Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

2]Το Παιδί Θεός και η Αποπλάνηση του!Ο μυστικός ρόλος της Μάγια...

Για να εισέλθεις στην Βασιλεία των Ουρανών πρέπει να είσαι παιδί κατά τα λόγια του ενσαρκωμένου Λόγου.Δηλαδή του Εβραίου Ιησού ως ενσάρκωση εκείνου του αρχαίου ,Γραικού θεού,του ενδιάμεσου Θεού-ανθρώπων.Του γιού της Μαίας του "κλέφτη" και παιγνιδιάρη Ερμή που κατήλθε στο σωματικό πεδίο ύπαρξης για να διδάξει ή μάλλον να αποκαλύψει το έργο της Μητέρας του,της περίφημης Μαίας της Πλειάδας κόρης του Άτλαντα και της Πλειόνης.Σαφή αναφορά εδώ των αρχαίων Ελλήνων στην πολλαπλότητα και ποικιλία της αρχέγονης θεάς που θα απασχολήσει για χιλιάδες χρόνια όλους τους φιλοσόφους και εσωτεριστές σε όλον τον πλανήτη.Της Μάγια ,μια παραλλαγή της νύμφης Μαίας που δηλώνει το χαοτικό έργο της δημιουργίας στην πολλαπλότητα και διαφορετικότητα της μητέρας του Ερμή,της Μάγια-Μαίας.
Αυτή αγκαλιάζει το παιδί και δεν το αφήνει να φύγει μακριά.Του δίνει δώρα-Ιδέες που είναι παιγνίδια που ξεγελάνε το νεαρό και δεν τον αφήνουν να δεί τον αληθινό ευατό του τον αιώνιο αγέννητο-αθάνατο Θεό-Παιδί.
Ο Θεός - Παιδί παραλλάσσεται σε εκδοχές όπως ο θεός Μπές στους πανάρχαιους Εβραίους στην Αφρική και στον Ίακχο στους Γραικούς (Ιεχωβά στους Ισραηλίτες) που θα παίζει με τα παιγνίδια-Ιδέες που του δίνουν οι Τιτάνες,ντυμένες λευκές γυναίκες και έτσι θα τον αποπλανήσουν,θα παρασύρουν την παιδική αθωότητα του και θα τον χρησιμοποιήσουν στο κακοποιό έργο τους.
Στο κατασκεύασμα του ψεύτικου κόσμου,του κόσμου της απάτης.Εκεί θα μπλέξουν τον Θεό-Παιδί και θα αναγκαστεί αυτός χαμένος ΩΝ να μετέχει στην πολλαπλότητα,στη διαίρεση,τη διαφορετικότητα,τη διάσπαση και την απομάκρυνση από το αρχικό ενιαίο όλον,τον Όλυμπο του πατέρα Διός που κατοικεί στον Ουρανό ,και ΟΥΡΑΝΟΣ=891=ΠΑΥΣΙΣ.
Ο φιλόσοφος Πλάτων,αστός Ίων γαρ,αντέστρεψε τελείως αυτή την πανάρχαια θεωρία,που ήταν και η διδασκαλία του Σωκράτη.Γι'αυτό τον κατηγόρησε ο Ξενοφών.
Μίλησε λοιπόν για ΤΑΓΑΘΟΝ που είναι πέρα απ όλα και όλα μετέχουν ή προσπαθούν να μετέχουν σε αυτό,ενώ το ίδιο δε μετέχει σε τίποτε απ όλα αυτά.
Ο Σωκράτης όμως και οι ανατολικοί φιλόσοφοι όπως ο Βούδας αλλά και οι μη δυϊστές βεδαντιστές της Ινδίας,πίστευαν ότι αυτό "ταγαθόν"  έίναι παντού και μετέχει-χωρίς να το έχει ανάγκη- το ίδιο σε όλα!Πανταχού παρόν και τα πάντα πληρόν.
Σαν μικρό,αθώο Παιδί-Θεός που αποπλανήθηκε από τις Έννοιες της δημιουργίας-της Μάγια- και δεν μπορεί να δεί ποιός πραγματικά είναι!ότι είναι ο ίδιος ο Θεός.Ο αρχικός Εαυτός που εκδηλώθηκε μέσω της Μάγια-Δημιουργίας ,η οποία Μάγια δημιουργήθηκε απ'αυτόν,και τον χρησιμοποιεί η ίδια η Μάγια για να κρατήσει αέναο το έργο της.
