Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Η Περιτομή και η απαγόρευση από το Συμβούλιο Της Ευρώπης

Την Κυριακή 3-11-13 δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή ένα άρθρο του κου Ζουμπουλάκη Σταύρου όπου αναφέρεται η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να απαγορευτεί η περιτομή σε μικρή ηλικία και μέχρι τα 15 έτη,όπου θα μπορεί να αποφασίσει ο νέος τι ακριβώς θέλει!
Βεβαίως η περιτομή είναι σαν το βάπτισμα στους χριστιανούς .Ένα μεγάλο μυστήριο που απαιτεί ιδιαίτερες ή τουλάχιστον στοιχειώδεις θεολογικές γνώσεις για να τελεστεί.
Αν θυμηθούμε στην αρχαιότητα σε όλα τα μυστήρια αλλά κυρίως στα Ελευσίνια που προσομοιάζουν περισσότερο στα χριστιανικά γινόταν ολόκληρη κατήχηση των ερχομένων προς μύηση σε μεγάλο χρονικό διάστημα.Μάλιστα κάποιο έμεναν στο πρώτο στάδιο και δε λάμβαναν την τελική μύηση,είτε ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως και μυήσεως,είτε επειδή δεν επιθυμούσαν να μυηθούν.Ο μεγαλύτερος μάλιστα μύστης της αρχαίας Ελλάδας,ο Σωκράτης ,ουδέποτε μυήθηκε στα μυστήρια,αφού είχε γνωρίσει ,μόνος του τον Εαυτό,ως τον Αληθινό Θεό.
Προσωπικά εγώ βαπτίστηκα σε ηλικία  1 έτους χωρίς βέβαια να κατέχω ακόμη το Εγώ μου,εννοώ τον κατώτερο Νου . Όταν μεγάλωσα ,μετείχα στο κατηχητικό στο σχολείο,έκανα την πλάκα μου,μαζί με άλλους μαθητές στον καημένο τον παπά και χωρίς να αποκτήσω ποτέ γνώση για το μυστήριο του βαπτίσματος και βέβαια συνείδηση γι'αυτό που μετείχα σε νηπιακή ηλικία.
Δηλαδή βαπτίστηκα,μετείχα στο δεύτερο μεγαλύτερο μυστήριο μετά τη Θεία Ευχαριστία,κατηχήθηκα αργότερα μαθητής,χωρίς να καταλαβαίνω τίποτε και έφτασα στα 40 για να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έκανα τότε!
Στους πρώτους βέβαια χριστιανικούς χρόνους,οι μαθητές πρώτα δεχόταν την κατήχηση και μετά από χρόνια βαπτιζόταν.Και αυτό ήταν μια σωστή πράξη.
Θεωρώ λοιπόν θετικό και προοδευτικό βήμα ,την απαγόρευση της Περιτομής από το Συμβούλιο της Ευρώπης και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση,ρατσιστική απόφαση,όπως μάλλον αφήνουν να εννοηθεί,οι Εβραίοι.
Όμως παρόμοια θα έπρεπε να απαγορευθεί το Βάπτισμα μέχρι την ηλικία των 15 ετών αλλά θεωρώ και το κάλυμμα της κεφαλής με μαντίλα έως στα κορίτσια 15 ετών.
Και τα τρία παραπάνω αποτελούν ισάξια μυστήρια:Η Περιτομή δηλώνει τη θυσία του ατομικού εγώ στον θεό του Όλου,στο Παγκόσμιο Εγώ ή ΟΩΝ. ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΕΙΝΑΙ=689=Η ΟΥΣΙΑ
Ο ΦΑΛΛΟΣ=901=Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ ΕΣΤΙ =ΙΑΚΧΟΣ(Δηλαδή ο Ιεχωβά των Εβραίων ή ο νεώτερος Διόνυσος σε μας). (έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα σε προηγούμενα άρθρα).
Παρόμοια το Βάπτισμα,είναι η βύθιση του κατώτερου εγώ επί των υδάτων της παγκόσμιας συνειδητότητας,του απέραντου φωτεινού Ωκεανού,του Πατέρα των Πάντων και δηλώνει τη μεταμέλεια από το πρωτοπατορικό αμάρτημα της απόσπασης του μήλου(κατώτερου εγώ) από τη Μητέρα Μηλιά (παγκόσμια συνειδητότητα).
 ΒΑΠΤΙΣΜΑ=634=ΕΣΤΙ ΠΕΡΙΤΟΜΗ(613 +21).
Επίσης ΒΥΘΟΣ=681=ΟΥΣΙΑ.Και 
ΒΥΘΙΣΙΣ=831=ΕΣΤΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ.

Τώρα όσο αναφορά το κάλυμμα της γυναικείας κεφαλής με τη μαντίλα,αποτελεί,επίσης μυστήριο,με αντίστροφη έννοια κάπως από το Βάπτισμα και την Περιτομή.
Γι'αυτό έχουμε γράψει στο άρθρο για το κάλυμμα της κεφαλής του Αποστόλου Παύλου,του μεγαλύτερου ίσως μύστη και Ιεροφάντη του χριστιανισμού. βλ:http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html
Τελειώνοντας ,θα περιμένω από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε επόμενες συνεδριάσεις να αποφασίσει ,όπως σωστά αποφάσισε για την Περιτομή,παρόμοια απαγόρευση και για το Βάπτισμα ,αλλά και για την κάλυψη με Μαντίλα έως την ηλικία των 15 ετών.

παραπομπές:1] http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/11/2013_538322
                     2]https://www.facebook.com/enantiastonantisimitismo
                     3]http://www.pemptousia.gr/
κωπηλάτης