Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΥ-Ένας Μάγος θύμα της Μαύρης Στοάς!

Για τον Άλιστερ Κρόουλυ έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά.Τα περισσότερα είναι κατηγορίες για μαύρη μαγεία,σεξουαλικές διαστροφές,ναρκωτικά κ.α.
Ο συνδυασμός και με το τάγμα της Χρυσής Αυγής ήταν καθοριστικός για την κατάταξη αυτού στη Μαύρη Στοά,δυστυχώς,αγνοώντας την τακτική των Μαύρων Μάγων που ήδη περιγράψαμε.
Δηλαδή φροντίζουν πάντα επί τη εμφανίσει ενός πνευματικού προσώπου ή κίνησης να το αρπάξουν  και να το βάψουν μαύρο,όπως άλλωστε δηλώνει και ο πανάρχαιος μύθος της αρπαγής της Ελένης από τον Πάρη ή Αλέξανδρο.
Η Χρυσή Αυγή λοιπόν ήταν ένα καθαρά πνευματικό,εσωτερικό κίνημα όπως και άλλα παρόμοια όπως ο Ασημένιος Αστέρας που σκοπό είχαν την εσωτερική αφύπνιση του κοιμισμένου λαού από τις ιδέες που του έδιναν τα πολιτικά κινήματα και η κατεστημένη ηθική.
Ηθική που στην εποχή του Κρόουλυ ήταν η Βικτωριανή,εξόχως συντηρητική.Έτσι το να φτιάχνεις κοινόβιο στη Σικελία που θυμίζει αναρχική κομούνα και να φέρνεις και ζώα σε μια εποχή που δεν γνώριζε τη φιλοζωία ήταν κάτι επαναστατικό.Θα κατηγορηθείς για όργια και κτηνοβασία και βέβαια για ανατρεπτική δράση στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι.Ο φασίστας αυτός καπηλεύτηκε το σοσιαλισμό των Μαρξ-Ένγκελς και έγινε φίλος και με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Παρόμοια έπραξε και ο μετενσαρκωμένος Αθηναίος νομοθέτης Δράκων,στο πρόσωπο του Χίτλερ,με τον σοσιαλισμό ξανά,αλλά με εθνικιστικό χαρακτήρα!(καμία σχέση με τις ιδέες του Κουμουνισμού).Ο αγαθός ,μάλλον Κρόουλυ φαίνεται να τους εμπιστεύτηκε.Φαινόμενο πολύ συχνό στους πνευματικούς ανθρώπους με αυθόρμητα συναισθήματα και ιδεώδη για την πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.
Τελικά ο Μουσολίνι τον απέλασε ως ανεπιθύμητο από τη χώρα και ο Χίτλερ,ως γνήσιο όργανο της Μάυρης Στοάς,τον απέφυγε.Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και στην πατρίδα του την Αγγλία.
Τελικά αρρώστησε ως χρόνιος ασθματικός και πιθανά λόγω των συχνών πνευμονικών οιδημάτων,λάμβανε μορφίνη η οποία και αποτέλεσε την αφορμή για να τον χαρακτηρίσουν ως ηρωινομανή.Τελικά απεβίωσε με το στίγμα του απεχθούς μαύρου μάγου.
Αυτό πάντα επιφυλάσσει η μαύρη στοά που ελέγχει τουλάχιστον τα δυτικά του πλανήτη,σε αυτούς που δεν εναρμονίζονται με τη θέληση της.Και φαίνεται ότι αυτό ήταν το λάθος του Κρόουλυ.
Έδωσε εμπιστοσύνη στους μαύρους!Κάτι που ήταν τελικά λάθος για ένα πνευματικό άνθρωπο και μέλος της Λευκής Αδελφότητας.Το τάγμα του η Χρυσή Αυγή θα γίνει αργότερα στην Ελλάδα και αλλού φορέας του φασιστικού κινήματος,όπως έχουν γίνει και άλλα σύμβολα της Λευκής Αδελφότητας που ήδη περιγράψαμε( ουράνιο τόξο,σφυροδρέπανο,τρίαινα κλπ).
