Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Θάνατος, Μετά Θάνατον Ζωή και Αιθέρας

O κος Γιάννης ήταν 79 χρονών.Ήταν σε καλή φυσική κατάσταση χωρίς τσιγάρο και κατάχρηση αλκοόλ ,είχε όμως ιστορικό νόσου Alhheimer ,που ήταν υπό έλεγχο με φαρμακευτική αγωγή. Tου άρεσε η μέτρια φυσική άσκηση και περπατούσε συχνά στην πόλη που ζούσε,ενώ έτρωγε ελεύθερα, και έπινε λίγο κρασί όποτε έβγαινε έξω ή το βράδυ στο σπίτι πριν κοιμηθεί.
Πριν μέρες συνέβη μια γρήγορη εξέλιξη της ασθένειας του ,ασθένεια που είναι στην ουσία Άνοια,δηλαδή απώλεια της μνήμης,της προσωπικής του μνήμης, που του δημιουργούσε πρόβλημα απώλειας επαφής με το περιβάλλον και τα οικεία του πρόσωπα,σε σημείο να είναι πια ξένος με τις δεδομένες στιγμές!!
Ο ίδιος δεν είχε ,πια ,επίγνωση,της απώλειας μνήμης του και της αποξένωσης με το περιβάλλον του..
Ένα χειμωνιάτικο κρύο απόγευμα ήπιε λίγο κονιάκ ,και βγήκε στην πόλη για βόλτα ,σκεφτικός,με το πρόβλημα του!!.Είχε νυχτώσει πια και πείνασε,σταμάτησε σε ένα γυράδικο,έφαγε 1 πίτα και συνέχισε την βόλτα του..Λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του έστριψε δεξιά σε μια μεγάλη λεωφόρο νομίζωντας ότι προς τα εκεί ήταν το σπίτι του.Ο κος Γιάννης χάθηκε μέσα στην κρύα λεωφόρο και δε μπόρεσε ποτέ να βρεί το σπίτι του.Κατέληξε σε ένα πάρκο,όπου πέρασε το βράδυ του.
Το τελευταίο του βράδυ!
 Είχε πεθάνει το άλλο πρωί...και η ψυχή του εγκατέλειψε τούτο τον μάταιο κόσμο για κάποιον άλλον καλύτερο..
Αυτό πίστευε ο κος Γιάννης μιας και ήταν τυπικός-συνηθισμένος Χριστιανός με τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό του και είχε την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής που δεν έβρισκε εδώ σε αυτόν τον κόσμο και τη ζητούσε σε ένα άλλον κόσμο ,καλύτερο,
μετά θάνατον..
Ο κος Γιάννης πέθανε και καμιά ψυχή δεν έφυγε από το σώμα του.Η ενέργεια του απορροφήθηκε από την ενέργεια του πλανήτη και το σώμα του κατέληξε στο έδαφος για να γίνει χώμα όπως και τόσων άλλων πεθαμένων ανθρώπων.Ο νους του κου Γιάννη δεν υπάρχει πια ,όπως και το ατομικό του Εγώ.Δεν υπάρχουν βεβαίως και αισθητήρια όργανα και εγκέφαλος για να αισθανθεί και να νιώσει την μετά θάνατο ζωή που είχε διδαχτεί όσο ήταν στην κανονική συνήθη ζωή..
Άλλωστε μαθαίναμε από φοιτητές Ιατρικής στη Φυσιολογία του Guyton ότι όταν επέρχεται ο Εγκεφαλικός Θάνατος ,εκλύονται μεγάλες ποσότητες ενδογενών ναρκωτικών ουσιών(εγκεφαλίνες και ενδορφίνες) που δημιουργούν αίσθημα αγαλλίασης και παραισθήσεις ώστε να επέλθει ο θάνατος όσο πιο ανώδυνα γίνεται.Γιαυτό και περιγράφονται παραστάσεις με φωτεινά τούνελ και γλυκιά μουσική από κάποιους θανόντες με μεταθανάτια εμπειρία που επανήλθαν στη ζωή!
Άλλοι βέβαια δεν περιγράφουν τίποτε,παρά μόνο μια μαυρίλα..Αυτό περιέγραψε και ο μακαρίτης καθηγητής Παθολογίας Κώστας Γαρδίκας σε συνέντευξη του πριν από πολλά χρόνια στο περιοδικό Vita αν θυμάμαι καλά.
