Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΥΑΝΕΑΣ & ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ .Ήταν το ίδιο πρόσωπο?

Ο νεοπυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος από τα Τύανα,έζησε ακριβώς την ίδια εποχή με τον Ιησού Χριστό (περίπου 3 π.χ. έως 100 μ.χ.).Καταγόταν και μεγάλωσε στα Τύανα ,μια πόλη της Μ.Ασίας ,που ήταν αρχαία πόλη των Χετταίων και πιθανά έφερε τη μυστική παράδοση από τη θρησκεία τους με πλήθος θεών και δαιμόνων(ο λαός των χιλίων θεών) όπως η ηλιακή θεά Αρίνα και ο σύζυγος της Τεσούμπ με τον τριπλό κεραυνό και το τσεκούρι. Γνωστή η πύλη των Λεόντων στην πρωτεύουσα Χαττούσα,κοντά στη σημερινή Άγκυρα,πύλη παρόμοια με την πύλη των Λεόντων,στις Μυκήνες,των λευκών Αχαιών,που δεν ήταν παρά συγγενής λαός με τους δαιμονικούς λευκούς Χετταίους,συγγενείς των Δαναών στην Ελλάδα και των Φοινίκων-Χαναναίων στα νότια.
Οι Εβραίοι,αντιπαθούσαν μάλλον τους Χετταίους,όπως και τους Χαναναίους-Φοίνικες στα νότια,με τους οποίους ερχόταν συχνά σε πολεμικές συγκρούσεις.
Απολλώνιος ήταν το εξελληνισμένο όνομα του μάγου Μπαλινάς από τη μη ελληνική πόλη Τύανα.
Το όνομα Μπαλινάς είναι φανερό ότι είναι φοινικικό,αφού το Μπάλ- προέρχεται από το θεό Βάαλ των Φοινίκων.Η γραφή που ήταν γραμμένη στον Σμαράγδινο Πίνακα του Ερμή Τρισμέγιστου ήταν μάλλον η αρχαία φοινικική.Ο Μπαλινάς-Απολλώνιος ασχολήθηκε με την ερμηνεία και διδασκαλία αυτού του μυστικιστικού πίνακα.Η Ιουλία Δόμνα,σύζυγος του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου ήταν κόρη Φοίνικα ιερέως του Βάαλ-Ηλιογάβαλου από την Έμεσα(Χομς) της Συρίας και ήταν αυτή που διέταξε την σύνταξη της βιογραφίας του Μπαλινά-Απολλώνιου στον Λημνιό- Έλληνα Φιλόστρατο.
Αυτός φρόντισε να τον Ελληνοποιήσει,μιας και τι Φοίνικες τι Ίωνες.
Η ίδια φυλή ήταν.Απλά η μία ,οι Ίωνες-ακολούθησε τη "μοντέρνα" ολυμπιακή θρησκεία του Δωδεκάθεου και έγραφε από αριστερά προς δεξιά.
Ο εξελληνισμένος Μπαλινάς ως Απολλώνιος πλέον,λοιπόν μαθήτευσε στην πρώην φοινικική αποικία Ταρσό,κοντά στον φοίνικα δάσκαλο Ευθύδημος και ακολούθως έκανε πολλά ταξίδια,μαθαίνοντας και ασκώντας τη μαγεία,μέχρι την Ινδία των Αρείων-Βραχμάνων.
Την τακτική του στηλίτευσε στα έργα του ο εξελληνισμένος και με ελληνική συνείδηση,Σύριος,σατυρικός φιλόσοφος,Λουκιανός.Και στο έργο του δίκη συμφώνων.εκτός από Σ που παλεύει με το Τ (όπως σ-δράκου εναντίον Ταύρου...),παλεύει και το Λ με το Μ-μόγις,που δηλώνει την πάλη του Λόγου-Λογικής του Γραικού-Ερμή με το Μ-Μυστικισμό του Φοίνικα και Αιγύπτιου Ερμή.Αυτή τη μάχη λογικής-μυστικισμού πλήρωσε και ο Λαγώος Αριστοτέλης και εκδιώχθηκε από την Ακαδημία του Πλάτωνα που άρχισε να γίνεται περίεργα μυστικιστική.....
