Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Οι Τρείς Αναστάσεις του Χριστού ( Η Πρώτη Ανάσταση)

Πριν 2000 χρόνια περίπου ένας λαϊκός πνευματικός δάσκαλος είχε αποτελέσει το επίκεντρο των δύο μεγάλων αντιπάλων του σύμπαντος.Της μαύρης στοάς και της λευκής αδελφότητας.
Στο επίγειο πεδίο,λίγοι ασχολούταν με τη διδασκαλία του Εμμανουήλ του Γαλιλαίου στην Ιουδαία και λίγοι επίσης με την περίεργη θέση του,να απαρνηθεί τα κληρονομικά δικαιώματα του βασιλικού οίκου του Δαβίδ.Ήταν γιός του σεβαστού μέλους του Σαχεντρίν (ιουδαϊκού ιερατείου),του σεβάσμιου γέροντα Ιωσήφ και της νεαρής σε ηλικία Μαρίας,απογόνου της Δαβιδικής οικογένειας.Το να παντρευτεί ένας ηλικιωμένος μια νεαρή εκείνη την εποχή ,δεν ήταν ασυνήθιστο και περίεργο,πόσο μάλλον για την πολιτική και οικονομική τάξη του Ιωσήφ και της Μαρίας.Επίσης ,ως γνωστόν,δεν είναι ασυνήθιστο,βιολογικά να επέλθει απόγονος από τον συγκεκριμένο γάμο παρά το προχωρημένο της ηλικίας του Ιωσήφ.Η φήμη ότι ήταν παρθένος η Μαρία ,προφανώς αφορά την εσωτερικότητα των μυστηρίων που εξέφραζε η νέα θρησκεία και λιγότερο τον τίτλο "παρθένος" που αφορά το νεαρό της ηλικίας της Μαρίας.Θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται πιο,φυσικά,λογικά και ταπεινά το γεγονός της γέννησης του Γαλιλαίου και όχι με θαύματα και υπερφυσικά λογής πράγματα που ξεπερνούν το μέτρο και μάλλον πλήττουν τη σημασία της ενσάρκωσης ενός αρχαίου Θεού,δηλ.μιας σημαντικής πνευματικής προσωπικότητας που στέκεται ψηλά στην Ουράνια-πνευματική κλίμακα.Αυτή την κλίμακα που δίδαξε ο Απ.Παύλος και ο μαθητής του Διονύσιος Αρεοπαγίτης.Ο Γαλιλαίος ήταν Κυριότης σύμφωνα με αυτή και με τη θυσία του έγινε Θρόνος.
Ενώ σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυστική παράδοση,ήταν η ενσάρκωση του αρχαίου θεού Κρόνος .
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=999=ΚΡΟΝΟΣ ΠΑΤΗΡ=ΘΕΟΣ ΑΝΕΚΛΑΛΗΤΟΣ=ΤΟ ΑΡΡΗΤΟΝ
Παρόμοια ενσάρκωση θεού αναφέρεται στην Μπαγκαβάτ Γκιτά ως του Κρίσνα που είναι ο ινδικός Κρόνος,ο οποίος οδηγεί τον μαθητή του Αρτζούνα (ένα άλλο απ.Ιωάννη) στη μάχη!
Γράψαμε ήδη για την προσπάθεια της μαύρης στοάς να εισάγει ένα άλλο Γαλιλαίο-Θεό όπως σωστά αφήνει να εννοηθεί στα έργα του ο Ρούντολφ Στάινερ.Αυτός ήταν ο φοίνικας μάγος,Απολλώνιος Τυανέας που αντικατέστησε τον Γαλιλαίο ως Ιησούς Χριστός και ήταν ενσάρκωση του θεού ή μάλλον του αρχαίου Αιγυπτίου δαίμονος του ΘΩΘ.
Και Ο ΘΩΘ=888=ΙΗΣΟΥΣ.
Αυτός ήταν και ο περίφημος Ερμής ο Τρισμέγιστος που ταυτίζεται με τον δικό μας Θεό-κλέπτη και σκανδαλιάρη,τον Ερμή.
Τον θεό των εμπόρων,και έμποροι στην αρχαία εποχή ήταν κατεξοχήν οι φοίνικες που αργότερα ονομάστηκαν Ίωνες ,ως η 3η νέα Ελληνική φυλή.Ο Σωκράτης στην αρχαία Αθήνα φαίνεται ότι κήρυξε πόλεμο στους Φοίνικες,όπως φαίνεται και στον Οικονομικό του μαθητή του Ξενοφώντα ,αναφερόμενος σε ένα φοινικικό πλοίο.Αλλά κυρίως η ομάδα του με αρχηγό το νεαρό Αλκιβιάδη,προχώρησε στην "ακτιβίστικη" ενέργεια της αποκοπής των κεφαλών των Ερμαϊκών στηλών με το περίφημο κίνημα των Ερμοκοπιδών.
