Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

ΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ -Σε αντιστοιχία με ελληνικά άνθη!

Τα ενεργειακά κέντρα του ενεργειακού λεπτοφυούς σώματος σώματος (αυτού που λέμε ψυχή ) συνήθως συμβολίζονται με άνθη λωτού,ένα άνθος κατεξοχήν της ανατολής.Όμως το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου δεν είναι μόνο ανατολικό εφεύρημα.
Το γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες ως κηρύκειο του θεού Ερμή,του θεού του Λόγου ,θεός που γράψαμε ότι ενσαρκώθηκε ως Ιησούς στην Παλαιστίνη το 1μ.χ.και αναστήθηκε με το τέλειο ενεργειακό  και φυσικό σώμα (ένδοξο σώμα) όπως περιγράφει ο Απ.Παύλος και ανέλυσε ο Ρ.Στάινερ στα έργα του.
Τα  ενεργειακά αυτά κέντρα ή τσάκρα(τροχοί) είναι γενικά 7 μείζονα που συμβολίζονται με τον λίθο με τους 7 οφθαλμούς στην Παλαιά Διαθήκη(Ζαχαρίας) και άλλα 5 ελάσσονα.
Τα 12 συνολικά ενεργοποιημένα συμβολίζονται με την ΑΠΟΚΑΛΥΜΕΝΗ Ψυχή,ως Νέα Ιερουσαλήμ στην Αποκάλυψη του Ιωάννου,που έχει 12 πύλες από πολύτιμους ,ισάριθμους, λίθους.
Τα ενεργειακά κέντρα λοιπόν, φυσικό είναι οι Έλληνες και άλλοι λαοί της Δύσης να τα οραματίζονται ή καλύτερα να τα βλέπουν νοερά,ως άλλα λουλούδια και όχι αποκλειστικά ως λωτούς.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν ξεκινήσετε να διαλογίζεστε στα τσάκρα ,θεωρώ ότι ήδη έχετε μελετήσει τα ανάλογα βιβλία ή παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα,έχετε εφαρμόσει πρίν τους απαραίτητους εξαγνισμούς (που συμφωνούν με τις ορφικές τελετές και ύμνους ) και σε κάθε περίπτωση γνωρίζετε τους κινδύνους που μπορεί να έχει η μη σωστή ή άσκοπη ενεργοποίηση τους ,για τη σωματική αλλά κυρίως για την  ψυχική σας υγεία.Υποθέτω γνωρίζετε ότι:Δεν είναι παιγνίδι η ενεργοποίηση τους! Αν έχει 1 φορά κίνδυνο το να μη προσέχεις την υγεία του φυσικού σου σώματος,έχει 100 φορές κίνδυνο η αμέλεια του λεπτοφυούς αυτού σώματος που καλείται Ψυχή.

Ας τα δούμε λοιπόν εδώ σε αντιστοιχία με κάποια συνηθισμένα(σχετικώς) λουλούδια της ελληνικής υπαίθρου:
1]Θα ξεκινήσουμε με το κέντρο που δεν είναι τόσο γνωστό και λέγεται ανάντασαχασράρα ως αντιδιαμετρικό του σαχασράρα της κεφαλής.Αυτό είναι μάλλον διπλό στα γόνατα  και πιθανά αντιστοιχεί σε ένα πενταπέταλο κόκκινο άνθος όπως αυτό του Ιβίσκου.Είναι τσάκρα της Γης και το 5 είναι ο αριθμός της Μεγάλης Μητέρας.Θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με τον ήχο-mantra :

DΟM.
2]Το επόμενο κέντρο είναι το μουλαντάρα της βάσης του κόκκυγα(ουρά -περίνεο) που είναι κέντρο του στοιχείου Γη και συμβολίζεται με μιά τετραπέταλη κατακόκκινη παπαρούνα.Ενεργοποιείται με οραματισμό του αίματος του σταυρωμένου Ιησού-Ερμή που ρέει πάνω στα άνθη της ή σε μια  άσπρη πέτρα και με τον ήχο-mantra:

              LAM.