Γιατί αν δεν έχει τον Θεό-Παιδί ,τον Ίακχο-Ιεχωβά τον ΟΩΝ το έργο θα πέσει σαν κάστρο στην Άμμο.Θα διαλυθεί στη στιγμή!Γι'αυτό και σύμφωνα με το μύθο οι Τιτάνες-Έννοιες (όπου ΈΝΝΟΙΕΣ=390=ΑΠΑΤΗ) κατασπάραξαν τον Ίακχο σε πολλά κομμάτια για να μην ενωθεί σε ΈΝΑ ξανά και χαθεί το έργο τους.Το ψεύτικο δίχτυ που έχουν τυλίξει κάθε ανθρώπινο νου και σώμα.
Όμως την Καρδιά του Παιδιού,την έχει πάρει η Σοφία-Θεά Αθηνά και την έχει φέρει στον Όλυμπο.
Αυτή είναι αρκετή για να ξαναενωθεί ο Ίακχος και να Αναστηθεί στην αρχική του περίλαμπρη μορφή.
Το Αιώνιο Κοσμικό Αυγό χωρίς να περιτυλίγεται από το μαύρο φίδι της Μάγια,τον αποπλανητή των πρωτόπλαστων στην Εδέμ.Η εύρεσις του Εαυτού,του αρχικού Θεού-Παιδιού με την αγνή του αθωοότητα.
*ΕΥΡΕΣΙΣ=920=ΟΦΘΑΛΜΟΣ=ΟΩΝ. Δές και Ο ως το  Κοσμικό Αυγό του Ορφέα και το ΩΝ ως το φίδι που το τυλίγει αφού ΩΝ=850=Ο ΟΦΙΣ. Το Κοσμικό αυγό με την Μάγια-Όφι μας δίνει το ΟΩΝ=920.Επίσης η ΑΜΜΟΣ =351=ΤΕΛΕΙΑ ως δηλαδή η κηλίδα-τελεία που πρωτοεμφανίζεται στον καθαρό-κατάλευκο Ουρανό.Και η άμμος της Ερήμου,όπου ΕΡΗΜΟΣ=Ο ΕΡΜΗΣ .Δηλαδή ο θεός Λόγος!
Σαν ΡΥΠΟΣ=850=ΟΩΝ που λερώνει το κατάλευκο σεντόνι του Πατέρα-Ουρανού του πρώτου όλων των Θεών.
Αυτό τον Ρύπο θα αρπάξει η Γαία ή Μαία-Μάγια και θα τον χώσει στο πέπλο της και θα τον ξεγελάσει με χίλια δυό παιγνίδια.Και θα τον κρύψει σε κουτί όπως η Αιγυπτιοπούλα Πριγκίπισσα τον Μωυσή!
'Οπου ΚΥΤΙΟΝ=850=ΟΩΝ.Από εκεί και ο μύθος της Κιβωτού της Διαθήκης στους Εβραίους αλλά και η Λάρνακα του Δωριέα-Κορίνθιου Κύψελου και οι λάρνακες που τείθονται τα Άγια Λέιψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας.(Θα το ξαναδούμε αυτό στην περί μετενσάρκωσης θεωρία σε επόμενο άρθρο!)
Σαν ένα λάθος(ΤΟ ΛΑΘΟΣ=680=ΥΙΟΣ)στην αρχική ευδαίμονα κατάσταση του Ανεκδήλωτου-Απόλυτου,του Νιρβάνα του Βούδδα,όπου και ΒΟΥΔΔΑΣ=681=ΟΥΣΙΑ και Η ΟΥΣΙΑ ΕΣΤΙ =710=Η ΧΑΡΑ=ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.
Όμως και ΦΘΟΝΟΣ ΕΣΤΙ=920=ΟΩΝ!Εδώ και η ζηλοφθονία του θεού Ιεχωβά.Όμως δεν είναι παρά η αρχική Ενότητα Εκδηλωμένη στη Μάγια που αρχίζει να διακρίνεται σε καλό και κακό.
Ο διαχωρισμός σε αρνητικές και θετικές Ιδέες και Έννοιες!Αλλά σε κάθε περίπτωση ΕΝΝΟΙΕΣ=390=ΑΠΑΤΗ. Όπως και ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ=398=Η ΑΠΑΤΗ.
