Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

1]Η Μετενσάρκωση και ο Τρίτος Διόνυσος

*Θα ξεκινήσουμε μια σειρά 4 (τεσσάρων) άρθρων αφιέρωμα στη μετενσάρκωση για το επόμενο διάστημα.

Η Μετενσάρκωση έχει οριστεί,ως μετοίκηση από σώμα σε σώμα,αυτού που καλείτε ψυχή.
Και μιλάμε για την ατομική ψυχή.Μάλλον μια φανταστική οντότητα που προήλθε ως ανάγκη,πόθο και νοσταλγία,μιας οδυνηρής και δυστυχισμένης προσωπικής ζωής.Ο ταλαιπωρημένος κατώτερος νους μας,εξ ανάγκης,υποχρεώθηκε να καταφύγει στην εφεύρεση μιας άλλης οντότητας,πέραν του συνήθους σώματος που θα ζήσει περισσότερο και καλύτερα σε ένα άλλο,μαγικό κόσμο.
Τον κόσμο του παραμυθιού.
Έτσι φτιάχτηκαν και οι Θεοί και οι μετενσαρκώσεις σαν φαινόμενα,επινοήματα της φαντασίας.
Και πολλοί πιάστηκαν στο δίχτυ της μετενσάρκωσης,του παραδείσου και της κόλασης.
Θα εξηγήσουμε καταρχάς ότι ατομική ψυχή δεν υπάρχει.Υπάρχει ο ατομικός νους και συνείδηση που πεθαίνει μαζί με το ατομικό σώμα.Τι μένει λοιπόν μετά θάνατο?
Μένει ένας άλλος Νους και μια άλλη Ψυχή που είναι Μεγάλη,Παγκόσμια,Αγέννητη και Αθάνατη.
Είναι αυτή της μητέρας Φύσης.Και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΥΣΗ!
Όχι απλά μέρη της Φύσης αλλά η ίδια η Φύση.Ως ΦΥΣΙΣ=1310=ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Αυτή λοιπόν η Φύση ή μάλλον η Ψυχή της ,η Ουσία της είναι αυτή που μετενσαρκώνεται και δίνει άπειρες μορφές σε άπειρους κόσμους σε άπειρες χρονικές στιγμές.Αυτή η Ουσία είναι η μόνη Αλήθεια.Η Ζωή. ΖΕΙΝ=72=Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Επίσης αυτή η Φύση ,η Μεγάλη Μητέρα είναι που αγαπάει όλα τα δημιουργήματα της και προσπαθεί να ικανοποιήσει ή να θεραπεύσει όλες τις επιθυμίες.Ακόμη και τον πόθο για αιώνια ζωή.
Πως λοιπόν,το κάνει αφού η ατομική συνείδηση πεθαίνει μαζί με το σώμα ή για την ακρίβεια 5 λεπτά μετά από αυτό.Τόσο ζούν τα εγκεφαλικά κύτταρα μετά τη διακοπή της καρδιάς.
Ένας άλλος Νους,μια άλλη Συνείδηση ξεπηδάει σαν τον νεοσό από το αυγό.
Και είναι η Παγκόσμια Συνείδηση.Ο πρώτος Διόνυσος στην αρχαία ελληνική μυθολογία που ταυτιζόταν με τον Ζευ τον χθόνιο,τον Ζαγρέα που εικονίζεται σαν φίδι και τον κατασπαράζουν οι Τιτάνες,δηλώνοντας έτσι τη γέννηση του κατώτερου νου σε άπειρες μορφές,ως το κατακομμάτιασμα της παγκόσμιας ενιαίας συνείδησης σε ξεχωριστές ατομικές συνειδήσεις.
Και αυτή η κατώτερη ατομική συνείδηση είναι ο δεύτερος Διόνυσος ή Ιασίων όπου ΙΑΣΙΩΝ=1071=Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ=ΤΑΥΡΟΣ=ΤΑΦΟΣ.
Αυτή η Φαντασία είναι ο σπινθήρας παραγωγής των νοητικών δημιουργημάτων.Των Σκέψεων
Όλα φαινόμενα,όμως είναι ρεύματα,συσσωρεύσεις ενέργειας που παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα στον φυσικό χώρο.Και επηρρεάζουν άλλες συνειδήσεις και δημιουργούν αποτελέσματα!
Πως γίνεται αυτό?Εδώ παίζει ρόλο η μνήμη του νερού που αποτελεί τη βάση της ομοιοπαθητικής ιατρικής.Το νερό μπορεί και απομνημονεύει και δημιουργεί πολύπλοκες κατασκευές (fractals).
Αυτά τα σχέδια είναι Σχεδίες μεταφοράς των επιθυμιών ,των πόθων μας,των ανεκπλήρωτων στόχων μας.ΎΔΩΡ ΕΙΝΑΙ=1380=Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Αλλά δεν είναι μόνο το νερό που φτιάχνει σωμάτια αλλά και το φως,όπως πρόσφατα απέδειξαν επιστήμονες.Θα πρέπει να ανατρέξουμε εδώ και στη συνομιλία του Χριστού με τον Νικόδημο που του αποκαλύπτει ότι πρέπει να γεννηθεί κάποιος από νερό και φωτιά.

