Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Οι Τρείς Αναστάσεις του Χριστού.(Η Τρίτη Ανάσταση & Το Πέρασμα)

Και ας δούμε τώρα την τρίτη Ανάσταση.Αυτή για την οποία λίγα έχουν ειπωθεί και αυτά αποσπασματικά σε γνωστικά κείμενα.Πρόκειται για την Ανάσταση στο φυσικό σώμα και για να την κατανοήσουμε θα πρέπει να δεχτούμε τις διδασκαλίες των Ορφικών και του Σωκράτη αλλά και των Βουδιστών και Ταοιστών για τη μετενσάρκωση.Ξέρουμε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η θεωρία από την Εκκλησία μας ,παρά μόνο ως δαιμονοποίηση,δηλαδή κατάληψη ενός σώματος από Δαίμονα που βασανίζεται από ζωή σε ζωή.Γι' αυτό υπάρχουν και οι εξορκισμοί,στην Ορθόδοξη και στην Καθολική μυστική τελετουργία.Ορθά την απέκρυψε αυτή την κατάσταση η Εκκλησία γιατί ο λαός δεν είχε το μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο για να αντέξει αυτή την αλήθεια.
Μάλλον θα οδηγούσε σε ψυχωτικές καταστάσεις,όπου ο καθένας θα απαιτούσε σεβασμό γιατί ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος ή η Αγία Αικατερίνη....!
Όμως δείξαμε ότι αποτελεί φυσική λειτουργία με σκοπό την πνευματική εξέλιξη του καθενός από μας και σκοπό την Ανάσταση του και τη Βίωση του ως Εαυτός σε μια στιγμή φώτισης που έρχεται ως αστραπή και μοιάζει με την άνθιση ενός άνθους που μένει κλειστό χιλιάδες χρόνια μέχρι να έρθει αυτή η μία και μοναδική στιγμή που ανοίγει το μπουμπούκι για πάντα.
Έτσι λοιπόν η Συνείδηση του ανθρώπου κυλά από ζωή σε ζωή μέχρι να αποτινάξει κάθε ρούχο από πάνω της σαν τη Σαλώμη στο χορό της και να μείνει γυμνή ως αγνή Συνείδηση,απλό Είμαι,ταυτόσημο με την αιώνια Γαλήνη και να απορροφηθεί τελικά στο Απόλυτο Μυστικό Κενό αυτό που καλούσε Ταγαθόν ο Σωκράτης -Ταό οι Κινέζοι και Νιρβάνα οι Βουδιστές.
Ο Γαλιλαίος όντας ήδη αναστημένος ως Εαυτός από προηγούμενη ζωή του,έπρεπε από ευσπλαχνία και αγάπη για τους μαθητές του και τον κόσμο όλο να τους δείξει ότι δεν υπάρχει θάνατος,όχι μόνο στο νοητό χώρο και στον αστρικό αλλά και στο φυσικό σώμα το ίδιο.Και το έδειξε και αυτό.Υπέφερε το βασανισμό της Σταύρωσης ,πέθανε και αναστήθηκε και στο φυσικό σώμα,αλλά όχι το παλιό βασανισμένο,όπως γράψαμε,αλλά σε νέο φυσικό σώμα ενός νέου παιδιού που ήρθε στη ζωή.
Για να το βρούμε αυτό,στα Ευαγγέλια είναι αρκετά δύσκολο αφού γράψαμε πως κρύφτηκε-δικαιολογημένα- με κάθε τρόπο.Θα χρησιμοποιήσουμε το Ευαγγέλιο Κατά Ιωάννη,που ξεκινά με τον ύμνο στο Λόγο,που δεν είναι ο Άποιος Λόγος των Στωικών αλλά η Λογική του Αριστοτέλη.
Το πρώτο θαύμα που αναφέρει του Γαλιλαίου ήταν ο γάμος στην Κανά,όπου απέκτησε και τους πρώτους μαθητές του.Ο γάμος αυτός έχει μεγάλη σημασία.Πρώτα για το μυστικό μήνυμα του γεμίσματος των πέτρινων πίθων με νέο κρασί που προήλθε από νερό.Πίθος-στάμνα είναι το εκμαγείο του καθενός μας στο Μητρικό Νου,το αιτιώδες σώμα που παραμένει μετά θάνατο και με μήτρα αυτό γεννιέται νέο φυσικό σώμα που δηλώνεται με το νερό και του δίνεται ζωή που δηλώνεται με το κρασί.
