Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....

Α]ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

ΡΟΚΦΕΛΕΡ=830=ΣΚΕΛΕΤΟΣ =Ο  ΚΥΚΝΟΣ και ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΕΣΤΙ=851=ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
ΡΟΤΣΙΛΝΤ=1060=ΣΙΩΝ=Ο ΠΕΡΣΕΥΣ και ΠΕΡΣΕΥΣ=Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ και ΟΦΘΑΛΜΟΣ=ΟΩΝ
Ο ΣΟΡΟΣ=710=Η ΧΑΡΑ=ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ!

Πρόκειται για τους 3 πολυσυζητημένους "διαχειριστές" του πλανήτη και κατά συνέπειαν των ζωών μας!!!
Τους 3 βοσκούς του Άδωνι,θυμίζουν ,στα μυστήρια της Κυβέλης που πέρασαν ,στο χριστιανισμό,ως οι 3 βοσκοί της γέννησης του Χριστού.Μην πιστέψετε,βέβαια,τις εξισώσεις!
Είναι πράγματα που δεν τα ξέρουμε ,ούτε καν τα υποψιαζόμαστε.
Η χρήση του ελληνικού αλφαβήτου,είναι μόνο ενδεικτική γι'αυτό που ψάχνουμε και ποτέ κυριολεκτική και βέβαιη ,πλην,όμως αποκαλυπτική.Άλλωστε γι'αυτό ο Σωκράτης μιλούσε για δαίμονα της γραφής....
Τελικά οι διαφωνίες θα είναι τόσες πολλές που το μόνο βέβαιο θα είναι το Χάος,ο αρχαίος των ημερών μαζί με τον Έρωτα που μια άλλη μυστική του σημασία είναι η έννοια της Ερώτησης.
Γι'αυτό και οι Άγγλοι τον υπέροχο τον λένε Wonderfull.Δηλαδή πλήρης ερωτήσεων-WONDER.

Β]Ο ΑΣΤΗΡ ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Μια άλλη διαφωνία που με απασχόλησε πολλά χρόνια , ήταν η εμμονή με τον αστέρα του Σείριου.
Είναι ο φωτεινότερος αστέρας του ουρανού και φυσικό να έλξει το νου των προγόνων μας πάνω του.
Μα τον Κύνα έλεγε ο Σωκράτης.Όχι όμως "μα τον Σείριο".
Ο Σείριος ,λοιπόν στην αρχαία Αίγυπτο λεγόταν Σώθις και ταυτιζόταν με τον θεό Σετ ή Τυφώνα που τεμάχισε τον Όσιρι ,το θεό που έδωσε το όνομα του στον Σείριο,τον αληθινό που δεν είναι ο Σώθις -Κύνας.Ο Σώθις -Κύνας είναι ο αγριογάϊδαρος-Τυφών που έσωσε τους Ισραηλίτες στην έρημο γιατί,αποκάλυψε που έχει πόσιμο νερό και έτσι ξεδίψασαν.Η εμφάνιση μαζί με τον Ήλιο το πρωί (επιτολή) είναι σήμα της έναρξης των πλημμυρών του Νείλου το καλοκαίρι που λιώναν τα χιόνια στο Κιλιμάντζαρο.Αυτό ήταν η αρχή της ζωής για την αιγυπτιακή γη που ποτιζόταν για να καλλιεργηθεί με φακή και ρύζι.
Άν και ένα αστέρι  πρότερο από τον Σώθι-Κύνα είχε παλιά το ρόλο του σηματοδότη των πλημμυρών.
Ήταν ο Φομαλώ ή α του Νοτιου Ιχθύος.Αυτό το αστέρι φαίνεται να ήταν το αστέρι του Όσιρι στην Αίγυπτο,γιατί στους βόρειους μεσογειακούς λαούς όπως εμείς ήταν άλλο.
Είπαμε ότι ο Όσιρις ήταν βασιλιάς και θεός της προαρχαίας Μακεδονίας,πολύ πριν κατέλθουν οι Δαναοί-Ίωνες.Και εκεί λατρευόταν ένα άλλο αστέρι,πολύ σημαντικό για την ναυσιπλοΐα των μεσογειακών λαών.Αυτό ήταν ο:
 ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ=595=ΣΕΙΡΙΟΣ.
Το αστέρι του Όσιρι στη χώρα μας και σε όλους τους βόρειους ,μεσογειακούς ,βαλκανικούς και ποντιακούς λαούς.
Πλην όμως της πρακτικής σημασίας ,ως βόρειος ουράνιος πόλος,αυτό το αστέρι είχε μια εσωτερική,απόκρυφη σημασία.
Ήταν κέντρο του ουρανού: ΚΕΝΤΡΟΝ=595=ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ=ΣΕΙΡΙΟΣ=ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ και
ΚΕΝΤΡΟΝ=595=ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΑΙ και
ΤΟ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ=920=ΟΦΘΑΛΜΟΣ=ΟΩΝ