3]Το Σβαντισβάνα είναι το τσάκρα του στοιχείου ΥΔΩΡ και αντιστοιχεί στη βάση του Ιερού οστού (πίσω στο κέντρο του λαγονιού).Συμβολίζεται μέ ένα εξαπέταλο πορτοκαλί άνθος ορχιδέας ή ημερόκαλης και ενεργοποιείται με οραματισμό στο άνθος αυτό ή σε ένα πορτοκάλι στο δέντρο του με σταγόνες από βροχή στη φλούδα του.
Ο ήχος του είναι το mantra :

VAM4]Το ηλιακό πλέγμα στην περιοχή του αφαλού φιλοξενεί το Μανιπούρα το ενεργειακό κέντρο του ήλιου και του στοιχείου ΠΥΡ  που γεμίζει γνώση τον άνθρωπο που το έχει ενεργοποιήσει πλήρως.Ο δάσκαλος Ο.Μ.Άιβανχοφ ασχολήθηκε εκτεταμένα με το κέντρο αυτό γι'αυτό και καλείται η διδασκαλία του ηλιακή.Συμβολίζεται φυσικά,θα έλεγα,με ένα 10πέταλο άνθος ηλίανθου με ένα μάυρο ήλιο στο κέντρο του.Ο οραματισμός στον ίδιο τον Ήλιο είναι επικουρικός ή και κύριος άν θέλετε.
  Το mantra ενεργοποίησης του είναι το :
                                                                                                                           RAM


5]Στην ανατομική περιοχή της καρδιάς,αριστερά αντιστοιχεί το κέντρο Ανάχατα ,ένα ιερότατο κέντρο που αποτελεί την αρχή για την συνειδητοποίηση του αδιαφοροποίητου Όλου.Η κατοικία της Μεγάλης Μητέρας με το θείο βρέφος.Η φάτνη της Βηθλεέμ και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε γι'αυτό το κέντρο....Ο ΑΗΡ είναι το στοιχείο του Συμβολίζεται με ένα 12 πέταλο γαλάζιο άνθος Φελίτσιας ή μπλέ μαργαρίτα του αγρού κοινώς.Πολύ συνηθισμένο άνθος της ελληνικής εξοχής.Ο διαλογισμός στους κίτρινους στήμονες του και στον νοτιοδυτικό ανοιξιάτικο αέρα(γαρμπής) που κουνά τα πέταλα του είναι σημαντικός.
Ο ήχος ενεργοποίησης είναι το:

JIAM (ΓΙΑΜ)
6]Στο λαιμό στην περιοχή του μήλου του Αδάμ ή χαμηλά στον Αυχένα αντιστοιχεί το κέντρο Βισούντου.Ο ΑΙΘΗΡ είναι το στοιχείο του.Αποτελεί κλειδί-πύλη κέντρο που πολλές φορές οδηγεί σε βουτιά στο χάος.Συμβολίζεται με μια 16 πέταλη μπλέ-βιολετί ανεμώνη του βουνού (anemona blanda ή Grecian-Windflower) με μαύρους στήμονες στο κέντρο(μαύρο είναι το χρώμα του Αιθέρος  και του Κενού).To mantra ενεργοποίησης είναι το :

                                   HAM (ΧΑΜ)8]Ένα έλασσον κέντρο με αντιστοιχία, στην περιοχή του Ινίου ,πίσω στο κρανίο, είναι το Μπιντού που συμβολίζεται γενικά με μια λευκή ημισέληνο.Είναι το δισκοπότηρο θα λέγαμε που μαζεύει το νέκταρ,την αιθερική ενέργεια prana και τη μεταγγίζει μετά στο ηλιακό πλέγμα όπου μετατρέπεται σε 5 διαφορετικά είδη ενέργειας.Αναφέρεται συμβολικά σε αυτό ο Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη με το μικρό βιβλίο που τρώει.Έχει σημασία ο οραματισμός στον ουρανίσκο στο επίπεδο του Ινίου και ένα ωραίος συμβολισμός είναι ο λευκός κρίνος της Παναγίας.

               Ενεργοποιείται με τον ήχο:

                    SO (ΣΟ) ή  KSAM (ΞΑΜ)                                      
7]Το κέντρο Άγνια στην ανατομική περιοχή μεταξύ των φρυδιών και λίγο πιο πάνω.Ενεργοποίηση του ανοίγει,το τρίτο μάτι,το θεϊκό μάτι της ενόρασης .Με αυτό είδε ο Αρτζούνα την κοσμική μορφή του Κρίσνα (θεού του όλου-Κρόνου).Πολλές φορές συμβολίζεται στην ανενεργό του μορφή με 2 μικρά κέρατα όπως του Πάνα ή του Μωυσή.
Ένας 2πέταλος μώβ πανσές με ένα μάτι στο κέντρο του είναι νομίζω ταιριαστός συμβολισμός.
Το mantra ενεργοποίησης είναι το:AUM (ΑΩΜ ή ΟΟΥΜ καλύτερα..)