Δηλαδή η Μεγάλη Μάγισσα η Μητέρα του Λόγου-Ερμή.Η ΜΑΙΑ!Όπως και
Η ΠΙΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ=390=ΑΠΑΤΗ
Αλλά και  ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ=169=ΠΛΑΝΗ !
Έτσι λοιπόν σαν κάποιο λάθος ή ζήλια, κάποιο θαύμα ή τελικά σαν απλά ένα παιγνίδι ενός παιδιού,εκδηλώνεται εκείνο το Απόλυτο,το ΤΑΟ των Κινέζων η ΝΙΡΒΑΝΑ του Βουδισμού,ο ΕΑΥΤΟΣ του Σωκράτη,ο ΟΩΝ των Ισραηλιτών στην Έρημο και ο ΟΥΤΙΣ του Ομήρου.
ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ ΘΕΟΣ=878=Ο ΕΓΩ.
Το απλό ΕΙΜΑΙ στην αρχική του χαοτική μορφή της αθωότητας πριν κολλήσουν πάνω του οι αισθήσεις και οι ιδέες.Ο ΑΠΟΛΛΩΝ=1061=ΑΛΗΘΕΣ ΕΓΩ.
Και ο ΙΑΣΩΝ=1061=ΑΠΟΛΛΩΝ που περνά τη θεά Ήρα μια άλλη εκδοχή της Μάγια,την αρχαία θεά ως Γριά από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη,με απώλεια το σανδάλι του και την απόδοση σε αυτόν του τίτλου ΜΟΝΟΣΑΝΔΑΛΟΣ.
Ως μη Δυϊκό ΟΝ αλλά απλό ΕΓΩ-ΕΙΜΑΙ σαν τον Άνευ Πολλά ΌΝτα Θεό Απόλλωνα που τον γεννά η θεά ΛΗΤΩ ως Η ΛΗΤΩ=1146=ΩΚΕΑΝΟΣ,δηλαδή ο αρχαίος Προπάτωρ όλων μαζί με την Πηγή ΤΗΘΥΣ που και αυτή σαν κηλίδα,είναι η Αρχή της Δημιουργίας.
ΠΗΓΗ=99=ΝΗΜΑ=ΑΜΗΝ ή 9 Χ 11 που 11=ΓΗ και 5 Χ 11=55=ΕΝ=ΜΑΓΙΑ=ΗΘΙΚΗ.
Από εδώ,από την Πηγή,το ΕΝΑ ξεκινάνε όλες οι Ιδέες και οι Αρετές που φτιάχνουν την Ηθική και όλη τη δομή της κοινωνίας.
Ποιός είναι όμως ο αρχαίος Προπάτωρ? ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ=1216=Ο ΩΚΕΑΝΟΣ .
Και Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΣΤΙ=1237=ΑΠΑΤΕΩΝ!Άρα είχαν δίκιο οι Γνωστικοί για τον Κακοποιό Δημιουργό που φτιάχνει τον απατηλό κόσμο των εικόνων.Εκδηλώνει το Αδήλωτον και Απόλυτον,το Ανεικονικό ως την πρώτη Εικόνα που προσεγγίζει σε ένα άπειρο Ωκεανό.
Γιατί Η ΕΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ=969=Ο ΦΘΟΝΟΣ=ΕΙΔΩΛΟΝ!H πρώτη Οθόνη,η Σκηνή που θα εκτυλιχθεί το ανθρώπινο δράμα.ο διαμελισμός του παιδιού Θεού και η Σταύρωση του,αλλά και η ανάσταση του.
Γιατί η Μάγια δεν είναι πλάνη ,μόνο,δεσμοφύλακας και βασανίστρια.Είναι και αυτή που σε
απελευθερώνει!Είναι η Λυτρωτής.Αυτή σε δένει στα δίχτυα της σαν αράχνη και αυτή σε λύνει σαν Σοφία:(ΑΡΑΧΝΗ ΕΣΤΙ=781=ΣΟΦΙΑ).Αυτή σε οδηγεί στην Ταραχή,αυτή και στη Γαλήνη.
ΤΑΡΑΧΗ=1010=ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΑΛΗΝΗ. Aυτή σε οδηγεί από γέννηση σε θάνατο μέχρι να ανακαλύψεις την Αλήθεια.Γιατί ΘΑΝΑΤΟΣ=631= ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ.
Και η μετενσάρκωση δεν είναι τελικά παρά ένα παιγνίδι της.
ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΙΣ ΕΣΤΙ=1931=ΤΟ,ΦΥΣΗΣ, ΠΑΙΓΝΙΟΝ.
