Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ & ΕΠΙ ΚΟΛΟΝΩ.Η εσωτερική σημασία του μύθου.

Ο Οιδίπους πριν μπεί στην επτάπυλη Θήβα,οφείλει να αποκολληθεί δια παντός από κάθε προσκόλληση μέχρι τώρα .Έτσι εγκαταλείπει την θετή πατρίδα του την Κόρινθο,αποποιείται κάθε αξίωση στον βασιλικό θρόνο της Κορίνθου και σκοτώνει τον πατέρα Λάιο. Κατά την  Τάντρα Γιόγκα η δολοφονία του Πατέρα συμβολίζει το θάνατο του ατομικού Εγώ.
ΛΑΙΟΣ=311=ΚΑΚΟΣ=ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ=ΣΟΜΑ.
Όπου Σόμα είναι ένα είδος ποτού ,σαν τον Κυκεώνα στην Ελευσίνα,που έπιναν οι υποψήφιοι μύστες πριν την μύηση.Πιθανόν όμως να αποτελεί απλά κάποιο είδος καθαρτικού βοτάνου,όπως π.χ.το πράσινο τσάι,το μελισσόχορτο ,μανδραγόρας ή το φασκόμηλο,όπως χρησιμοποιούν οι γιόγκις στην Ανατολή.
Η όλη διαδικασία ,λοιπόν,είναι η κάθαρση του μύστη πριν εισέλθει στα μεγάλα μυστήρια.
Ο Οιδίπους,έχει οιδήματα στα πόδια.Είναι δηλαδή γερή η βάση του.Το στοιχείο της Γης.
Απαραίτητη Αρχή-Θεμέλιο για κάθε μυστήριο.
Ο Μεγάλος Φύλακας στο Κατώφλι,η Σφίγγα,θα κρίνει αν είναι έτοιμος να εισέλθει στη διαδικασία του διαλογισμού,με συγκέντρωση στις 7 πύλες της Θήβας.Δηλαδή τα 7 ενεργειακά κέντρα-τσάκρας του ενεργειακού-αστρικού σώματος του ανθρώπου.
Λύνει λοιπόν το αίνιγμα της Σφιγγός.(Η ΣΦΙΓΞ=781=ΣΟΦΙΑ)
Επιφανειακά,αναφέρεται στη μυθολογία,ότι ο άνθρωπος-ζώον,περπατά στην αρχή με τα 4,μετά στα 2 πόδια και τέλος στα 3,χρησιμοποιώντας τη Ράβδο.
Όμως δεν είναι μόνο αυτή η απάντηση.Ο Οιδίπους είχε μαθητεύσει στο μαντείο των Δελφών,υπό των Ιερέων του Θεού της Μαντικής ,Απόλλωνα και της Μύστιδος Πυθίας,έτσι γνώριζε καλά την απόκρυφη,εσωτερική ανατομία του ανθρωπίνου σώματος,μαζί με τα σύμβολα που την καλύπτουν.
Και ο κωδικός 4-2-3 που του εκπέμπει ο Φύλακας-Σφίγγα ξέρει ότι είναι Ο ΕΡΜΗΣ=423.
Και το 4 αντιστοιχεί στα 4 στοιχεία του σύμπαντος.Το Πυρ,τον Αηρ,το Ύδωρ και η Γη.
Το 2 στις δύο γενικές αρχές,το Γιν-Αρνητικό και το Γιανγκ-Θετικό.Τον Ήλιο και τη Σελήνη.Θηλυκό και Αρσενικό.Συνειδητό και Ασύνειδο.
Το 3 οι τρείς ιδιότητες της Ύλης-Ενέργειας,ως οι 3 γκούνας των ανατολικών.Η κίνηση,η αδράνεια και η ισορροπία.
Αλλά και η ράβδος του 3 ,του γέρου που την κρατά,δεν είναι παρά το Κηρύκειο του Ερμή,ως τα βασικά ενεργειακά κανάλια.Ιντα-Πίγκαλα και Σουσούμνα στο Κέντρο.Ανάλογος ο συμβολισμός με τους 3 εσταυρωμένους στον Γολγοθά.Τον Δυσμάς ως δεξί ενεργειακό αγωγό,τον Κυστάς στα αριστερά και τον Γαλιλαίο στο κέντρο,ως Σουσούμνα (από εκεί και το σουσάμι άνοιξε του Αλη Μπαμπά,συμβολίζοντας την ενεργοποίηση του αγωγού και την είσοδο της κουνταλίνι στο σπήλαιο των θησαυρών....).
Όμως ο κωδικός 4-2-3 αποκαλύπτει και τη θέση του διαλογιζόμενου.Δηλαδή στα 4 σημεία επαφής ,οκλαδόν,με το έδαφος (2 γόνατα και 2 ισχία).Ο κορμός ευθυτενής ,με τα 2 σημεία κορυφής κρανίου και κόκκυγα-ουρά ,να σχηματίζουν κατακόρυφη ευθεία.Και τέλος το 3 ,ως τα 3 δάκτυλα σε κάθε χέρι του διαλογιζόμενου να σχηματίζει το βασικό μούντρα του διαλογισμού.