Ο μάγος Απολλώνιος λοιπόν θεράπευσε αρρώστους,ανέστησε νεκρούς με "ζόμπι" διαδικασία και είχε και πολιτική δραστηριότητα που σκοπό βέβαια είχε την επικράτηση του φοινικικού ιερατείου στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.Γι'αυτό,βεβαίως χρησιμοποίησε τη μαγεία.Όταν έφτασε στη Ρώμη,επί Νέρωνα,το 66 μ.χ.είχε ήδη εκκαθαριστεί η πόλη από το φοινικικό-στωικό ιερατείο των Πεισωνιδών και του Σενέκα,που οδήγησε στην πυρπόληση της Ρώμης και στον άδικο διωγμό των χριστιανών με αποκορύφωση τον αποκεφαλισμό του Απ.Παύλου.Γι'αυτά βεβαίως δε μας λέει κάτι ο Φιλόστρατός.Απλά ειρωνεύεται και κατακρίνει τον Νέρωνα και βάζει τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Τιγγελίνο,να εντυπωσιάζεται,να μαγεύεται μάλλον,από την προσωπικότητα του Απολλωνίου.Το γεγονός είναι ότι κατάλαβε ,ο Τιγγελίνος πόσο επικίνδυνος ήταν ο Απολλώνιος και για πιο σκοπό ήρθε στη Ρώμη.Άλλωστε ο Νέρων είχε απαγορεύσει την είσοδο στην Ρώμη,στους μάγους,έτσι ο Απολλώνιος αναγκάστηκε τελικά να φύγει και να εγκατασταθεί στην υπό φοινικική επιρροή Ισπανία,όπου οργάνωσε την στάση,εναντίον του Νέρωνα με την τελική επικράτηση του Γάλβα.
Παρόμοια φρόντισε να εξουδετερώσει τον γιό του Βεσπασιανού,από τη λαική οικογένεια των Φλαβίων,τον αυτοκράτορα Δομιτιανό,αδελφό του Τίτου,προστάτη των μικρών αγροτών και του ελληνικού πολιτισμού,όπως ο προκάτοχος του Νέρων.Γι'αυτό φέρεται ως ανάσταση του Θηρίου-Νέρωνος.
Ο πανηγυρισμός του Απολλώνιου όταν δολοφονήθηκε ο φιλέλληνας Δομιτιανός  περιγράφεται εντυπωσιακά από τον Φιλόστρατο.
Τελικά είναι άγνωστο πως πέθανε ο Απολλώνιος,αλλά ο Φιλόστρατος λέει ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς στη Λίνδο της Ρόδου,όπως ο Ιησούς-Χριστός.
Επίσης αναφέρεται ότι συνελήφθη και δικάσθηκε από το Δομιτιανό,αλλά πρόλαβε να εξαφανιστεί,απαλλασσόμενος από τα δεσμά του με μαγικό τρόπο!Ο Ιησούς κατά τας γραφάς,σταυρώθηκε,αλλά ήταν όντως αυτός ο σταυρωμένος?Γιατί το ιερό Κοράνιο και οι γνωστικοί,αναφέρουν ότι δραπέτευσε πριν σταυρωθεί και σταυρώθηκε άλλος στη θέση του!
Μήπως έχουν δίκιο?
Σίγουρα τα Ευαγγέλια,συντάχθηκαν με συγκεκριμένο πολιτικό σκοπό,έτσι δεν αναφέρουν ακριβώς τα αληθινά γεγονότα,όμως υπάρχουν εκεί κρυμμένα ,ώστε να λύσει κανείς το μυστήριο του Λαβύρινθου με το μίτο της Αριάδνης και να βρεί τον Μινώταυρο.
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ=1971=ΕΙΝΑΙ-ΕΣΤΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Αναφέρεται ότι στη θέση του Χριστού απελευθερώθηκε με θέληση του λαού ο αρχηγός του ζηλωτικού κινήματος Βαραββάς που λεγόταν Ιησούς του Βαρραβά.Μήπως λοιπόν ήταν αυτός ο αληθινός Χριστός,δηλαδή ο χρισμένος,ο εκλεκτός του λαού και του εθνικού κινήματος που τελικά απελευθερώθηκε για να εκτονωθεί η επεναστατική δράση του ζηλωτικού κινήματος?
Φαίνεται ότι υπήρξε μια τέτοια συμφωνία του Πιλάτου με τους Ζηλωτές-Εβραίους και αυτό έγινε.