Σαφής η ταξική αντίθεση και πάλη ενάντια στους εμπόρους Ίωνες-Φοίνικες που προστατεύονται από τον Ερμή,τον μάγο θεό του εμπορίου.
Παρόμοια ακτιβίστικη ενέργεια και το αναποδογύρισμα των πάγκων των σαράφηδων (φοινικικός όρος για του χρυσοχόους-αργυροχόους-ενεχυροδανειστές),στο Ναό του Σολομώντα από τον Γαλιλαίο.
Ο Σωκράτης δίδαξε στους μαθητές του τη θρησκεία του Εαυτού,ως θεού που κατοικεί μέσα στον καθένα μας και δε χρειάζεται κάποιο άλλο θεό,αφού πλέον είμαστε οι ίδιοι θεοί.Η θρησκεία αυτή είχε διδαχτεί πριν χρόνια από τον Ορφέα στη Θράκη που αποκεφαλίστηκε από τις Μαινάδες και μετά από τον Όμηρο με τον "Ούτι" του Οδυσσέα και το υφάδι της Πηνελόπης στην Ιθάκη.Γενικά όλο το ιερό βιβλίο της Οδύσσειας αρκεί μόνο του να αποτελέσει τη βάση της παγκόσμιας θρησκείας του πλανήτη.Ο Όμηρος τυφλώθηκε από το φοινικικό ιερατείο για τις αποκαλύψεις του.Αργότερα συνεχίστηκε η θρησκεία αυτή με τη διδασκαλία του Σωκράτη που καταδικάστηκε σε θάνατο από την Ιωνική Αθήνα και έφτασε στην Ιουδαία με τον Εμμανουήλ Γαλιλαίο ο οποίος ,από καλή οικογένεια,είχε τη δυνατότητα να μελετήσει την αιγυπτιακή,ελληνική,ρωμαϊκή και τη δική του θρησκεία,ενώ σίγουρα είχε έλθει σε επαφή με τη ζωροαστρική θρησκεία,όπως δηλώνεται από την έλευση των τριών μάγων στη γέννηση του αν και το γεγονός αυτό ίσως να έγινε αργότερα από το θάνατο του!
Την εποχή του ήταν σε έξαρση το εθνικιστικό κίνημα των Ιουδαίων,ενάντια στη Ρώμη που είχε ως αρχηγό τον ετεροθαλή μάλλον αδελφό του τον Ιησού του Βαραββά ή γιός του Πατέρα.Αυτός ονομάστηκε και Χριστός από τους ζηλωτές γιατί είχε το σήμα-χρίσμα της αρχηγίας εναντίον της Ρώμης.Αυτός απελευθερώθηκε στη θέση του Γαλιλαίου,σε μια πολιτική κίνηση της Ρώμης που σκοπό είχε να σπάσει τη συμμαχία των Ιουδαίων με του Πάρθους και την επερχόμενη εξέργεση και να καταστείλει το έντονο επαναστατικό πνεύμα της εποχής.Στη θέση λοιπόν του Ιησού-Βαραββά σταυρώθηκε ο Γαλιλαίος αλλά και στη θέση αυτού,μετά από χρόνια,όταν ιδρύθηκε ο Χριστιανισμός,έλαβε τη θέση του ως Ιησούς Χριστός ,μάλλον ο Απολλώνιος-Τυανέας και όχι ο αληθινός Γαλιλαίος.
Ο Γαλιλαίος συνελήφθη αφού προδόθηκε από ένα μαθητή του,τον Ιούδα.Η υπόδειξη του προσώπου του ήταν αναγκαία,αφού ο δάσκαλος Γαλιλαίος όσο ήταν με τους μαθητές του,έμοιαζε μαζί τους,όπως και αυτοί σε αυτόν.Γιατί ήταν τόσο έντονη η αδελφικότητα και η αγάπη μεταξύ τους ,που αντανακλούσε ως ομοιότητα στα πρόσωπα τους.
Η κατηγορία που του στοιχειοθετήθηκε ήταν ψευδής,αφού η βασιλεία του δεν είχε καμιά σχέση με τη επίγεια βασιλεία των Ιουδαίων και των Ρωμαίων.Ήταν ένας λαϊκός δάσκαλος-θεραπευτής,αλλά και ένας αποστάτης της εκμεταλλεύτριας τάξης.Γιατί απαρνήθηκε τη βασιλική τάξη του και κατέφυγε στον απλό κόσμο,στον οποίο δίδαξε τα απόκρυφα μυστικά της Φύσης.