Ή εναλλακτικά,να ενώνονται οι 2 παλάμες και να σχηματίζουν έτσι τα 2 άνω άκρα,ένα τρίγωνο με τον κορμό.(Θεωρώ ότι αυτό είναι και το πιο αποτελεσματικό για την ενεργοποίηση της γενεσιουργού δύναμης στο αστρικό σώμα).
Ο μύστης Οιδίπους ,απαντά λοιπόν επιτυχώς και εισέρχεται στην επτάπυλη Θήβα,ξεκινώντας το διαλογισμό του.Τελικός σκοπός η ένωση με το Μητρικό Εγώ.Το Όλον.
Η επανένωση του κομμένου μήλου στην Μηλιά.
Έτσι ορθώς συνευρίσκεται με τη μητέρα του Ιοκάστη (ΙΟΚΑΣΤΗ=115=ΑΣΤΗΡ δηλ.ως Μητέρα Γαία με το πεντάκτινο αστέρι της,πανάρχαιο και διηνεκές αιώνιο σύμβολο της Μεγάλης Μάνας).
Πετυχαίνει να γίνει Ένα με τη Μητέρα και αναγεννά τα 4 παιδιά-ευγενή στοιχεία του Όλου,τα οποία πρέπει μετά να ενοποιήσει.
Το Πνεύμα-Πυρ ως Ισμήνη-Νότος.
Το πάθος ως ενσώματη ψυχή-Μέταλλο-Γη.Πολυνείκης.Ανατολή
Το Ύδωρ-Ξύλο  ως ασώματη Ψυχή.Ενέργεια-ζωτικότητα.Ο Ετεοκλής.Δύσις
Και η Αντιγόνη ως γενεσιουργός δύναμη,ως Αήρ και στοιχείο του Βορρά
Μετά την ένωση με το Μητρικό Εγώ,ο Οιδίπους δε χρειάζεται πια τα γήινα μάτια του σώματος.Είναι πια κύκλωπας Πολύφημος.Έχει ενεργοποιήσει το τρίτο μάτι της ενόρασης και βλέπει και γνωρίζει τα πάντα.Δε χρειάζεται να παραμείνει πιά στη Θήβα.
Ο διαλογισμός τελείωσε.Αφήνει τη Θήβα στον κουνιάδο του τον Κρέοντα.Όπου
ΚΡΕΩΝ=975=ΔΡΑΚΩΝ=Ο ΔΑΙΜΩΝ.
Ο Αστρικός παράγων,ο Ουροβόρος όφις και αρχαίος Δράκοντας.Ο χώρος των αισθημάτων και συναισθημάτων,επιθυμιών,πόθων και παθών.
Αυτόν τον χώρο νίκησε ο Οιδίπους και φεύγει για την τελική διάβαση της 8ης πύλης.Η Έξοδος για το Πέρασμα-Πάσχα στην Ιερή Σιών.Μαζί με τα 3 ευγενή στοιχεία.Λείπει ο Ετεοκλής-Ύδωρ.Μένει στη Θήβα.Είναι η ζωτικότητα που τον εγκαταλείπει.Πλησιάζει στο τέλος του έργου.Προσέρχεται στον Κολωνό,Ιερό Χώρο του θεού του Αστρικού,του Σείστη Ποσειδώνα με την Τρίαινα,που ελέγχει τις ψυχές μετά θάνατο και τις προετοιμάζει για την επόμενη ενσάρκωση.Ο Οιδίπους δε θα πέσει σε νιρβάνα.Δε θα διαλυθεί στο Μεγάλο Φως του Παντός.Θα επανεσαρκωθεί γιατί μένει χρέος-κάρμα που δεν κάηκε όλο.
Τα 4 στοιχεία του παιδιά,δεν ενώθηκαν για να σχηματίσουν το ένδοξο σώμα..
Τελεί όπως μας περιγράφει ο Σοφοκλής το τελευταίο μυστήριο,όπως οι Πελασγοί-Ινδιάνοι,για να απορροφηθεί στον αστρικό χώρο.Έχει κοντά του το Πνεύμα-Ισμήνη και τη γενεσιουργό δύναμη-την Αντιγόνη.Ενώ πριν φύγει θα μυήσει τον μαθητή του.Τον βασιλιά της Αθήνας -Θησέα.
Ο μαθητής συνοδεύει τον Δάσκαλο στο σημείο φυγής-ανάληψης.
*Στο σημείο αυτό υπάρχει σήμερα ένα μικρό εκκλησάκι ,της Αγίας Ελεούσας ,στην πλατεία του Ίππίου Κολωνού και πιθανολογώ πως στο ιερό της εκκλησίας είναι ο χώρος που αναλήφθηκε ο Οιδίποδας.Αυτ'η η εκκλησίτσα ήταν το αρχαίο τέμενος των Ευμενιδών και η Παναγία η Ελεούσα δηλ.η Ευσπλαχνική παραπέμπει, στη Μεγάλη Μητέρα και στις Ευμενίδες που συγχωρούσαν τις αμαρτίες στην αρχαιότητα.Το σημείο λοιπόν είναι μέγιστα ιερό και προφυλάχθηκε με το κτίσιμο αυτής της εκκλησίας την Τουρκοκρατία,όπως και πλήθος άλλων ιερών σημείων,από το ιερατείο των Γραικών.