Έτσι ο Ιησούς Χριστός δεν σταυρώθηκε,αλλά αντι αυτού σταυρώθηκε κάποιος άλλος και αυτός ήταν ένας λαικός δάσκαλος,θεραπευτής που καταγόταν από την πάμπλουτη βασιλική οικογένεια του Δαυίδ και εγκατέλειψε κάθε αξίωση σε βασιλικά αξιώματα.Περίφημος ο πειρασμός του στην Έρημο όπου αρνείται στην ουσία το βασίλειο του Βόρειου Ισραήλ που του προσφέρει ο Τιβέριος.Τιβέριος που είχε για αστρολόγο τον Ρόδιο φιλόσοφο Θρασύλλο ,και μάλλον πληροφορήθηκε ποιός ήταν ο :

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=999=ΤΟ ΑΡΡΗΤΟΝ=Ο ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ=ΠΑΤΗΡ ΚΡΟΝΟΣ!

Η πράξη όμως του Γαλιλαίου (ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=355=ΟΔΗΓΟΣ) να απαρνηθεί την τάξη του και να προσχωρήσει ανάμεσα στον απλό λαό,τον οποίο νουθετούσε,δίδασκε και θεράπευε,ήταν πολιτικά ανεπίτρεπτη.Καθαρά κομουνιστική,και μάλιστα σε μια χώρα που κυριαρχούσε το εθνικιστικό κίνημα,του οποίου αρχηγός ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του Ιησούς του Βαραββά ή και Χριστός.
Αυτόν λοιπόν βρήκαν ως εξιλαστήριο θύμα,χωρίς να φταίει σε κάτι,αφού δεν ενεπλάκη σε κάποια ένοπλη-αντικαθεστωτική δραστηριότητα.Γνωστή η δήλωση του ότι το βασίλειο του δεν ήταν του κόσμου τούτου.Επίσης δώστε τα του Θεού ,τω Θεώ και τα του Καίσαρα τω Καίσαρι.Η πράξη του να ανατρέψει τα τραπέζια των σαράφηδων και των εμπόρων στο Ναό του Σολωμόντα ήταν απλά "ακτιβίστικη" πράξη διαμαρτυρίας για την προσβολή του Θείου και σίγουρα πράξη πολιτική,αλλά όχι ένοπλη και στα πλαίσια του πρώτου οργανωμένου κομουνιστικού-ειρηνιστικού κινήματος που στηριζόταν στην αρχή της μη-βίας και της αγάπης.Γι 'αυτό εμποδίζει και τον Πέτρο  να επιτεθεί στον στρατιώτη στη Γεθσημανή που τον συνέλαβε.Ανάλογο τέτοιο κίνημα θα εμφανιστεί το 1920 μ.χ.με τον Γκάντι στις Ινδίες (δολοφονήθηκε από εθνικιστές Σιχ το 1948 ) και λίγο αργότερα το 1960 με τους Χίππις στην Αμερική.
Έτσι βρήκαν τελικά αφορμή να τον δικάσουν για ανατρεπτική δράση και να τον σταυρώσουν αφού τον πρόδωσε ένας μαθητής του (Ιούδας),που ήταν ταυτόχρονα και μέλος του ζηλωτικού κινήματος του Βαραββά-Ιησού Χριστού.Τα υπόλοιπα είναι γνωστά,κατά κάποιο τρόπο...όμως θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα σε επόμενο άρθρο.
Η απόφαση λοιπόν για δημιουργία μιας θρησκείας στην βυζαντινή αυτοκρατορία με όχημα τον χριστιανισμό,είχε σαν αποτέλεσμα την παραχάραξη και απόκρυψη των αληθινών ιστορικών στοιχείων,στα Ευαγγέλια.
Ας μην ξεχνάμε πως ο Μ.Κωσταντίνος ήταν Παίονας από τη Β.Μακεδονία(τοπος συγκέντρωσης των Ιώνων όταν κατέβαιναν από το Βορά),δηλ.φοινικικής καταγωγής.Το φοινικικό ιερατείο φρόντισε να περάσει τη λατρεία του Απολλώνιου Τυανέα μέσα στα Ευαγγελία ως τον Ιησού-Χριστό.Βέβαια έμεινε και το πρόσωπο του Γαλιλαίου ως του αληθινού εσταυρωμένου,εξαιτίας της πίεσης του ελληνικού ιερατείου που ήταν ακόμη τότε ιδιαίτερα ισχυρό.Αυτό άλλωστε φαίνεται στο Κατά Ιωάννη Ευαγγελίο που ξεκινά με την Αριστοτελική φράση:"Εν αρχή ην ο Λόγος..."
