Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Γαλιλαίος-Το Παιδί Θεός.(Ανασκόπηση και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση)

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστος παιδιΠριν λίγους μήνες επικοινώνησε μαζί μου,ένας άγνωστος συνοδοιπόρος από την Αθήνα.Ο κος Γιώργος είναι λίγο μεγαλύτερος από μένα και πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός. Οικογενειάρχης που αναλώνει αρκετό χρόνο από τη μέρα του στη μελέτη της Καινής Διαθήκης κατά κύριο λόγο αλλά και της Αγίας Γραφής γενικότερα και των Εβραϊκών ακόμη Γραφών.
Ο κος Γιώργος οδηγούμενος πιθανά από κάποιον Άγιο-Δάσκαλο κατέληξε σε κάποιο σημαντικό συμπέρασμα για την ηλικία του Χριστού και ένθεος ήδη ,μάλλον,ζήτησε από τον Θεό να του υποδείξει αν κάποιος άλλος είχε φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα με αυτόν.
Ότι δηλαδή ο Χριστός δίδαξε σε παιδική ηλικία και παιδί γνώρισε τον μαρτυρικό θάνατο από το τότε θρησκευτικό και πολιτικό ιερατείο.
Οδηγήθηκε λοιπόν ο κος Γιώργος από τον Άγιο του σε μένα και το μπλογκ "Κόκκινο Κουπί".
Στην επικοινωνία μας μου υπέδειξε τα σημεία στα Ευαγγέλια που υποδεικνύουν και αποδεικνύουν την παιδική ηλικία του ενσαρκωμένου Θεού που θυσιάστηκε εκείνη την εποχή.
Ας τα δούμε συνοπτικά όπως μου τα ανέφερε:
1]Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στα κεφάλαια: 2 (19-23), 3(1-17), 4(17-22) περιγράφεται η φυγή του Χριστού στην Αίγυπτο με τους γονείς του για να γλιτώσει τον διωγμό του Ηρώδη.Μετά το θάνατο του Ηρώδη,επιστρέφουν στη Ναζαρετ.Έδώ τελειώνει το κεφάλαιο 2 και αμέσως ξεκινά το κεφάλαιο 3 με τα λόγια:"Κατά τις μέρες εκείνες εμφανίζεται ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και κηρύττει στην έρημο της Ιουδαίας......".Ακολουθεί η βάπτιση του Χριστού και μετά στο κεφάλαιο 4 ο πειρασμός του Χριστού στην έρημο και  η εγκατάσταση του στη Γαλιλαία.Το 4-17 λέει:
"Από τότε άρχισε ο Ιησούς να κηρύττει και να λέγει:Μετανοείτε διότι επλησίασε η Βασιλεία των Ουρανών".
Αμέσως μετά ο Ιησούς καλεί τους πρώτους μαθητές (18-22) στη λίμνη της Γαλιλαίας και αρχίζει την διδασκαλία του και θεραπεύοντας τους αρρώστους....
Επειδή βέβαια δεν υπήρχαν τότε οι αριθμοί 2-3-4 κλπ για να χωρίσουν τα Ευαγγέλια καταλαβαίνουμε εύκολα ότι ο Χριστός όταν γύρισε από την Αίγυπτο ήταν παιδί ,βαπτίστηκε ,βρήκε μαθητές και παιδί ακόμη ,μάλλον 12 ετών ξεκίνησε τη διδασκαλία του και τις θεραπείες.
