Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ=ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ!


"Το εσωτερικό φως,που λάμπει ειρηνικά και αιώνια στην καρδιά, είναι ο πραγματικός Δάσκαλος.Όλοι οι άλλοι απλώς δείχνουν το δρόμο."

Δάσκαλος Νισαργκαντάττα Μαχαράτζ από το "ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟ"

Είναι ευχή για τον καθένα μας.Να βρούμε τον δάσκαλο μας!.
Ναι θα είναι η αρχή για την λύση σε όλα τα προβλήματα του εαυτού μας,της κοινωνίας μας,του πλανήτη μας.
Δεν έχει καμία δόση ειρωνείας αυτό που εύχομαι.
Χρόνια ασχολούμαι με την πολιτική την κοινωνία,τη μεταφυσική, όπως πολλοί από εσάς.Πίστεψα σε διάφορους σωτήρες και κόμματα ότι αυτά θα έφερναν τη λύση στα ανθρώπινα προβλήματα.Κοιτάζοντας πίσω την ιστορία είδα ότι προχωράει πάντα μπρος κάτω από την επίδραση συγκεκριμένων προσωπικοτήτων που κατευθύνουν τον λαό.Όταν εκλείπουν αυτές οι προσωπικότητες τότε η ανθρωπότητα οπισθοδρομεί,ηθικά και πνευματικά.Είμαι πεπεισμένος ότι χωρίς αυτές τις φυσιογνωμίες ο λαός δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.Όπως το φεγγάρι που φέγγει με το φως του Ήλιου τη Γη,έτσι και ο Λαός. (ΣΕΛΗΝΗ=301=ΛΑΟΣ)
.Δεν μπορεί να έχει τη σοφία αυτών των προσώπων που είναι πολλές φορές κάτι το ιδιαίτερο,το ανώτερο από όλους μας.
Τότε τι μπορεί να κάνει ο λαός?Να ακολουθεί τυφλά τον τσοπάνη?ΟΧΙ.
Να εύχεται κάθε μέρα "να βρεί το δάσκαλο του".Η πορεία καθενός από εμάς στο ρου της ιστορίας είναι αιώνια,δεν είμαστε μόνο για μια ζωή και τέλος.Αυτό αδικεί την τελειότητα του υπέρτατα τέλειου οργανισμού που λέγεται ΦΥΣΗ.
Αυτού που μας έπλασε για να εξελιχθεί το έργο της προς την τελειότητα.Και ατελή στοιχεία στην καθαυτή Φύση δεν υπάρχουν.Φεύγουμε λοιπόν και ξαναγυρνάμε,κρατώντας εμπειρίες από κάθε ζωή μέχρι την τελειοποίηση μας που θα συμβαδίσει με την τελειοποίηση του σύμπαντος.
Πάνω λοιπόν απ'όλα είναι πίστη στην εξέλιξη μας μαζί με την εξέλιξη κάθε άλλου συνάνθρωπου μας και όλοι μαζί με την εξέλιξη του έργου της Φύσης.
Αλλά για να γίνει αυτό θα προηγηθεί ένα σημαντικό ΒΗΜΑ που όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε.
Η εύρεση του προσωπικού μας δασκάλου!
Αυτός θα μας καθοδηγήσει στην πορεία μας για την αυτογνωσία,τη γνώση της Φύσης και τον σχεδιασμό που έχει,το μεγάλο σχέδιο που έλεγε ο σοφός δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ.
Ο δάσκαλος συνήθως δεν βρίσκεται στο υλικό επίπεδο όταν τον συναντάμε.Αυτό είναι σπάνιο και πραγματικά μεγάλη τύχη γι'αυτόν που το καταφέρνει.Σκεφτείται να συναντούσατε τον Χριστό ή κάποιο μαθητή του!Αλλά και καποιον άλλο μεγάλο δάσκαλο, άγιο και σοφό άνθρωπο.Δύσκολο και σπάνιο.Η επαφή με δήθεν πνευματικούς και άλλους διάσημους γιόγκι είναι μάλλον ατυχία,γιατί όχι μόνο η ψυχή πλανάται αλλά καθυστερεί να βρεί τον αληθινό δάσκαλο.
Πως θα τον βρούμε λοιπόν?Πού είναι και πως θα τον διακρίνουμε?
Κάντε κάθε μέρα που ξυπνάτε μια ευχή: ΕΙΘΕ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ!

