Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

3]ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ-Μια πιο ψύχραιμη ματιά...

Γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι η μετενσάρκωση σαν φαινόμενο εντός της Μάγια είναι αποτέλεσμα του πόθου του κατώτερου εγώ και του νου για συνέχεια της ύπαρξης του.Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η μετενσάρκωση είναι ένα φυσιολογικό και γενικό φαινόμενο.
Γράψαμε επίσης ότι αυτό που μετενσαρκώνεται είναι η ψυχή και γράψαμε ποια ακριβώς είναι αυτή η ψυχή!
Η Ψυχή λοιπόν αυτή δεν είναι κάποια ατομική ψυχή κάποιου ανθρώπου,αλλά η ΜΙΑ ΨΥΧΗ που είναι η ΟΥΣΙΑ της Φύσης και η ίδια η Φύση είναι ο Άνθρωπος όπως και ο Άνθρωπος είναι η Φύση:
ΑΝΘΡΩΠΟΣ=1310=ΦΥΣΙΣ.
ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΕΣΤΙ=ΨΥΧΗ και Η ΨΥΧΗ=1716=ΕΥΤΥΧΙΑ
Επίσης ΝΟΗΤΙΚΟΝ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙ=1716=Η ΨΥΧΗ.
Όμως αυτό το νοητικό σώμα δεν είναι κάθε ατόμου χωριστά αλλά όλης της Φύσης ,ως αυτό που καλούμε ΑΣΥΝΕΙΔΟΝ=790=Ο ΝΟΥΣ ή ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΝ=1098=ΣΙΩΠΗ και 
Η ΣΙΩΠΗ=1106=ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.
Αυτός ο Γενικός Νους της Φύσης είναι Αιώνιος και άπειρος.Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.
ΜΕΓΑΣ ΝΟΥΣ ΕΣΤΙ=990=Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ
Αυτός είναι που λαμβάνει τις διάφορες μορφές σωμάτων σε άπειρες στιγμές ,παρελθόντος,παρόντος ,μέλλοντος σε άπειρους τόπους (συμπεριλαμβανομένων και πλανητών,αστέρων κλπ).
Επειδή λοιπόν,αυτός ο Νους λαμβάνει συνεχώς διαφορετικές μορφές και είναι ο ίδιος στον καθένα μας,νομίζουμε ότι η ζωή μας συνεχίζεται μετά θάνατο ή εμφανιζόμαστε με άλλο σώμα σε μια μελλοντική εποχή.
Όμως ο προσωπικός μας νους,η συνείδηση μας πεθαίνει αμέσως με τον θάνατο του σώματος και συγκεκριμένα με τον θάνατο του εγκεφάλου,ο οποίος και ζεί περίπου 5 λεπτά μετά την καρδιακή παύση.Σε αυτά τα 5 λεπτά όπως μάθαμε φοιτητές στην ιατρική,στο μάθημα της Νευροφυσιολογίας εκκρίνονται τα ενδογενή οπιοειδή (ναρκωτικά) του εγκεφάλου,οι εγκεφαλίνες και οι ενδορφίνες,με δράση ισχυρότερη από την ηρωίνη και τη μορφίνη του "εμπορίου".Αυτές οι ουσίες δημιουργούν τις οπτικές ψευδαισθήσεις του φωτεινού τούνελ ή πολύχρωμων παραστάσεων και προσώπων οικείων που είχαν αποθηκευτεί στη μνήμη μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Επίσης παράγονται ακουστικές ψευδαισθήσεις με συνθέσεις μελωδιών που είχαμε ακούσει αλλά και οσφρητικές ψευδαισθήσεις με οσμές λουλουδιών όπως τριαντάφυλλου!
Αυτές είναι ψευδαισθήσεις παρόμοιες με τη χρήση ναρκωτικών όπως η το LSD (αλκαλοειδές της ερυσιβώδους ολύρας) και η ψιλοκυβίνη που υπάρχει σε συγκεκριμένο είδος μανιταριών για το οποίο έχει ασχοληθεί ο John Allegro και ο Καστανέντα.Πολύ ωραία παρουσίαση των ψευδαισθήσεων του μανιταριού αυτού  έγινε στην ταινία Αρκούδα του Ζαν-Ζακ-Ανώ(1988).

