Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Λευκή Αδελφότητα...Υπάρχει Αληθινά?

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Λευκής Αδελφότητας από το δάσκαλο Πέταρ Ντένωφ την 24-2-1922....
η Εξαίρετη Παγκόσμια Λευκή Αδελφότης δεν είναι κάτι ορατό. Δεν είναι ούτε εκκλησία ούτε αίρεση. Είναι μία οντότητα η οποία υφίσταται έξω από τις διεφθαρμένες συνθήκες υπό τις οποίες ζει ο απλός κόσμος.
Πέταρ Ντένωφ

Η απάντηση ίσως δεν είναι απλή..ούτε πλήρως κατανοητή..είναι όμως ειλικρινή και ΣΑΦΗΣ.
Η Λευκή Αδελφότητα δεν είναι ΟΡΑΤΗ ομάδα...oύτε όμως και Αόρατη.
Αποτελείται από Δασκάλους και Μαθητές  σε όλο τον πλανήτη και σε άλλους πλανήτες,εδώ και χιλιάδες,ίσως εκατομμύρια χρόνια.
Δεν είναι Εκκλησία ,ούτε αίρεση ούτε κάποια θρησκευτική ομάδα,πολλώ μάλλον ούτε κάποια μυστική οργάνωση ,ή τεκτονική στοά.
Δεν στρατολογεί οπαδούς και δε γίνεται έκθεμα για να το "λιγουρέψει" κανείς,ώστε να "εισέλθει" μέσα του,όπως έκαναν και κάνουν οι τεκτονικές στοές ή τα θρησκευτικά δόγματα ή εθνικιστικές ομάδες τύπου Ε....
Δεν έχει σκοπό την αυτοεπιβεβαίωση,την αυταρέσκεια και την ικανοποίηση του μικρού "εγώ"μέσα από τη συμμετοχή σε μια μεγάλη ομάδα με "κύρος" και "δύναμη"...Ο Νάρκισσος δεν κατοικεί σε αυτή την αδελφότητα..
Όμως κάνει προσκλήσεις,κάθε μέρα σε χιλιάδες άτομα για να γίνουν μαθητές και να εισέλθουν στην Αδελφότητα..
Για να καταλάβεις όμως την πρόσκληση και να βρείς το Δάσκαλο σου στην λευκή αδελφότητα,υπάρχει όρος απαράβατος..να έχεις ήδη αποδεχτεί την υποχώρηση του μικρού "εγώ" μπροστά στο Εγώ του Όλου..Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή θα πρέπει να είσαι κουμουνιστής!!!
Όχι με πολιτικούς όρους και ταξική συνείδηση αλλά με ηθική και πνευματική συνείδηση....
Αν θες να βρεις μια στοά ή αδελφότητα για να εξυπηρετήσεις το συμφέρον σου κατά πρώτον και μετά το συμφέρον της πατρίδας σου ή της θρησκείας σου,δεν ανήκεις στη Λευκή Αδελφότητα(ΛΑ).
Η Πύλη για την είσοδο στη ΛευκήΑδελφότητα(ΛΑ) είναι ΜΙΑ  και είναι παντού,είναι δύσκολο όμως να τη βρεις...
*Η  ΜΙΑ ΘΥΡΑ ΕΣΤΙ=590=ΤΟ ΟΛΟΝ και ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ=666 (Ιερός αριθμός για τη ΛΑ και σύμφωνα με την Έλενα Ρέριχ ο αριθμός των πετάλων του τελευταίου τσάκρα του Σάχασαράρα που φτάνοντας εκεί βιώνεις την αδιαφοροποίητη συνειδητότητα του Όλου)...
Δεν μπορείς να μπεις ότι ώρα θέλεις,όταν όμως μπεις,μπορείς και να βγείς ότι ώρα θέλεις και να θες κάποια άλλη στιγμή να ξαναμπείς...δεν θα σου φέρει κανείς αντίρρηση γιατί ήδη έχεις μπει μια φορά και δεν τα κατάφερες ,τότε ,γιατί ήταν δύσκολη η δοκιμασία και η πάλη και δεν την άντεξες και κρύφτηκες σαν φίδι μέσα στη Γη ή πέταξες σαν πουλάκι στον ουρανό...