Αυτός σας έχει ήδη βρεί πολύ καιρό πριν τον ζητήσετε,όταν όμως αρχίσετε να τον ζητάτε εντόνως ,τότε θα έρθει σε σας.Θα τον αντιληφθείτε σαν κάποιον που σας σπρώχνει να κάνετε κάποια πράγματα ή μια φωνή μέσα σας που τη λένε "η συνείδηση μου" να σας δίνει συμβουλές τι να κάνετε!
Ο δάσκαλος όπως είπα δεν βρίσκεται συνήθως στο φυσικό επίπεδο,αλλά στο νοητικό και επικοινωνεί μαζί σας μέσω αυτού που η παράδοση αποκαλεί "τρίτο μάτι" ή το άγκνια τσάκρα κατά τους ινδουιστές.
Όταν γίνει αυτό ίσως να μην δώσετε αμέσως μεγάλη σημασία,όμως μετά από κάποιο καιρό θα καταλάβετε ότι κάτι άλλαξε σε σας μετά στη ζωή σας.Είναι γιατί "βρήκατε το δάσκαλο σας".
Αυτοί οι δάσκαλοι ,είναι εξελιγμένοι άνθρωποι,που παραμένουν στα κοντινά με την ύλη πεδία,για να βοηθήσουν καθένα,ξεχωριστά, από εμάς,ώστε να εξελιχτούμε πνευματικά και μαζί με μας και όλος ο κόσμος.
Αυτή η μυθική πνευματική ιεραρχία δασκάλων που φημολογείται ότι υπάρχει,δεν είναι φήμη,είναι αλήθεια και θα το διαπιστώσετε όταν βρείτε το δάσκαλο σας.
Όταν ο καθένας μας βρεί τον δάσκαλο του και δέχεται την καθοδήγηση του ,τότε ο κόσμος θα αλλάξει δραματικά ,προς το καλύτερο.Δε θα χρειάζονται πια κόμματα,επαναστάσεις,πόλεμοι και σωτήρες κάθε λογής.Θα είναι πραγματική η τελική λύση (final solution) στα προβλήματα της ανθρωπότητος.
Όμως γι΄αυτό παλεύουν και αυτοί που δε θέλουν την παγκόσμια ενότητα και ειρήνη,να αποφευχθεί,αυτό το γεγονός στον κάθε άνθρωπο.Να τον απομακρύνουν με κάθε τρόπο από την εύρεση του Δασκάλου,ώστε να είναι υποχείρια του τέρατος της σύγχυσης (Μπαφομέτ ή Χίμαιρα) μέχρι το θάνατο του και μετά ακόμη από αυτόν,ώστε εύκολα την ψυχή του να κατευθύνουν προς τη μαύρη στοά τους και να την χρησιμοποιήσουν για τη τελική επικράτηση του χάους στον κόσμο!Αυτό είναι που λέει η παράδοση για την απώλεια της ψυχής.
Την πλήρη παράδοση στη λησμονιά και το χάος.
Ο Δάσκαλος είναι αυτός που θα σας ανεβάζει στο άρμα(vimana) που περιγράφει ο Πλάτωνας με οδηγό τον αληθινό-ανώτερο εαυτό σας.Θα πετύχετε αυτό που προέτρεπε ο Σωκράτης στον καθένα:
ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ.
H Eύρεση του προσωπικού μας Δασκάλου είναι το καθοριστικό και σωτήριο γεγονός για τον κάθε άνθρωπο.Μην ξεχνάτε πως η πνευματική αλλαγή που θα σας συμβεί θα έχει αντανάκλαση μετά από καιρό και στην προσωπική σας καθημερινή ζωή που θα βελτιωθεί σημαντικά.Θα αρχίσετε να γίνετε γνώστες πραγμάτων που δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν και θα αντικρίζετε τους συνανθρώπους σας και τον κόσμο με άλλη ματιά,ματιά ανώτερη πνευματική.

Το πνεύμα μπορεί να δώσει τη λύση στα προβλήματα μας,γιατί εδώ κάτω γίνονται τα πράγματα κατ'ομοίωση αυτών που είναι ψηλά!
"Ως εν ουρανώ και επί της Γης..".Φτιάχνουμε πρώτα τον κόσμο μας στο νοητικό πεδίο και μετά αυτός δημιουργείται στο φυσικό.Αλλά για να ξεκινήσουν όλα αυτά (ignition) πρέπει να γίνει αυτό που ο θυμόσοφος λαός λέει και είναι κυριολεξία:"Κάπου θα βρεί,και αυτό,τον δάσκαλο του..."
Εύχομαι σε όλους τους συνανθρώπους μου,να το πετύχουν και να εύχονται κάθε μέρα μέχρι να τα καταφέρουν αυτή την ευχή που είναι το ΚΛΕΙΔΙ για το άνοιγμα της πύλης της παγκόσμιας και προσωπικής μας ευτυχίας:

                                  
 ΕΙΘΕ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ
                          κωπηλάτης