Αυτό το ΟΥΔΕΝ όμως είναι το Τίποτε και είναι τόσο σημαντικό,όσο οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.Είναι πιο σημαντικό από τον ίδιο τον κόσμο.Γιατί ο κόσμος από αυτό το ΟΥΔΕΝ προήλθε.
Όσο και αν φαίνεται παράλογο,ο ίδιος ο Λόγος ήλθε από το ΟΥΔΕΝ.
Αυτό το Τίποτε,λοιπόν είναι το Κενό που σε οδηγεί στην Απόλυτη Ελευθερία.
ΤΟ ΚΕΝΟΝ=565=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ=ΜΕΤΡΟΝ. Και οι Αρχαίοι έλεγαν: "Παν Μέτρον Άριστον" !
Ο Σωκράτης ,ήταν ο σοφότερος άνθρωπος του κόσμου,κατά το μαντείο των Δελφών γιατί αυτό που έλεγε το εννοούσε: ΕΝ ΟΙΔΑ-ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ !
Γνώρισε το ΕΝΑ ,την αρχή των πάντων και αυτό το ΕΝΑ η αρχή των Πάντων ήταν το ΟΥΔΕΝ.
Γνώρισε λοιπόν το ΟΥΔΕΝ!!!Το τίποτε.Έφτασε στην αρχή των πάντων και είδε ότι αυτό το τίποτε ήταν ο αληθινός Εαυτός ,όλων μας.Αυτός που ποτέ δε γεννήθηκε γι'αυτό και ποτέ δε θα πεθάνει.
Είναι άναρχος,αιώνιος,μέσα σε όλα,είναι όλα και πέρα απ'αυτά.
Όταν λοιπόν το έμαθε παρακινούσε τους Αθηναίους να τον ψάξουν να τον βρούν.
Έλεγε: ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. Μάθε τον Εαυτό σου.Τον αληθινό Εαυτό και όχι τον κατώτερο τον ταυτισμένο με το Νου και το σώμα.Γιατί ήξερε πως ο Νους είναι ταραχή-ανησυχία και πηγή όλων των προβλημάτων.Λύκος αληθινός (ΝΟΥΣ=720=ΛΥΚΟΣ).Αυτός γεννά όλον τον κόσμο,τα φαινόμενα,τα σώματα,τις αιτίες και τα αποτελέσματα.Αληθινό θηρίο!
Όμως ο νους αυτός ήταν αναγκαίος για το παιγνίδι του Θεού-Παιδιού.
Γιατί ήδη είπαμε ότι ο Θεός είναι Παιδί (ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ=595=ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΑΙ=ΚΕΝΤΡΟΝ).
Και το παιγνίδι του ποιό ειναι? : ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ΕΙΝΑΙ=720=ΝΟΥΣ.