Το μήνυμα της μετενσάρκωσης είναι μάλλον εμφανές.Όμως από το γάμο αυτό θα προέλθει και το παιδί που θα φέρει τον Χριστό,(ο Χριστό-φορος) δηλαδή θα είναι η νέα και τελευταία ενσάρκωση του Γαλιλαίου μετά τον σταυρικό του θάνατο.
Πως έγινε η μετενσάρκωση?Οι μαθήτριες στα Ευαγγέλια είναι αυτές που πρώτες αντικρίζουν τον αναστημένο Χριστό.Και σε μία γέννα,παρευρίσκονται μόνο γυναίκες.
Η μαία και άλλες όπως η Μαρία η Μαγδαληνή που ήδη ήταν μυημένη σε  όλη τη διδασκαλία του Χριστού.
Ακόμη και στην Τρίτη Ανάσταση.Διαπιστώνουν τα σημεία του Εσταυρωμένου στο σώμα του νεογέννητου και τρέχουν να το πούν στους μαθητές και κυρίως στον Απ.Θωμά ,τον κατεξοχήν μύστη,πρόδρομο του Απ.Παύλου που ζητά να δεί τα σημεία στο νεογέννητο.Και αντικρύζει τα ίχνη από τα καρφιά στους καρπόυς και τα πόδια και το σημάδι στις δεξιές πλευρές από τη λόγχη.Ίσως και τα σημεία από το ακάνθινο στεφάνι στην κεφαλή του μωρού.

*Πολλές φορές όταν γεννιόμαστε φέρουμε δερματικά σημεία στο σώμα μας που δηλώνουν στη μυστική διδασκαλία,αυτά που υπέστει το σώμα μας σε προηγούμενες ζωές.
Π.χ.στο σημείο ακρωτηριασμού ενός άκρου υπάρχει μια καφέ μεγάλη κηλίδα(πανάδα) ή στο πρόσωπο και τον αυχένα αιμαγγειώματα ή μεγάλοι σπίλοι(ελιές) σε σημεία που χτυπηθήκαμε  από βέλη ή σφαίρες.Αυτά η Φύση μας τα δίνει για να μας ωθήσει στην αναζήτηση του ποιοί ήμασταν και τι πάθαμε παλιά και γιατί βασανιζόμαστε τώρα σε αυτή τη ζωή...Βεβαίως ο Χριστός κανένα κάρμα δεν έφερε και απλά με τη νέα του αυτή ενσάρκωση έδωσε την ελπίδα και τη μεγάλη του αγάπη στους μαθητές του που πίστεψαν σε αυτόν.Αναστήθηκε και στον τρίτο κόσμο.Τον επίγειο.Ήταν ξανά μαζί τους σαν κανονικός άνθρωπος!
 Από εδώ και πέρα ξεκινά μια περιπέτεια,σαν την Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο.
Η Εκκλησία μας γιορτάζει αυτό το γεγονός την Κυριακή του Πάσχα με το Πέρασμα και τη γιορτή της Αγάπης το απόγευμα.
Το νέο παιδί που έφερε τον Χριστό η Εκκλησία τον ονόμασε Άγιο Χριστόφορο και γιορτάζεται την 9η Μαίου,ως προστάτης των οδηγών,όπως ο Χριστός είναι προστάτης και οδηγός των ψυχών μας και ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=355=ΟΔΗΓΟΣ.
Η μαύρη στοά όμως δε θα έμενε άπρακτη.Γνώριζε το γεγονός.Είχε παντού κατασκόπους.Το παιδί έπρεπε να φυγαδευτεί.Ξεκίνησε έτσι η οργάνωση της Εξόδου.Οι τρείς Μάγοι από το Ιράν ήλθαν στην Ιουδαία,γνωρίζοντας το γεγονός και με σκοπό να βοηθήσουν τη μεταφορά του εκτός Παλαιστίνης.Ο Ηρώδης είχε ειδοποιηθεί και ζήτησε να τους δεί.Το γεγονός της σφαγής των 4000 νεογέννητων και της φυγής του Χριστού,περιγράφεται στην αρχή του Κατά Λουκά Ευαγγελίου.
Όμως τα γεγονότα αυτά έγιναν μετά την Ανάσταση του Χριστού και αφορούν τον Νέο Χριστό ή Χριστόφορο αλλά στην ουσία τον ενσαρκωθέντα εκ νέου Γαλιλαίο.
