Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΟΙ ΛΥΚΟΙ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ" & Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Ο δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ πριν 100 περίπου χρόνια ,πάνω στα βουνά της Ροδόπης μιλούσε,για ένα σχέδιο,ένα θεϊκό σχέδιο με σκοπό ιερό.Αυτό το σχέδιο,δε μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε,στην πορεία,όμως,της ζωής μας όχι αυτής εδώ αναγκαστικά,αλλά,σε κάποια στιγμή,μιας ζωής από τις πολλές που θα ζήσουμε,θα το ανακαλύψουμε.
Δεν ήρθαμε εδώ κάτω,για να αλλάξουμε πρωτίστως τον υλικό,φυσικό κόσμο αλλά για να ανακαλύψουμε ή μάλλον να αποκαλύψουμε τον αληθινό μας Εαυτό.
Τον αιώνιο άνθρωπο-παρατηρητή που μας συνοδεύει σε όλες αυτές τις ζωές που αλλάζουμε σαν δέρμα τζίτζικα,κάθε καλοκαίρι,μέχρι να ανακαλύψουμε ότι είμαστε ,αυτός ο παρατηρητής που δεν είναι άλλος από αυτόν που ο νους μας και η μνήμη μας ,έχει συνηθίσει να αποκαλεί Θεό.
Γιατί τελικά αυτό είμαστε πραγματικά.Ο Θεός.Μόνο που το ξεχάσαμε,χάρη στη δύναμη της διαίρεσης,που έγινε μνήμη και τελικά συνήθεια.
Στο μακραίωνο λοιπόν ταξίδι μας,σκοπός είναι η ανακάλυψη και η Αποκάλυψη του αληθινού Θεού που είναι ο ίδιος μας ο Εαυτός.
Σε αυτό βοηθάνε οι κακοί οι λύκοι.Οι δεσμοφύλακες της εγκόσμιας ζωής αυτού του πλανήτη,και εδώ έγκειται η μεγάλη χρησιμότητα τους.Αυτό έγραφε και η Έλενα Ρέριχ στις επιστολές της.
Οι "ψιθυριστές" ή μαύροι μάγοι άθελα τους εκπαιδεύουν τους μύστες,προς το τελικό σκοπό.
Ξεπερνώντας,οι μύστες, ένα-ένα τα εγκόσμια-υλικά εμπόδια και με την πείρα που αποκτούν,αποβάλλουν ένα-ένα το υλικό φορτίο που κουβαλούν,τα μάταια σχέδια και τις επιθυμίες και όλα τα πάθη και τους φόβους τους και κρατούν μόνο μια επιθυμία.
Την επιθυμία της εύρεσης της Αλήθειας και αυτήν αναζητούν.
Και έχουν ,μόνο ένα φόβο.Μην οπισθοδρομήσουν στην πορεία τους προς το τελικό σκοπό.
Σήμερα,με την πραγματικά μεγάλη υλική κρίση του πλανήτη και την κενότητα στο χώρο της φιλοσοφίας ,του πολιτισμού,των αξιών και του πνεύματος,υπάρχει μια εκπληκτική ευκαιρία για την πνευματική αφύπνιση.Γιατί το κενόν και η ησυχία του νου,είναι τα απαραίτητα για το μεγάλο έργο!
Για την αληθινή Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη που μυστικά, παρουσιάζει στο έργο που έγραψε στην Πάτμο.
Οι αρχηγοί κρατών και συνασπισμών,οι επικεφαλείς κομμάτων,οι πρόεδροι τραπεζών,οι θρησκευτικοί άρχοντες όλου του κόσμου,ηθελημένα ή άθελα τους βοηθούν σε αυτό το έργο.
Με τη μάταια προσπάθεια τους να κάνουν,υποτίθεται καλύτερο τον κόσμο,αλλά στην ουσία,να εδραιώσουν τις κοσμικές τους θέσεις και να κυριαρχήσουν επί των άλλων ηγετών,προχωρούν στην λαϊκή απαξίωση και στη στέρηση της ελπίδας από τους ανθρώπους -πρόβατα αυτού του πλανήτη.
Και τα πρόβατα που δεν θα καταλάβουν ότι ο βοσκός ήταν λύκος,ντυμένος βοσκός,θα φαγωθούν.Αλλά πολλά από αυτά θα γλυτώσουν και σε τούτη ή την επόμενη ζωή,κρατώντας στη μνήμη τους το παλιό τέχνασμα των Λύκων,δε θα ξεγελαστούν ξανά.Θα τους αποφύγουν,όπως -όπως και θα στραφούν απεγνωσμένα,με κουρασμένο νου, στον υποτιθέμενο Θεό των αμνών,που γρήγορα θα καταλάβουν ότι είναι οι ίδιοι.
Το καθένα πρόβατο είναι Θεός και θα αρχίσουν να βλέπουν και το διπλανό τους πρόβατο σαν Θεό και αυτό, δεν διαφέρει στην ουσία,σε τίποτε από τους ίδιους.
Είναι αδελφός και Θεός ,όπως αυτοί.
Και αυτή θα είναι η αρχή για την απελευθέρωση από τον ψεύτικο κόσμο που ζούσαν.
Με τον ψεύτη βοσκό,το ψεύτικο χορτάρι,τους ψεύτικους λύκους και όλα τα γεννήματα της φαντασίας τους.
Εκεί θα γίνει πραγματικότητα ,το αγάπα τον πλησίον σου,σαν τον εαυτό σου.
Γιατί ΕΣΥ και ΕΚΕΙΝΟΣ είστε 'ΟΜοιοι.
Και τίποτε πια δε μπορεί να εμποδίσει το ποτάμι του νου τους,από την πορεία τους προς τη γαλήνια θάλασσα ,τον απέραντο ωκεανό της καθαρής συνείδησης που θα εκβάλουν όλα τα ποτάμια της Γης και θα ενωθούν ,ως Ένα ποτάμι σε Μία Θάλασσα.
Ο Χριστός κατέβηκε σαν Υιός του Ανθρώπου και πέθανε σαν άνθρωπος,για να αναστηθεί σαν Υιός του Θεού.Αν σε όλη την Καινή Διαθήκη αντικαταστήσετε τη λέξη "Υιός" με τη λέξη "Εαυτός",τότε θα έχετε το αληθινό ,βαθύτερο,νόημα,πέραν και από τις εξηγήσεις που έδωσαν εκατοντάδες ερευνητές και μύστες και έγραψαν σε χιλιάδες σελίδες βιβλίωνεύλογα,αναζητώντας την αλήθεια.
Την αλήθεια την είχε βρεί ο Σωκράτης και την δίδαξαν πολλοί φωτισμένοι μύστες στην Ανατολή όπως ο Βούδδας,ο Ραμακρίσνα,ο Βιβεκανάντα,ο Ραμάνα και ο Νισαργκατάτα.

