Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Φαίνεται ότι την παρούσα,παγκοσμίως το οικονομικό σύστημα διέρχεται την τελική φάση του καπιταλιστικού σταδίου ή κατά άλλους ως ξεχωριστό στάδιο,τη λεγομένη ιμπεριαλιστική φάση που χαρακτηρίζεται από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό,τη συγκεντροποίηση των μέσων παραγωγής σε λίγα χέρια που δεν είναι εθνικά ούτε θρησκευτικά αλλά παγκόσμια.Το γεγονός αυτό φέρει την καταστροφή των μεσαίων επιχειρήσεων,του δημόσιου τομέα και την εξαθλίωση του πλανητικού προλεταριάτου.
Η είσοδος του πλανήτη στο ιμπεριαλιστικό στάδιο φαίνεται να ξεκίνησε το 1989 με την πτώση του κομουνισμού στις χώρες της ΕΣΣΔ και εξελίχθηκε στις μέρες μας με την έντονη διαμάχη μεταξύ των παλαιών δυνάμεων που εκπροσωπούν τις εθνικές αστικές αλλά και θρησκευτικές επιχειρήσεις και των νέων μεγάλων τραπεζικών δυνάμεων που δε φαίνεται να συνδέονται με συγκεκριμένες εθνικές οντότητες!
Οι τραπεζικές αυτές δυνάμεις μαζί με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και το ΔΝΤ φαίνεται να εκπροσωπούν το ιμπεριαλιστικό ,αυτό,στάδιο του καπιταλισμού.
Έτσι παρατηρούμε παγκοσμίως ,το κλείσιμο μικρών μαγαζιών,την ανέγερση μεγάλων πολυκαταστημάτων,και τον περιορισμό όλο και περισσότερο του δημόσιου τομέα ακόμη και του νευραλγικού χώρου της Υγείας της Ασφάλειας και της Παιδείας.
Όταν γίνεται μια τέτοια αλλαγή συνοδεύεται πάντα από συγκρούσεις,μεταξύ του παλιού που υποχωρεί και του νέου που έρχεται.Πάντα αυτό γινόταν στην ιστορία.Όπως η αντικατάσταση του δουλοκτητικού συστήματος από το φεουδαρχικό που συνοδεύτηκε με τους μεγάλους πολέμους στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα και την Ιαπωνία των Σαμουράι.
Κατόπιν η έλευση του αστικού συστήματος με τη Γαλλική επανάσταση και παρόμοια κινήματα στην Αγγλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο που ήταν πόλεμος του αστικού Βορά με τον φεουδαρχικό Νότο.Γι'αυτό και ο Μαρξ υποστήριζε την πλευρά των Βορείων ως προοδευτικού στην πλανητική ιστορία ,κινήματος.Παρόμοια στην Ρωσία έγινε αντίστοιχη αστική επανάσταση το 1917 που κράτησε λίγες μέρες και ακολούθησε από μια πρόωρη λαϊκή κομουνιστική επανάσταση που κράτησε όμως με τη μορφή της δικτατορίας του προλεταριάτου έως το θάνατο του Στάλιν το 1953.
Στην Ελλάδα φαίνεται ότι αντίστοιχο αστικό κίνημα ήταν αυτό στο Γουδί και αργότερα η κυβέρνηση Ε.Βενιζέλου που ήταν η πρώτη αστική κυβέρνηση της χώρας.
Στην Κίνα ως γνωστό η επανάσταση ήταν λαϊκή,κομουνιστική με το δάσκαλο Μάο-Τσε Τουνγκ και περιέργως αυτή η χώρα μάλλον δεν γνώρισε ποτέ αστικό πολίτευμα.Την παρούσα συνεχίζεται στη χώρα αυτή η δικτατορία του προλεταριάτου επιτυχώς και μάλιστα οδηγεί τη χώρα πρώτη απ'όλες στον πλανήτη στο σοσιαλιστικό στάδιο.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πούμε ότι το φεουδαρχικό σύστημα ήταν προοδευτικότερο του δουλοκτητικού και το αστικό του φεουδαρχικού.Επίσης σε ένα αστικό καπιταλιστικό σύστημα το στάδιο του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού είναι προοδευτικό ως προς το παλαιότερο εθνικό καπιταλιστικό στάδιο.
Αναμενόταν λοιπόν η αντίδραση των εθνικών αστικών σχηματισμών,παγκοσμίως στην έλευση του νέου σταδίου. Γιαυτό και η αναζωπύρωση του ακραίου εθνικισμού που φτάνει στην βαρβαρότητα με τον γνωστό παλαιότερα ναζισμό και φασισμό που αιματοκύλησε την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση από μόνη της ως οντότητα είναι προοδευτική ως προς την κατακερματισμένη Ευρώπη των εθνών που αποτέλεσε και θα αποτελέσει έρμαιον των εθνικών αστικών βιομηχανιών και κυρίως των πολεμικών βιομηχανιών,με τη διεξαγωγή αιματηρών πολέμων και δημιουργία όλο και περισσότερων Ευρωπαϊκών κρατιδίων,τύπου Κοσσυφοπέδιου, Βόρειας Μακεδονίας, Καταλωνίας, Αλσατίας,Θράκης κ.λ.π.