Fight or Flight
Η είσοδος στη ΛΑ(Λευκή Αδελφότητα) ίσως χρειαστεί πολλές ζωές...Θα χρειαστούν βάσανα,δοκιμές,εμπειρίες από ζωή σε ζωή με αυτή τη διαδικασία που καλείται Αλχημική ή Μεγάλο Έργο (opus magnum).Κεντρικό γεγονός πριν την είσοδο είναι η απελπισία που ακολουθείται από την εύρεση του Δασκάλου στο νοητό επίπεδο και μετά έρχεται η είσοδος στην ΛΑ..
Τότε καταλαβαίνεις ότι αυτή η αόρατη αδελφότητα είναι παντού..έχει παντού μέλη και αδέλφια.Εκτός από τους Δασκάλους σου,αρχίζεις να επικοινωνείς με άλλα μέλη της ΛΑ σε άλλες χώρες αλλά και σε άλλους πλανήτες.Είναι τόσο μεγάλη τελικά η ΛΑ που εκπλήσσεσαι πως δεν την έβλεπες τόσο καιρό.
Είναι αόρατη για τους αμύητους και τους συμφεροντολόγους.Γιαυτούς ακόμη που έχουν θυσιάσει το μικρό εγώ μπροστά στο σύνολο,αλλά πιο σύνολο?Τη στενή εθνικιστική,πατριωτική ομάδα?Το θρησκευτικό δόγμα?Το πολιτικό κόμμα?Δυστυχώς απλά έπεσες στα δίχτυα της Μαύρης Στοάς.Άθελα σου πάντα και ούτε καν το υποψιάζεσαι.Εκεί η Πύλη δεν είναι μόνο μια ,αλλά πολλές (όπως οι ομάδες της Στοάς) και τις βρίσκεις εύκολα και μπαίνεις ότι ώρα θέλεις αλλά δε μπορείς εύκολα να βγείς!!!
Η ΛΑ είναι παντού,όμως λίγοι την ακούν και την βλέπουν και ακόμη λιγότεροι τη νιώθουν.
Οι μυστικές και κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών δε μπορούν να την αγγίξουν ,ούτε καν να τη δούν..σαν να είναι κάτι αόρατο και τρομακτικό,και όμως είναι εκεί ,πάντα υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει.Πάντα έδινε μάχες με την Μαύρη Στοά και πολλές φορές έχανε,όμως ο πόλεμος ήταν στο τέλος νικηφόρος για τη ΛΑ..Απλά έκανε υπομονή και μαχόταν αργά και σταθερά αφού έφτιαχνε πρώτα ανθεκτικές γραμμές άμυνας.Και πάντα νικούσε και νικάει και θα νικάει ,αλλά με σεβασμό πάντα στον ηττημένο αδελφό της Μαύρης Στοάς και ευσπλαχνία γιαυτόν ή ίσως και χαρά σαν να ανήκει και αυτός στη Λευκή Αδελφότητα!
Δεν υπάρχει απώλεια κανενός αδελφού λευκού ή μαύρου.Στόχος δεν είναι η εξαφάνιση του αντιπάλου αλλά η μετατροπή του σε λευκό αδελφό!!!Σαν τον Δρακουμέλ που σε ένα επισόδειο μετατρέπεται σε μεγάλο Μπλε Στρουμφάκι!!!
Μεταμόρφωσε τον Λύκο σε Πρόβατο
Αυτή είναι η εντολή στους μαθητές και "πολεμιστές" της ΛΑ και αυτό πράττουν δίνοντας το παράδειγμα πρώτοι οι Δάσκαλοι..
Άραγε λοιπόν δεν υπάρχουν ορατοί Δάσκαλοι και μέλη της ΛΑ?
Υπάρχουν πάντα υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν...μέχρι την τελευταία μέρα του πλανήτη θα υπάρχουν Δάσκαλοι και μαθητές να βοηθούν και ποτέ δε θα μείνει κανείς μόνος...