Η Ελληνική μυθολογία πέρασε στα Ευαγγελία με σχεδόν όλους τους Θεούς της.Ο θεός Κρόνος ως Εμμανουήλ Γαλιλαίος=999=Πατήρ Κρόνος.
Ο υιός Κρόνος γιός του Πατέρα εν τοις Ουρανοίς,του θεού Ουρανού που από τους αποκομμένους όρχεις του γεννιέται το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος ,η θεά Αφροδίτη με το Περιστέρι,το ιερό της πουλί ,ως Πνεύμα Άγιον επί των υδάτων.Και ο Θεός Κρόνος-Γαλιλαίος με τους 12 μαθητές του ως οι 12 Ολύμπιοι Θεοί.Με τον Θωμά ως Απόλλωνα,τον Αδελφόθεο Ιάκωβο ως Διόνυσο ,τον αγαπητό Ιωάννη ως Ερμή,τη Μαρία Μαγδαληνή ως Δήμητρα,τον Ανδρέα ως Ποσειδώνα,αλλά και τον Κρόνιο Λίθο που πέφτει στη Γη και γίνεται θεμέλιος λίθος της Εκκλησίας ως τον Πέτρο .Και τον προδότη και αποστάτη Ιούδα,ως Δία το γιο του Κρόνου που ρίχνει τον θεό στα Τάρταρα-Άδη.
Ο συγκερασμός της τιτανικής με την ολύμπια θρησκεία είναι εμφανής,όπως και η εισαγωγή της λατρείας του Απολλώνιου Τυανέα,ως Ιησού Χριστού που δεν σταυρώθηκε,αλλά διέφυγε και σταυρώθηκε ο Γαλιλαίος.
Αριθμολεξικά ,δυσκολεύτηκα να ταυτίσω τον Ιησού με τον Απολλώνιο γιατί χρησιμοποίησα τον προσδιορισμό "Τυανεύς".Αντί αυτού έβαλα το "Τυανέας" και το "στ" του Χριστού το λογάριασα για 500 (Σ+Τ) αντί για 6.

Έτσι ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΑΣ=2368=ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Αλλά βρήκα και μια άλλη ενδιαφέρουσα αριθμολεξική σχέση στο βιβλίο "Ελληνική Καμπάλα" του Μπάρυ Κέρεν:
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ=ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΑΣ=2368=ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΧΞΣ

Με παραξένεψε ιδιαίτερα.Είναι γεγονός ότι η Αποκάλυψη βρίθει μυστικιστικών συμβόλων και κρυφών μηνυμάτων,γι'αυτό ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν ήθελε να περιληφθεί στον Κανόνα της Εκκλησίας.Και ίσως ορθά...Αλλά χάρις σε αυτή σήμερα,ανακαλύπτουμε ένα σωρό αλήθειες .
Ο Απολλώνιος Τυανέας ή Μπαλινάς ήταν κατά πολλούς η τελευταία ενσάρκωση του Θωθ ή Ερμή του Τρισμέγιστου.Και ΙΗΣΟΥΣ=888=Ο ΘΩΘ.Πρόκειται για ένα αρχαίο Δαίμονα που συμβολίζεται με το πουλί Ίβις που αρέσκεται να ζει σε λασπόνερα και ανακατεύει το Βούρκο,ώστε να θολώνει τα νερά.
Ο δαίμων αυτός ήταν ο Απολλώνιος -Μπαλινάς που περάστηκε ως Ιησούς-Χριστός από τους Φοίνικες στα Ευαγγέλια.Και ήταν αυτός το αληθινό Θηρίο.Ούτε ο Νέρων ,ούτε ο αστέρας σ-Δράκων ούτε κάποιος άλλος.Ο μάγος Φοίνικας-Απολλώνιος και μόνο,ο οποίος πέθανε σε βαθιά γεράματα και τίμησε ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος,φοίνικας από τη βορειοαφρικανική πόλη Λέπτις Μάγκνα,πανάρχαια φοινικική αποικία.Ο συγκεκριμένος αυτοκράτορας δολοφόνησε και τον Άγιο Χαράλαμπο,για τον οποίο θεωρούσα,προσωπικά,ότι υπήρχε κάποιο πέρασμα του Απολλώνιου Τυανέως στο χριστιανισμό ,από τους Ελληνίζοντες,όπως έγινε π.χ.με την Αγία Αικατερίνη και τη φιλόσοφο Υπατία.