Οι τρείς μάγοι παραπλανούν τον Ηρώδη που ψάχνει στη Βηθλεέμ και συνεργάζονται με τους μαθητές του Χριστού.Ο Σίμων Κυρηναίος που σήκωσε το σταυρό του Χριστού στον Γολγοθά παίζει κεντρικό ρόλο,αφού είναι απελεύθερος δούλος καταφέρνει να έχει τη βοήθεια του πρώην αφέντη του,ρωμαίου αξιωματικού.
*Aριθμολεξικά έχουμε Ο ΣΙΜΩΝ ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ ΕΣΤΙ=2050=ΤΥΦΩΝ ο θεός της Ερήμου και λαϊκός θεός αντίπαλος των θεών των Φοινίκων ,όπως ο ΘΩΘ, και ο ΩΡΟΣ που έμειναν στην Αιγυπτιακή θρησκεία.Αλλά και ο ΑΙΓΙΠΑΝ-ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ-ΣΑΤΟΡ ή ΜΠΑΦΟΜΕΤ που μαζί με τον ΘΩΘ-ΕΡΜΗ υποτίθεται ότι συντρίβουν τον Τυφώνα,το γιό της Ήρας ή ανιψιό του Κρόνου!
Επίσης ο Άγιος Χριστόφορος στην Φοινικική και κατά συνέχεια στην Αιγυπτιακή αλλά και τη σύγχρονη Δυτική απόκρυφη θρησκέια ,των κυρίαρχων του πλανήτη ,φέρεται ως ο θεός τσακάλι ΑΝΟΥΒΙΣ.
Συνχ..Ένας άλλος ρωμαίος εκατόνταρχος ήταν,επίσης μαθητής του Χριστού γιατί θεράπευσε την κόρη του,αλλά πιθανά και η σύζυγος του ίδιου του Π.Πιλάτου ίσως ήταν μυημένη στο σχέδιο φυγής.
Ο τελώνης Ματθαίος ,μαθητής του Χριστού,εξασφάλισε τη δίοδο από τα σύνορα της Ιουδαίας.
Έτσι εξασφαλίζεται με επιτυχία η έξοδος του Παιδιού με τους γονείς του από την Παλαιστίνη.
Το παιδί εκεί που θα πάει θα έχει την βοήθεια της Λευκής Αδελφότητας και όντας ήδη Θεός,το σώμα του έχει ιδιαίτερες ιδιότητες και ικανότητες.Η βασική ιδιότητα ότι αργεί να γεράσει.
Πιστεύω ότι σήμερα είναι 22 χρονών και ότι είναι ένας νεαρός μοναχός σε κάποιο μοναστήρι σε κάποια χώρα μακριά από την Ιουδαία.
*Στον Δυτικό αποκρυφισμό,είναι μάλλον γνωστό το γεγονός αφού υπάρχει η φήμη για τον κόμη Σαιν Ζερμαίν (Αγίου Γερμανού) ο οποίος κατάφερε με μαγικές τεχνικές να 100πολλαπλασιάσει τη διάρκεια ζωής του.Αν έζησε γύρω στο 1700 τότε θα πρέπει να ζήσει ακόμη περίπου 700 χρόνια. Άρα σήμερα ζεί!
Που όμως πήγαν το Παιδί οι μαθητές?
Θα αναφέρω κάποιες χώρες,χωρίς πραγματικά να γνωρίζω,και με τη σειρά αύξουσας πιθανότητας που προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει:
1]Κασμίρ.Εδώ υπάρχει μια μουσουλμανική παράδοση για την διαφυγή του Χριστού  και επίσης ότι εκεί κήρυξε και έγινε δεκτός σαν προφήτης.Πολλοί λένε ότι υπάρχει ο τάφος του εκεί.Στηρίζεται στην άποψη ότι του Κορανίου ότι δεν σταυρώθηκε ο Χριστός αλλά έφυγε προς τα ανατολικά.
Μικρή η πιθανότητα να συνέβη κάτι τέτοιο,αφού γράψαμε ποιός ήταν αυτός που διέφυγε τη δίκη και την σταύρωση.
2]Νεπάλ.Η χώρα γέννησης του Βούδα στα Ιμαλάια,αποτελεί επίσης πιθανό μέρος διαμονής του Γαλιλαίου.
3]Νότια Ινδία.Στην περιοχή αυτή υπάρχουν αρκετά Άσραμ όπως αυτό που δίδαξε ο Ραμάνα Μαχάρσι στο όρος Αρουνάτσαλα.Ο Μαχάρσι ήταν αυτός που μίλησε για την ανάσταση του Χριστού ως αληθινός Εαυτός ,ενώ περιέγραφε μυστηριώδη γεγονότα για το όρος Αρουνάτσαλα στο εσωτερικό του!Ο ίδιος ο Μαχάρσι θεωρώ ότι ήταν η τελευταία ενσάρκωση του Σωκράτη.