Το LCD ανακαλύφθηκε από τον Ελβετό χημικό Almpert Hofmann της εταιρείας Sandoz ,(σήμερα Novartis) .Aυτός έγραψε και το περίφημο βιβλίο "Ο Δρόμος προς την Ελευσίνα" που περιγράφει τα "συστατικά" του κυκεώνα των Ελευσινίων Μυστηρίων και πως "αποκάλυπταν" την αλήθεια για την επόμενη ζωή μετά θάνατο!Το LSD φαίνεται να παραγόταν από μουχλιασμένο στάρι και βρώμη που αποθήκευαν ειδικά για το σκοπό,οι ιερείς!Το Lucy in the Sky with Dimonds των Beatles έχει σε αυτό το ναρκωτικό την έμπνευση του!
Όλα λοιπόν αυτά είναι η φροντίδα της μητέρας Φύσης να απαλύνει την έγνοια μας και την αγωνία μας τις τελευταίες στιγμές της ζωής μας,ώστε να σβήσει απαλά και αργά το φως της συνείδησης μας και να χαθεί στον χρόνο που τρώει τα πάντα!
Αμέσως μετά ξεπηδά εκείνος ο αθάνατος Νους που πάντα ήταν μαζί μας,αυτός που δε γεννιέται,ούτε πεθαίνει και οι ψυχολόγοι καλούσαν Ασύνειδον.Αυτός ο συμπαντικός Νούς φέρει μέσα του και τη ζωή μας καταγεγραμμένη και το χαρακτήρα μας.
ΧΑΡΑΚΤΗΡ=1130=ΦΕΡΕΤΡΟΝ
Τώρα το φέρετρο τι ρόλο μπορεί να παίζει?Οι μασόνοι το χρησιμοποιούν στις τελετές τους με ένα σκελετό εντός που αντιπροσωπεύει τον αληθινό Εαυτό,το Είμαι ή ΟΩΝ ή Ίακχος .
Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ=976=ΕΑΥΤΟΣ
Παρόμοια η Εκκλησία χρησιμοποιεί τη Λάρνακα με τα άγια Λείψανα και οι Εβραίοι την Κιβωτό της Διαθήκης με τις 10 εντολές που παραπέμπουν στις 10 Σεφιρώθ-Σπείρες της μυστικής Καβάλα.
Παρόμοια στην αρχαία Κόρινθο ο  δωριεύς-μύστης Κύψελος είχε τη δικιά του Λάρνακα.

O σκελετός είναι αυτό που μένει για αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του σώματος και προσομοιάζει με τον αθάνατο Εαυτό-τον αληθινό και μοναδικό Θεό.Το φέρετρο-χαρακτήρας περιέχει σε κάθε ζωή τον ίδιο Εαυτό και αλλάζει ανάλογα με τις γενετικές,περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες.
Η Φύση λοιπόν αποθηκεύει στο μεγάλο Νου κάθε κίνηση του κάθε μέρους της και φροντίζει να θεραπεύει κάθε απορία και επιθυμία κάθε παιδιού της.ΜΕΓΑΣ ΝΟΥΣ=969=ΕΙΔΩΛΟΝ
Καθρεπτίζει λοιπόν κάθε κίνηση και μάλιστα στο 5ο της στοιχείο που καλείται ΑΙΘΗΡ.
ΑΙΘΗΡ ΕΙΝΑΙ=204=Η ΑΠΟΘΗΚΗ.Και 
 ΤΟ ΨΥΓΕΙΟΝ=1608=Η ΤΑΥΤΟΤΗΣ ΕΣΤΙ.
Σε μια επόμενη γέννηση παρόμοιου όντος όπως ο άνθρωπος είναι πιθανό και δυνατό να εμφανισθούν σχεδόν οι ίδιες γενετικές ακολουθίες που κωδικοποιούν όχι τα σωματικά χαρακτηριστικά αλλά την ψυχική συμπεριφορά,τον χαρακτήρα εν μέρει-και όχι μόνο αυτό αλλά και οι περιβαλλοντικές συνθήκες γέννησης και ανάπτυξης του νέου όντος να οδηγούν σε ταίριασμα του χαρακτήρα με κάποια παρελθούσα προσωπικότητα.Τότε ο άνθρωπος ,ως απλό εγώ,συνεχίζει στην ουσία να ζεί την συνέχεια της προηγούμενης προσωπικότητος χωρίς να το γνωρίζει τις περισσότερες φορές!~
Εκτός και αν γίνει φιλόσοφος οπότε και μύστης και αρχίζει να αντιλαμβάνεται το παιγνίδι της Φύσης.
Δηλαδή τη Μετενσάρκωση.ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΙΣ ΕΣΤΙ=1931=ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ΦΥΣΗΣ.

