Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Ο Κοκκινολαίμης Φέτος Δεν Ήλθε!

Προφανώς οι παλιότεροι από σας και όσοι ζουν στην Επαρχία θα γνωρίζουν τον κοκκινολαίμη.
Το αηδόνι του χειμώνα με την πορτοκαλί κηλίδα στο λαιμό.Κάθε φθινόπωρο έρχεται στη Νότια Ελλάδα και φεύγει την Άνοιξη όταν έρχονται τα χελιδόνια για τις βόρειες χώρες της Ευρώπης.
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου,θυμάμαι και τον Κοκκινολαίμη να επισκέπτεται την Νότια Ελλάδα το χειμώνα και να φεύγει την άνοιξη.Είναι ευαίσθητο γενικά πουλί και συχνά το έχω δεί νεκρό τα τελευταία χρόνια ,ίσως από κάποια ασθένεια..
Στην wikipedia διαβάζω ότι μπορεί να ανιχνεύει τα μαγνητικά πεδία ,με μηχανισμό μη κατανοητό...ίσως να εμπλέκεται η επίφυση σε αυτό(τρίτο μάτι).
Ο Κοκκινολαίμης λοιπόν φέτος τον χειμώνα δεν ήλθε.
Προσωπικά δεν τον είδα σε όλη την Πελοπόννησο και στην Κεφαλονιά που πήγα.
Ίσως να πήγε στην Ρούμελη και βορειότερα αλλά εδώ δεν είδα φέτος για πρώτη φορά κανένα κοκκινολαίμη.
Τα χελιδόνια ήρθαν σχετικά στην ώρα τους,στο τέλος του Μάρτη αλλά ο κοκκινολαίμης δεν ήρθε το φθινόπωρο ούτε το χειμώνα του 2015-2016..Τον προηγούμενο χειμώνα θυμάμαι καθαρά ότι ήλθε και μου έκανε εντύπωση ότι συχνά έβλεπα νεκρούς κοκκινολαίμηδες!!!
Ο χειμώνας φέτος ήταν πιο ήπιος από πέρυσι...Παρά τις εξαγελλίες καταστροφολόγων ότι θα έχουμε χιόνια και παγετούς,ο χειμώνας ήταν σχετικά ζεστός στη Νότια Ελλάδα με απουσία των συνήθων χιονοπτώσεων ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα όπως στην Ορεινή Αρκαδία και στην Ορεινή Ολυμπία.Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ,υπήρχαν όμως ,ίσως ελαφρά πιο βίαια με αυξημένες ταχύτητες ανέμων και υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η Θερμοκρασία όμως αρχίζει και ανεβαίνει.Το χιόνι περιορίστηκε στις πολύ ψηλές κορφές των βουνών του Μοριά και τα έλατα στα βουνά της Αρκαδίας και στο Χελμό είδα να αρχίζουν να ξεραίνονται.Πιθανά αν συνεχιστεί η αύξηση της θερμοκρασίας θα αντικατασταθούν από πεύκα και κέδρους.Δέντρα όχι τόσο όμορφα όπως τα έλατα και πολύ πιο εύφλεκτα με κίνδυνο πυρκαγιών και πλήρης ερημοποίησης των βουνών του Μοριά.
Νομίζω ότι η ερημοποίηση του πλανήτη είναι γεγονός και θα επιβεβαιώνεται χρόνο με το χρόνο.
Θυμάμαι στην Δυτική  Κεφαλονιά (Ληξούρι) όταν ήμουν μαθητής (1970) το νερό ήταν πόσιμο . Όταν ήμουν φοιτητής (1980) άρχισε να γίνεται γλυφό..Τώρα είναι υφάλμυρο και μάλιστα πέφτοντας πάνω σε μια γρατζουνιά που είχα μου προκάλεσε καύσο (τσούξιμο)..
Η είσοδος των θαλασσίων υδάτων στη στεριά είναι γεγονός απότι ξέρω και στην Αργολίδα και στα νησιά του Αιγαίου και στη νότια Κρήτη και πιθανά κιαι αλλού..
Αυτό εντάσεται στην ερημοποίηση του πλανήτη που είναι ήδη γνωστή από τη δεκαετία του 70...
Γνωστό πλέον είναι και ας το κρατούν κρυφό καμάρι η προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης...