Τελευταία στη χώρα μας η βάρβαρη εμφάνιση της Χρυσής Αυγής είναι προοίμιο αυτού που θα μπορούσε να ακολουθήσει.Παρόμοια η επιθετική ενέργεια του ακροδεξιού tea party στην Αμερική που οδήγησε στη διαθεσιμότητα 825000 δημόσιους υπαλλήλους.Επίσης η αντιδραστικότητα στην Ιταλική πολιτική σκηνή,αλλά και στη Ρωσική με τη επιθετική ενεργειακή πολιτική και με τις δηλώσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων.
Ο εθνικισμός έχει διάφορα προσωπεία από τον βάρβαρο δολοφονικό της Νίκαιας μέχρι τον εκλεπτυσμένο εθνικισμό που φαίνεται να καλλιεργούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Όσο για τη λογική των άκρων φαίνεται να χτυπάει ευθέως το άλλο άκρο το λευκό,όχι το μαύρο.
Εξηγήσαμε σε άλλο άρθρο ότι όντως το ένα άκρο είναι μάυρο που ωθείται από τη Μαύρη Στοά και το άλλο λευκό που εκπροσωπεί την Λευκή Αδελφότητα.Η αναφορά στο άλλο άκρο,πιθανά να αφορά αυτή!Εκτός αν εννοούν τα δύο άκρα της Μαύρης Στοάς  (δηλαδή το φασιστικό και το καλούμενο αναρχικό)!
Η σαφής δήλωση αποτελεί ,στην προκειμένη και σοφή πράξη.
Η εγκαθίδρυση λοιπόν παγκοσμίως του ιμπεριαλιστικού σταδίου,είναι προοδευτικό ,ιστορικό γεγονός,παρά τον πόνο που προκαλεί.Δεν είναι παρά ο πόνος της Εγκύου πριν γεννήσει.
Στα επόμενα χρόνια,ίσως δεκαετίες θα επικρατήσει τελικά,αλλά θα ακολουθήσει όπως έγραψαν οι Μαρξ-'Ενγκελς από την εμφάνιση του σοσιαλιστικού συστήματος.
Όμως αυτό δε θα εμφανιστεί έτσι ξαφνικά.Θα περάσουν χρόνια και πιστεύω ότι θα προέλθει τελικά από ένα είδος επανάστασης που δε θα είναι όμως μαζικό λαϊκό κίνημα.Η ιστορία αυτών των λαϊκών κινημάτων,των λαϊκών επαναστάσεων και των λαοπρόβλητων ηγετών όπως του Λένιν,Τρότσκι ,Στάλιν και Μάο Τσε Τούνγκ έχει παρέλθει αντιστρεπτί.
Πάραυτα,θεωρώ ότι θα γίνει παγκόσμια επανάσταση και εγκαθίδρυση δικτατορίας του πλανητικού προλεταριάτου που θα την διευθύνει συγκεκριμένη ηγετική παγκόσμια ομάδα που θα εκπροσωπεί τους γήινους λαούς.
Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να είναι η ηγετική ομάδα των G20 που εκπροσωπεί τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.Ως εκπρόσωπος των λαών της Γης θα μπορούσε να μετασχηματίσει τον ΟΗΕ και να εφαρμόσει παγκόσμια δικτατορία του προλεταριάτου με ελεγχόμενη παγκόσμια οικονομία, παγκόσμιο νομοθετικό σύστημα και κυρίως θα αναλάμβανε την ευθύνη για τη μετάβαση στο σοσιαλιστικό πλανητικό σύστημα μετά από δεκάδες χρόνια.
Το σοσιαλιστικό στάδιο πιο εύκολα θα οδηγήσει στο πρώτο κομουνιστικό στάδιο και αργότερα στο δεύτερο όπου θα υπάρξει η πλήρης κατάργηση των εθνών και των θρησκευτικών δογμάτων με απόγειο το αναρχικό στάδιο του γήινου ανθρώπου που θα είναι πια θεός επί Γης και δε θα χρειάζεται καν επιβαλλομένη εξουσία για να κάνει τα απαιτούμενα από την υπόσταση του ως αληθινός ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Από το στάδιο αυτό και μετά κάπου το 5000 μ.χ. θα επέλθει η παρακμή και η αυτοματοποίηση του ανθρώπινου γένους που θα οδηγήσει στον πνευματικό  και σωματικό εκφυλισμό του όπως ήδη γράψαμε σε παλαιότερα άρθρα.
Αυτή -βέβαια-η παρακμή θα μπορούσε να έλθει γρηγορότερα από την επικράτηση του διαιρετικού εθνικισμού και θρησκευτικού φανατισμού που θα οδηγούσε σε σειρά πολέμων με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή του πλανήτη όπως πριν εκατομμύρια χρόνια του Φαέθοντα στην 5η ,πέριξ του Ηλίου,πλανητική τροχιά.
Είναι στο χέρι λοιπών των παγκόσμιων ηγετών και όχι του λαού να φέρει σε πέρας το έργο της εξαφάνισης του εθνικισμού,και του θρησκευτικού φανατισμού και την ανάδειξη παγκοσμίως των πολιτισμών των φυλών και των λαών αλλά και την ενίσχυση της πνευματικότητας και των  προοδευτικών εκείνων στοιχείων σε κάθε θρησκεία του πλανήτη που είναι φορείς της παράδοσης και του υγιούς μυστικισμού,στοιχείων απαραίτητων για την ομαλή εξέλιξη του πλανήτη και την τελική αδελφοποίηση όλων των λαών με τη γένεση του Γήινου Γένους.


κωπηλάτης