Από ζωή σε ζωή μέχρι να σβήσει η επιθυμία για τούτο τον μάταιο κόσμο και να ανακαλύψει ο αιτών ,ότι αυτός ο ίδιος είναι ο Θεός!
Γιατί γι'αυτούς που δεν έχουν αυτή την επιθυμία,ούτε τη δίψα για τη σωματική συνέχεια,
δε χρειάζεται να μετενσαρκωθούν,και σαν δαίμονες ,όπως έλεγε ο Εμπεδοκλής να ψάχνουν και να ενοχλούν τις ανθρώπινες υπάρξεις,γεμίζοντας νέο κάρμα,το σάκο του ταξιδιώτη (αιτιατό σώμα).Άλλωστε η Αληθινή Ψυχή είναι μόνο Μία.
Αυτή μετενσαρκώνεται μόνο και αλλάζει μορφές!
"Τα Όντα είναι η Ψυχή" έλεγε ο ύψιστος Μύστης της αρχαίας Ελλάδας.Ο Αριστοτέλης:
"Νυν δε,περι ψυχής τα λεχθέντα συγκεφαλαιώσαντες,είπωμεν πάλιν ότι η ψυχή τα όντα πως εστι πάντα."(Περί Ψυχής 431b.20)
Και ΨΥΧΗ=1708=ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ ΕΣΤΙ.Και επίσης  Η ΨΥΧΗ=1716=ΕΥΤΥΧΙΑ
'Oμως η Μεγάλη Μητέρα νοιάζεται για τα δημιουργήματα της,τα ίδια τα σωθικά της,τα μέρη της.Όπως ο θηλυκός Πελεκάνος που ταΐζει τα παιδιά του,με αίμα από το στήθος του.
Και δεν αφήνει καμιά επιθυμία ανικανοποίητη ή αθεράπευτη ,ούτε απορία αναπάντητη.
Και ας είναι ΑΠΟΡΙΕΣ=466=ΣΤΥΞ=ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ!
O Πελεκάνος που ταίζει τα μικρά του.(Μουσείο Φαρμακευτικής στην Χαιδεμβέργη)

Γιατί είναι ο Μεγάλος Νους που νοιάζεται για κάθε μόριο που περιέχει!
ΜΕΓΑΣ ΝΟΥΣ ΕΣΤΙ=990=Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ(ΟΩΝ).
Και θεραπεύει ως η μεγαλύτερη Γιατρός κάθε ασθένεια του κάθε παιδιού της . ΜΑΙΑ=ΙΑΜΑ (δηλ.γιατρικό!)
Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διπλή φύση της Μάνας-Μαίας ως εκδήλωσης της αρχικής ενότητας.
Γιατί πολλοί την ξέχασαν και την αγνοούν.Ομάδες,δόγματα,φιλοσοφικά ρεύματα,απορρίπτουν ή αγνοούν στην καλύτερη των περιπτώσεων,τη Μεγάλη Μητέρα που η Εκκλησία μας τη λέει Παναγία.
Όταν λοιπόν ο Νους κουραστεί από την αναζήτηση της ατέλειωτης Γνώσης,και την απάντηση στα ερωτήματα:
 "Ποιός είμαι?" ,"Από πού έρχομαι και Που πάω"?"Τί θέλω εδώ?"κλπ...
Τότε η Μάγια ή Μεγάλη Μητέρα εμφανίζεται ως Λυτρωτής  θεά της Σοφίας,η Αθηνά που σε οδηγεί στην Ιθάκη.
Στην Ησυχία του Νου και στην Αποκάλυψη αυτού που ήδη είσαι.Ο Πατήρ-Θεός,ο Αιώνιος Εαυτός,το ΠΑΙΔΙ-ΘΕΟΣ,ο περίλαμπρος Ίακχος.Τότε παύει κάθε απορία και ερώτημα και είσαι απελευθερωμένος.
ΠΑΤΗΡ ΕΙΝΑΙ=ΜΕΤΡΟΝ=ΤΟ ΚΕΝΟΝ=565=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Υπάρχει η επίγνωση ότι έχεις απελευθερωθεί.Και αναγνωρίζεις:
"Η γέννηση έχει περαιωθεί,η άγια ζωή έχει βιωθεί.Εκείνο που έπρεπε να γίνει ,έγινε.Δεν έχει μείνει πλέον τίποτε για να γίνει."κωπηλάτης.