Μοιάζει με τον κρίκο μιας αλυσίδας που περιμένει τον επόμενο για να μεγαλώσει ή τη μελωδία που φτιάχνεται σιγά-σιγά με προσθήκη νότας-νότας,από εποχή σε εποχή.
Κάθε μελωδία είναι προϊόν λοιπόν ενός μεγάλου χρονικά έργου,της φύσης και εκφράζει νότες-χαρακτήρες που δένουν-ταιριάζουν η μια με την άλλη,ώστε να μη δημιουργείται παραφωνία.Αλλά κάθε νότα-χαρακτήρας είναι μοναδική και ανεπανάληπτη,ανθρώπινη προσωπικότητα ενταγμένη σε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή με δεδομένες συνθήκες φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος ,σύμφωνα με τον διαλεχτικό υλισμό!
Και όλες οι μελωδίες μαζί δημιουργούν ,τελικά ένα υπέροχο,συμφωνικό έργο,σαν την ενάτη συμφωνία του Beethoven που οδηγεί όλες τις νότες-χαρακτήρες,τους μουσικούς-όργανα,τον μαέστρο και τους ακροατές σε μια τελική ,ανέκφραστη Ευτυχία,που είναι η ίδια η Ψυχή!

Παρόμοια ,φανταστείτε ,ένα πίνακα ζωγραφικής με σύνθετες σκηνές σε ένα τοπίο,και χωρίστε το σε πολλά κομμάτια ,σαν ένα puzzle.H Φύση σαν ένα παιδί αφού έχει φτιάξει το έργο και το διαλύσει σε κομμάτια,θα αρχίσει να το ξαναφτιάχνει,ταιριάζοντας,κομμάτι-κομμάτι,το puzzle.
Και τα γειτονικά κομμάτια σε κάθε σκηνή του πίνακα,αντιπροσωπεύουν,τις ταιριαστές "αδελφές-ψυχές" που συμπληρώνει η μία την άλλη στο χώρο και τον χρόνο,έχει ανάγκη η μία την άλλη για να ολοκληρωθεί  και δημιουργούν,το τελικό έργο.
Και όλο τούτο το έργο είναι το παιγνίδι του Θεού (lica) του παιδιού Θεού που χαίρεται με το φαινόμενο της Δημιουργίας!Και ο Θεός είναι ο ίδιος σες όλους μας.Ο αληθινός Εαυτός.Το Απλό Είμαι.Αυτή λοιπόν είναι η μετενσάρκωση σαν φυσικό φαινόμενο,χωρίς σώματα λεπτοφυή και άλλες φαντασιώσεις.Όμως μήπως υπάρχει κάποια εξαίρεση?
Η απάντηση προκύπτει στα ίχνη,ενός μύθου.Αυτού για τους δαίμονες και τους βρικόλακες!
Είπαμε ότι ο πόθος για το σώμα και το κατώτερο εγώ,για τη συνέχεια αυτής της ζωής που γνωρίζουμε,πολλές φορές είναι πολύ ισχυρός!Τόσο ισχυρός που δεν εξαφανίζεται μετά θάνατο.
Η νοητική ενέργεια είναι ενέργεια ,όπως η ηλεκτρική ,η βαρυτική,η πυρηνική κλπ.Και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυρή,ώστε να ξεπερνά το καταστροφικό της αποτέλεσμα άλλες μορφές ενέργειας όπως η πυρηνική.
 Το είδαμε αυτό την εποχή της Ατλαντίδας που χρησιμοποιήθηκε στον καταστροφικό εκείνο πόλεμο που οδήγησε σε γεωλογικές αναστατώσεις.Πιθανά να χρησιμοποιήθηκε και στον πλανήτη Φαέθοντα και να οδήγησε στην καταστροφή του.Έτσι λοιπόν οι σκέψεις,μπορούν να δημιουργήσουν ρεύματα και συσσωρεύσεις ενεργειακών δυναμικών στην ατμόσφαιρα που κάποιοι απο εσάς ,ίσως να τις νιώθουν σε κάποια μέρη ή κοντά σε κάποιους ανθρώπους.Αν αυτά τα ρεύματα είναι ισχυρά,παραμένουν μετά θάνατο και προσκολλώνται σε σώματα,κτίρια ή και ζώα και αποτελούν τα γνωστά φαντάσματα ή τους δαίμονες της Εκκλησίας μας που βασανίζουν,κάποιες ευαίσθητες και "αμαρτωλές" ψυχές!Παρόμοια μετακινούνται αντικείμενα ή γίνονται ορατά κάποια από αυτά τα νοητικά κατασκευάσματα,προϊόντα πόθων και παθών,επιθυμιών και σχεδίων που έμειναν αθεράπευτα.