Ο καθηγητής έπαθε δύο φορές ανακοπή και επανήλθε,όπως περιγράφει και το μόνο που αντίκρυσε ήταν μαυρίλα.Έτσι μάλιστα δικαιολόγησε την ανυπαρξία της μετά θάνατο ζωής..Ορθά μίλησε ο μακαρίτης καθηγητής .
Βασικά ,λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτε πια, από τον κο Γιάννη ,από το άτομο Γιάννης με το ξεχωριστό νου και εγώ.Διαλύθηκαν όπως συνέβη και σε άλλα άτομα που πεθάναν πριν από αυτόν..
Όμως πότε άραγε πέθανε ο κος Γιάννης?Το βράδυ που χάθηκε ή το άλλο πρωί?
Η μνήμη του κου Γιάννη τον εγκατέλειπε σιγά-σιγά και στην ουσία ήταν αυτή η ψυχή του,το Θυμικό του,αυτό που του θύμιζε ποιός ήταν και ποιό το περιβάλλον του,με το οποίο ερχόταν σε επαφή.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΝΗΜΗ=595=ΚΕΝΤΡΟΝ=ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ και ΕΙΝΑΙ=671=ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ..
Χάρις στην προσωπική του μνήμη υπήρχε το Εγώ Είμαι ο Γιάννης και χαίρομαι για τη ζωή που μου έδωσε ο Θεός (δηλ...η Φύση) και ζω στον Παράδεισο!!Χωρίς να θυμάμαι δεν υπάρχει Εγώ είμαι ο Γιάννης και ευχαριστιέμαι με αυτά που ζω εντός του Κόσμου..Δεν υπάρχει ΕΙΜΑΙ..
Όταν προσβλήθηκε από Άνοια ο κος Γιάννης ήλθε η αρχή του τέλους του προσωπικού του Εγώ,της ατομικής του ψυχής κατά κάποιον τρόπο...Κάπου εκεί άρχισε να πεθαίνει το Εγώ του κου Γιάννη.
Και η απώλεια μνήμης του κου Γιάννη ήταν στην ουσία και ο Θάνατος του!
 Δεν έμεινε τελικά τίποτε από τον κο Γιάννη εκτός από τη μνήμη του στο μυαλό των ζώντων συγγενών και φίλων..
Ή μήπως και στη μνήμη ,στον εγκέφαλο ,κάποιου άλλου μεγαλύτερου και σπουδαιότερου νοήμονος οργανισμού?
Κάποιου αιώνιου,σπουδαίου ,ζωντανού,οργανισμού ή Όντος που όλοι τον βλέπουμε γύρω μας και σε αυτόν ζούμε,γεννιόμαστε και πεθαίνουμε?
ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ=632=ΑΘΑΝΑΤΟΣ...και
Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΣΤΙ=1716=Η ΨΥΧΗ=ΕΥΤΥΧΙΑ
Και ψυχή δεν σημαίνει αυτό που τη "Φύση Ωχεί" δηλαδή ωθεί...αλλά έχει την ίδια έννοια με το Ψυγείο,δηλαδή αυτό που μένει και αποθηκεύεται,όπως η ψυχή-πεαλούδα κατά την αντίστροφη ματιά,κλείνεται στο κουκούλι της(cocoon) και ξαναβγαίνει σαν κάμπια που θα ξανγίνει πεταλούδα.
Ο χαρακτήρας του κου Γιάννη δεν πέθανε,παραμένει στη μνήμη αυτού του Όντος ...Αυτού που κρατάει τα πάντα στην αγκαλιά του και θυμάται τα πάντα και τα πάντα παρατηρεί και τα πάντα σχεδιάζει και διορθώνει και φέρει σε πέρας σε ένα ατέλειωτο ,αιώνιο,παιγνίδι χαράς που περιλαμβάνει και την Ανάσταση του Γιάννη,...Για την ακρίβεια την Ανάσταση του Χαρακτήρα του κου Γιάννη για να συνεχίσει το σχέδιο τελειοποίησης του..μέχρι το τελικό σκοπό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡ=1130=ΦΕΡΕΤΡΟΝ
 Κατι θα γνώριζε ο μαθητής του Αριστοτέλη ,ο Θεόφραστος όταν έγραψε το βιβλίο του -Χαρακτήρες.Ίσως και ο συμπατριώτης μου αφορεσμένος ποιητής Ανδρέας Λασκαράτος που έγραψε παρόμοιο βιβλίο.
