Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Το Απόρρητο Όνομα Του Θεού!Ποιό Είναι?

Όταν λέμε Θεός θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι το "ΘΕΟΣ" είναι Έννοια και απορρέει από το Νού μας.Τώρα αν είναι "ο αναστεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος" όπως έλεγε ο Μαρξ ή κάτι άλλο σε κάθε περίπτωση είναι ΕΝΝΟΙΑ και όλες οι ΕΝΝΟΙΕΣ=390=ΑΠΑΤΗ.
Και Η ΑΠΑΤΗ=398=ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ.
Έτσι θα πρέπει να αναφερόμαστε σε μια έννοια ψεύτικη που απορρέει από κάτι επίσης ψεύτικο:
Τον προσωπικό μας εγωικό νου.Και να παραδεχτούμε ότι τελικά δεν είναι ο θεός παρά σύννεφο στον απέραντο γαλήνιο-γαλάζιο Ουρανό που σύντομα θα διαλυθεί και θα μείνει μόνο ο Ουρανός.
Αφού ο
 ΟΥΡΑΝΟΣ=891=ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ=ΠΑΥΣΙΣ.
και ΑΛΗΘΗΣ ΖΩΗ=1071=ΤΑΦΟΣ
Δηλαδή το τίποτε,το απολύτως τίποτε,το Κενό,όχι ως σχετικό κενό ,σαν μια έννοια ξανά,αλλά το Απερίγραπτο Κενό που κρύβει άπειρα μυστικά σαν το τραγούδι των Pink Floyd:A saucer full of Secrets..Ενα πιατάκι γεμάτο μυστικά.
Λοιπόν αν θεωρήσουμε την έννοια "Θεό" ως εκείνο το Απερίγραπτο Κενό,το πέρα από το Νου και το Εγώ μας,τότε προφανώς είναι δύσκολο να το ονοματήσουμε.Τι όνομα να δώσουμε σε κάτι απερίγραπτο που είναι πέρα από τα λόγια?
Επειδή όμως ξέρουμε ότι είναι το ασφαλές υπόβαθρο όλων μας,και απ'αυτό γεννιούνται τα πάντα και σε αυτό γυρνάνε,σωστά  θα πρέπει να δοθεί ένα όνομα ως σύμβολο που συμβολίζει την πηγή,τη μήτρα-μητέρα ή και το δοχείο των πάντων.
Αυτό θα πρέπει να είναι ο καλύτερος συμβολισμός για το Απερίγραπτο.
Και ας δούμε πιο θα μπορούσε να προηγείται ως όνομα του Θεού,ιστορικά.
Η πρώτη λέξη που προφέρει ένα παιδί,αναφερόμενο στη μητέρα του είναι ΜΑ.
Το πρόθεμα ΜΑ έγινε Μαμά και Μητέρα αλλά φαίνεται να είναι το πρώτο και ιερότερο Όνομα του Θεού ή της Θεάς καλύτερα αφού προφέρεται από μια αγνή ύπαρξη του φυσικού βασιλείου.Το νέο Παιδί-Άνθρωπο.Και το παιδί η μητέρα το λέει ΜΩ-ρό ΜΟΥ.Δηλώνει ξανά το Απερίγραπτο όνομα με το γράμμα Μ που φαίνεται να είναι το Ιερότερο Γράμμα και το πλησιέστερο στην έκφραση του Ανέκφραστου.
Το ΜΑ και ΜΩ και ΜΟΥ γίνεται ΑΩΜ ή ΑΟΥΜ .Ο ιερός ήχος των ανατολικών θρησκειών.
Αλλά ας δούμε και το ΜΟΥ=510=ΚΡΟΝΟΣ=ΙΣΚΙΟΣ=ΑΚΤΙΣ ΕΣΤΙ.
Γράψαμε ότι η Απορροή του Ανέκφραστου είναι Ίσκιος και Ακτίνα μαζί.Γίνεται η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ στην οποία συντελείται το έργο της Δημιουργίας.Το μυστικό παιγνίδι της Θεάς που γίνεται εδώ ΜΑΙΑ γιατί αρχίζει και Μαίει-Γεννάει τις Έννοιες και τις Μορφές.Και βέβαια τους Θεούς που δεν είναι τίποτε άλλο παρά Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ=430=ΝΟΜΟΣ=ΑΡΙΘΜΟΣ.
Όπως σωστά πρέσβευε ο Πυθαγόρας,τα πάντα είναι Αριθμοί.Γι αυτό η σχολή του αλλά και η διάδοχος Πλατωνική σχολή έδινε τεράστια σημασία στους Αριθμούς.Ήξεραν ότι είναι οι θεοί που δημιουργούν τον κόσμο.Δηλαδή το μαγικό παιγνίδι της Μάγια.
Μάγια που είναι πλέον το όνομα της Θεάς ως ΜΑ και ΓΑΙΑ.
Δηλαδή η επιφάνεια,το χωράφι,η Γη που λαμβάνει χώρα το μυστικό παιγνίδι.
Το θέατρο του Διόνυσου.
Έχουμε όπως γράψαμε ΓΑΙΑ=ΑΓΙΑ=ΘΕΑ=ΔΙΑ=15=ΙΕ ή ΕΙ
Και έχει σημασία το ΕΙ που θεωρείται Ιερό σύμβολο της Θεάς στους Δελφούς αλλά και το ΙΕ που είναι το καρκινικό του ΕΙ και αποτελεί το ιερό όνομα της Θεάς στους Γηγενείς προ της Ολυμπιακής Μεταρρύθμισης του 776 π.χ.Τότε που καθιερώθηκε η γραφή από αριστερά προς δεξιά.
Το προλυμπιακό ΙΕ στις μυστικές τελετές των Μαινάδων προς τιμή της Μεγάλης Μητέρας,δηλαδή της Θεάς,έγινε ΙΕ ΙΕ και τελικά ΙΕΒΕ .Δηλωτικό σε κάθε περίπτωση του ονόματος της Θεάς ως ΑΙΑ ή ΓΑΙΑ ή πιο παλιά ακόμη FAIA.Με το Δίγαμμα μπρός δηλωτικό της ιερότητας της Γης που δίνει ζωή στα πάντα.Στην Αίγινα λατρεύεται ως Αφαία Αθηνά που είναι συνέχεια της Βριτομάρτιδος Άρτεμης της Κρήτης που το μυστικό της όνομα είναι ΑΦΑ ή μάλλον AFA με Δίγαμμα.

