Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Brexit και Mad Max-Ο Πόλεμος καλά κρατεί

Όσο περνά ο καιρός,τόσο πιο φανερά γίνονται τα αντίπαλα στρατόπεδα και δικαιώνονται αυτοί που μιλούν για λυσσαλέα μάχη μεταξύ των δύο αντιπάλων:
1]Το εθνικό αστικό στάδιο του καπιταλισμού(ΕΑΚΣ) εναντίον του καινούργιου:
2]Του Ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού σταδίου(ΙΚΣ).
Το ιμπεριαλιστικό στάδιο σύμφωνα με τους θεωρητικούς του επιστημονικού σοσιαλισμού και κυρίως του Λένιν θα οδηγήσει τελικά στην εργατική επανάσταση και στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας της εργατικής τάξης (δηλαδή αυτών που εργάζονται και δεν είναι άνεργοι ή τεμπέληδες ).Ο όρος προλεταριάτο πλέον μόνο ιστορική αξία έχει.
Άρα το ιμπεριαλιστικό στάδιο είναι σαφώς πιο προοδευτικό από το προηγούμενο στάδιο ,το εθνικό που οδήγησε σε τρείς μεγάλους πολέμους δηλαδή τον Κριμαϊκό.τον Α.Π.Πόλεμο και τον Β.Π.Πόλεμο.Αλλά και πολλούς τοπικούς πολέμους και μεγάλες επιδημίες και λιμούς όπως στην Ινδία και στην Κίνα και σε χώρες της Αφρικής.Αυτά βέβαια τα κακά ήταν απαραίτητα για τη διασφάλιση των κερδών των εθνικών αστικών καπιταλιστικών τάξεων των μεγάλων χωρών όπως Αγγλία,Γαλλία,Ιαπωνία,Γερμανία,Αμερική.
Η ένωση των κρατών της Ευρώπης σε μια όμάδα μπορεί να αποτελεί μια Λυκοφιλία-Λυκοσυμμαχία,όμως έδωσε την ευκαιρία για μια προοδευτική κατεύθυνση ένωσης των Ευρωπαϊκών Λαών που θα μπορούσε στο μέλλον να αποφέρει μια σοσιαλιστική συνομοσπονδία και αργότερα ομοσπονδία και στο βάθος αιώνων ένα κουμουνιστικό ενοποιημένο κράτος λαών με προοδευτική κατάργηση των εθνών και των θρησκειών.
Αυτό εκπροσωπείται από το ιμπεριαλιστικό στάδιο-ΙΣΚ ,και το οποίο βέβαια δεν επιθυμεί σε καμμιά περίπτωση η εθνική καπιταλιστική τάξη κάθε κράτους και μάλιστα μεγάλου ,όπως η Μ.Βρετανία και η Ρωσία.
Τουλάχιστον αυτές οι δύο χώρες φαίνεται να πρωτοστατούν στο πισωγύρισμα των εθνικών κρατών.
Στην κυριαρχία πάνω στα μικρότερα με το γνωστό "Διαίρει και βασίλευε" και τη δημιουργία τοπικών πολέμων,όπου θα μπορούν να πουλάνε οι μεγάλες πολεμικές βιομηχανίες τους τα όπλα τους,και οι εταιρείες ενέργειας τους,τα καύσιμα που χρειάζονται τα μικρά κράτη.
Η ανάδειξη των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη ή εθνικιστικών "πατριωτικών" και κινημάτων αυτονομίας όπως στην Καταλονία και τη Σκωτία και το Τέξας,σκοπό έχουν αυτό ακριβώς.
Τη διάσπαση μεγάλων σχηματισμών κρατών όπως η Ευρώπη και οι Η.Π.Α.
Πιστεύω πως και η διάσπαση της ΕΣΣΔ ,έγινε με το ίδιο σκεπτικό αφού η Ρωσική αστική τάξη η τότε διευθυντική νομενκλατούρα,έγιναν οι σημερινοί οικονομικοί ολιγάρχες της καπιταλιστικής Ρωσίας.Προφανώς δεν τους συνέφερε η χώρα να παραμένει κομουνιστική και να δίνουν παροχές στο λαό,άρα να μειώνονται τα κέρδη τους.Ούτε βέβαια να μιλάνε για ειρήνη,αφού έπρεπε να πουλήσουν τα όπλα τους,αλλά και τα καύσιμα τους σε άλλες χώρες για να αυξήσουν τα κέρδη τους.Φροντίζουν δε να πάρουν με το μέρος τους και την θρησκεία,ως υπολειμμα του φεουδαρχικού τσαρικού συστήματος,ενώ ρίχνουν και κόκκινα πυροτέχνηματα (π.χ.θαυμασμός στον Στάλιν) για να προσελκύσουν και τους κουμουνιστές.