Ίσως είναι εκεί το μέρος που κατοικεί τώρα ο Γαλιλαίος.
4]Μπουτάν.ΜΠΟΥΤΑΝ=941=ΟΦΘΑΛΜΟΣ(ΟΩΝ) ΕΣΤΙ.Το βασίλειο αυτό είναι στα Ιμαλάια,και οι κάτοικοι του είναι από τους πιο φτωχούς αλλά και πιο ευτυχισμένους στον κόσμο.Είναι η τελευταία χώρα που έφτασε το 1999  η τηλεόραση και το ίντερνετ!
Έχει 70% δάση με πολλά βουδιστικά μοναστήρια,ενώ προστατεύεται το πολιτισμικό περιβάλλον και ελέγχεται ο αριθμός των τουριστών.Ίσως σε κάποιο απόμερο μοναστήρι να κατοικεί ο νεαρός μοναχός που είναι ο Χριστός.
5]Όσο και αν φαίνεται απίστευτο,θα αναφέρω και τη Βόρεια Κορέα.Πληρεί τα κριτήρια,να ζεί εκεί ο Χριστός σε κάποιο βουδιστικό ή ταοιστικό μοναστήρι προστατευμένος από το κομουνιστικό καθεστώς.Μακρυά από την τεχνολογία και τα ΜΜΕ,θεωρώ ότι είναι ένα πιθανό μέρος.
6]Κίνα.Η χώρα με τη μεγάλη πιθανότητα.Ο Άγιος Χριστόφορος περιγράφεται και απεικονίζεται στην παράδοση ως Κυνοκέφαλος.Μάλιστα εδώ στο νομό Ηλείας,στο χωριό Αντρώνι στις πλαγιές του Ερύμανθου ,υπάρχει αγιογραφία με την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου ως Κυνοκέφαλου.Παρόμοια υπήρχε κατά τον λαογράφο Ν.Πολίτη στο Λειβάρτζι της Ψωφίδας-Αχαίας ,μονή με παρόμοια αγιογραφία η οποία καταστράφηκε.Οι κυνοκέφαλοι ήταν λαός στα βάθη της Ασίας που συνάντησε ο Μ.Αλέξανδρος,ενώ ο ίδιος ο Άγιος Χριστόφορος λένε ότι ήταν βάρβαρος από αυτά τα μέρη.
Αν βάλουμε αντί για "υ" στο Κύνο- το γράμμα "ι" έχουμε ΚΙΝΟκέφαλος,και αναφορά πλέον στους Κινέζους.Άρα είναι ο Χριστός ,Κινέζος μοναχός?Πολύ πιθανό.Ίσως στα ανατολικά της ερήμου Τακλαμακάν εκεί που αρχίζει η οροσειρά Τιεν Σαν που σημαίνει Ουράνια Βουνά με μεγάλα υψόμετρα στις κορυφές της όπως είναι η Κορυφή της Νίκης και το Χαν-Τενγκρί ή Αρχηγός των Πνευμάτων.΄Αλλη περιοχή είναι σε κάποια Ταοιστικά Μοναστήρια έξω από το Πεκίνο,τα οποία επισκέφθηκε ο ερευνητής Τζον Μπλόφελντ στις αρχές του 20ου αιώνα.Εκεί σύμφωνα με τα γραπτά του συνάντησε σε κάποιο απ΄'αυτά ένα νεαρό μοναχό που λεγόταν Πρίγκιπας της Νεραϊδένιας Πύλης.Περιγράφει ως συγκλονιστική την επαφή μαζί του,σαν να συνάντησε τον ίδιο τον Θεό.Ιδιαίτερα στέκει στο αίσθημα προστασίας και γαλήνης που ένιωθε κοντά του και πως τους προστάτευσε από μια απρόσμενη αστρική επίθεση της μαύρης στοάς.Στα μοναστήρια αυτά ,χρησιμοποιούσαν τεχνικές για την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής.
Τέλος σε ένα σύμπλεγμα μοναστηριών της βουδιστικής σχολής Τιαν-Ται στην επαρχία Τσε-γιανγκ κοντά στην πόλη Τάιτσόου στη ΝΑ Κίνα.Το σύμπλεγμα αυτό είναι κέντρο του Βουδισμού ,τόσο για την Κίνα όσο και για την Ιαπωνία αλλά και την Κορέα.Η σχολή Τιαν-Τάι είναι ιδιαίτερα σημαντική ίσως η σημαντικότερη του Ζεν-Βουδισμού.Κάποιο μοναστήρι σε αυτό το βουνό θα μπορούσε να είναι η επίγεια κατοικία του ενσαρκωθέντος Χριστού.