Άλλωστε ο ενσαρκωμένος Λαγώος-Αριστοτέλης γνώριζε πολύ καλά τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου και τα περιέγραψε κωδικοποιημένα στα έργα του..Δεν ήταν τυχαίο που θεωρούσε έδρα της ψυχής την Καρδιά,εκεί που έρχεται σε επαφή το αιθερικό σώμα του ανθρώπου με αυτό της Μεγάλης Μητέρας.Στην ανατολή το λένε Ανάχατα και οι ενορατικοί βλέπουν ένα μπλέ φως στο σημείο της Καρδιάς το οποίο χάνεται μετά το θάνατο.
Γιαυτό και τοποθετούν μια χρυσή Σβάστιγγα ή Σφραγίδα οι Βουδιστές στη θέση της καρδιάς του Βούδα.(Σβάστιγγα που έκλεψαν οι Μαύροι Μάγοι και την έβαψαν μαύρη και την έκαναν σύμβολο του ναζισμού..Οι φοίνικες φρόντισαν να το διαιωνίσουν το μαύρο βάπτισμα του ιερού συμβόλου).
ΣΦΡΑΓΙΣ=1014 ΕΙΝΑΙ Η=1098=ΣΙΩΠΗ=ΚΟΡΥΦΗ
Όμως εκεί παράγεται και το ηλεκτρικό ρεύμα της Καρδιάς που της δίνει ρυθμό από την 5η εβδομάδα της κύησης.Σε ένα μικρό σημείο που λέγεται Φλεβόκομβος.
ΦΛΕΒΟΚΟΜΒΟΣ=1009 ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙ=1106=Η ΣΙΩΠΗ=Η ΚΟΡΥΦΗ=ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.
Το σημείο που ακουμπά η Μεγάλη Μητέρα το παιδί της.Το βλέπουμε στην αγιογραφία της Παναγίας που το κρατά στην καρδιά της.Εκείνο το σημείο είναι που αποτυπώνεται και ο Χαρακτήρας του καθενός μας,όταν πεθαίνει,για να δώσει ξανά τη συνέχεια του στη νέα ζωή με νέο σώμα και νου,αλλά το ίδιο Εγώ ή μάλλον τη συνέχεια του από την προηγούμενη ζωή,ως ένα σχέδιο (project) εξέλιξης του ατομικού χαρακτήρα από χαμηλή βαθμίδα σε όλο και ψηλότερη,μέχρι την κατάκτηση του Είναι.
Αυτό δείχνει και το άγγιγμα του Αγίου Θωμά επί τον Τύπον τω Ήλω.


ΤΥΠΟΣ (αποτύπωμα-ίχνος)=1050=ΠΥΡΣΟΣ... που θα δώσει τη νέα φλόγα για τη νέα ζωή του μικρού Εγώ που κοιμήθηκε ένα πιο βαθύ και μακροχρόνιο ύπνο,από τον συνηθισμένο, στην αγκαλιά-αιώρα (κούνια) της Μεγάλης Μητέρας και να ξαναξυπνήσει σαν ένα μωρό και μετά μικρό παιδί που αποκτά τη μνήμη του ,ότι Εγώ Είμαι,ξανά και να βελτιώσει το χαρακτήρα του.
Εδώ θα επανέλθουμε στις περιγραφές μεταθανάτιων εμπειριών και θα αναφέρουμε κάποιες που περιγράφουν φωτεινές μορφές με λευκά ρούχα που θυμίζουν αγγέλους!Δεν είναι παρά οι γιατροί και μαίες που υποδέχονται τη νέα γέννηση του Εγώ και τους βλέπει ενορατικά ο έχων τη μεταθανάτια εμπειρία ως άγγελους!
Επίσης ο ΤΥΠΟΣ=1050 ΕΣΤΙ=1071=ΤΑΦΟΣ, δηλαδή Μνημείο-Μνήμα (ετυμολογικά οδηγεί στη Μνήμη) . Αυτό που μένει στην αγκαλιά της Γης. Και γιαυτό η μεγάλη σημασία που δίνεται στον Τάφο του νεκρού.Ακόμη και αδελφότητες και τάγματα Ιπποτών ιδρύθηκαν για να προστατεύουν τον Τάφο!!!Γιατί γνώριζαν οι μύστες ότι μέσω του Τάφου,δηλαδή της ίδιας της Γης,κρατιέται η μνήμη και ο χαρακτήρας του καθενός μας και επανέρχεται μετά στη ζωή,για να συνεχιστεί η εξέλιξη του χαρακτήρα του και μετά να ξανακοιμηθεί στο μεγάλο ύπνο και να ξαναξυπνήσει μέχρι που να λάβει κάποτε την Φώτιση και να βγεί από τον τροχό του Ιξίωνα,τον κύκλο των μετενσαρκώσεων της Σαμσάρα που λένε οι Βουδιστές και να γίνει Ένα με το Όλον,χωρίς μικρό Εγώ αλλά μόνο το Μεγάλο!!