Κακώς το νόμιζα.Ίσα -Ίσα φαίνεται ότι ο Άγιος Χαράλαμπος ως θαυματουργή προσωπικότητα να προστατεύει έναντι του θηρίου-μάγου Απολλώνιου Τυανέως και έχω ιδία πείρα γιάυτό.
Αλλά ας δούμε και μια ενδιαφέρουσα αναφορά στον Απολλώνιο,1700 χρόνια μετά το θάνατο του,από ένα άλλο μάγο,στη Γαλλία,τον Ελιφάς Λεβύ.Είναι αυτός που εφηύρε τη φιγούρα του νέου Μινώταυρου των Φοινίκων.Του Μπαφομέτ.
Ο συγκεκριμένος μάγος στο βιβλίο του "Δόγμα της Υψηλής Μαγείας" αναφέρει πως ο ίδιος σε μαγική τελετή την 24 Ιούλη του 1854, συναντά το φάντασμα του Απολλώνιου.Τον αντικρύζει με γκρίζο σάβανο,ωχρό και λυπημένο χωρίς γένειον.Αισθάνθη ανυπόφορο ψύχος ,όπως γράφει και ο βραχίονας του έμεινε παράλυτος για πολλές ημέρες.Τον ρώτησε για κάποια πρόσωπα και του απάντησε με την Ηχώ,Θάνατος.Μετά την τελετή αναφέρει ότι δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος,και ένιωθε μια παράδοξη έλξη προς τον θάνατο!Αναφέρει επίσης ότι του αποκάλυψε ο μάγος,2 καβαλιστικά μυστικά τα οποία αν τα δημοσιοποιούσε θα άλλαζαν τις βάσεις και τους νόμους ολόκληρης της κοινωνίας!
Ο ίδιος θεωρεί αυτό που έκανε ως επικίνδυνο και επιβλαβές για τη φυσική και την ηθική υγεία,και παραδέχεται ότι επρόκειτο για νεκρομαντεία!
Αναφέρη τέλος ότι ο Απολλώνιος στο τέλος του βίου του εξορίσθηκε και εβασανίσθηκε επί μακρόν στη φυλακή.
Το γεγονός αυτό έγινε,πιθανά επί αυτοκράτορα Νέρβα,πραίτορα παλιότερα επί Νέρωνα και από τους πρωτεργάτες της καταστολής του στωικού-φοινικικού κινήματος των Πεισωνιδών.
Ο μάγος Απολλώνιος πληρεί τα κριτήρια που αναφέρει ο Ρούντολφ Στάινερ για την προσωπικότητα εκείνη που θα προσπαθήσει η Μαύρη Στοά να τοποθετήσει στη θέση του σταυρωθέντος Γαλιλαίου, και ίσως είναι το θηρίο που περιμένει(ΚΑΙ ΔΙΔΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ) στον αστρικό χώρο,όπου και τον συνάντησε ο Ελιφάς Λεβύ,και θα ενσαρκωθεί λίγο χρόνο πρίν επέλθει το οριστικό τέλος της πνευματικής ζωής του πλανήτη .
Τότε ο Αεί-Ζων-Γαλιλαίος θα αποχωρήσει με τους οπαδούς του,όπως η Ελπίδα του Ησίοδου δια παντός από τον εκφυλισμένο,περιβαλλοντικά ,και πνευματικά πλανήτη Γη.

κωπηλάτης

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
1]Φιλοστράτου-Βίος Απολλώνιος Τυανέος.Εκδόσεις Γεωργιάδη
2]Maria Dzielska-Απολλώνιος ο Τυανευς.Εκδόσεις Ενάλιος
3]Eliphas Levi-Δόγμα της Υψηλής Μαγείας.Εκδόσεις Διμελη
4]Ντένις Γουίλιαμ Χοκ-Ο Σμαράγδινος Πίνακας.Εκδόσεις Κέδρος
5]Robert Ambelain.Γολγοθάς και τα  Βαριά Μυστικά του.Εκδόσεις Νέος Σταθμός.
6]Ρούντολφ Στάινερ.Η Εμφάνιση του Χριστού στον Αιθερικό Κόσμο.Εκδόσεις Ανθρωποσοφία
7]Kieren Barry.Ελληνική Καμπάλα.Εκδόσεις Αρχέτυπο.