Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Απόστολος Παύλος και Νέρων.Μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ?

Ο Απόστολος Παύλος είναι ο ιδρυτής της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας όπως ο Απ.Πέτρος της Δυτικής αντιστοίχου Ορθοδόξου -Καθολικής Εκκλησίας.
Σε αυτό το μπλόγκ έχουμε γράψει αρκετά και θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τη μυστική διδασκαλία αυτού του μεγίστου Ιεροφάντη ,για τον οποίο μάλλον έδωσε το χρίσμα του διαδόχου ο ίδιος ο ενσαρκωμένος Λόγος ,Ιησούς.Το πρώτο όνομα του ήταν Σαούλ εβραϊκά και ελληνικά
ΣΑΥΛΟΣ=901=ΙΑΚΧΟΣ=ΕΣΤΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ.Επίσης: ΠΑΥΛΟΣ=781=ΣΟΦΙΑ.
Ήταν σαφής η ρήση του Ιησού στους μαθητές του ότι θα τους άφηνε τον Παράκλητο ως το Άγιο Πνεύμα που καθοδηγεί,αλλά και στην πράξη κάποιον διάδοχο του, που θα συνέχιζε το έργο του και θα αναλάμβανε την ηγεσία του κινήματος.
Ενός κινήματος που προερχόταν καθ ολοκληρία από την πηγή της Λευκής Αδελφότητος και δεν ήταν μόνο ένα πνευματικό-μυστικό κίνημα με στόχο την πνευματική διάσωση της ανθρωπότητας από τα δόντια της Μαύρης Στοάς αλλά ήταν και πολιτικό κίνημα με γνήσια κομουνιστική κοσμοθεωρία που θα γίνει πράξη στις πρώτες χριστιανικές κοινωνίες και θα επηρεάσει αργότερα μελλοντικά κομουνιστικά κινήματα.Η επέμβαση βέβαια της εκμεταλλεύτριας τάξης στην αλλοίωση της μορφής του πρώτου χριστιανικού-κομουνιστικού κινήματος είναι γνωστή και δεδομένη και έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες γι'αυτό.
Ο Ιησούς ήταν γόνος βασιλικής οικογένειας της φυλής Δαβίδ,και αρνήθηκε κάθε εγκόσμιο φυσικό του δικαίωμα πάνω στο βασίλειο του Ισραήλ που το κατείχε τότε η αραβική δυναστεία του Ηρώδη.
Έχει γραφτεί ότι και ο ίδιος ο αυτοκράτορας Τιβέριος του πρότεινε την τετραρχία του Βόρειου Ισραήλ και την αρνήθηκε.Τα ευαγγέλια παραπέμπουν το γεγονός αυτό στη δοκιμασία του Ιησού από το διάβολο (Τιβέριο) στην έρημο ,όπου τον δελεάζει με την εγκόσμια εξουσία.
Ο Ιησούς όμως δεν ήταν απλά μύστης ή ιεροφάντης.Ήταν ενσαρκωμένος Θεός.Κύριος ή Κυριότης όπως αργότερα θα αποκαλύψει ο Απ.Παύλος και ο μαθητής του νεοπλατωνικός νομικός των Αθηνών,Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.Έτσι δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο παρά όχι μόνο να αρνηθεί,οτιδήποτε εγκόσμιο αλλά και να εξηγήσει έστω και συμβολικά με παραβολές τι ακριβώς ήρθε να κάνει.Να δείξει ότι εκτός από τη σωκρατική σωτηρία, της γνώσεως του Εαυτού ως αληθινού Θεού υπάρχει και άλλη οδός σωτηρίας, δια της κτίσεως της ίδια της ψυχής μας ως ενδόξου σώματος.
Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό.Δίδαξε και την πρακτική πλευρά μιας αγνής ζωής σε μια οργανωμένη χριστιανική κοινωνία και έτσι έθεσε και τα θεμέλια ενός κομουνιστικού κινήματος.
