Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Οι Υλικές Μορφές Της Ουράνιας Ιεραρχίας.

«Για το λόγο αυτό οι υπερκόσμιες ουράνιες ιεραρχίες των αγγέλων ενδύονται με υλικά σχήματα και σύνθετες μορφές ώστε από αυτά τα πλασματικά ιερά σύμβολα να φτάσουμε, ανάλογα με την ικανότητά μας, στην άϋλη μίμηση και θεωρία των ουρανίων Ιεραρχιών. Και αυτό δεν γίνεται χωρίς την κατάλληλη υλική χειραγωγία».
Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης "Ουράνια Ιεραρχία".

Αυτό το άρθρο έρχεται σαν συνέχεια αυτών που γράψαμε για την πνευματική εξέλιξη των ψυχών.Δηλαδή εκείνων των νοητικών οντοτήτων της Φύσης που λαμβάνουν χώρα εντός της ως projects παρόμοια με την βιολογική εξέλιξη κάθε είδους φυτού και ζώου.Και αυτό στην ουσία είναι ο ορισμός του ατομικού νου ή εγώ.
Ένα σχέδιο της Φύσης από χαμηλές νοητικές και πνευματικές μορφές σε ανώτερες που έχουν βέβαια και το κατάλληλο "ένδυμα" δηλαδή το αντίστοιχο υλικό σώμα,αφού:
ΑΛΗΘΗΣ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ=2040=ΠΟΘΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Έχει ανάγκη,επιθυμία ο κάθε Νόας να εκφραστεί στο υλικό επίπεδο αφού εμπεδωθεί στο νοητικό επίπεδο και καθαρθεί στο αστρικό,όσο αυτό γίνεται.Οι επιθυμίες και τα σχέδια του αλλά κυρίως τα έργα του αποτελούν καθοριστικό ρόλο για τη μορφή που θα λάβει σε εκάστοτε χωροχρονικό σημείο.
Αυτό λοιπόν ισχυριζόταν,μάλλον,ο μαθητής του Απόστολου Παύλου ,ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης και ίσως η άποψη του να αποτελεί τον πρόδρομο της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου,αλλά και του επιστημονικού υλισμού των Μαρξ-Ένγκελς.
Η Ύλη ,από μόνη της είναι η βάση ,το θεμέλιο και η ουσία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για το έργο μας.
Σε αυτή κρύβεται ο αληθινός Θεός,το ΤΑΟ και το Νιρβάνα και Ταγαθόν του Πλάτωνα ή ο Εαυτός του Σωκράτη και των Ινδών φιλοσόφων.
Ας δούμε τώρα ,πως θα μπορούσε να εκφραστούν οι Ουράνιες Ιεραρχίες που περιέγραψε ο Άγιος Διονύσιος στις υλικές μορφές της Φύσης.
Όσον αφορά τον αστρικό,ενδιάμεσο χώρο,μεταξύ υλικού και νοητικού,να πούμε ότι είναι χώρος μεν αληθινός,αλλά και ψεύτικος μαζί.Όπως αληθινή είναι η Φαντασία και τα δημιουργήματα της αλλά και ψεύτικα μαζί.Σε αυτό το χώρο υπάρχουν πλήθος μορφών και οντοτήτων,καλών και κακών που όμως καθιστούν την περιοχή ασταθή και αδύνατη να εκφράσει το απόσταγμα της πνευματικής εξέλιξης του κάθε ατομικού Νου.
Εκτός αυτού είναι τόσο χαοτική η περιοχή αυτή που μπορούν τα πάντα να αποδοθούν σε αυτή και να μην αποδοθεί τίποτε.Μοιάζει με σκοτεινή θάλασσα που κανείς δεν ξέρει πότε θα σηκώσει κύμα,έτοιμη να καταπιεί τον κάθε αμύητο Νου.Πολλοί έχουν χαθεί σε αυτή και πέρασαν πολλά χρόνια και πολλές ζωές μέχρι να βρούν νησίδα σωτηρίας!