Ο Δάσκαλος θα δείξει στον μαθητή,τον τρομερό αστρικό χώρο,τον οποίο αντικρύζοντας ο Θησσεύς κλείνει τα μάτια.Ο Οιδίπους θα εξαφανιστεί στο βάραθρο.Και ο χορός θα αναγγείλει,ότι "ολβίως έλυσεν τέλος".Το βεβαιώνει και ο Θησέας.
Έφυγε ευτυχισμένος μαζί με το σώμα του.Παρόμοιο σκηνικό με τον προφήτη Ηλία που ανυψώθηκε στους Ουρανούς με το ηλιακό άρμα,παρουσία του μαθητή του Ελισσαίου.
Θα επανεσαρκωθεί λοιπόν ο Οιδίποδας στο μέλλον ξανά,για να διδάξει και να μυήσει και άλλους μαθητές στα απόρρητα του Άδη.Και ο μαθητής Θησέας ήδη πια είναι Μύστης-Δάσκαλος αφού ήδη μυήθηκε σε ένα μέγιστο μυστήριο,πριν καιρό,στο ιερότερο και μεγαλύτερο ίσως μυστήριο του Αιγιακού χώρου.Το μυστήριο του Μινώταυρου το οποίο όμως θα αναλύσουμε σε προσεχές άρθρο.
Πριν τελειώσουμε να πούμε ότι ο ευσεβής Σοφοκλής ,σε καμιά περίπτωση δεν αφήνει ίχνος αποκάλυψης του τρομερού μυστικού στις τραγωδίες του.Γι'αυτό και δεν κυνηγήθηκε όπως ο Αισχύλος και ο Ευρυπίδης.Παρόμοια ο Αριστοφάνης,μαθητής του Σωκράτη,φρόντισε να το διακωμωδήσει,ντύνοντας με γέλιο,τις Νεφέλες,τις Όρνιθες και τους Βατράχους του.
Έτσι την γλίτωσε και αυτός.Η αποκάλυψη αυτού του φοβερού όπλου,θα έπρεπε όντως να τιμωρείται παραδειγματικά.Οι πρόγονοι των Αθηναίων,στην Αττική-Αφρική με το όπλο αυτό κατάφεραν να νικήσουν τους Άτλαντες αλλά και να ενεργοποιήσουν το ηφαιστειακό δακτυλίδι του Ειρηνικού,που οδήγησε στη βύθιση της Ατλαντίδας και του δικού τους στόλου,ενώ προκάλεσε την καταστροφή του πολιτισμού τους στην Αφρική,την μετακίνηση λαών ανατολικά στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική και την κάθοδο του ισχυρού και νέου λαού των Δαναών-Ιώνων που γενοκτόνησαν τον κίτρινο και μαύρο πληθυσμό της Ευρώπης και κατέλαβαν όλο σχεδόν,το Βόρειο Ημισφαίριο του πλανήτη.
Το όπλο αυτό ,του διαλογισμού,το πιο επικίνδυνο απ όλα τα όπλα ακόμη και τα πυρηνικά,δυστυχώς σήμερα χρησιμοποιείται ,σχεδόν αλόγιστα,μεταξύ κρατών,αλλά και μεταξύ απλών ανθρώπων.Θυμίζει την εποχή της Ατλαντίδας,μόνο που δεν υπάρχουν σήμερα,οριοθετημένοι αντίπαλοι,όπως ήταν τότε,οι Ινδιάνοι-Άτλαντες και οι Μαύροι-Αιγιείς.
Σήμερα όπως ορθά προφήτεψε ο μεγάλος μύστης Ρ.Στάινερ υπάρχουν πολλά μέτωπα με πολυάριθμους αντιπάλους σε ποικιλία όπλων,σε ένα πόλεμο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ορθά αποκάλεσε "πόλεμου του Όλου εναντίον Όλων".Τίποτε καλό δεν πρόκειται να βγεί από αυτόν τον πόλεμο.Καμιά κομουνιστική ή πλατωνική πολιτεία,παρά μόνο ΤΥΡΑΝΝΙΑ και η αργή ή γρήγορη εκφύλιση του πλανήτη και του ανθρωπίνου γένους.....
Τελειώνουμε με την αριθμολεξική δύναμη του Οιδίποδα:

ΟΙΔΙΠΟΥΣ=844 ΕΙΝΑΙ=920=ΟΦΘΑΛΜΟΣ=ΟΩΝ.

και το THE END του Οιδίποδα J.Morrison,ο οποίος σκοτώνει τον πατέρα του και συνευρίσκεται με τη μητέρα του,σε μια μυστική επανάληψη του αρχαίου μυστηριακού δράματος του Σοφοκλή!κωπηλάτης