Αυτό το κίνημα θα διαδεχτεί αργότερα ο Απόστολος Παύλος ως ο ανώτερα μυημένος απ όλους τους μαθητές.Το απέδειξε άλλωστε με τη διδασκαλία του που δεν συγκρίνεται με κάποια άλλη άλλου μαθητή,πλην του Απ.Ιωάννη που αποσύρθηκε όμως στην Πάτμο και δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική δράση του χριστιανικού κινήματος.
Ας δούμε τώρα τη δράση του Α.Παύλου.Γνωστό ότι δίδαξε στην Αθήνα όπου έγινε άμεσα δεκτή από τους μυημένους Αθηναίους η διδασκαλία του,αφού δεν ήταν παρά συνέχεια  της διδασκαλίας του Σωκράτη και του Πλάτωνα.Όμοια έγινε δεκτή και στη δωρική Κόρινθο και σε άλλα μέρη της ρωμαιοκρατούμενης Ελλάδας τόσο από τους καταπιεσμένους Έλληνες αλλά και τους Εβραίους και άλλους λαούς,της Μ.Ασίας αφού διέκριναν πλήν της μυστικής διδασκαλίας του και την κρυφή επαναστατική θέση του κινήματος ενάντια στην Ρώμη.Επισημαίνεται πως η Ρώμη είχε πολύ καλό δίκτυο κατασκοπίας σε όλη τη Μεσόγειο,έτσι θα ήταν εύκολο να γίνει αντιληπτό κάθε κίνημα που θα αμφισβητούσε την παντοδυναμία της.
Και παρόλο που δεν έφερε σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά το κίνημα ήταν ιδεολογικά και ταξικά αντίθετο με την Ρωμαϊκή επίσημη θέση και φιλοσοφία.Όμως οι φιλόσοφοι που περιτριγύριζαν τότε τον Νέρωνα ήταν όλοι Στωϊκοί και στην καταγωγή οι περισσότεροι Φοίνικες όπως ο Σενέκας,ο Πίσων και άλλοι.Αυτή η Στοά που ίδρυσε ο φοίνικας Ζήνων στην Κύπρο ήταν αντίπαλη των άλλων τότε φιλοσοφικών ρευμάτων που ήταν κυρίως οι Σκεπτικιστές που είχαν αναλάβει και την Πλατωνική Ακαδημία και οι Επικούρειοι,αλλά και οι Περιπατητικοί του Αριστοτέλη.
Αυτή η Στοά λοιπόν που πρέσβευε τον 'Αποιο-Παγκόσμιο λόγο και την τελική Καύση όλου του κόσμου(έχει σημασία αυτό) ήταν στην ουσία η Ρωμαϊκή Εξουσία.Ο νεαρός Νέρων δεν ενδιαφερόταν για αυτοκρατορίες και άλλα τέτοια ασήμαντα αλλά για την ποίηση και τη φιλοσοφία,γιαυτό και ταξίδευε στην Ελλάδα αφήνοντας τους της ΣΤΟΑΣ να κυβερνούν τον κόσμο(ευτυχώς μόνο τον δυτικό).
Ο μάλλον αγαθός και ειρηνικός,παρεξηγημένος Νέρων είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δάσκαλο του τον Σενέκα και στους στωικούς απελεύθερους των ανακτόρων.Μια ύπουλη εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί και τον νεαρό Νέρωνα αλλά και τον Α.Παύλο ως αποδιοπομπαίους τράγους.
Ο Λεύκιος Ανναίος Σενέκας ήταν ένας γνωστός τοκογλύφος στη Ρώμη με καταγωγή από την Ισπανία,περιοχή που παλαιότερα ήταν αποικία φοινίκων.
*Άλλωστε στα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια οι Γερμανοί κατευθύνθηκαν στην Ισπανία ως Βησιγότθοι και στην Καρχηδόνα και την Αθήνα ως Οστρογότθοι,στα παλιά κέντρα των λευκών Φοινίκων-Ιώνων.