Άλλωστε σύμφωνα με τη Μυθολογία μας χρειάζεται βάρκα για να τη διασχίζεις και οδηγός που οι πρόγονοι μας τον έλεγαν Χάρο!Οι Χριστιανοί τον γνωρίζουν ως Χριστό ή Γαλιλαίο.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=355=ΟΔΗΓΟΣ=Η ΛΕΜΒΟΣ
Έτσι λοιπόν οι νοητικές αρχές θα έχουν αντανάκλαση και έκφραση κατεξοχήν στο υλικό και φυσικό μας επίπεδο και οι μορφές αυτές θα είναι προϊόντα εξέλιξης εκατομμυρίων ετών που έχουν δοκιμαστεί και επεξεργαστεί από τη Φύση και έχουν σταθεροποιηθεί σε αυτές τις συγκεκριμένες σωματικές μορφές,του φυσικού πεδίου.
Άγγελοι λοιπόν ,είναι πιο πιθανό να εκφράζονται στον φυσικό χώρο,παρά στον αστρικό,ενώ στον νοητικό είναι απλά η ιδέα "Άγγελος".Ο ίδιος ο Άγιος Διονύσιος προσπαθεί να μας απομακρύνει από την ιδέα ότι οι άγγελοι είναι: «χρυσά όντα ή φωτεινοί άνθρωποι που λάμπουν αδιάκοπα και αξίζει να τα παρατηρεί κανείς»·
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον Άνθρωπο.
Ως Ον ,προϊόν εξέλιξης εκατομμυρίων ετών από τον Λεμούριο και τον Αυστραλοπίθηκο μέχρι τον Νεάντερταλ και τελικά τον σημερινό Άνθρωπο τον σοφό.Μόνο η εξέταση του ανθρώπινου ματιού,θα μας αφήσει έκθαμβους για αυτό το project  της Φύσης,μέσα στη διάρκεια του χρόνου,αλλά όχι βέβαια αυτό.Ο Εγκέφαλος μας ,είναι επίσης αποτέλεσμα της ιδιότητας του Μητρικού Νου να δημιουργεί και να προχωρά από απλές δομές σε όλο και πιο πολύπλοκες,ώστε να "χάνεται" και το μυαλό μας μέσα σε αυτό τον Λαβύρινθο και να ξεχνά τον Αληθινό Εαυτό.Εξηγήσαμε ήδη σε παλιά άρθρα ότι αυτό είναι το παιγνίδι της Μάγια,της Μεγάλης Μητέρας,δηλαδή της ίδιας της Φύσης.
Ο Άνθρωπος λοιπόν αλλά και άλλα ζώα αποτελούν μια βαθμίδα στη μέση κάπως της υλικής έκφρασης όλης της Ουράνιας Ιεραρχίας.Μετά από τον άνθρωπο θέση έχουν οι Άγγελοι ως μάλλον ανώτερα πνευματικά όντα από τον άνθρωπο.Πως εκφράζονται υλικά?
Ήδη δώσαμε μια περιγραφή,στην πιθανή εξέλιξη των αρχέγονων κατοίκων του πλανήτη μας.Η Γη δεν τα κατάφερε να γίνει κατοικία Αγγέλων,όμως υπάρχουν πολλοί πλανήτες στο Διάστημα που οι κάτοικοι τους έχουν φτερά,όπως οι νοήμονες Ορνιθόσαυροι στη Γη και ζουν αρμονικά μεταξύ τους και με τα άλλα όντα του πλανήτη τους,ενώ έρχονται και σε επικοινωνία και με όντα άλλων πλανητών.Ζουν πιθανά εκατοντάδες χρόνια και εγκαταλείπουν τον υλικό βίο,όταν αυτοί επιθυμούν. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι Άγγελοι της Ουράνιας Ιεραρχίας σε ποικίλες μορφές,δηλαδή αγγελικές τάξεις σε διάφορους πλανήτες.
Πάνω από τους Άγγελους είναι οι Αρχάγγελοι που είναι οι Αγγελιοφόροι του Θεού.Οι κομιστές μηνυμάτων.Ιδιαίτερα φωτεινοί με ρομφαία.Και δε μπορεί να είναι άλλοι από τους Κομήτες που τριγυρνούν στα άκρα των αστρικών συστημάτων και ανα διαστήματα εμφανίζονται στους πλανήτες ,όπως στη Γη.Συνδέονται με οιωνούς είτε καλούς είτε κακούς και πεθαίνουν πέφτοντας σε άστρα και πλανήτες,όπως το 1994 ο Σουμέηκερ Λεβύ-9 στον πλανήτη Δία.