Με τα γνωστά chemtrails που προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι γίνονται...(έχω υποστεί και το σχετικό bullying που απλα΄επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα των παρατηρήσεων μου)..
Ο ψεκασμός με ενώσεις βαρέων μετάλλων γίνεται μάλλον σε μεγάλα υψόμετρα της ατμόσφαιρας..σχεδόν στρατόσφαιρας και με ειδικά αεροπλάνα..όχι πιθανά τα πολιτικά..αλλά μάλλον στρατιωτικά ...χωρίς να αποκλείω και τη συμφωνία με ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες για χρήση και αυτών των αεροσκαφών για τους αεροψεκασμούς...
Ίσως αν δεν "ψεκάζανε" να είχαμε ήδη προχωρήσει σε πλήρη ερημοποίηση των νότιων ευκράτων περιοχών και ο Μοριάς να είχε ήδη κλίμα της Αιγύπτου ή ακόμη και του Σουδάν...
Πάντως το projekt έχει παρενέργειες...προκαλέι εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού συστήματος όπως Άνοια και ίσως και καρκίνους,ενώ στο κλίμα ίσως να ευθύνεται για τα ακραία καιρικά φαινόμενα..όπως οι συχνοί σίφουνες εδώ στη Δυτική Ελλάδα..
Πιθανολογώ πως ότι και να κάνουν η αύξηση της θερμοκρασίας και η έλλειψη χιονοπτώσεων θα ενταθεί στα επόμενα έτη..Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δε θα μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση αλλά μάλλον καταστροφές θα επιφέρουν σε ανθρωπους και υποδομές.
Η έλλειψη νερού πιθανά θα αποτελέσει εστία διαμαχών κρατών αλλά και γειτονικών νομών και περιφερειών εντός της χώρας με περίεργες διαμάχες που θα θυμίζουν εμφυλίους μέσα στις χώρες που πλήττονται από την ξηρασία και την ερημοποίηση ....
Ίσως δούμε καταστάσεις "περίεργες" που να θυμίζουν τον Πελοποννησιακό εμφύλιο πόλεμο της εποχής του Περικλή και αυτό όχι μόνο εδώ αλλά σε πολλές χώρες της Νότιας εύκρατης ζώνης.
Ίσως πάλι να είναι ένα φαινόμενο αντιστρεπτό και παροδικό..αν σκεφτούμε ότι στην περιοχή μας είχε κάποτε ζούγκλα και κάποτε άλλοτε παγετώνες!
Τη γνώση την έχει η ίδια η Φύση,ο μεγάλος Μητρικός Υπολογιστής...Αυτή Ξέρει ..
Ας γίνει Το Θέλημα της και ποιος ξέρει ίσως στον επόμενο χειμώνα να έρθει ο κοκκινολαίμης και να γεννήσει τα γαλάζια του αυγά.

κωπηλάτης

Υ.Γ.:Την 16-17/4/16 παρατήρησa εντονη δραστηριότητα chemtrails στουν ουρανό της Ηλείας αλλά και της Αχαϊας....8 ημέρες μετά..παρατηρούνται αρκετά σύννεφα μαύρα με κατά τόπους τοπικές βροχές ..χωρίς όμως ιδαίτερα αυξημένο ποσόποσό υετού...Πιθανολογώ ότι δεν έχει πια την αποτελεσμάτικότητα που είχε στις αρχές το συγκεκριμένο πλανητικό project...και μάλλον θα διακοπεί..ενώ η ερημοποίηση του πλανήτη θα συνεχιστεί..Προ εβδομάδος σημειώθηκαν στην ορεινή Ολυμπία ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες για την εποχή..δηλ.28 βαθμούς C ενώ στην παραλιακή Ηλεία η θερμοκρασία ήταν στους 26 βαθμούς..Επίσης πλέον οι φοίνικες αναπτύσσονται άνετα σε υψόμετρο ακόμη και 900 μέτρων στην Ορεινή Ολυμπία..

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