Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Για την κατεδάφιση του Λένιν στο Κιέβο.....

Γιατί κατεδάφισαν το άγαλμα του Λένιν οι εξεγερμένοι Ουκρανοί?Λένε ότι συμβολίζει τον απεγκλωβισμό από τη Ρωσία.Όμως ο Λένιν ήταν ο ιδρυτής της ΕΣΣΔ δηλαδή όλων των λαών της Σοβιετικής Ένωσης και όχι μόνο των Ρώσων ή των Γερμανών.Καμία σχέση δεν είχε ο Λένιν ούτε ο βέβαια ο Εβραίος Τρότσκι και ο Γεωργιανός Στάλιν με τον αστικό εθνικισμό που βρίσκεται σε έξαρση αυτή την εποχή που ζούμε.
Προφανώς οι εξεγερμένοι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή πρόκειται για προβοκάτσια.
Είναι σαφές ότι στην Ουκρανία κατοικούσαν οι εθνικές ομάδες Πολωνών και Γερμανών στα δυτικά και Ρώσων στα ανατολικά.Αυτές δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους.
Κατά την Γερμανική κατοχή μάλιστα του Β'Π'Πολέμου έγινα εθνικές εκκαθαρίσεις τόσο των Ρώσων Κομουνιστών και των Εβραίων (είναι γνωστό το ολοκαύτωμα του Μπάμπι Γιάρ στα ΒΔ του Κιέβου) όσο και μετά τη νίκη του Κόκκινου Στρατού εναντίον Γερμανών και Πολωνών που συμμάχησαν με τους Ναζί.
Την εποχή που ζούμε είναι έντονη η πάλη μεταξύ του παλιού συστήματος του εθνικού καπιταλισμού και του νέου που αναδύεται,δηλ. του ιμπεριαλιστικού,πλανητικού καπιταλισμού.
Η μάχη μεταξύ τους φαίνεται μερικές φορές λυσσαλέα και θυμίζει τον 18ο αιώνα την εποχή της παρακμής του φεουδαρχικού συστήματος και την αντικατάστασή του με τον εθνικό αστικό καπιταλισμό.
Το Κιέβο αποτελεί ιστορικά τη γενέτειρα του Ρωσικού Έθνους (Ρως) και τα γεγονότα θυμίζουν κάτι ανάλογο με το Κόσοβο που είναι η γενέτειρα του νεώτερου Σερβικού Έθνους.
Αμφότεροι Ρώσοι και Σέρβοι είναι έντονα εθνικοποιημένοι λαοί που έχουν μάλιστα αφομοιώσει με επιτυχία και κατάλοιπα της φεουδαρχικής εποχής με τη μορφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και του Τσάρου.Επίσης είναι χώρες που γνώρισαν την προοδευτική μορφή της δικτατορίας του προλεταριάτου μετά από τη σοσιαλιστική επανάσταση σε μια γρήγορη ,βίαιη μορφή που δεν είχε βέβαια προοπτική ανάπτυξης και καρποφορίας στη σοσιαλιστική και κομουνιστική μορφή.
Από την άλλη Πολωνοί και Γερμανοί συμμετέχουν σε μια ένωση κρατών και λαών που είναι μεν αστική,φαίνεται όμως να βαδίζει αργά και με κλυδωνισμούς πολλές φορές βίαιους προς την επόμενη μορφή του καπιταλισμού που είναι η νεοφιλελεύθερη  ιμπεριαλιστική .Αυτό, είναι μάλλον προοδευτικό βήμα και εκτιμώ πως τελικά θα επέλθει μια μορφή σύγχρονης δικτατορίας του προλεταριάτου της Ευρώπης που θα οδηγήσει στη σοσιαλιστική και στην κομουνιστική φάση πολύ αργότερα ,όπως ήδη γράψαμε σε άλλα άρθρα.
Όταν γίνονται βέβαια τέτοια ιστορικά περάσματα συνοδεύονται από τα γεγονότα που ζούμε.
Βαθιά οικονομική κρίση που ίσως επιφανειακά να ανακάμπτει η αγορά αλλά εκτιμώ πως θα  βυθιστεί ξανά σε ακόμη βαθύτερη κρίση αν δεν γίνουν οι απαραίτητοι συγκεντρωτικοί μηχανισμοί ελέγχου της οικονομίας και δημιουργίας βέβαια μιας σχεδιασμένης οικονομίας που δε θα έχει στόχο το κέρδος των μονοπωλίων που θα επιβιώσουν της κρίσης.
Αλλά στόχο θα έχει την ευημερία πρώτα των λαών της Ευρώπης.Και αυτό θα γίνει με θέσπιση ,εγγυημένης ατομικής κατοικίας ,εγγυημένου μηνιαίου εισοδήματος και σύνταξης για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ή εργάτες.Ακόμη και για τους τεμπέληδες και ας ισχυριζόταν ο Απόστολος Παύλος  και ο Λένιν για τον μη εργαζόμενο το "μηδε εσθιέτω"(προς Θεσσαλονικείς Β') ή "όποιος δεν δουλεύει δεν τρώει".
Ο γαμπρός  του Κ.Μαρξ ,Πωλ Λαφαργκ, έγραφε υπέρ του δικαιώματος στην τεμπελιά και είχε δίκιο.Ας δίδεται ένα ποσό για την ελάχιστη κάλυψη των αναγκών και ελαχιστότατη κατανάλωση και από εκεί και πέρα ο εργαζόμενος ας κερδίζει όσα πρέπει ανάλογα με το βαθμό εργασίας και προσφοράς του.
Επίσης είναι απαραίτητη η εγγυημένη απαραίτητη προσφορά υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλειας για όλους.
Αυτά θα χαρακτηρίζουν την επόμενη φάση από την ιμπεριαλιστική που ζούμε,εκτός και αν ουδέποτε επικρατήσει και οπισθοδρομήσει προς την εθνική αστική με τα κατάλοιπα του φεουδαρχισμού.

Το πιο πιθανό τότε θα είναι όπως γράψαμε μια γενικευμένη σύγκρουση εθνών και κρατών που όμοιο της δε θα έχει γνωρίσει ο πλανήτης και πιθανά θα οδηγήσει στον αφανισμό του σημερινού ανθρώπινου είδους και την εμφάνιση ενός μεταλλαγμένου,εκφυλισμένου είδους όπως γράψαμε στο άρθρο για τον πόλεμο του Όλου εναντίον Όλων.
Να πούμε ότι για τα γεγονότα στην περιοχή της Ουκρανίας και ίσως βορειότερα στις Βαλτικές χώρες έχει "προφητευθεί" πόλεμος με χρήση μικρών πυρηνικών όπλων.Θεωρώ ότι αυτό το γεγονός είναι κάτι που μπορεί να λάβει χώρα και μάλιστα πιο πιθανά από την Μέση Ανατολή ή τα Βαλκάνια .
Έτσι τελειώνοντας θα επαναλάβουμε ότι εκείνος ο άγιος άνθρωπος που εγκατέστησε σε αυτή την περιοχή τον πρώτο Φάρο της μελλοντικής ανθρώπινης κοινωνίας δεν φταίει σε τίποτε και ίσως να τιμάται καλύτερα το έργο του και η μνήμη του στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση παρά στη χώρα ή στις χώρες που αγωνίστηκε για τον κομουνισμό.

κωπηλάτης