Γ]Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Αυτός λοιπόν ο Νους που πρέπει να ησυχάσουμε για να φανεί το ανεκδήλωτο Τίποτε και να ελευθερωθούμε οριστικά..
Ένα δύσκολο έργο βέβαια και επίπονο.Χρειάζονται πολλές ζωές συχνά για τη μία στιγμή που θα γίνει η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
Πριν συμβεί αυτό ο άνθρωπος ως νου και σώμα βασανίζεται σε αυτή την εγκόσμια ζωή ή ζωές,αλλά δυστυχώς και στη μετά θάνατο πορεία του,αν φύγει αμύητος,όπως έλεγαν οι αρχαίοι Αθηναίοι για τα Ελευσίνια μυστήρια.Η έλλειψη της γνώσης του ΕΑΥΤΟΥ του ΟΥΔΕΝ οδηγεί στον βασανιστικό αστρικό ή δεύτερο θάνατο που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.Ο κατώτερος εαυτός γεμάτος επιθυμίες,πάθη και ανολοκλήρωτα σχέδια από την υλική ζωή,ψάχνει να τα βρεί όταν πεθάνει σε ένα κόσμο που δεν εκπληρώνονται υλικές επιθυμίες.Και υποψιαζόμενος ότι θα πεθάνει το εγώ του μαζί με τις επιθυμίες του,ψάχνει απεγνωσμένα να ενσαρκωθεί πριν χαθεί ολοκληρωτικά.Αν βρεί σώμα έχει καλώς.Θα γεννηθεί ξανά σε μια νέα εγκόσμια ζωή και θα βάλει στόχο να ικανοποιήσει τις παλιές του επιθυμίες κοκ στην αλυσίδα των ενσαρκώσεων και του βασανισμού!
Ο ευαγγελιστής Ιωάννης ,όμως περιγράφει,μια κατάσταση,όπου το δυστυχισμένο κατώτερο εγώ δεν βρίσκει σώμα να ενσαρκωθεί.Μια τέτοια κατάσταση είναι η υλική καταστροφή του πλανήτη Γη.
Που θα πάνε οι αμύητες ψυχές?Ήδη δώσαμε μια απάντηση σε άλλα άρθρα με την εμφάνιση των Μεδουσών στους ωκεανούς του δορυφόρου του πλανήτη Διός ,την Ευρώπη!
Αλλά και τον αιώνιο βασανισμό στη γέενα του αστρικού πυρός,των παθών.
Μιλήσαμε και για την πορεία των μυημένων στα μυστήρια,ψυχών και την ένδοξη πορεία τους σε νέο ουρανό και νέα γη,αλλά και την οριστική  απελευθέρωση των πλέον προχωρημένων (φωτισμένων ή μποτισάτβα) με την θυσία κάθε κατώτερου εγώ αλλά και της ίδιας της ψυχής τους ,γενόμενοι ΕΝΑ με το ΕΝΑ. Στην ουσία αποκαλύπτοντας στον κατώτερο ευατό τους,τον αληθινό Εαυτό που πάντα ήταν!
Τον ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.
Μια αίσθησις που υπάρχει κοινή σε όλους ως αυτό που μας άφησε μέσα μας ο αρχικός Ενας ,Εαυτός μας ,για να μας θυμίζει ποιοί αληθινά είμαστε.Απλά ΕΙΜΑΙ.Το αγέννητο και αθάνατο.Η Ουσία των πάντων.Το μόνο πραγματικό.
Το ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ .

4]Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
Αν δούμε λοιπόν με την οπτική του Εαυτού το μύθο της Ανδρομέδας. Εαυτός είναι ο Βράχος που είναι δεμένη.Και θα τη φανταστούμε ως σημείο- τελεία (.) και ΤΕΛΕΙΑ=351=ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.
Δηλαδή η πρώτη μορφή,μια τελεία που περιμένει την συνείδηση Περσέα ( ΠΕΡΣΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙ=1087=ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ) να την λευτερώσει από τα όρια του στέρεου-γαλήνιου,βράχου-Εαυτού και μαζί της να δημιουργήσει,το στερέωμα........ξεχνώντας,όμως την αρχική της προέλευση,την πηγή της,γιατί ο Βράχος γεννά την πρώτη μορφή-Ανδρομέδα. Τούτος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που δεν δίνουν σημασία,οι αναγνώστες και οι ερμηνευτές των μύθων..
Ο λίθος-Εαυτός,το αληθινό στερέωμα και πηγή των πάντων.