Αδιανόητο κάτι τέτοιο και είδαμε ότι ήδη το είχαν πληρώσει με τη ζωή τους,παλαιότερα ο Ορφέας και ο Σωκράτης και ίσως ο Βούδας που λένε ότι δηλητηριάστηκε.Παρόμοια ο Όμηρος τυφλώθηκε.
Στην απόκρυφη λοιπόν διδασκαλία που δίδαξε στους ψαράδες,τους τελώνες,τις πόρνες και σε άλλους λαϊκούς ανθρώπους ο Γαλιλαίος συμπεριλαμβανόταν και η Ανάσταση.
Ανάσταση που λάμβανε χώρα και στους τρεις κόσμους.Δηλαδή στον νοητό ή αιτιώδη,τον αστρικό ή ενεργειακό και στον σωματικό-φυσικό κόσμο.
Και ο Γαλιλαίος έκανε πράξη τη διδασκαλία του,αναστηθείς μετά το θάνατο του και στους τρείς αυτούς κόσμους ή ουρανούς όπως τους αναφέρει ο Απ.Παύλος.
Ας ξεκινήσουμε με τον νοητό.Αν αντικαθιστούσαμε τη λέξη "υιός" στα Ευαγγέλια με τη λέξη "Εαυτός" θα είχαμε τη λύση.Θα την αναφέρουμε απλά με τη φράση του Ραμάνα Μαχάρσι:
Ο Χριστός πέθανε ως γιός ή εαυτός του ανθρώπου για να αναστηθεί ως γιός ή Εαυτός του Θεού.
Δηλαδή ο μυημένος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι πεθαίνει το μικρό εγώ μέσα του,ο ατομικός εαυτός και αναγεννιέται ως Θεός αληθινός.Είναι ο ίδιος Θεός ,ο μεγάλος Εαυτός που μεταμορφώνεται σε πλήθος προσώπων,ιδεών και εκδηλώνεται ο κόσμος.Είναι αυτός που η Εκκλησία αποκαλεί ΟΩΝ.
Αυτό το γεγονός δηλώνεται με την Εν Χριστώ Ανάσταση του Απ.Παύλου.Όταν καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ουσιαστικά ο καθημερινός μικρός ατομικός εαυτός μας,αλλά ο Μεγάλος Εαυτός -Θεός που εκδηλώνεται μέσω υμών τότε έχουμε αναστηθεί στον χώρο του νοητού.
Ο Γαλιλαίος με τη θυσία του δείχνει και τον τρόπο που φτάνει κανείς στην πρώτη Ανάσταση.Με το θάνατο του Θεανθρώπου.Της δυαδικότητας δηλαδή.Το θάνατο τόσο του ανθρώπου όσο και του ίδιου του Θεού.
Στην αρχαία Αιγιακή θρησκεία το δίδασκαν οι ιερείς της Μεγάλης Μητέρας στον Λαβύρινθο,με το φόνο του Μινώταυρου.Του δυαδικού όντος που είναι ζώον και άνθρωπος.Δηλαδή με την κατάργηση της διάκρισης που είναι και η μάνα κάθε επιθυμίας.
ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ=555=ΕΠΙΘΥΜΙΑ.
Γιατί η διάκριση,η δυαδικότητα είναι που μας χωρίζει από τον αληθινό Ένα-Θεό που είναι πέρα από υποκείμενο-αντικείμενο.
Και αυτή είναι η πρώτη Ανάσταση που γιορτάζεται στην Εκκλησία μας με την Ανάσταση του Λαζάρου.Όπου ο μυημένος μαθητής του Χριστού,ο Θωμάς-Δίδυμος λέει ότι θα πάμε και εμείς εκεί για να πεθάνουμε μαζί του.Την τετάρτη μέρη,θα αναστηθεί Εν Χριστώ,όπως ήδη γνωρίζει η αδελφή του Λαζάρου η Μάρθα,ήδη μυημένη.Και τέσσερα είναι τα στάδια ,της συνείδησης, μέχρι τη βίωση του αληθινού Θεού-Εαυτού.Η εγρήγορση,ο ύπνος με όνειρα,ο ύπνος χωρίς όνειρα και η εγρήγορση σε ύπνο που αντιστοιχεί στη Βίωση του Εαυτού.
Ο θάνατος του παλιού εαυτού,του μικρού εγώ που λέει ο Θωμάς και η επερχόμενη ανάσταση γιορτάζεται και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου,ενώ στην Κέρκυρα σπάνε τις στάμνες με το νερό,δηλώνοντας αυτή ακριβώς τη διάλυση του παλιού εαυτού και την επερχόμενη Ανάσταση του Νέου ως Όλου-Εαυτού.

συνεχίζεται..........

κωπηλάτης