Αυτά λοιπόν είναι  τα "paranormal" φαινόμενα που αποτελούν αντικείμενο μελέτης των παραψυχικών ερευνητικών ιδρυμάτων,τώρα πια και πανεπιστημιακών!
Είναι κάτι μη φυσιολογικό της πορείας της ανθρώπινης ζωής,αποτέλεσμα της μη φυσιολογικότητας και της έλλειψης αρμονίας της ανθρώπινης κοινωνίας που δυστυχεί στο πέλαγος των πόθων και των ανεκπλήρωτων ηδονών.
Ο φυσιολογικός "πρωτόγονος" άνθρωπος ,ξέρει ότι είναι ο ίδιος η Φύση (ΑΝΘΡΩΠΟΣ=1310=ΦΥΣΙΣ) .
Ζει σε συμφωνία με αυτή,σκέπτεται όπως αυτή και αφού ζήσει την εγκόσμια ζωή,πεθαίνει ήρεμα ,με τα μέλη της οικογένειας και της φυλής του δίπλα του,με το εγώ του παραδομένο από καιρό στη Μεγάλη Μητέρα και ήσυχος συνεχίζει να ζεί με το σώμα της Φύσης και νου και εγώ,τον μεγάλο Νου της Φύσης.Της Φύσης που είναι Ζωή Αιώνια που ουδέποτε γεννήθηκε και ουδέποτε πεθαίνει.
Αυτή είναι η μέγιστη ευδαιμονία που έχασε ο σύγχρονος δυτικός-άνθρωπος,προσκολλημένος στο αποσπασμένο και ισχυρό του εγώ και ξεχνόντας ποιός αληθινά είναι ψάχνει τη συνέχεια, της μάταιης ζωής του στη μετενσάρκωση ενός άθλιου εγώ και ενός μίζερου νου που υποτίθεται ,ότι γίνονται καλύτεροι,από ζωήσε ζωή,σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης,και θα φτάσουν να γίνουν Θεοί και κυρίαρχοι της Φύσης αγνοώντας ότι δεν είναι παρά δημιουργήματα (creatures) κούκλες που έφτιαξε η ίδια η Φύση και καταστρέφει,όποτε θέλει Αυτή.
Γιατί η ίδια η Φύση-Ζωή,είναι ο αληθινός Άνθρωπος-Θεός που δε νοιάζεται για εξέλιξη και οπισθοδρόμηση των δημιουργημάτων της,αφού τα είχε φτιάξει ήδη τέλεια από την αρχή σύμφωνα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα αλλάζει,σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες αγνοώντας πολλές φορές με τραγικές συνέπειες τις προσπάθειες των δημιουργημάτων της να επιβληθούν και να γίνουν Θεοί,ενώ είναι ήδη Θεοί ή μάλλον Θεός και εξαπατήθηκαν από συνήθειες και πάθη ετών και ξέχασαν ποιοι ακριβώς ήταν,είναι και θα είναι αιώνια.
Αγέννητοι,αθάνατοι χωρίς να έχουν ανάγκη κανένα άλλο θεό ,βασιλιά και είδωλο για να τους προστατεύει και να τους σώσει.
Η ζωή λοιπόν ,όλη,είναι ένα ταξίδι αναζήτησης,του αληθινού εαυτού.Αυτό δηλώνεται από τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας,ή της εύρεσης του όρους Ανάλογον ή Σουμερού και των νησιών των μακαρίων από το ναύαρχο Σου-Φου της Κίνας.
Και η εύρεση του Εαυτού δηλώνεται με τον χρυσό φοίνικα,το πουλί που γεννιέται από τις στάχτες του,από τις στάχτες του καμένου εγώ,του κατώτερου εγώ που πετάει μετά ψηλά,ελεύθερο πια,ως η αληθινή παγκόσμια συνειδητότητα.


κωπηλάτης