Η Κίνα παρόλο που έχει κρατικό καπιταλισμό με έντονα εθνικιστικά στοιχεία της κυρίαρχης φυλής Χαν με λευκή επιδερμίδα,φαίνεται να προσπαθεί το κουμουνιστικό κόμμα να κρατήσει μια υποτυπώδη σοσιαλιστική δομή με λαϊκές παροχές,ώστε να αντεπεξέλθει στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ανταγωνισμό,αλλά και να κρατήσει σε ειρήνη τον λαό.
Το εθνικό αστικό στάδιο,φαίνεται ότι δρά πια,οργανωμένα και συντονισμένα παγκόσμια.Στην Αμερική είναι πλέον πιθανό να γίνει πρόεδρος ο εθνικιστής Τράμπ,ως ανάγκη πια,στην άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο.
Το ιμπεριαλιστικό στάδιο θα λέγαμε ότι εκπροσωπείται κυρίως από το παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματιστικό σύστημα που ελέγχεται κατά κύριο λόγο από Προτεστάντες και Εβραίους τραπεζίτες.
Έτσι ο εχθρός για τις εθνικές αστικές τάξεις των κρατών του πλανήτη είναι ξανά οι Εβραίοι και οι Προτεστάντες.Οι τρείς μαύροι βοσκοί -Ροκφελερ-Ρότσιλντ-Σόρος είναι οι κύριοι εκπρόσωποι.
Είναι οι κακοί λύκοι που κυνηγάνε τα εθνικά κράτη και θέλουν να τα υποδουλώσουν.
Σε μια πρόσφατη "εχθρική ενέργεια" αποκάλυψαν τις καταθέσεις των αρχηγών κρατών στον Παναμά.Όπως της Ρωσίας,Κίνας,Αγγλίας κλπ.
Ο πόλεμος είναι λυσσαλέος και χώρες όπως η Ουκρανία και η Συρία,έπεσαν ήδη θύματα .
Η απόσχιση της Μ.Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια άλλη μάχη που κέρδισε το οπισθοδρομικό ΕΑΣΚ.Ενώ φαίνεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες ή κρατίδια.
Το τελικό αποτέλεσμα όπως ορθά προφήτεψε η καγγελάριος Μέρκελ θα είναι η ανυπαρξία ειρήνης στην Ευρώπη με εμφάνιση τοπικών πολέμων ακόμη και μέσα στα όρια παλιών μεγάλων κρατών,όπως π.χ.έγινε στη Γιουγκοσλαβία,ενώ έχει προφητευθεί και η χρήση "μικρών" πυρηνικών όπλων.Το αποτέλεσμα τελικά θα είναι οι τοπικοί πόλεμοι των εθνικών κρατών να εξελιχθούν σε διαφυλετικούς-θρησκευτικούς πολέμους που θα κρατήσουν αιώνες ή και χιλιετίες και η ζωή στον πλανήτη θα γίνει απελπιστική λόγω έλλειψης πόρων και τροφίμων σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ερημοποίηση του πλανήτη.
Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της οπισθοδρόμησης σε "κυρίαρχα" εθνικά κράτη με "καθαρούς" λαούς φυλετικά και θρησκευτικά.
Και φαίνεται αυτό τελικά να γίνεται.Εκτός αν κάτι "έξωθεν" επέμβει και ανακόψει την πορεία .
Αλλά η "έξωθεν" παρέμβαση απαγορεύεται μάλλον από τους κανόνες εκείνων που κατοικούν έξωθεν και εποπτεύουν.Άρα η πλανητική πορεία ,μάλλον είναι προδιαγεγραμμένη,και η δυστυχία μάλλον αναμένεται να αυξηθεί στους επόμενους αιώνες μέχρι την τελική κατάρρευση όπως στην ταινία Μad Max.
Όσον αφορά τη χώρα μας,δε μπορεί να κάνει "μαγκιές" πλέον με λάβαρα τον εθνικισμό και την ορθοδοξία.Αναγκαστικά πρέπει να διαλέξει σύμμαχους και να βαδίσει προοδευτικά και όχι οπισθοδρομικά.Στην παρούσα,πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη ,μέχρι τέλους και να μην αναφέρεται καν ο τίτλος Grexit πουθενά στη χώρα.Ο κίνδυνος να διαμελιστεί σε κρατίδια,από τυχόν εμμονή σε εθνικιστικά-"πατριωτικά" και θρησκευτικά συνθήματα και ιδεοληψίες,είναι φανερός.Ας διαλέξει το πιο προοδευτικό σύστημα,αυτό που ενώνει λαούς και όχι αυτό που Διασπά και Καταστρέφει.Τουλάχιστον θα γνωρίζει ο ΕλληνικόςΛαός ότι έπραξε αντάξια των Θεών και των Φιλοσόφων του και της ίδιας της μούσας της Ιστορίας.Και δε θα πάθει ,πια,τίποτε-χειρότερο,απ ότι ήδη έχει πάθει και αυτό ως αποτέλεσμα του μάταιου εθνικισμού και της θρησκοληψίας του.

κωπηλάτης