7]Ελλάδα.Στο Άγιον όρος,στο βουνό Άθως της Χαλκιδικής.Αναφέρεται ότι στην περιοχή αυτή ήλθε η μητέρα του Χριστού μαζί με το Απ.Ιωάννη μετά την Ανάσταση του Κυρίου.
Για τον ίδιο τον Απ.Ιωάννη υπάρχει η φήμη ότι ουδέποτε πέθανε και ότι ζεί ακόμη και τώρα.
Αλλά υπάρχει και μια άλλη φήμη για το Άγιο Όρος.Ότι πάνω στην κορυφή του ΄Αθω κατοικούν 12 αόρατοι μοναχοί που τρέφονται από την "ευχή",εμφανίζονται μερικές φορές και χάνονται στην ανυπαρξία τους! βλ.http://www.pame.gr/ekklisia-thriskeies/thavmata/aoratoi-agioi-monaxoi.html.
Θα υποθέσω ότι ένας από αυτούς είναι ο Χριστός,ο επανασαρκωθείς μαζί με κάποιους αγαπητούς του μαθητές,που ίσως δεν είναι απαραίτητα οι 12 Απόστολοι,αλλά κάποιοι άλλοι ακόμη και από άλλους πλανήτες!
Θα υποθέσω επίσης ότι η παρέα με το μικρό νέο Χριστό έφυγε από την Ιουδαία και κατευθύνθηκε βόρεια στη Μ.Ασία διά της Συρίας.Η παράδοση φέρει τον Άγιο Χριστόφορο να κατοικεί στα βάθη της Μ.Ασίας.Η Έφεσσος ήταν ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού όπου έμεινε εκεί η Μητέρα του σταυρωθέντος Χριστού και ο Απ.Ιωάννης ο οποίος θα μεταβεί στην Πάτμο και αργότερα και αυτός θα μεταβεί στον Άθω όπου ίσως κατά το θρύλο,παραμένει μέχρι σήμερα.
Οι υπόλοιποι της παρέας έφτασαν στον Άθω μέσω του Βοσπόρου και της Θράκης από το Βορά.
Ίσως πρώτα στην παραλία κάτω από τη Μονή Εσφιγμένου και αργότερα μετέβησαν στο οροπέδιο του Ασκληπειού(υπήρχε Ασκληπιείο) εκεί που υπάρχει σήμερα η μονή Φιλοθέου.
Αυτή η μονή φαίνεται να είναι το κλειδί σε αυτό που ζητάμε.
Δεν είναι τυχαίο που ηγούμενος σε αυτή τη μονή ήταν ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω ,ίσως ο τρίτος μεγαλύτερος ασκητής μύστης μετά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά. και τον Άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο.Προφανώς ο Άγιος Διονύσιος γνώριζε ή μάλλον του αποκαλύφθησαν κατά τις καρδιονοερές προσευχές του (διαλογισμοί) πάρα πολλά!Όπως παρόμοια έγινε και με τον προφήτη Κοσμά τον Αιτωλό που ήταν επίσης μοναχός στην ίδια μονή.Η μονή Φιλοθέου αποτέλεσε ,ιερό μέρος διεκδίκησης και κατοχής από το σλαβικό ιερατείο.Όχι τυχαία.Οι Σλάβοι είχαν και αυτοί την πληροφόρηση ότι εκεί κρύβεται ένα Μεγάλο Μυστικό.Ίσως το μεγαλύτερο όλου του πλανήτη.
Ο νεαρός μοναχός Χριστός σίγουρα θα αναγνωρίζεται από ελάχιστους στο Άγιον Όρος.
Ίσως ο Ηγούμενος της Μονής που μεταδίδει το μυστικό στον επόμενο διάδοχο του,λίγο πρίν αποχωρήσει από το επίγειο πεδίο.
Και ο Νεαρός Χριστός παραμένει μαζί τους και μαζί με όλους τους κατοίκους του Πλανήτη,παρέχοντας Προστασία-Παρηγοριά και Γαλήνη,μέχρι το Τέλος του Κόσμου όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους μαθητές του.
"..Και ιδού Εγώ μεθ'υμών Ειμί ,πάσας τας Ημέρας έως της Συντελείας του Αιώνος."

κωπηλάτης