Το τέλος της μητριαρχικής εποχής έφερε και την αλλαγή στο όνομα της Θεάς που έγινε Θεός και η ΔΙΑ έγινε Δίας και η ΙΕΒΕ έγινε Ίακχος και Ιεχωβάς ή Βάκχος,ο Ιερός Θεός των Εβραίων.
Ακόμη και εκεί που παρέμεινε το θηλυκό όνομα της Θεάς,άλλαξε η μορφή της από μητρική σε πολεμική.Όπως στην Αφαία Αθηνά της Αίγινας,της Άρτεμης κλπ.Από εδώ και πέρα αντικατοπτρίζει πλέον η μορφή και το όνομα της Θεάς,αλλά και όλων των Θεών,οικονομικές και ταξικές σχέσεις όπως σωστά έχει γράψει ο ιστορικός Γ.Κορδάτος. Η θεά Δήμητρα γίνεται προστάτης των γεωργών,η Άρτεμις των κυνηγών,η Αθηνά των πολεμιστών,όπως και ο Ιεχωβά των Εβραίων που είναι πλέον πολεμικός θεός,ταυτόσημος με τον εθνικό πολεμικό θεό Ασσούρ των Λευκοασσυρίων και όχι του Βάκχου-Διόνυσου!
Το ιερό όνομα αλλά και η σημασία του ξεχάστηκε σαν αποτέλεσμα της πνευματική κατάπτωσης και της υλικής κυριαρχίας στην ανθρωπότητα.
Διδασκόταν μόνο στα Ιερά μυστήρια,τα οποία με τη σειρά τους άρχισαν να χάνονται την εποχή του Αριστοτέλη και εξαφανίστηκαν τελικά την Βυζαντινή εποχή.
Έμειναν μόνο στην Ανατολή,ως Φάρος που ανανέωνε κατά περιόδους την πνευματική δύναμη της ανθρωπότητας,κάτι που έγινε στο τέλος του Μεσαίωνα με την εμφάνιση των πνευματικών αδελφοτήτων των Ροδόσταυρων και των Αλχημιστών και συνεχίζει και σήμερα ευτυχώς ακόμη ,παρά την ολική επικράτηση της χυδαίας υλιστικής ιδεολογίας σε όλο τον πλανήτη,σχεδόν.
Ας τελειώσουμε με μερικές λέξεις που απορρέουν από το Ιερό Όνομα της Θεάς:

ΑΙΑ-ΑΙΩΡΑ και Η ΑΙΩΡΑ=920=ΟΩΝ.Δηλαδή η Αγκαλιά των Μάνας Θεάς,η Αιώνια Γαλήνη που βρίσκεται πάντα από κάτω μας σαν κούνια!
ΓΑ-ΓΑΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ως ΓΑΙΑΣ  Έργο και από εκεί η Εργασία,η σχέση δηλαδή η επικοινωνία μας στο υλικό επίπεδο με τη Μητέρα Γη.
ΜΑΙΑ -Μαιει-Νέει-Ρέει-ΡΕΑ αλλά και Θέα και Θέειν .
Α-ΜΟΥ-Ρ που δίνει ΑΜΟR δηλαδή τον θεό Έρωτα και ROMA (η Ρώμη).Αλλά και :
AMUR που ίσως έγινε ΑΣΣΟΥΡ ή ASSUR και καρκινικά RUSSA.
ΑΩΜ-ΑΟΥΜ-ΑΜΗΝ και ΑΜΗΝ=99=ΝΗΜΑ=ΠΗΓΗ.Η Ζωοδόχος Πηγή των Πάντων.
 Και Τέλος:

 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΥ ΕΣΤΙ=1106=Η ΣΙΩΠΗ=ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

κωπηλάτης