«Ἀλήθεια, ἀλήθεια σοῦ λέγω, ἐὰν δὲν γεννηθῇ κανεὶς ἀπὸ νερὸ καὶ Πνεῦμα, δὲν μπορεῖ νὰ μπῇ εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.

Εδώ κρύβεται το μυστήριο της Ανάστασης που θα ακολουθήσει με το ένδοξο σώμα του αναφέρει ο μέγιστος Μύστης,Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους Επιστολή.
Αυτό το ένδοξο σώμα,είναι αυτός που αναφέρει ο Χριστός ως Παράκλητος ,που θα μείνει μαζί τους και θα τους διδάξει.Και αυτό ο Παράκλητος είναι ο ίδιος ο Χριστός αλλά με το σώμα της Ανάστασης.Και θα μείνει με τους μαθητές του μέχρι το τέλος του κόσμου.
Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ ΕΣΤΙ=901=ΙΑΚΧΟΣ.
Και εδώ έχουμε τον τρίτο Διόνυσο.Τον Διόνυσο που ταυτίζεται με τον Πλούτο και λατρευόταν στα Ελευσίνια Μυστήρια.Και είναι εδώ το μεγάλο μυστικό της ατομικής λύτρωσης για όλους,όχι μόνο για τους προχωρημένους μύστες.
Γιατί ο καθένας μας μπορεί με την καλλιέργεια και την αρετή του να γίνει Δημιουργός και Τέκτων του νοητικού του σώματος.Αυτού του σώματος που δίδαξε ο Χριστός ή Θεός Ερμής που το κρατάει ως Κηρύκειο.Το ίδιο σώμα που δίδαξαν και  οι βουδιστές στην Ανατολή.
Το ανθρωπάριον του μεγάλου μύστη Ελβετού γιατρού,Παράκελσου.
Αλλά και το Γκόλεμ των Καββαλιστών Εβραίων της Πράγας.Αυτό το Γκόλεμ που προφυλάσσει από τους εχθρούς και σώζει στην κυριολεξία τους απελπισμένους και βασανισμένους στον μάταιο τούτο κόσμο.Αυτή είναι η ατομική ψυχή.
ΝΟΗΤΙΚΟΝ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙ=1716=Η ΨΥΧΗ=ΕΥΤΥΧΙΑ.
Και αυτή είναι η διδασκαλία του ενσαρκωμένου Θεού Ερμή ή Χριστού και του μαθητή του Αποστόλου Παύλου στους καταπιεσμένους και ελπίζοντες στην σωτηρία από τον οδυνηρό ετούτο κόσμο.
Απλά όλοι μας μπορούμε να γίνουμε Τέκτονες και Δημιουργοί ενός σώματος που παραμένει μετά θάνατο και διαμένει μέσα στη Φύση μαζί με τους δασκάλους αυτής της παγκόσμιας λευκής αδελφότητας μέχρι της τελικής διάλυσης του κόσμου.
Αυτό το σώμα,το νοητικό,είναι η ίδια η ατομική μας ψυχή.
Μας χαρίζει λοιπόν η Φύση το δώρο της δημιουργίας ψυχών.

κωπηλάτης