2]Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφάλαιο 21,ο Χριστός μπαίνει μέσα στην Ιερουσαλήμ καθισμένος πάνω σε ένα πουλάρι.Μάλιστα η Γαϊδούρα μητέρα του ήταν μαζί αλλά ο Χριστός κάθεται στο πουλάρι.Προφανώς ήταν ένα παιδί πάνω στο πουλάρι και όχι ένα ενήλικος 33 ετών.Ομοίως αυτοί που ζητωκραυγάζουν με φοίνικες στα χέρια ήταν παιδιά και βλέπουν στον εαυτό του Παιδιού Θεού τον Σωτήρα τους.Πιθανά πολλά από αυτά ήταν ορφανά ή εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα και βασανισμένα.Για πρώτη φορά αντικρύζουν έναν όμοιο τους που ξέρει πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε ενήλικα δάσκαλο και ιερέα και έχεις υπερφυσικές ικανότητες.Ήταν ο Σωτήρας τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστος παιδι3]Παρόμοια στο Κατά Ιωάννη κεφάλαιο 11 όταν επισκέπτεται τη Βηθανία για να αναστήσει τον Λάζαρο το φίλο του.Ο Λάζαρος,η Μάρθα και η Μαρία προφανώς είναι παιδιά και μάλιστα ορφανά,αφού δεν εμφανίζονται πουθενά γονείς κια κηδεμόνες.Ζούσαν μόνα τους και αποδέχτηκαν αμέσως τον Γαλιλαίο σαν Δάσκαλο κια Σωτήρα.
4]Η αναφορά στα παιδιά και στον απλό παιδικό νου και στα 4 Ευαγγέλια .Κατα Λουκά 18:15-17.Κατά Ματθαίον 19:13-15 και Κατά Μάρκον 10:13-16.
5]Κατά Μάρκον 16 :5-8.Η Ανάσταση του Γαλιλαίου.Οι μαθήτριες βλέπουν τον τάφο ανοιγμένο :"Και όταν μπήκαν στο μνήμα είδαν Νεανία με λευκή στολή να κάθεται στα δεξιά και κατελήφθησαν από φόβο...."
Για όσους έχουν διαβάσει Roudolf Steiner ,εύκολα θα καταλάβουν ότι πρόκειται για τον Σωσία ή Φύλακα στο Κατώφλι που σκορπά φόβο.Δεν είναι παρά ο φύλακας Άγγελος του καθενός μας που αντικατοπτρίζει την πνευματική μας πρόοδο και η ηλικία του είναι η δικιά μας ηλικία σε κάθε στιγμή.Αν πεθάνεις Παιδί ο άγγελος έχει παιδική ηλικία.Και εδώ όντως είναι Νεανίας.Γιατί αν πέθαινε ο Χριστός 33 ετών,τότε για εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν γέρος και ο φύλακας άγγελος του δε θα ήταν Νεανίας αλλά ένα ηλικιωμένος κύριος.Παρόμοια παρουσίαση του Φύλακα στο Κατώφλι ή Αγγέλου γίνεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη κεφάλαιο 1:9-18 ,όπου επίσης ο Άγγελος-Φύλακας έχει παιδική ηλικία ("όμοιος προς γιό ανθρώπου...").
Ο κος Γιώργος επίσης μου υπέδειξε ότι την εποχή που λιθοβολήθηκε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος ό Απόστολος Παύλος ήταν επίσης παιδί και κρατούσε τα ρούχα αυτών που λιθοβολούσαν τον Άγιο.
Ο Απόστολος Παύλος αργότερα θα μυηθεί στην αληθινή γνώση και θα γίνει φανατικός οπαδός του Γαλιλαίου.Αυτό προκύπτει από τις επιστολές του αλλά και από τον μαθητή του Αθηναίο ,Διονύσιο Αρεοπαγίτη που κωδικοποιεί τη διδασκαλία του Γαλιλαίου στην Ουράνια Ιεραρχία του.Ο Απόστολος Παύλος γνώριζε καλά ότι ο Γαλιλαίος ήταν το πνεύμα του Γαλαξία μας που ενσαρκώθηκε σε ένα παιδί που σκότωσε το γηρασμένο πολιτικό και θρησκευτικό ιερατείο σε ηλικία 12 ετών και κάτι μηνών.Αλλά επίσης γνώριζε ο Απόστολος Παύλος ότι ετέθη ένας άλλος Χριστός  (Αντίχριστος) στη θέση του αληθινού Γαλιλαίου και αφήνει υπονοούμενα στην Προς Θεσσαλονικείς Β κεφάλαιο 2.