Θυμίζει το μάτι στα κλαδιά του Δέντρου που παραμένει το χειμώνα και δίνει νέο άνθος την άνοιξη: ΤΟ ΑΝΘΟΣ=700=ΦΟΙΝΙΞ...το πουλί που ανασταίνεται από τις στάχτες του..

Και το μάτι στο κλαδί..ως:

ΟΦΘΑΛΜΟΣ=920=ΟΩΝ=ΩΟΝ(Αυγό)=Η ΑΙΩΡΑ...το μάτι του παντεπόπτη Θεού στις Χριστιανικές Εκκλησίες...το αυγό Ωόν που είναι το αιθερικό σώμα-αυγό που περικλείει το σώμα του κάθε ανθρώπου.....και η αγκαλιά-κούνια της Θεάς-Γαίας ή Πανγαίας-Παναγίας ως:
ΘΕΟΤΟΚΟΣ=744 ΕΙΝΑΙ=820=ΣΧΕΔΙΑ που σε φέρνει από τη μια όχθη στην άλλη,δηλαδή από τη μία ζωή στην άλλη με οδηγό τι?
Τον Γαλιλαίο ως Χαρακτήρα της υποστάσεως της Θεάς,της Μεγάλης Μητέρας.Δηλαδή:
Ακολούθησε τον Χαρακτήρα της Φύσης,ζήσε σε Αρμονία μαζί της και δε θα χαθείς!!
Θα ξαναθυμηθείς στην επόμενη ζωή και θα συνεχίσεις την τελειοποίηση σου.
ΟΔΗΓΟΣ=355=ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=Η ΛΕΜΒΟΣ..ξανά η βάρκα που θα σε οδηγεί από ζωή σε ζωή μέχρι το Τέλος...
Και ας δούμε τώρα κατά το πιο επιστημονικό,πως γίνεται η αποτύπωση του χαρακτήρα στον μητρικό υπολογιστή και μεταφέρεται εκ νέου στο νέο πλάσμα,τον νέο άνθρωπο που είναι η συνέχεια του κου Γιάννη στην αλυσίδα της εξέλιξης του Χαρακτήρα του μέσω των μετενσαρκώσεων...ΑΛΥΣΙΣ=841=ΕΣΤΙ ΣΧΕΔΙΑ..
Ο γερμανοεβραίος Αϊνστάιν εξαφάνισε τον Αιθέρα από την επιστήμη της Φυσικής.
Ο Αριστοτέλης τον είχε αποκαλέσει Πεμπτουσία.Ένας άλλος γερμανοεβραίος-κουμουνιστής,γιατρός(μέλος του ΚΚ Δανίας) ο Βίλχελμ Ράιχ, θα τον επαναφέρει στο προσκήνιο με το όνομα Οργόνη . Καταδικάστηκε και εγκλείσθηκε στις Αμερικάνικες φυλακές όπου και πέθανε από καρδιακή προσβολή...
Μέχρι σήμερα δεν αναφέρεται πουθενά,επίσημα με το όνομα του, στην Φυσική.ενώ έχουν φτάσει να βρούν το σωματίδιο του Θεού!!!
Γιατί άραγε?
Γιατί αν τον επαναφέρουν στο προσκήνιο,θα αλλάξει όλη η άποψη για τη ζωή του ανθρώπου και τη Φύση..Θα καταλάβει ο άνθρωπος ότι δεν πεθαίνει ποτέ.Είναι αιώνιος..
Και δε χρειάζεται καμιά θρησκεία να του μιλήσει για τη μετά θάνατο ζωή και τον Θεό-Πατερούλη που μας προσέχει και πρέπει να τον φοβόμαστε..Τι να φοβηθείς πιά?
Είσαι ήδη αθάνατος μέσω της Μητέρας σου της Φύσης και του πέμπτου στοιχείου της ,του Αιθέρα.Ας υπενθυμίσουμε ότι για τους Ορφικούς ο Αιθήρ ήταν ο γεννήτορας των πάντων ως το πρώτο και άριστο στοιχείο της Μεγάλης Μητέρας.