Μετά έχουμε τις Αρχές που περιγράψαμε στο άρθρο για τον Δικέφαλο Αετό.Πρόκειται για μορφές που εκδηλώνουν και τις αρχές της Φύσης,τη θηλυκή και την αρσενική,την παθητική και την ενεργητική.
Νομίζω ότι η μορφή αυτή ταιριάζει στους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τα άστρα,είτε και δορυφόρους γύρω από πλανήτες και άστρα μαζί.Η Σελήνη μας και η Γη μας είναι Αρχές.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΕΣΤΙ=709=ΑΡΧΗ.
Πάνω από τις Αρχές είναι οι Εξουσίες που εύκολα καταλαβαίνουμε ότι αφορά τους Αστέρες.Δηλαδή ο Ήλιος μας είναι Εξουσία,όπως και είναι.Άλλωστε από την ουσία του προήλθαμε,εμείς και όλα μέσα στο ηλικαό σύστημα.Άρα έχει κάθε Εξουσία πάνω μας,άν και είναι ο ίδιος ένα καλοκάγαθο παιδί που μας χαμογελάει κάθε μέρα που ανατέλει..
Οι Εξουσίες έχουν μητέρες τις Δυνάμεις που είναι τα Νεφελώματα που δίνουν γένεση στην αστρική ύλη η οποία σχηματοποιείται σε άστρα.
Και πάνω από τις Δυνάμεις είναι οι Κυριότητες που είναι οι Γαλαξίες με εκατομμύρια Άστρα-Εξουσίες και Νεφελώματα-Δυνάμεις η κάθε μία.Ο Γαλαξίας μας περιφέρεται στο Σύμπαν μαζί με άλλες Κυριότητες-Γαλαξίες και πολλές φορές η μια Κυριότητα τρώει την άλλη ή μάλλον ενώνονται σε μία.
Το ίδιο το Σύμπαν δε μπορεί παρά να είναι ο Θρόνος που έγινε ο Γαλιλαίος μετά την Ανάσταση του ως άνθρωπος εδώ στην Αρχή,πλανήτη Γη.Και επειδή είναι μονογενής ο Υιός του Θεού,τότε θα πρέπει να υπάρχει ένα Σύμπαν,το υπάρχον,το οποίο θα είναι μαζί μας,ως το τέλος του Κόσμου.Είναι έτσι?
Τότε τα Χερουβείμ τί είναι με τις έξι φτερούγες τους που είναι ανώτερα από τους Θρόνους!Μήπως έχουν δίκιο οι επιστήμονες που λένε ότι υπάρχουν πολλά σύμπαντα σαν αυγά το ένα δίπλα στο άλλο?ίσως ναι και τότε κάθε "εξάδα αυγών" είναι ένα Χερουβείμ.Και θα υπάρχουν λοιπόν αρκετές εξάδες Θρόνων-Συμπάντων ως Χερουβείμ να υμνούν τον Θεό ως το ανείπωτο Ένα.
Αλλά από αυτό το ανείπωτο Ένα εκλύεται η φωτιά της Αγάπης και Σοφίας ως η ύψιστη τάξη της Ουράνιας Ιεραρχίας που είναι τα Σεραφείμ.Η ύψιστη και εγγύτερη στο Τίποτε,Υλική Μορφή ως Απλό Φως και Θερμότητα,η πρώτη ενέργεια που εγχέει το Ανείπωτο για να δώσει μετά ύπαρξη στα Σύμπαντα,τους Γαλαξίες,τα Νεφελώματα,τα Άστρα,τους Πλανήτες,τους Κομήτες και σε όλα τα έμβια όντα του κάθε πλανήτη.Όλα αυτά που αποκαλούμε Ζωή.

κωπηλάτης

βλ.1] http://fdathanasiou.wordpress.com/2012/11/07/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B3-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B5/
2]http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5.html