5]Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

***Θα τελειώσουμε λοιπόν την πορεία μας εδώ με αυτά τα λόγια.
Γράψαμε ήδη αρκετά στις αναρτήσεις που προηγήθηκαν.
Η εμπειρία μας στο χώρο του "μπλόγκινγκ" θα έλεγα ότι ήταν ενδιαφέρουσα.Θα πω ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη αρκετή ελευθερία να γράψεις αυτό που πιστεύεις και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον.Η Γη θα παραμείνει ένα είδος φυλακής των σωμάτων και των ψυχών ημών, και,το μόνο παρήγορο ίσως να είναι η δημιουργία νησίδων πνευματικής αφύπνισης,που θέλω να πιστεύω,ότι θα είναι προστατευμένες και ανέγγιχτες.Μακάρι να ενταχθούν σε αυτές νοερά,όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται.
Όσο για την εγκόσμια ελευθερία του λόγου,μόνο στα λόγια υπάρχει.
Ίσως ,τελικά ,να είναι ανάγκη,να ανήκεις ,οργανωμένα,κάπου και να  έχεις έτσι κάποιου είδους εγκόσμια,προστασία.
Εγώ δε μπορούσα να το κάνω αυτό!
Εύκολα ,λοιπόν,ενοχλούνται οι άρχοντες του κόσμου τούτου.
Είναι γεγονός ότι με το που ξεκινάς,προσελκύονται μύγες,όπως αυτές που πάνε στο μέλι αλλά και στις ακαθαρσίες.Και δεν ξέρεις τι μύγες είναι αυτές.Καλές ή κακές,επικίνδυνες?
Το σίγουρο είναι ότι περιμένουν πως και πως να σηκώσεις την μυγοσκοτώστρα και αν το κάνετε,αυτό είναι μέγα λάθος.Γι αυτό ,μελλοντικοί bloggers καλύτερα να τους αγνοήσετε και να δείτε το χόμπυ αυτό ,όπως πραγματικά είναι: ΠΑΙΓΝΙΔΙ.
Όπως και όλη η ζωή.Θέατρο αληθινό.Ας παίξουμε λοιπόν καλά τους ρόλους μας.
Ευχαριστώ προσωπικά τους αναγνώστες για  τις σχεδόν 9000 περίπου προβολές,των σελίδων μου,  στον ένα χρόνο που πέρασε.
Δεν είχα διαφημίσεις ούτε ο ίδιος το διαφήμισα το μπλόγκ σε κανένα έντυπο ,ούτε καν σε οικείους μου.Άφησα μόνους τους φίλους,αναγνώστες, να ψάξουν να το βρουν.
Ότι έγραψα είναι προϊόν εκατοντάδων βιβλίων που διάβασα, εμπειριών που ο ίδιος είχα,αλλά κυρίως εμπνεύσεων από τον χώρο που περιβάλλει τον υλικό!
Γνωστοί με απέτρεπαν να τα γράψω,μιλώντας για μαργαριτάρια στους χοίρους.Όμως οι "χοίροι" θα αγνοήσουν τα μαργαριτάρια αφού δε θα τους είναι τροφή ή κάτι χρήσιμο,ενώ οι "υποψιασμένοι" "πυρσοφόροι" που ήδη πατούν στο μονοπάτι της μύησης θα τα περισυλλέξουν ένα-ένα.
Και αυτός ήταν ο στόχος μου.
Ήταν φόρτος για μένα να κρατώ αυτές τις γνώσεις και να μην τις δώσω στους συνανθρώπους μου.
Εννοείται,χωρίς κανένα,υλικό αντάλλαγμα.Σε αυτά τα πράγματα ,δε χωράνε,υλικές ανταμοιβές.
Είναι βεβήλωση και σίγουρα φέρουν τη δυστυχία στον βέβηλο.
Σε μένα προσωπικά ήδη η φύση μου έχει δώσει εκείνα τα εφόδια,που χρειάζομαι για να ζήσω,αλλά για να μην ψεύδομαι,έλαβα αντάλλαγμα και μάλιστα πολύτιμο.Την εξέλιξη μου ως προσωπικότητα στο συμπαντικό γίγνεσθαι και την μικρή μου άνοδο στον πνευματικό χώρο που έχει τελικά και τη μεγαλύτερη αξία απ όλα.Είναι ,λοιπόν ,ένα είδος προσωπικού συμφέροντος αυτό που έκανα.
Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ.Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να γράφω στο μπλόγκ αυτό,αλλά πολύ πιο αραιά πια. Υπάρχουν ακόμη πολλές γνώσεις που θα ήθελα να μεταδώσω σε σας.
Αν κάποιος θα ήθελε να σχολιάσει ή να ρωτήσει κάτι μπορεί ευχαρίστως,να το κάνει με ψευδώνυμο ή όχι.
Θα του απαντήσω, εφόσον μπορώ...

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε Όλους Σας............


κωπηλάτης