Εκεί αποτυπώνεται ο Χαρακτήρας σου και οι πράξεις σου και τα αισθήματα και συναισθήματα σου.Είναι ο σκληρός δίσκος του Μητρικού Υπολογιστή.
Η ΑΠΟΘΗΚΗ=204=ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΗΡ=ΕΚΜΑΓΕΙΟΝ
Το εκμαγείο,το καλούπι που θα αποτυπωθεί ο Χαρακτήρας,θα αποθηκευθεί και θα επανέλθει στην επόμενη ζωή..
Για να είμαστε ειλικρινείς, ήδη στην Αστροφυσική μιλάνε για τη σκοτεινή ύλη (27% της όλης συμπαντικής ύλοενέργειας) και την σκοτεινή ενέργεια (68% της ολικής συμπαντικής υλοενέργειας,όταν η συνηθισμένη ύλη που γνωρίζουμε είναι μόνο 5%)...στην ουσία είναι η επαναφορά του Αιθέρα,με άλλο όνομα.
Απλά το πάνε σιγά-σιγά...Καλά κάνουν.
Όπως και με τους εξωγήινους..Υπάρχουν βέβαια..αλλά περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ενημερώσουν την ανθρωπότητα..έτσι ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως το ξεπερασμένο ιδεολογικό-θρησκευτικό σύστημα και να παραμείνει το ιερατείο,έστω ως ανάμνηση της παλιάς εποχής και ευκαιρία γιορτής της παράδοσης και των ιστορικών εθίμων των λαών της Γης.
Δεν είναι κακό..Αποδεχτό μάλλον θα έλεγα..
Ας δούμε τελειώνοντας μερικές ακόμη αριθμολεξικές σχέσεις,ευχαριστώντας το Δαίμονα του Λόγου που έλεγε και ο Σωκράτης,του Ελληνικού Λόγου που κράτησε με τα γράμματα του, την αλήθεια στην ιστορική πορεία  αιώνων της ανθρωπότητας..
Και για να είμαστε και εδώ ειλικρινείς,τα γράμματα είναι μάλλον φοινίκια και ο Δαίμονας του λόγου μάλλον Φοίνικας-Ίωνας...αφού Ο ΘΩΘ=888=ΙΗΣΟΥΣ...
Αλλά ας δούμε τις σχέσεις:
Ο ΑΙΘΗΡ=198=Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙ και ΑΓΑΠΗ=Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙ
ΑΙΘΗΡ=128=ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ (Το αίμα της Φύσης)=Η ΠΗΓΗ ΕΣΤΙ και ΠΗΓΗ=99=ΝΗΜΑ που διαπερνά τα πάντα=ΑΜΗΝ
ΑΠΛΗ ΓΑΛΗΝΗ=219=Ο ΑΙΘΗΡ ΕΣΤΙ και ΓΑΛΗΝΗ-ΕΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ=198=Ο ΑΙΘΗΡ
Θα τελειώσω δίνοντας σημασία στο Atma των Ινδουιστών και τη συγγένεια του με τον Ατμό των Αρχαίων Ελλήνων,πιθανά υποδεικνύοντας την λεπτότητα και αραιότητα του πέμπτου αυτού στοιχείου της Γαίας..
Ο ΑΤΜΟΣ =681=ΒΥΘΟΣ (γιατί βρίσκεται στο έσχατο σημείο έρευνας ο Αιθέρας)=ΟΥΣΙΑ (η αληθινή ουσία,η Αριστοτελική Πεμπτουσία) και
Η ΟΥΣΙΑ ΕΣΤΙ=710=Η ΧΑΡΑ=ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ..
Και στο Ευαγγέλιο λέει ότι θα συγχωρεθεί κάθε βλασφημία ακόμη και για τη Μεγάλη Μητέρα (Παναγία) και τον Χαρακτήρα της (Υιός-Χριστός) αλλά όχι για το Άγιο Πνεύμα,την Ουσία της ,το Αίμα της....
Κάτι θα ήξερε ο Μύστης...


κωπηλάτης

παραπομπές:1]μια προηγούμενη ανάρτηση(δώστε βάση στα μάτια του δέντρου-συκιά που ξαναδίνουν σύκα κάθε χρόνο όπου Μάτι=ΟΦΘΑΛΜΟΣ=920=ΟΩΝ=ΩΟΝ) :
http://kokkinokoupi.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
2]Θα επανέλθουμε με τη μελλοντική ανάρτηση:"Ο Αποκρυφισμός Του Πασχαλιάτικου Αυγού"..κάπου κοντά στο Πάσχα,καλά να είμαστε όλοι...