9]Το υψηλότερο μείζων ενεργειακό κέντρο είναι αυτό της κορυφής της κεφαλής στην ανατομική περιοχή της μεγάλης πηγής του κρανίου.Αυτή μένει ανοιχτή στον άνθρωπο στα πρώτα του χρόνια και από εκεί μπαίνει η ψυχή (λεπτοφυές σώμα σούκσμα σαρίρα ή vigniamaya kosa) κατά τον 7ο μήνα της κύησης.Η έξοδος της ψυχής γίνεται επίσης από εκεί.Είναι το κέντρο Σαχασράρα το αργυρόχροο ,λαμπερό κέντρο με τα χίλια πέταλα,αν και η Ε.Ρέριχ αναφέρει ότι έχει 666 πέταλα!
Άλλα ελάσσονα κέντρα πάνω από αυτό έχουν 1000 και 100.000 και παραπάνω πέταλα.
Η ενεργοποίηση του φέρει στον άνθρωπο την βίωση του ΟΛΟΥ τη συνειδητοποίηση του αληθινού Εαυτού που όμως δεν έχει ακόμη βιωθεί ως Παγκόσμιος Εαυτός!
Συμβολίζεται με ένα χιλιοπέταλο ή 666πέταλο αν θέλετε καλύτερα άνθος λευκής ντάλιας.
Δεν υπάρχει ήχος ενεργοποίησης γι'αυτό το κέντρο αφού η ενεργοποίηση του έρχεται αυτόματα συνήθως μετά την ενεργοποίηση των 2 κατώτερων κέντρων του Άγνια και του Μπιντού.
Η εμμονή στον ήχο ΟΟΥΜ (ΩΜ) είναι επικουρική!10]Θα τελειώσω με το σημαντικότερο ίσως κέντρο για τον Ινδό φιλόσοφο Ραμάνα Μαχάρσι (ίσως την τελευταία επι Γης μετενσάρκωση του Σωκράτη).Πρόκειται για το κέντρο Χάρνταγιάμα (Hrdyama) ή κοινώς Καρδιά.
Δεν είναι η ανατομική ανθρώπινη καρδιά αλλά ένα 8 πέταλο τσάκρα 2-3 εκατοστά δεξιά παραστερνικά στην κορυφή του στέρνου ,ανάμεσα στο ηλιακό κέντρο και στο ανάχατα.
Αυτό φιλοξενεί τον αληθινό Εαυτό μας και η ενεργοποίηση του οδηγεί στην ταύτιση και βίωση απευθείας με τον Παγκόσμιο Εαυτό . Είναι το Τέλος αλλα και η Αρχή του δρόμου για κάποιους.Δηλαδή μπορούμε να επικεντρωθούμε απευθείας εκεί για την αναζήτηση του πραγματικού μας Εαυτού.
Άλλοι συμβολίζουν τον δρόμο ενεργοποίησης με μία ράβδο-βακτηρία που αντιστοιχεί στον κεντρικό ενεργειακό αγωγό-σουσούμνα-που ξεκινά από το μουλαντάρα του κόκκυγα φτάνει στην κορυφή του κρανίου και με την ενεργοποίηση του σαχασράρα αφού σχηματίσει ένα ατελή κύκλο βουτά μπροστά και καταλήγει στην Καρδία-το 8πέταλο τσάκρα.
Συμβολίζεται το τσάκρα αυτό με ένα 8πέταλο χρυσόλευκο άνθος μανόλιας ή γαρδένιας ,με μια ολόχρυση φωτεινή κουκίδα στο κέντρο του,όπου οραματιζόμαστε ότι απορροφόμαστε εντός της!
Το άνθος αυτό ο Ραμάνα το περιγράφει ανεστραμμένο Λωτό ή άνθος μπανανιάς που κοιτά προς το έδαφος.Θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με διάφορα mantra όπως το ΑΩΜ αλλά νομίζω το ΝΑΜ ή ΝΟΜ είναι ιδιαίτερα κατάλληλο!Είναι το δυσκολότερο να ενεργοποιηθεί ,τσάκρα,αφού υπάρχουν 8 φύλακες,ένας σε κάθε ακτίνα-πέταλο του που φυλάει τη διέλευση από ακτίνα σε ακτίνα μέχρι τον τελικό Εαυτό!

Τέλος υπάρχουν και άλλα ελάσσονα κέντρα όπως αυτά μεταξύ του Άγνια και του Σαχασράρα (7 τον αριθμό).
Αυτά των 2 καρπών,των 2 μηρών-γονάτων αλλά και των 2 λαγονίων που όπως και τα 2 (ίσως αυτά να είναι μείζονα) των ώμων,αντιστοιχούν στα φτερά των Αγγέλων.
Όταν ενεργοποιηθούν δίνουν την εικόνα φωτεινών ακτίνων που μοιάζουν με φτερά!
Συμβολίζονται κυρίως με τα σεφιρώθ των πλαγίων στηλών της εβραϊκής Καβαλά (είναι ταυτόσημη με το κηρύκειο του Ερμή).
Άν θέλουμε να διαλογιστούμε σε αυτά θα τα συμβολίζαμε με 7πέταλα άνθη Αμυγδαλιάς.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...


κωπηλάτης