Ο Σενέκας να καλύψει την έξη του στη συγκέντρωση πλούτου,μάλλον,ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία,έγινε στωικός και η αλήθεια είναι ότι έγραψε αριστουργήματα όπως το "Για το Σύντομον του Βίου".
Ο Νέρων,ήταν ένας φιλολαϊκός αυτοκράτωρ,και θέσπισε αρκετά διατάγματα που προστάτευαν το λαό,αλλά και τους σκλάβους από τις αυθαιρεσίες των πλουσίων,πατρικίων. Απελευθέρωσε πολλούς δούλους ,είχε μάλιστα αρκετούς εντός των ανακτόρων ως σύμβουλους! Απεχθανόταν το αίμα, και προσπάθησε να καταργήσει τις μονομαχίες και να τις αντικαταστήσει με καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς,κάτι σαν φεστιβάλ ποίησης και τραγουδιού!
Με πλήρη αποστροφή υπέγραφε την εντολή εκτέλεσης των καταδικασθέντων σε θάνατο.Ήταν ίσως ο πρώτος ειρηνιστής αυτοκράτωρ.Ήταν πρωτεργάτης της ειρήνης με τους Πέρσες που κράτησε μέχρι την εποχή του Ιουλιανού σχεδόν.Στα ύστερα χρόνια πέταξε και το αυτοκρατορικό ένδυμα και φόρεσε το φιλοσοφικό μανδύα κάτι σαν ράσο των μοναχών σήμερα,ενώ άφησε μακριά τα μαλλιά του με μούσι.Κάποιοι λένε πως ήταν ο καλύτερος αυτοκράτορας μετά τον Μάρκο Αυρήλιο!
Εκτός των άλλων ήταν και φιλικά διακείμενος στους Εβραίους και φίλος με τον Ιώσηπο-Φλάβιο τον συγγραφέα των Ιουδαικών Πολέμων και της Ιουδαικής Αρχαιολογίας.Ο Ιώσηπος είχε καταγωγή και αυτός,όπως ο Ιησούς, από τη βασιλική οικογένεια του Δαυίδ και θα γίνει ο ευνοούμενος του Τίτο μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ το 70 μ.χ.,ο οποίος θα του παραχωρήσει μεγάλες εκτάσεις στην Ιερουσαλήμ. Επισημαίνεται ότι ο Τίτο και ο πατέρας του Βεσπασιανός ήταν Ιταλοί την καταγωγή αυτοκράτορες που ανήκαν στην οικογένεια Φλάβια που ήταν,παλιά αιολική οικογένεια  και μάλιστα των πληβείων,δηλαδή του λαού.
Αυτός λοιπόν ήταν ο αυτοκράτορας Νέρων, στη Ρώμη όταν την επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος και ίσως η ιστορία να είχε πάρει άλλη μορφή αν συναντιόταν με τον Νέρωνα που μάλλον εύκολα θα μπορούσε να μυηθεί στα χριστιανικά μυστήρια!Ίσως ένα πανευρωπαϊκό χριστιανικό-κομουνιστικό ,κράτος να είχε δημιουργηθεί πρόωρα όπως δημιουργήθηκε το 1917 η ΕΣΣΔ.
Κάτι που θα έφερνε τη Γη πολλά χρόνια μπρος και σήμερα να ζούσαμε ίσως την περίφημη χρυσή εποχή του Βιργίλιου ,κάτι που αποτελεί άπιστο όνειρο για τη σημερινή πλανητική ανθρωπότητα.
«Έφτασε κιόλας ο έσχατος καιρός […]
ξαναγεννιέται απ’ την αρχή ο μέγας των αιώνων κύκλος.
Ιδού η παρθένος έρχεται, έρχεται πάλι η βασιλεία του Κρόνου,
ιδού εξ ουρανών γενιά καινούρια κατεβαίνει.
Εσύ, ω Ειλείθυια αγνή, ευλόγησε το βρέφος που θα φέρει τέλος
στου Σίδερου τη φύτρα, και στην οικουμένη
θ’ απλώσει τη Χρυσή Γενιά: ο Απόλλωνας σου κιόλας βασιλεύει.

