φυσιολογικά και ξεραίνεται,χάνοντας το νερό του όπως ένα φυσιολογικός άνθρωπος.Θα παραμείνει κοντά τους όπως προείπε ο Ιησούς στους μαθητές ,ώς το τέλος του κόσμου τούτου και μαζί του θα μεταφερθούν στο νέο ουρανό και τη νέα γη που θα είναι πιο αραιή και πιο όμορφη από τη σημερινή.
Μάλλον στον αέριο γίγαντα που έχει το όνομα του πατέρα του ,του Διός.

                                                   κωπηλάτης