Η τακτική ήταν και θα παραμείνει η ίδια.Αλλά υπάρχει και κάποια που ανακάλυψα τελευταία!:
 Κατασκευάζεις ένα αστρικό τέρας-κάμπια με μαύρη μαγεία και αφού εξασθενίσεις την αύρα(ενεργειακό πεδίο) του ανθρώπου-στόχου με μαύρη μαγεία ,επίσης,εισάγεις την κάμπια μέσα του,σαν δαίμονας.Όταν ο άνθρωπος-θύμα αρχίζει να υποφέρει,δηλαδή να αρρωσταίνει ψυχικά και σωματικά,αρχίζεις να εμφανίζεσαι σαν δάσκαλος και τελικά σαν σωτήρας που διώχνει σαν θαυματουργός Άγιος ή Τριάδα Αγίων την κάμπια-δαίμονα από τον άνθρωπο.Αυτό κάνει τον άνθρωπο-θύμα που "έσωσες" να καταφύγει πλέον σε σένα,σαν Άγιο και Σωτήρα και συνακόλουθα στη Μεγάλη Ομάδα της Μαύρης Στοάς που δεν γνωρίζεις ότι είναι η Μαύρη Στοά,αλλά νομίζεις ότι είναι κάτι άλλο,Ιερό και Πανάγιο!
Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Αδελφό Άλιστερ Κρόουλυ που μας το αποκάλυψε και ας του χρωστάμε και ευγνωμοσύνη για το ότι ήταν ο πρωτεργάτης του σύγχρονου Φιλοζωικού κινήματος και της Εσωτερικής Σημασίας που έχουν τα ζώα και μάλιστα τα κατοικίδια,ως σύντροφοι του ανθρώπου!
Ας δούμε τώρα ένα μήνυμα του "Θηρίου" Άλιστερ που δύσκολα θα γινόταν κατανοητό στην εποχή του:
Το συγκεκριμένο μήνυμα υπήρξε η βάση της διδασκαλίας του Κρόουλυ και παρατίθεται αυτοούσιο :Μήνυμα του Διδάσκαλου Θηρίον :
«Το να κάνεις αυτό που θέλεις, θα είναι το σύνολο του νόμου». «Δεν υπάρχει Νόμος πέρα από το Κάνε αυτό που θέλεις». «Η λέξη για τον Νόμο είναι Θέλημα». «Θέλημα - Thelema – σημαίνει Θέληση». Το κλειδί για αυτό το μήνυμα είναι αυτή η λέξη - Θέληση. Η πρώτη προφανής έννοια αυτού του νόμου επιβεβαιώνεται από την αντίθεση, «Η λέξη της αμαρτίας είναι περιορισμός». Πάλι: «Δεν έχεις άλλο δικαίωμα από το να πράττεις σύμφωνα με τη θέλησή σου. Έτσι πράξε και κανείς δε θα πει όχι. Γιατί η αγνή θέληση, ανεπηρέαστη από σκοπούς, αποσπασμένη από την επιθυμία για αποτελέσματα, είναι με κάθε τρόπο τέλεια». 
Σκεφθείτε το αυτό προσεκτικά. Φαίνεται να υπονοεί την ιδέα ότι εάν κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα έπραττε σύμφωνα με τη θέλησή του –την αληθινή θέλησή του- δε θα υπήρχε καμία διαφωνία. «Κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα είναι ένα αστέρι», και κάθε αστέρι κινείται σε μια προσδιορισμένη πορεία χωρίς παρεμβάσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους, είναι μόνον η αναταραχή που δημιουργεί τη σύγχυση. Από αυτές τις εκτιμήσεις θα έπρεπε να είναι σαφές ότι το «Κάνε αυτό που θέλεις» δε σημαίνει «Κάνε αυτό που σου αρέσει». Είναι η αποθέωση της ελευθερίας, αλλά είναι επίσης ο δυνατότερος δεσμός. Κάνε αυτό που θέλεις –κατόπιν μην κάνεις τίποτα άλλο. Μην αφήσεις τίποτα να σε εκτρέψει από αυτόν τον αυστηρό και ιερό στόχο. Η ελευθερία είναι η απόλυτη άσκηση της θέλησής σου. Αν προσπαθήσεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο, αμέσως θα εγερθούν εμπόδια. Κάθε πράξη που δε βρίσκεται στην καθορισμένη πορεία εκείνης της μίας τροχιάς, είναι ακανόνιστη, ένα εμπόδιο. Δεν υπάρχουν δύο θελήσεις, παρά μόνο μία. Σημείωσε επιπλέον ότι χρειάζεται όχι μόνο να είναι καθαρή αυτή η θέληση, δηλαδή μοναδική, όπως σημειώθηκε πιο πάνω, αλλά επίσης «απαλλαγμένη σκοπού». Αυτή η παράξενη φράση προκαλεί ένα μικρό κενό. Πιθανώς σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σκοπός στη θέληση θα την μετρίαζε. 