Τελικά ο Απόστολος Παύλος δε θα γλιτώσει από το διωγμό των Στωϊκών-Φοινίκων.Το κάψιμο της Ρώμης θα χρεωθεί αρχικά στο Νέρωνα και αφού δεν αποδειχθεί θα δείξουν οι Φοίνικες τους Χριστιανούς και τον Απόστολο Παύλο ο οποίος θα πεθάνει τελικά στην Ρώμη.
Ο κος Γιώργος υποστηρίζει ότι ο Γαλιλαίος σταυρώθηκε σε ηλικία 12  ετών.Θα συμφωνήσω τελικά με την ηλικία αλλά έχω δισταγμούς για τον τρόπο θανάτου.
Προσωπικά πιστεύω ότι λιθοβολήθηκε και αυτό υπονοείται στον λιθοβολισμό του Πρωτομάρτυρα Στέφανου που πέθανε όπως και ο Γαλιλαίος αν δεν ταυτίζεται το πρόσωπο "Στέφανος" με τον Γαλιλαίο.
Σε κάθε περίπτωση ιστορικά είναι αναμφισβήτητη η παρουσία του Γαλιλαίου στην Ιουδαία,όσο και αν προσπαθεί η Μαύρη Στοά να την κρύψει και να την εξαφανίσει.Είτε μιλώντας για παραμύθι είτε βάζοντας ένα φοίνικα μάγο ,τον Απολλώνιο Τυανέα στη θέση του αληθινού Θεού.
Δυστυχώς οι Εβραίοι ,αν εξαιρέσουμε κάποιους λίγους όπως ο Νικόδημος και ο τελώνης Ματθαίος,ξέχασαν ότι ο πρώτος τους και αληθινός Θεός ήταν το παιδί Θεός-Μπες που λάτρευαν στην Αφρική και ακόμη πιο παλιά στην Λεμουρία σαν νιγρίτες-δραβίδες.
Αποτέλεσμα εικόνας για παναςΟ αρχιερέας του Μαντείου των Δελφών ,ο Πλούταρχος ίσως επίσης να γνώριζε την αλήθεια,για την έλευση ενός αρχαίου Θεού στην περιοχή της Ιουδαίας.Η περιγραφή του ταξιδιού ενός πλοίου από Πάτρα για Ρώμη και το άκουσμα από τη νήσο Οξιά ή την Παλική :" Ο Μέγας Παν Απέθανε" δηλώνει την αποτρόπαια αλήθεια.Σκότωσαν ένα αρχαίο Θεό, το πνεύμα του Γαλαξία που συμβολίζει τις σπείρες του με τα κέρατα του Πάνα και όλες εκείνες τις ουράνιες οντότητες που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος ,ότι τέθηκαν υπό την εξουσία του όταν αναστήθηκε.
Γιατί πλέον ήταν Θρόνος,το πνεύμα του Σύμπαντος και όλοι οι Γαλαξίες,Αστερισμοί,Αστέρια ,Πλανήτες τέθηκαν υπό την εξουσία του.
Ο ίδιος ο Θεός αναστήθηκε στο σώμα του παιδιού από το γάμο της Κανά και παραμένει στη Γη κάπου σε κάποιο μοναστήρι στην Ανατολή ,μαζί μας,μέχρι το τέλος του κόσμου.

κωπηλάτης

Υ.Γ.Ευχαριστώ τον κο Γιώργο για τις υποδείξεις.Του επαναλαμβάνω ότι δε μένει τίποτε κρυφό.Το μυστικό αυτό το γνώριζαν και το γνωρίζουν και τώρα,αλλά αφήνουν να το ανακαλύψει ο καθένας από μας την κατάλληλη ώρα και να ειπωθεί όταν ωριμάσουν οι συνθήκες για να ειπωθεί,χωρίς να χρειαστεί να καούμε ξανά ζωντανοί σαν μάγοι και αιρετικοί από την Ιερά Εξέταση Δύσης και Ανατολής.Το γεγονός του Παιδιού-Θεού επαναλαμβάνουμε ότι απεικονίστηκε πολύ αργότερα από τον J.M.Barrie στη νουβέλα Peter Pan & Wendy του 1911 και έγινε ταινία με τον Πήτερ Πάν να σώζει τα ορφανά παιδιά από τον πειρατή Hook.