*Δυστυχώς ,το μεγάλο αυτό μυστήριο,που διδασκόταν στις Θεσπιές της Βοιωτίας,ως μυστήρια του Νάρκισσου,αλλοιώθηκε και εκφυλίσθηκε ,όταν οι κοσμικοί ηγέτες,εξεβίασαν και εξαγόρασαν ιερείς για να τους το αποκαλύψουν,αποβλέποντας στην εγκόσμια δύναμη και κυριαρχία (μαύρη μαγεία).  Πρώτος έκανε την αρχή,προδίδοντας την τιμή της ευγενικής φυλής του,ο στρατηγός Λύσανδρος που δέχτηκε πρώτος τιμές Θεού από τις Ελληνικές Πόλεις,ως νικητής του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου το 404 π.χ.! 
Θα πεθάνει ως κατώτερος άνθρωπος και όχι Θεός ,κάτω από τα τείχη της βοιωτικής Αλιάρτου,δίπλα στις Θεσπιές! Θα ακολουθήσουν αργότερα οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες με πρώτον τον Αύγουστο και με αποκορύφωση τον Κόμμοδο που ντυνόταν,γελοιωδώς,Ηρακλής με λεοντή και ρόπαλο  και έκανε άθλους στο Κολοσσαίο!
Ονόμασε ,σαν θεός που ήταν, και τη Ρώμη, Colonia Commodiana (αποικία του Κόμμοδου).
Αληθινή Κωμωδία. Θα συνεχιστεί μέχρι τις μέρες μας,αυτή η εκφύλιση του αρχαίου μυστηρίου και ορθά οι πρόγονοι μας το ονόμασαν Ύβρι ,από την ομώνυμη νύμφη.Η Ύβρις,πάντα,επιφέρει την έλευση της θεάς Νέμεσης,δια την αποκατάσταση του Μέτρου.
Η διδασκαλία του Σωκράτη,όπως ορθά καταγγέλθηκε από τον αγαπημένο του μαθητή,τον Δωριέα-Ξενοφώντα αλλοιώθηκε. Ο Πλάτων,ο εκλεκτός φιλόσοφος των Ιώνων-αστών,δίδαξε τον Εαυτό-Αγαθόν ως απόμακρο,άπιαστο που δύσκολα γίνεται μεθεκτός και τον ταύτισε με τις Ιδέες που ,όμως τις παράγει απλά ο Νους,όπως θα δείξει αργότερα ο Αριστοτέλης που διώχθηκε από την Ακαδημία.
Ο Εαυτός-Ταγαθόν ,όμως είναι μέσα μας και παντού ως Αγάπη και δεν είναι αυτά (ως Σοφία).
Και μπορεί να γίνει προσιτός ως ο αληθινός Θεός που είμαστε εμείς.
Απλά με τη συγκέντρωση στην πιο βέβαιη ιδέα που υπάρχει: το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ!

Πρέπει να πεθάνει ο κατώτερος άνθρωπος-εαυτός μας, για να γίνει το πέρασμα-πάσχα προς την πραγματικότητα του αληθινού κόσμου και να αναστηθεί ο ανώτερος άνθρωπος-Εαυτός ως αληθινός και προαιώνιος Θεός που ουδέποτε γεννήθηκε και ουδέποτε θα πεθάνει!

ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ (Πάσχα) και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ΟΛΟΥΣ!κωπηλάτης.