Σαφώς η «σφοδρή επιθυμία του αποτελέσματος» είναι κάτι από το οποίο η θέληση πρέπει να απαλλαγεί. Αλλά η φράση μπορεί επίσης να ερμηνευθεί «με σκοπό ακατάπαυστο» - δηλ. με ανεξάντλητη ενέργεια. Συνεπώς πρόκειται για την ιδέα μιας αιώνιας κίνησης, άπειρης και αναλλοίωτης. Είναι η Νιρβάνα, δυναμική και όχι στατική- και έτσι γίνεται το ίδιο πράγμα στο τέλος. Ο προφανής πρακτικός στόχος του μάγου είναι κατόπιν να ανακαλύψει ποια είναι η πραγματική του θέληση, έτσι ώστε να την ασκήσει με αυτόν τον τρόπο, και μπορεί καλύτερα να ολοκληρώσει το έργο του με τις πρακτικές του Liber Thisarb (βλ. Equinox I (7), σελ. 105) ή άλλες που πιθανώς θα υποδειχθούν στο πέρασμα του χρόνου. Πρέπει (1) Να ανακαλύψεις ποια είναι η θέλησή σου. (2) Να ασκήσεις αυτή τη θέληση με (α) συγκέντρωση, (β) απόσπαση, (γ) ειρήνη. Τότε, και μόνο τότε, βρίσκεσαι σε αρμονία με την Κίνηση των Πραγμάτων και η θέλησή σου γίνεται τμήμα και συνεπώς ίση με τη Θέληση του Θεού. Δεδομένου ότι η θέληση είναι μόνο η δυναμική πτυχή του εαυτού, και εφόσον δύο διαφορετικοί εαυτοί δε θα μπορούσαν να κατέχουν ταυτόσημες θελήσεις, τότε, αν η θέλησή σου είναι Θέληση του Θεού,Συ είσαι Αυτό. Υπάρχει μόνο μια άλλη λέξη που χρειάζεται ερμηνεία. Αλλού γράφεται -σίγουρα προς μεγάλη μας ανακούφιση- «Η Αγάπη είναι ο Νόμος, η αγάπη κάτω από τη θέληση».' Αυτό που χρειάζεται να κατανοηθεί είναι ότι, ενώ η Θέληση είναι ο Νόμος, η φύση αυτής της Θέλησης είναι η Αγάπη. Αλλά αυτή η Αγάπη είναι παράπλευρη της Θέλησης. Δεν έρχεται σε αντίθεση ή δεν εκτοπίζει τη Θέληση. Και αν προκύψουν προφανείς αντιφάσεις σε οποιαδήποτε κρίση, είναι η Θέληση εκείνη που θα μας καθοδηγήσει σωστά. Ιδού, ενώ στο Βιβλίο του Νόμου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της Αγάπης, δεν υπάρχει η λέξη Συναίσθημα. Το ίδιο το μίσος μοιάζει σχεδόν με την Αγάπη! «Καθώς μάχονται οι αδελφοί!» Όλες οι ανθρώπινες φυλές του κόσμου το κατανοούν αυτό. Η Αγάπη του Liber Legis είναι πάντα τολμηρή, ακόμα και οργιαστική. Υπάρχει ευαισθησία, αλλά είναι η ευαισθησία της δύναμης. Δυνατή και φοβερή και λαμπρή, ωστόσο, είναι μόνο το λάβαρο πάνω στην ιερή λόγχη, επιγραφή πάνω στα ξίφη των ιπποτών-μοναχών του Θελήματος.

Και τελειώνουμε με τα λόγια του για τον Δάσκαλο Εμμανουήλ Γαλιλαίο που οι Φοίνικες έκαναν Ιησού-Χριστό:
"Ήταν εκείνος ο Δάσκαλος του οποίου η Θέληση ήταν τόσο ισχυρή,ώστε στην πιο ελαφρά της έκφραση οι κουφοί άκουγαν,οι άλαλοι μιλούσαν,οι λεπροί καθαριζόταν και οι νεκροί ανασταίνοταν,εκείνος ο Δάσκαλος και κανένας άλλος που μέσα στο αποκορύφωμα της αγωνίας του,μπόρεσε να φωνάξει,-'Οχι η δική μου,αλλά η δική Σου Θέληση ας γίνει".


κωπηλάτης