Τούτη η δόξα των αιώνων και η μεγάλη ακολουθία των μηνών
θ’ αρχίσει […]
Με σένα ηγέτη, της αμαρτίας μας τα ίχνη, όσο υπάρχουν, θα σβηστούν
κι από τον τρόμο που δεν έχει τελειωμό τον κόσμο θα λυτρώσουν…»

Βιργίλιος, Τέταρτη Εκλογή
Θα ήταν,λοιπόν, τρομερό γι'αυτούς μια επαφή του χριστιανού -Εβραίου Αποστόλου Παύλου με τον "τρελό"  φιλέλληνα αυτοκράτορα που δούλευε μαζί με τους εργάτες στην οικοδομή!
Βαθιά μυημένος στο φοινικικό ιερατείο  της Στοάς ο Σενέκας διέβλεψε την εξ'ανατολών "επίθεση" της Λευκής Αδελφότητας και φρόντισε να εκπονηθεί σχέδιο για την αντιμετώπιση της.
Σε αυτό θα συμπεριλάμβανε και τη στωϊκή θεωρία για το Ολοκαύτωμα του κόσμου.
Είχαν μια εμμονή με τα ολοκαυτώματα οι Φοίνικες από την εποχή της Καρχηδόνας με τις θυσίες στον Μολώχ-Βάαλ και ακόμη πιο παλιά στην εποχή του πλανήτη Φαέθοντα.
Συνεχίστηκε αργότερα με τα ολοκαυτώματα των μάγων στο μεσαίωνα και των Εβραίων  στο Β.Π.Πόλεμο.
Η αλληλογραφία λοιπόν του Σενέκα με τον Α.Παύλο και η "προστασία"του έως την έλευση του στη Ρώμη δεν ήταν παρά το καλόπιασμα για τη χρησιμοποίηση του χριστιανικού κινήματος στα σκοτεινά σχέδια της Στοάς.Φαίνεται ότι δεν αντελήφθη ο Απόστολος τον λύκο πίσω από τη γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας. Άλλωστε η φιλοσοφία της Στοάς είχε "κοινά" σημεία με του χριστιανισμού, και ο Σενέκας πρέπει να ήταν άριστος ηθοποιός.Πως θα μπορούσε να συνδυάσει και την τοκογλυφία με τη φιλοσοφία?
Φρόντισε λοιπόν το 64 μ.χ. να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του για την καύση της παλιάς τάξης και την έλευσης της Νέας Τάξης πραγμάτων σε αντιστοιχία με τον κατοπινό Χίτλερ.
Έβαλε να κάψουν τη Ρώμη.Και κατηγόρησε τους Εβραίους (στην προκειμένη ως χριστιανούς) ,αφού ήταν και οι αιωνίως συνήθεις ύποπτοι, για υπαίτιους της πυρκαγιάς.Άλλωστε είχε φροντίσει να γίνει ελεγχόμενη εξέγερση στο Ισραήλ από τους ζηλωτές αντάρτες του Μεναχείμ και να εμφανιστεί και πυρκαγιά στην Τροία όπου βρισκόταν τότε ο Απόστολος Παύλος.
Ο Νέρων,σε πλήρη άγνοια, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας,χαμένος στον ονειρικό του κόσμο των θεών και των φιλοσόφων και μετείχε σε κάποιο φιλοσοφικό συμπόσιο μετά οίνου στο Άντιο 54 χλμ έξω από τη Ρώμη.
Όταν το έμαθε φρόντισε βέβαια να μεταβεί αμέσως ,να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και να ανοίξει τους βασιλικούς κήπους για τους άστεγους.
Το ότι και καλά συνέθετε άσμα βλέποντας τη Ρώμη να καίγεται δεν είναι παρά η σκηνή από την ταινία του 1951 Κβο Βάντις,με τον Π.Ουστίνωφ ως παρανοϊκό Νέρων.