Αν θέλετε να πόυμε ονόματα ,των ορατών δασκάλων,ας αναφ'ερουμε αρχαίους μύστες όπως ο Ορφέας,ο Ησίοδος,ο Όμηρος,ο Βούδας,ο Ξενοφάνης,ο Σωκράτης,ενώ ήδη έχουμε αναφέρει τον Π,Ντένωφ,τον Ο.Μ.Άιβανχοφ, τον Ρ.Στάινερ ,την Ε.Ρέριχ παλαιότερα τη δασκάλα Ε,Π.Μπλαβάτσκυ ,την Άννα Μπεσάντ ,το Ραμάνα Μαχάρσι,τον Βιβεκανάντα και άλλους δασκάλους της Βεδάντα,τους δασκάλους Ζεν στην Κίνα και την Ιαπωνία,τους μοναχούς του Ταό και του Βούδα,καλόγερους στα Ελληνικά Μοναστήρια αλλά και στα Καθολικά,Θεούς και Αγίους που δίδαξαν ,οδήγησαν και βασανίστηκαν και πέθαναν σαν κοινοί θνητοί,πολλές φορές κηνυγημένοι,πολιτικούς καθοδηγητές και ηγέτες που θυσίασαν την ευημερία τους και τη ζωή τους για την ευτυχία του λαού τους,ανώνυμους καθημερινούς βιοπαλαιστές,χιλιάδες μέλη της ΛΑ παντού σε όλον τον πλανήτη και σε άλλους πλανήτες.,όλοι σε επαφή μεταξύ τους παρά το διαφορετικό μετερίζι τους...όλοι για όλους και όλοι για τον καθένα χωριστά,ώστε κανείς ποτέ να μην προχωρεί ή να βρεθεί μόνος...
 You 'll never walk alone 
 Και όλα τα μέλη είναι μεταξύ τους ίσα,είτε Δάσκαλοι,είτε μαθητές.Για την ακρίβεια οι Δάσκαλοι είναι και μαθητές και οι μαθητές από την πρώτη στιγμή της μύησης τους ,είναι και Δάσκαλοι.
We Learn and Teach
Θα ήθελα να τελειώσω αναφέροντας ένα τέτοιο μέλος της ΛΑ στην Ελλάδα που δυστυχώς είναι πια μακαρίτης.Με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο πριν αρκετά χρόνια τότε που ξεκίναγε η κρίση και μου εξήγησε πως θα κρατήσουν πολύ ακόμη τα βάσανα της χώρας αλλά και του κόσμου .Κατάλαβα ότι μιλούσε για δεκαετίες ταλαιπωρίας και βασάνων μέχρι την βραχύχρονη ανατολή και ευημερία....
Ο συγχωρεμένος  μύστης, καλλιτέχνης και πνευματικός άνθρωπος ήταν μαθητής του δασκάλου Ο.Μ.Άιβανχοφ στη Γαλλία και μου ζήτησε να έλθω να δώ από κοντά τα απομνημονεύματα του Δασκάλου Άιβανχοφ που είχε φέρει στην Ελλάδα..Δυστυχώς δεν πήγα ποτέ να τα δώ και δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά,ώστε να μου μεταδοθεί ίσως λίγο από την αύρα του Δασκάλου Άιβανχοφ που κουβάλαγε εκείνος ο μαθητής του..Αναπαύθηκε ,πριν ένα χρόνο περίπου,και τιμήθηκε από το Δήμο που κατοικούσε,αλλά νοερά και από τα μέλη της ΛΑ σε όλο τον κόσμο..Ελπίζω σε μια επόμενη ενσάρκωση του να είμαστε μαζί...
Η μνήμη των Δασκάλων και μαθητών ,είθε να μείνει για πάντα ζωντανή ,όπως ζωντανή να μένει πάντα η μνήμη κάθε μέλους της ΛΑ ,από ζωή σε ζωή και ζωντανός ο στόχος.
Ας θυμηθούμε την ευχή που έδιναν οι Ορφικοί Μύστες στους αδελφούς τους που έφευγαν από την εγκόσμια ζωή και αναπαυόταν σε βαθύ ύπνο ,μέχρι την επόμενη ενσάρκωση τους:
Να πιουν το κρύο vερό της Μνήμης από τη λίμνη κάτω από την Αγριοφουντουκιά,αφού τους επιτρέψουν οι Φύλακες και όχι το νερό της Λήθης(Ξεχασιάς) από την πηγή που τρέχει κάτω από το Λευκό Κυπαρίσσι.Να πουν απλώς το σύνθημα στους φύλακες:
Της Γής είμαι παιδί και του Έναστρου Ουρανού, το γένος μου ουράνιο. Αυτό το ξέρετε κι εσείς. Έχω στεγνώσει από τη δίψα, χάνομαι. Μόνο δώστε μου τώρα το κρύο νερό, που κυλάει από τη λίμνη της Μνημοσύνης.

κωπηλάτης