Ο Νέρων δεν ήταν παρανοικός.Απλά ήταν τελείως παιδί.Και αυτό που έκανε ήταν να παίξει ειλικρινά συγκινημένος κάποιο θλιβερό τραγούδι στη λύρα του για την καταστροφή της Ρώμης.
Είχε ευτυχώς πιστό τον πανίσχυρο αρχηγό της μυστικής αστυνομίας της Ρώμης τον φοβερό Τιγγελίνο,ο οποίος κατάφερε να τελικά να αποδείξει ποιοι ήταν από πίσω.Και δεν ήταν οι χριστιανοί όπως τους κατηγόρησαν αμέσως οι Στωικοί του Σενέκα.
Ο διωγμός που ξεκίνησε εναντίον τους ήταν άδικος.Τους έκαιγαν σαν λαμπάδες στους δρόμους.Ήταν κανονικά πρόβατα στη σφαγή.Δεν έφταιγαν και δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση εκτός του ότι ενέπλεξε η Στοά τον Απόστολο Παύλο ,τον οποίο και συνέλαβαν αργότερα.Ο Απόστολος Παύλος δεν αποκεφαλίστηκε τελικά για την καταστροφή της Ρώμης αλλά μάλλον για ανατρεπτική και επαναστατική δράση.
Ο Τιγγελίνος αποκάλυψε την συνωμοσία της Μαύρης Στοάς και αναγκάσθηκαν να αυτοκτονήσουν οι Σενέκας,Πείσων ο γιός του Άρριος,ο ποιητής Λουκανός και αρκετοί ακόμη το 65 μ.χ.
Ήταν ένα ισχυρό χτύπημα χτύπημα στους Λύκους αλλά όχι αποφασιστικό!
Ο Α.Παύλος θα φυλακιστεί και θα αποκεφαλιστεί το 68 μ.χ. άγνωστο άν έγινε με διαταγή του Νέρωνα(προσωπικά το απορρίπτω) ή του διαδόχου του Γάλβα που ήταν μάλλον φοινικικής καταγωγής και άφησε διάδοχο του τον Γάιο Πείσωνα Λικιανό από τη γνωστή φοινικική οικογένεια των Πεισωνιδών.
 Ο Τιγγελίνος δεν παρείχε μέχρι τέλους την υπηρεσία του στο Νέρωνα,αλλά θα υπακούσει στις εντολές της Συγκλήτου,δηλαδή της εκμεταλλεύτριας κυρίαρχης τάξης της Ρώμης που μισούσε τον επικίνδυνο για τα συμφέροντα της λαοφιλή Νέρωνα.
Ο Νέρων το 68 μ.χ.θα ανατραπεί από τον Γάλβα και ή θα αυτοκτονήσει ή κατά άλλους θα καταφύγει στην Ελλάδα και μάλιστα στη νήσο Κύθνο.Εκεί θα συλληφθεί μετά από χρόνια ,ως υπαίτιος κινήματος των φτωχών ενάντια στη Ρώμη και θα σταυρωθεί.
Οι οπαδοί του στη Ρώμη περίμεναν για πολλά χρόνια την ανάσταση και την επιστροφή του!

κωπηλάτης

παραπομπές:
1]Robert Ambelain-Ο Απόστολος Παύλος και η μυστική Ζωή του.
Ο Αμπελαίν ήταν αστός μασόνος ,όπως ο ίδιος δηλώνει,έτσι περιγράφει με εχθρικό τρόπο τη ζωή του αποστόλου με απέχθεια σε κάθε μαγικό και "ασύνηθες".Πάραυτα προσφέρει σημαντικά στοιχεία που σε συνδυασμό με άλλες πηγές οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα!
2]Philip Vandenberg-Νέρων(Βασιλιάς και Θεός,Καλλιτέχνης και Ανόητος)
3]Rudolf Steiner-Βήματα Κατανόησης του Μυστηρίου του Γολγοθά
4]Σενέκας-Για το σύντομον του Βίου.Εκδόσεις Το Ποντίκι.
5]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%8E%CF%83%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%82